Nieuwe meubels oud leven inblazen?


Publicatie datum:

Verftechniek om meubels een oude look geven

Gesponsorde koppelingen

Of natuurlijk je oude meubels een mooie make-over geven. Dat kan met verschillende verftechnieken. Dus pak dat oude kastje van oma uit de schuur en ga aan de slag met deze uitleg waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je die mooie verweerde look krijgt!

 

Gesponsorde koppelingen

Of natuurlijk je oude meubels een mooie make-over geven. Dat kan met verschillende verftechnieken. Dus pak dat oude kastje van oma uit de schuur en ga aan de slag met deze uitleg waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je die mooie verweerde look krijgt!

Je hebt nodig:

  • kwasten (geschikt voor acrylverf)
  • donkergekleurde verf voor de basis laag
  • kaarsvet
  • verf voor de toplaag (bijvoorbeeld witte krijtverf)
  • schuurpapier

Stap 1; Zorg dat je werkstuk opgeschuurd en (boen)was- en vetvrij is.

Stap 2; Op oude meubels zitten vaak meerdere verflagen en komt er dus meer dan 1 kleur verf door de slijtplekken. Om dit te bereiken gebruik je twee donkere kleuren die je als basislaag aanbrengt. Maak een soort legermotief zonder de kleuren over of door elkaar aan te brengen, neem bijvoorbeeld oud groen en bruin voor deze basis. Laat goed drogen.

Stap 3; Nu het grote geheim van mooi verweerde slijtplekken; kaarsvet! Op de donkere basislaag breng je kaarsvet aan waar je de slijtplekken wilt hebben, dit doe je met een goede kwaliteit dinerkaars. Zorg dat je niet te recht, te rond of teveel figuurtjes "tekent". Bedenk je van te voren waar bij jarenlang intensief gebruik daadwerkelijk slijtplekken ontstaan.

Stap 4; Maak nu de toplaag met de lichte (krijt)verf en laat deze drogen. Deze laag mag nonchalant met een kwast aangebracht worden voor het rustieke effect. Breng naar wens eventueel nog een tweede lichte laag aan.

Stap 5; Als laatste ga je de plekken doorschuren waar eerder het kaarsvet is aangebracht. Doordat het vet de verf (op waterbasis!) afstoot kun je heel makkelijk en gecontroleerd slijtplekken maken. Schuur altijd met de nerf mee. En klaar is het verweerde stoeltje, dienblad of krukje!

Wil je meer weten over decoratieve verftechnieken of wil je hiermee aan de slag in een gezellige workshop kijk op www.peper-zout.com. De styliste van Peper & Zout Interieursmaakmakers kan ook bij u thuis advies geven hoe u uw meubels kunt bewerken en vervolgens kunt opstellen voor een sfeervolle ruimte.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Internet Meme

Wat is een internet meme precies?

Top 10 beste winkelsteden

Wilt u een dagje shoppen maar weet u niet waar u heen wilt. Bekijk hier de top 10 van beste winkelsteden!

Vrouwen versieren is dat echt zo moeilijk?

Artikel over het versieren van vrouwen, is dit echt moeilijk?

Tochten in de Vogezen

Toertocht langs strijdtonelen in de eerste wereldoorlog

Waar is onze vrije tijd?

Onze (vrije) tijd lijkt steeds schaarser te worden.