Anime review: Love Live! School Idol Project


Publicatie datum:

In deze review laat ik mijn mening horen over de bekende anime serie Love Live

Gesponsorde koppelingen

Wanhopig om een oplossing te zoeken, doet Honoka Kousaka, 2e-jaars student op een van de middelbare scholen in Tokyo, Otokonokizaka, er alles aan om haar school te redden. De school zou namelijk afgesloten moeten worden. Samen met 8 andere studenten start ze een School-Idolen groep, en probeert hiermee studenten te werven.

Gesponsorde koppelingen

De opening van de eerste aflevering begint erg vrolijk, precies zoals ik in gedachten had. Een simpele studente die veel lacht en plezier maakt. Honoka is hierdoor een van mij favoriete karakters uit de serie geworden En ik zie mijzelf soms in haar terug; het boeit deze tiener niet wat mensen over haar denken. Ze moet en ze zal er alles aan doen om haar dromen uit te laten komen en anderen gelukkig te maken.

Langzaam maar zeker wordt het groepje, wat begon als drietal, zich naarmate de serie vordert steeds meer uit te breiden. Iedereen wordt close met elkaar. Ze trainen hard om in een van de beste idolenshows in Japan te komen; Love Live. Alleen de 20 beste idolengroepen mogen in het grote stadium in Tokyo optreden en het publiek laten zien wat ze kunnen.

Er wordt behalve hard gewerkt, ook hard gelachen. De vriendinnengroep, bestaande uit 9 leden heeft inmiddels een naam gekregen; Muse. Elke dag na school, oefenen ze hun zang en dans op het dak van het schoolgebouw, waarna ze nog tot middernacht met elkaar de stad ingaan, sterren gaan kijken, of bij een van de leden een nachtje blijven slapen.

Maar niets alles is wat het lijkt en er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Zullen de meiden hun droom waarmaken? Zullen ze gaan optreden bij Love Live?

Deze anime serie heeft mij geïnspireerd om me niks aan te trekken van wat anderen misschien van me denken, en moedigde mij aan om voor mijn doel te gaan, mijn eigen keuzes te maken. Ik geef deze serie een 10/10!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Alles over stichting PANN

In dit artikel staat alles over de stichting PANN. Waarom is deze stichting opgericht en wat doet de stichting vandaag de dag?

Nieuwe meubels oud leven inblazen?

Verftechniek om meubels een oude look geven

Geocaching

Geocaching, algmene informatie en uitleg

Dagje Texel

Texel: een eiland om even een dagje weg (van) te zijn

Sleepbootdagen Zwartsluis

Een beschrijving van de Sleepbootdagen in Zwartsluis. Hartstikke leuk om eens te bezoeken!