Voordelige kinderfeestjes


Publicatie datum:

Een kinderfeestje hoeft niet altijd duur te zijn

Gesponsorde koppelingen

De laatste jaren zijn kinderfeestjes een ware hype aan het worden. Hoe gekker hoe beter, maar helaas ook meestal hoe duurder. Het kan niet op. Naar de bioscoop, survival, karten, paintball, alles om maar zo goed mogelijk uit de hoek te komen en indruk te maken op vriendjes en vriendinnetjes. Maar is dat nu echt nodig en laten we eerlijk zijn, is het in de huidige financiële tijd nog wel mogelijk? Dat er ook hele leuke goedkope(re) alternatieven zijn, laat ik u hieronder zien.

Filmavondje

In plaats van met ca. 6 kinderen naar de bioscoop te gaan (wat u al gauw zo'n 10 euro per kind kost voor een kaartje, iets te drinken, popcorn etc.) organiseert u een filmavondje thuis. Zeker voor kinderen tussen de 7 en 12 is dit een leuke ervaring. Verzamel alle kussens die u in huis heeft en gooi deze voor de tv, kinderen liggen immers graag op de grond en nu kan het. Huur een paar leuke films bij de videotheek, of nog beter: kijk eens goed in uw eigen voorraad dvd's of die van de buren en laat de kinderen (of de jarige) kiezen. Begin de filmsessie met het zelf bakken van popcorn. Koop een zak pofmais bij de supermarkt (voor 1 euro kunnen 6 kinderen zich compleet misselijk eten dus let op) en laat de kinderen zelf popcorn maken. Alles wat u nodig heeft is een hapjespan met deksel (een glazen deksel is het leukst, omdat je dan de popcorn ziet 'poppen', maar is niet noodzakelijk). De popcorn kan naar smaak bestrooid worden met zout of suiker. Geef ieder kind z'n eigen bakje of zet een enorme bak in het midden en smullen maar!

Voor een extra lang feestje kun je de avond afsluiten met een pyjama-party. Een paar luchtbedden of een (2-persoons)matras op de vloer van de kinderkamer erbij en u kunt zonder problemen zo'n 5 à 6 kinderen kwijt. Als u nog een tweepersoonsmatras heeft: kinderen van deze leeftijd passen in de breedte nog wel met zo'n 4 kinderen op 1 matras.

's Ochtends een ontbijtje, dit kunt u zo simpel en/of goedkoop houden als u zelf wilt, maar u kunt natuurlijk ook pannenkoeken bakken, en uw zoon of dochter heeft gegarandeerd een superfeestje gehad wat elk vriendje of vriendinnetje ook wil.

 

Vuurtje stoken

Zeker voor jongens in de leeftijd van 8 tot 12 is dit een geweldig avontuur. Zoek ergens een plek in de vrije natuur, in het bos of in de uiterwaarden en laat de kinderen takken sprokkelen. Maak op een veilige plek, waar het kan en/of mag, een kampvuurtje. Kinderen vinden dit geweldig spannend, zeker als het al een beetje donker begint te worden. Ga met z'n allen rond het vuur zitten, deel (warme) chocolademelk uit en marshmellows en geef de kinderen de kans om deze zelf boven het vuur te roosteren. Ze kunnen de marshmellows aan takken prikken, maar u kunt ook  vanaf huis bbq-prikkers meenemen. Ook kleine worstjes kunnen goed boven het kampvuur worden geroosterd. Vraag of iemand spannende verhalen weet of vertel zelf en ik garandeer u dat het een superspannend avondje wordt, waar nog lang over wordt nagepraat. Sluit eventueel af met een wandeling in het donker en de kinderen hebben een topavond!

 

Kookworkshop

Wat meisjes meestal erg leuk vinden, is heerlijk rommelen in de keuken. Het fijnste is als u een grote tafel heeft waar ze met z'n allen omheen passen en onbekommerd kunnen kliederen. Leer ze appeltaart bakken of een cake (of allemaal kleine cakejes) of ga met z'n allen pasta maken. Er is vast wel iets wat u zelf leuk vindt om te doen en wat u goed kunt uitleggen (vraag anders of oma komt helpen). Kinderen vinden het over het algemeen ontzettend leuk om samen lekkere dingen te maken en u hebt zo geen kind aan ze. Terwijl het gemaakte lekkers in de oven staat (of in de pan of wat dan ook) kunt u gezamenlijk opruimen en tafel dekken, zodat u na afloop met z'n allen kunt genieten van al het lekkers. Er zijn hele leuke kookboekjes te koop met speciale kindertaartjes of zo, maar met een beetje creativiteit kunt u vast zelf wel iets bedenken. Het vraagt misschien wat meer inspanning van uzelf, maar het kost weinig en de kinderen vinden het meestal ontzettend leuk en lekker, dus wat wilt u nog meer. Uw dochter heeft een fantastisch verjaardagsfeestje en dat is waar het om gaat, toch?

