Hierom wil ik korting Wildlands Emmen voorheen Dierenpark Emmen.


Publicatie datum:

De entree van Wildlands Emmen is hoog en het aantal dieren laag daarom wil ik korting.

Gesponsorde koppelingen

Wildlands Emmen

Ik ga al jaren regelmatig met mijn dochter, die nu 18 jaar is, naar diverse dierentuinen, om de paar jaar naar Naturalis en naar het Dolfinarium. Ze is nog steeds gek van dieren en gaat zelfs naar Freek Vonk zijn show. Omdat we goede berichten gehoord hadden over de geheel nieuwe dierentuin in Emmen besloten we, ondanks dat het 2 uur rijden is vanuit Andijk, daar vandaag naar toe te gaan en we hadden er heel veel zin in.

Hierbij wil ik onze bevindingen met u delen naar aanleiding van ons bezoek aan het nieuwe dierenpark “Wildlands” in Emmen omdat we allebei na drie uur rondlopen vonden dat het tegenviel. Ik schrijf u dit omdat het volgens mij voor u van groot belang is dat bezoekers met een tevreden gevoel naar huis gaan en enthousiaste verhalen vertellen tegen hun familie en vrienden wat bij ons vandaag dus, om de hieronder beschreven redenen, helaas niet het geval is.

Wij hadden onze auto geparkeerd op P-Noord maar zagen daar nergens een bord dat ons naar “Wildlands” verwees. Gelukkig was er een vrouw die ons de goede kant op kon wijzen. We volgden het pad en kwamen uit op een heel groot plein voor het theater. Ook daar stond nergens een bord met  “Wildlands” maar we wisten dat het daar moest zijn maar we zagen het pas toen we de controlepoortjes zagen.

Eenmaal binnen zijn we eerst naar “Nortica” gegaan. In het eerste bassin zagen we 1 zeeleeuw zwemmen, in het volgende bassin niets en in die daarna ook niets. Daarna zagen we bij de ingang van een ruimte met een grote tribune en een showbassin een brief hangen dat de zeeleeuwenshow niet doorging i.v.m. zwangerschapsverlof en dat er alleen een presentatie was om 12 uur. Vervolgens kwamen we bij een bassin met een heleboel kleine pinguïns toen weer een bassin met hoge hekken en niets erin, nog een bassin met hoge hekken en niets erin en aan het eind een bassin, met aan de ene kant hoge hekken en een lelijke grote pijpleiding en aan de andere kant een lelijk gebouw, waar we uiteindelijk 3 ijsberen zagen waarvan er één aan het zwemmen was en aan het spelen met een lege plastic jerrycan. Er lagen ook nog een tweede plastic jerrycan een paar lege blauwe vaten in dit bassin. Dit deed aan als zwerfvuil. We zijn daarna een trap afgegaan om ijsberen te zien zwemmen maar daar zagen we alleen een paar vissen zwemmen. De ruimte was verder ingericht als een soort machinekamer waar kinderen spelen konden. Vervolgens zijn we nog met een “lift” zogenaamd naar het diepste van de aarde afgedaald en toen stonden we weer buiten en liepen nog naar het achterste  bassin waar een grote pijp overheen liep en waar ook geen dieren zwommen.

Toen we weer terugliepen naar het beginplein vroeg ik aan mijn dochter hoe ze het Nortica vond. Ze vond het erg tegenvallen want ze had bijna geen dieren gezien. Dat vond ik ook, daarnaast vond ik de Nortica inrichting met roestige damwandplaten, roetvrijstalen pijpleidingen en blikken gebouwen overkomen als het industrieterrein van IJmuiden.

Het Nortica viel dus helaas erg tegen daarom togen we vol goede moed naar het volgende gebied de “Serenga”. De entree van de “Serenga” was een heel mooi authentiek Afrikaans gebouw waarachter een authentiek Afrikaans dorp was nagebouwd met heel veel geiten. Geen bijzondere dieren dus. We liepen verder en kwamen bij een gebiedje met volgens het bordje Bennet Walaby’s. Na lang speuren zagen we er ééntje liggen naast een hoopje takken, ook niet veel bijzonders dus. Toen liepen we door het gebiedje met de prairiehonden, dit waren echt hele leuke diertjes die los rondliepen, heel actief waren en die heel benaderbaar waren. Daarna kwamen we bij de nijlpaarden waarvan we er twee onder water hebben kunnen bekijken, dat was leuk. Toen liepen we verder om de leeuwen te bekijken, die zagen we echter jammer genoeg, hoe we ook zochten, nergens. Aan de andere kant van het pad zagen we wel de kamelen, de zebra’s en de andere woestijn en savanne dieren. Daar zagen we ook de safari vrachtwagen rijden en we besloten daar ook mee te gaan. De wachtrij viel gelukkig erg mee en het was een leuk rondje waarbij je alle dieren goed kon zien.

