De ontwikkelingen en trends in de entertainmentmarketing.


Publicatie datum:

De afgelopen jaren zijn er veel veranderingen opgetreden rondom de entertainmentindustrie.

Gesponsorde koppelingen

Door de jaren ontstaan in iedere branche nieuwe ontwikkelingen en verschuivingen. Maar de entertainmentindustrie ondervindt op dit moment veel ontwikkeling. Hierdoor moeten ze nieuwe manieren van marketing bedenken en het in de markt zetten van een product om staande te blijven. In dit artikel leest u de belangrijkste verschuivingen en trends binnen de entertainment industrie en de manier waarop de bedrijven er op in proberen te spelen.

 • Digitalisering: dit heeft de afgelopen 20 jaar plaatsgevonden. Een opvallend aspect is dat dit begonnen is bij Sex. Sex maakte digitalisering verspreid mogelijk. Waarop vervolgens snel de muziek volgde.
  De media is compleet veranderd, dit ook mede door de digitalisering, de opname techniek is helemaal veranderd. Dit heeft de platenindustrie beïnvloed. De problemen zijn voornamelijk te vinden op het gebied van downloaden en het beschremen van auteursrechten. De regels hierover zijn niet duidelijk in de nieuwe media. De muzieksector heeft op dit moment dus nog moeilijkheden met het inspelen op deze veranderingen. Dit is ook de reden dat er veel ophef is rondom de dowloadprogramma's. En het feit dat Pirate Bay een tijd geleden veoordeeld is voor het weggeven van gratis muziek.
  De basis van deze veranderingen zijn voornamelijk de computer. De vorige generatie is niet opgegroeid met de computer. Dit geldt het zelfde voor de telefoon. Op dit moment haalt de vorm het van de inhoud, kritische pers wordt beïnvloed door de marketingmachine achter het werk.
 • Er kwam minder onderscheid tussen kwaliteit en prijs.
  Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld eigenlijk geen slechte laptops meer die geproduceerd worden, geen slechte mobiele telefoons die gemaakt worden, etc. Er is dan ook een hoge kwaliteit en minder prijsconcurrentie.
  In de huidige situatie is merkbeleving de meest voorkomende concurrentie.
  Dit is een merkenalfabet, hiermee kan je zien dat je aan een letter al kan zien welk merk het is. En hoe belangrijk een merk dan ook is.
  Je kan tegenwoordig ook al vrienden worden met merken, bijvoorbeeld op Hyves.
 • Profesionalisering: de entertainmentbranche professionaliseert. Onder de professionalisering verstaat men, dat de structuur duidelijkers is. . Bijvoorbeeld: het promoten van muziek.Hierbij gaat het om het aansturen, controleren en evalueren van het creatieve proces. Maar er heeft ook een soort ‘verschraling' plaatsgevonden. Vroeger was alles veel breder, de media is tegenwoordig enorm geformatteerd. Een bepaalde muziek hoort tegenwoordig bij een bepaalde zender. En daarbuiten doen ze niets. Hierdoor komen veel subgenres niet aan de bak binnen de media.
  Echter door verhoging van de digitalisering van de merkbeleving ontstaat er een professionalisering van de entertainment. Om zo een betere concurrentiepositie te verkrijgen. Dit zie je ook in het feit dat er steeds meer bedrijven een samenwerkingsverband aangaan, om zo een sterkere positie binnen de entertainment markt te krijgen. 
 • Branding: merken proberen langs de weg van de entertainment bekend worden bij hun publiek.
  3 belangrijke voorbeelden hierbij van zijn de samenwerking tussen Sony Ericson en een Bond film, Ebay met een autosite en Gamegrid met Fort. Dit alles zorgde voor branding.
 • Er ontstaat een nieuwe aanpak van marketing binnen de entertainment sector. Voor distributeurs, uitgevers, agenten, managements en artiesten is het door die digitalisering moeilijker een publiek te interesseren voor hun projecten. Marketing is hierdoor een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De consument heeft tegenwoordig de gedachte dat entertainment gratis moet zijn. Hierdoor ontstaat de nieuwe rol van de entertainment sector. Er ontstaat het nieuwe model wat betreft de rol van de entertainment sector. De nieuwe rol wordt ingevuld door entertainment te matchen aan merken. Entertainment heeft alle elementen in zich om de emotionele waarden van een merk tot leven te brengen. Dit wordt ook wel cross marketing genoemd.
 • Het ontstaan van de experience economy. De huidige generatie vindt dat alles leuk moet zijn. En vindt de beleving van entertainment steeds belangrijker worden. Zo gaat het hierbij niet meer om een rationele benadering maar meer om gevoel en emotie.
 • De nieuwe technologische mogelijkheden. Dit maakt marketing nog belangrijker. Maar biedt ook nieuwe kansen. Enkele belangrijke technologische veranderingen zijn voornamelijk: de smartphones, mini laptops, streaming (voorbeeld: uitzending gemist) en VOD (video on demand).