 

Ouderwetse spelletjes

Waar zijn ze gebleven, de ouderwetse spelletjes zoals zaklopen, aardappelen poepen, koekhappen en noem maar op? In de laatste jaren, waarin alle kinderverjaardagsfeestjes steeds luxer en duurder werden zijn de ouderwetse spelletjes steeds meer naar de achtergrond verdreven, maar met een beetje eigen creativiteit en wat inspanning staan ze nog steeds garant voor dolle pret en ze kosten bijna niets, zeker niet als u zelf een beetje handig bent.
Met een paar jute zakken kunt u een prima zakloopwedstrijd organiseren, maar u kunt ook eerst de kinderen zelf een beetje laten knutselen. Spaar een aantal lege blikken op van bijvoorbeeld soep of bonen en laat de kinderen zelf een soort mini-steltjes maken (2 gaten in de blikken boren, een touw er doorheen, onder elke voet een blik en lopen maar). Maak een wedstrijdbaan of een hindernissenparcours en de 'blikken-race' staat garant voor dolle pret. Ook koekhappen is nog steeds een simpel en goedkoop spel dat weinig inspanning kost van uzelf, een touw en plakken ontbijtkoek is alles wat er voor nodig is. Blindemannetje of stoelendans is ook heel eenvoudig te realiseren en elk kind vindt het leuk. Kortom, wees creatief en realiseer u dat het meestal niet de kinderen zijn die dure activiteiten willen, maar de ouders. Wees een trendsetter en haal de oude spelletjes weer van stal, juist omdat ze in tijden niet gebruikt zijn, scoren ze enorm en zullen de uitgenodigde vriendjes en vriendinnetjes er nog lang over napraten. Vergeet niet, het gaat om het plezier dat ze gezamenlijk hebben en dat hoeft echt niet veel te kosten.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Waarom mannen met kleine meisjes Lego spelen?

Lego bestaat 40 jaar, toch verveelt het nooit. Hoe kan dit en waarom spelen mannen met kleine meisjes Lego?

piano leren spelen met youtube

Leer piano spelen door het gebruik van youtube. Gratis thuis en op je eigen manier!

Postcrossing

Postcrossing is een leuke manier om kaarten uit de hele wereld te ontvangen.

Festival Mundial.

Het evenement Festival Mundial.

Walibi World is het beste pretpark van Nederland

Het Rollercoaster pretpark Walibi World in Biddinghuizen is absoluut het beste pretpark van Nederland.

Facebook en Twitter, goed of slecht?

Facebook en Twitter. Goed of slecht.

Wat zijn de beste gratis topevenementen in Nederland?

Er zijn duizenden gratis evenementen per jaar in Nederland, welke worden het best bezocht.

Top 7 lekkerste shisha cafe's

Top 7 lekkerste waterpijp cafe's in Amsterdam.

Leuke dingen tegen verveling

Als je dit artikel gelezen hebt zul je een top vakantie tegemoet gaan

Gratis Bellewaerde Park of hoge Korting Bellewaerde Park.

Bellewaerde Park is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Bellewaerde Park.

Wetenschap en eeuwige wijsheid ; Ravi Ravindra (recensie)

Wetenschap en eeuwige wijsheid. Recensie

Dj worden, hoe doe je dat?

Wil jij een dj worden en wil je weten hoe je dat aan moet pakken? Lees dan dit artikel.

Het ontstaan van een nieuwe stripfiguur: Panda en Pandili

In 2007 bedacht ik een nieuw stripfiguur, Panda. In dit artikel leg ik uit hoe ik op het idee kwam om Panda te tekenen.

5 Handige tips wanneer u met fimo klei werkt

5 handige tips wanneer u met fimo klei werkt

Tips om iedere dag even te ontspannen

Even een moment voor jezelf creeeren

Het zoekplaatje van het dateren van porselein

Als hobby probeer ik wat porselein te verzamelen, en natuurlijk deze te dateren. Dat laatste is wat moeilijk om te doen zonder meteen naar een taxateur te lopen.

Muntjes biljart

leuk spel op de biljarttafel

Mode breien is weer hip

Handwerken en breien zijn jarenlang UIT geweest. De crisis brengt oude handvaardigheden weer in beeld.

Hout hakken

Hout hakken moeilijk? Met de juiste voorbereidingen valt dat best mee!

Stichting Veteraan Autobussen

SVA is een stichting ter behoud van mobiel erfgoed

Stamboomonderzoek (genealogie)

Tips voor het onderzoeken naar voorouders

Mijn passie astronomie

Astronomie, een hobby waarin je helemaal in kunt opgaan.

De beste grappen voor 1 april

Houd jij er ook zo van om mensen op 1 april beet te nemen of voor de gek te houden? Kom in dit artikel grappen tegen die je misschien nog niet kende!

Nieuwe rage: sieraden maken van metaalklei

Het is de nieuwe rage op hobby-gebied: sieraden maken van metaalklei.

Moederdag

Het is natuurlijk weer moederdag geweest, en ik wilde wat tips geven voor volgend jaar.