Gratis parkeren bij Museum Naturalis Biodiversity Center in Leiden.


Publicatie datum:

Parkeren bij Museum Naturalis Biodiversity Center in Leiden kost normaal € 5,- maar het kan ook gratis.

Gesponsorde koppelingen

Gratis parkeren bij Naturalis

Een bezoek aan het Museum Naturalis Biodiversity Center (hierna te noemen; Naturalis) in Leiden is zeker de moeite waard. Met een omvang van 37 miljoen objecten betreffende de plantkunde, de geologie en het gewervelde- en ongewervelde dierenrijk is Naturalis zowel in omvang als samenstelling namelijk nummer 5 op de wereldranglijst. Voor de prijs hoef je het niet te laten want voor de toegangsprijs van € 0,- t/m 3 jaar en respectievelijk € 9,- voor kinderen van 4 t/m 17 jaar en € 12,- voor personen vanaf 18 jaar en ouder krijg je heel vaal waar voor je geld. Bovendien is de toegang voor personen met een museumkaart gratis, krijg je met een CJP pas vanaf 13 jaar of met een groep vanaf 10 personen € 1,- korting en betalen studenten op vertoon van hun collegekaart maar € 4,-. Het enige wat de toegangsprijs onnodig hoog maakt is het betaalde parkeerterrein van Naturalis. Omdat vooral in het weekeinde heel veel ouders met kinderen naar Naturalis gaan beschrijf ik in dit artikel hoe je in het weekeinde gratis kunt parkeren bij Naturalis.

Gesponsorde koppelingen

Gratis parkeren bij Museum Naturalis Biodiversity Center in Leiden:
Eenmaal aangekomen bij het parkeerterrein van Naturalis zal je zien dat er een slagboom voor staat waar je een uitrijmunt voor moet kopen, deze kost € 5,- en is alleen verkrijgbaar in combinatie met een toegangsbewijs voor Naturalis . Bovendien is, gezien het sterk toegenomen aantal bezoekers in het weekend, de kans groot dat het parkeerterrein van Naturalis in het weekend vol is want er kunnen maar 48 auto’s staan. Voor mij twee redenen om de plaats van een nabijgelegen alternatieve grote parkeerplaats te beschrijven die bovendien gratis is.

Plaats van een nabij Naturalis gelegen alternatieve grote parkeerplaats:
Ik zal de plaats van een nabijgelegen alternatieve grote parkeerplaats beschrijven met als startpunt de ingang van de parkeerplaats van Naturalis. Als je op zaterdag of zondag voor de ingang van de parkeerplaats van Naturalis staat met de ingang van de parkeerplaats van Naturalis aan je linkerhand hoef je niets te doen want dan sta je al met je auto in de goede richting. Als je echter voor de ingang van de parkeerplaats van Naturalis staat met de ingang van de parkeerplaats van Naturalis aan je rechterhand moet je doorrijden naar de rotonde en deze rondrijden zodat je voor de ingang van de parkeerplaats van Naturalis komt te staan met de ingang van de parkeerplaats van Naturalis aan je linkerhand. Rij nu onder de voetgangerstunnel van Naturalis door tot de T-splitsing. Sla nu linksaf de Plesmanlaan op en sla na ± 50 meter rechtsaf de Vondellaan in. Sla op de Vondellaan na ongeveer 200 meter rechtsaf de Gerard Brandtstraat in en je zult na ongeveer 100 meter aan je rechterhand de ingang van de alternatieve grote parkeerplaats zien. Laat je niet afschrikken door het bord waar ZONE P met blauwe kaart op staat want dit geld niet voor het weekend. Als je je auto daar gratis hebt geparkeerd zie je aan het eind van de parkeerplaats Naturalis al. Loop nu die kant op achter het benzinestation langs naar het voetganger- en fietstunnel en loop deze door. Ga dan lins en meteen weer rechts en na nog geen 5 minuten lopen ben je al bij de ingang van Naturalis.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Gratis Diergaarde Blijdorp of hoge Korting Diergaarde Blijdorp, kwestie van goed zoeken.

Diergaarde Blijdorp is een mooi dierenpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Diergaarde Blijdorp.

2de persoon gratis naar de sauna, een kleine moeite

Bij sommige acties kan de 2de persoon gratis naar de Sauna, lees hier op welke manieren.

Krijgen we na het kunstgras veld nu ook te maken met een kunststof ijsbaan?

Dit artikel gaat over kunststof ijs en wat het kan betekenen voor de toekomst van het schaatsen.

Fotoverhalen of strips als e-book

Zelf een ebook maken met foto- of stripverhalen

Geen korting Sprookjeswonderland nodig, toch een goedkoop familiepark.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is het vriendelijkste goedkope familiepark van Nederland.