Op dit moment is de Muzieksector, qua omzetcijfers, een dalende sector, daarentegen blijft de gamingindustrie alsmaar groeien en is de film industrie vrijwel gelijk gebleven. Met een totale omzet in deze sectoren van 79,5 miljard.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 42
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie vrije-tijd

De waterpijp

Informatie over de waterpijp

Evenementen van vandaag vind je met Dayhaps

Met Dayhaps evenementen platform vind je snel en eenvoudig alle evenementen van vandaag! Zoek, deel en volg evenementen waar je ook bent.

Binnenkort van alles gratis in Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam biedt binnenkort tal van gratis activiteiten en leuke kortingen aan.

Waarom leeft het boek nog na zoveel generaties?

Goede boeken worden door veel lezers gelezen. Goede boeken zijn bestand tegen de veranderingen van de tijden.

Top 7 lekkerste shisha cafe's

Top 7 lekkerste waterpijp cafe's in Amsterdam.

Schrijven voor Foobie brengt u meer op dan geld alleen.

Schrijven voor Foobie en op zoek gaan naar inspiratie

Geen korting Sprookjeswonderland nodig, toch een goedkoop familiepark.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is het vriendelijkste goedkope familiepark van Nederland.

De film Twilight 2008

samenvatting van de film twilight 2008

Zelf een kabouter maken van een klein chinees meisje

Hoe maak je van een klein chinees meisje een echte kabouter

Gratis Marinedagen Den Helder, Nationale Vlootdagen Den Helder

Gratis marinedagen Den Helder met gratis in helikopter, gratis rondvaart, gratis abzeilen, gratis rondrit in rupsvoortuig, gratis schieten, gratis varen en gratis hindernisbaan.

Het zoekplaatje van het dateren van porselein

Als hobby probeer ik wat porselein te verzamelen, en natuurlijk deze te dateren. Dat laatste is wat moeilijk om te doen zonder meteen naar een taxateur te lopen.

hoe maak je een sint gedichtje

een paar handige tips over het schrijven van sinterklaas gedichtjes

Avonturenland Heerlen

binnenspeeltuin, apekooi, ballenbak.

Lampion maken voor St. Maarten

Maak zelf een lampion voor St. Maarten, dit is leuk en de kinderen zijn vaak trots om met hun zelf gemaakte lampion rond te gaan.

Wat zit er allemaal achter het sterrenbeeld maagd?

Altijd al willen weten wat er achter het sterrenbeeld maagd zit? Wat het sombrerostelsel is? Lees dan dit artikel wat daarover gaat!

Hoe moet je zoenen

Tips om beter te zoenen

Tips voor kinderfeestjes en traktaties

Leuke tips voor creatieve kindertraktaties

Kalligrafie

Wat is kalligrafie? Waar komt het vandaan en wat heb je nodig om zelf te kunnen kalligraferen.

Beginnend schrijver

Altijd al willen schrijven? Maar geen idee of je goed genoeg bent?

Gratis LEGO sofware, gratis bouwen met LEGO

Bouw nu ook oneindig veel LEGO voertuigen, LEGO huizen, LEGO figuren met de gratis LEGO software.

De beste grappen voor 1 april

Houd jij er ook zo van om mensen op 1 april beet te nemen of voor de gek te houden? Kom in dit artikel grappen tegen die je misschien nog niet kende!

Hoe leer je vuurspuwen of vuurspugen

Iedereen kan vuurspuwen of vuurspugen, lees hier hoe ook jij kunt leren vuurspuwen of vuurspugen.

Vrouwen versieren is dat echt zo moeilijk?

Artikel over het versieren van vrouwen, is dit echt moeilijk?

Mijn passie astronomie

Astronomie, een hobby waarin je helemaal in kunt opgaan.

Waarom mannen met kleine meisjes Lego spelen?

Lego bestaat 40 jaar, toch verveelt het nooit. Hoe kan dit en waarom spelen mannen met kleine meisjes Lego?