Een stuk positiever gestemd gingen we via de otters en de olifanten naar de enorme kas van het “Jungola”. We liepen door de “Jungola” waar we vooral heel veel planten zagen. We zagen daar bij de ingang een koningspython en al lopend en per boot tussen alle planten de volgende dieren, 2 Aziatische olifanten, een stuk of 5 slingerapen, een paar vissen, een stuk of 5 witte apen en in het vogelgedeelte 3 groene parkieten, 1 rode parkiet en 1 mooie vogel met een kroontje. Totaal dus zo’n 20 dieren in een kas van 18.000 m2. Voor ons gevoel was het een zo goed als lege jungle.

Als laatste gingen we naar de vlindertuin, daar vlogen tientallen mooie grote blauwe vlinders om ons heen en een aantal mooie kleinere soorten in een hele mooie omgeving waar we ook nog een paar kleine alligators en een schildpad hebben gezien.

We gingen helaas, tegen onze verwachting in, naar huis met een ontevreden gevoel. Wij denken dat dit komt door het geringe aantal dieren dat we in het “Nortica” gebied en de “Jungola” kas hebben gezien en het feit dat we als eerste naar het “Nortica” gebied zijn gegaan en dit gebied als heel lelijk industrieachtig en leeg hebben ervaren waardoor we met een negatief aanvangsgevoel de rest van het park hebben bekeken en uiteindelijk niet enthousiast naar huis zijn gegaan. Als iemand ons vraagt of het de moeite waard is om voor een bezoek aan “Wildlands” naar Emmen te rijden zullen wij zeggen dat wij tweeën het de 2 uur rijden, de € 58,- entree plus nog parkeergeld niet waard vonden. Hierbij verzoek ik u dus om alsnog achteraf korting te geven op de entree van Wildlands Emmen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Welke karakters spelen mee in de tekenfilm SpongeBob SquarePants?

De populaire tekenfilmserie draait om SpongeBob, maar er spelen nog meer populiare karakters mee. In dit artikel leuke weetjes over deze karakters?

Online shoppen

Online shoppen, het is een gewoonte geworden in onze samenleving maar hoelang kan het eigenlijk al?

Het spel en de knikkers

Voorjaar is knikkertijd. Laat die knikkers maar weer komen!

Alles over Fimo klei

Wat is het en hoe werk je ermee

Zelf een kabouter maken van een klein chinees meisje

Hoe maak je van een klein chinees meisje een echte kabouter

Sauna een weldaad voor lichaam en geest.

Wat kunt u verwachten bij een saunabezoek.

Mijn passie astronomie

Astronomie, een hobby waarin je helemaal in kunt opgaan.

Sleepbootdagen Zwartsluis

Een beschrijving van de Sleepbootdagen in Zwartsluis. Hartstikke leuk om eens te bezoeken!

Gratis naar het Rijksmuseum Amsterdam, gratis virtuele tour Rijksmuseum Amsterdam

Ter ere van de heropening van het Rijksmuseum Amsterdam was er gratis toegang van 12.00 tot 24.00 uur

Wat zijn de beste gratis topevenementen in Nederland?

Er zijn duizenden gratis evenementen per jaar in Nederland, welke worden het best bezocht.

Wat kan je doen met een spons

Alternatieve gebruikswijzen voor een spons

De gevaren van vuurwerk

Het is bijna weer zover... Massa's aan vuurwerk zullen met oud & nieuw worden afgestoken. In dit artikel behandel ik de gevaarlijke kant van vuurwerk en worden enkele tips gegeven om dit gevaar zo minimaal mogelijk te houden.

Gratis Beekse Bergen of hoge Korting Beekse Bergen, kwestie van goed zoeken.

Beekse Bergen is een geweldig vakantie- en recreatiegebied voor jong en oud.

Anime en manga

Anime en manga zijn termen die steeds bekender worden, maar wat is het nu eigenlijk?

Gratis Dierenpark Emmen of hoge Korting Dierenpark Emmen, kwestie van goed zoeken.

Dierenpark Emmen is een mooi Dierenparkvoor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Dierenpark Emmen.

Postcrossing

Postcrossing is een leuke manier om kaarten uit de hele wereld te ontvangen.

Ranking the friends

Ranking the friends is een leuk en makkelijk spel om te spelen met je vrienden. Zo leer je elkaar en jezelf beter kennen!

Schepen kunnen niets zien

Met het drukker wordende scheepvaartverkeer neemt ook het aantal aanvaringen tussen jachten en beroepsschepen toe.

Schildersverdriet - Vergeten schoonheid

Sommige plantjes raken ten onrechte in de vergetelheid. Zo ook de Saxifraga (Steenbreek) vari�teit S. X urbium, oftewel Schildersverdriet. En dat terwijl Schildersverdriet onverwachte verrassingen in petto heeft.

Het Bermini Mysterie

Het Bermini Mysterie is een boek van Dan Brown

Kaartspel: By dead

Leuk uitdagend kaartspel voor een gezellig avondje met je vrienden

Steen der wijzen (Harry Potter)

Alles over de Steen der Wijzen uit de Harry Potter boeken

Wat te doen samen op een saaie dag?

verveling, saai, zondag wat te doen

Gratis Plopsaland of hoge Korting Plopsaland, kwestie van goed zoeken.

Plopsaland is een mooi pretpark voor kinderen. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Plopsaland.

Vakantie Kamperen

Kamperen is nog steeds in!