Tips voor kinderfeestjes en traktaties


Publicatie datum:

Leuke tips voor creatieve kindertraktaties

Gesponsorde koppelingen

Elke keer is het weer een crime... De organisatie van een kinderfeestje. Of het nu gaat om het afscheid van je peuter die van de creche naar de kleuterschool gaat, of voor een kinderverjaardag... geen nood de leukste tips vind je hier!

Uitnodigingen

De voorpret begint al bij het versturen van de uitnodiging. Hiervoor zijn vele leuke varianten te bedenken zoals:

 • Neem een luciferdoosje en versier deze feestelijk met gekleurd crêpepapier en confetti. Schrijf de tekst van de uitnodiging op een klein briefje en stop deze opgevouwen in het luciferdoosje.
 • Blaas een gekleurde ballon een klein beetje op en schrijf met een watervaste stift de uitnodiging op de ballon. Laat daarna de ballon weer leeglopen, doe in de ballon een klein beetje confetti en stop deze in een envelop.
 • Maak op de computer een leuke uitnodiging met tekst en foto's of tekeningen. Print deze vervolgens en knip het papier in kleine puzzelstukjes. Gebruik het liefst iets steviger papier. Stop deze puzzelstukjes in een envelop.

 Uitdelen maar!

Traktaties 

Een traktatie is vaak zo gemaakt, maar je moet wel een beetje creatief zijn. Hier volgen een aantal tips:

 • Smultraktatie patatje met: Snij voor ieder kind een plakje cake in frietjes en doe dit in een puntzakje of plastic frietbakje. Spuit er slagroom op (dit is de mayonaise) en voeg een vorkje toe. De snackbar in de buurt wil vast wel een paar lege bakjes of zakjes verstrekken... Smullen maar!
 • Knaltraktatie: Vul een gekleurde ballon met snoepgoed zoals lolly's, smarties en schuimpjes. Blaas de ballon op. Elk kind die de uitnodiging ontvangt moet vervolgens de ballon laten knallen om zijn traktatie te krijgen. Dat wordt lachen!
 • Muizen om op te eten: Hiervoor heb je nodig: eierkoeken, jam, smarties en trekdrop. Snij de eierkoeken door midden en smeer op de 2 helften jam. Plak deze vervolgens aan elkaar. Tussen de 2 helften leg je een stukje trekdrop, dit is het staartje. Druk vervolgens op beide helften op ooghoogte een smartie in de eierkoek. Dit zijn de oogjes. Pas op er ligt een muis op je bord!
 • Sesamstraattraktatie: Wikkel een mandarijntje in een stukje oranje crêpepapier. Draai de zijkanten dicht alsof het een snoepje is, dit worden de oren. Pak een stukje wit papier en knip hier oogjes uit en teken er met een zwarte stift pupillen op. Plak de oogjes vervolgens op de ingepakte mandarijn. Maak een klein pruikje van zwarte wol en zet deze met plakband boven op het mandarijntje. Ernie is nu klaar. Voor Bert gebruik je een halve banaan. De werkwijze gaat op dezelfde manier als bij Ernie.

Eet smakelijk!

Spelletjes

Op ieder kinderfeestje worden spelletjes gespeeld. Eens een keer wat anders?

 • Blaasvoetbalspel: Plaats de kinderen rondom een tafel en leg in het midden een wattenbolletje. Geef aan elk kind een rietje. Nu kan het spel beginnen. Blazen maar en wie de 'bal' vijf keer heeft doorgelaten is 'af'.
 • Persoonlijke ontbijtbordjes maken: Koop witte ontbijtbordjes (bijvoorbeeld bij de Action) en keramiekverf. Alle kinderen krijgen een bordje en kunnen ze naar eigen inzicht beschilderen. Als iedereen klaar is, moeten de bordjes ongeveer vier uur drogen. Daarna kunnen ze een half uurtje in de oven worden gezet op 160 graden. Aan het eind van het feestje kan elk kind zijn eigen bordje mee naar huis nemen.
 • Spelletje koud en warm: Als de kinderen binnenkomen bij de jarige job, verzamel je alle cadeautjes die ze meebrengen in een grote doos of mand. Als iedereen binnen is, wordt de jarige even naar buiten gestuurd en worden de cadeautjes verstopt. Nu mag de jarige weer binnenkomen. Door middel van de woorden 'koud', 'warm', en 'lauw', mogen alle kinderen de jarige helpen de cadeautjes te vinden.
 • Fotoherinnering: Bij binnenkomst van de kinderen maak je een leuke groepsfoto. Laat de foto via de 1-uur service ontwikkelen, of print deze zelf op fotopapier. Laat de kinderen vervolgens een wit kartonnen lijstje beschilderen of kleuren. Doe de foto in de lijstjes en ieder kind krijgt een foto met persoonlijke lijst mee naar huis.  

Veel plezier!

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Sauna een weldaad voor lichaam en geest.

Wat kunt u verwachten bij een saunabezoek.

Voordelige kinderfeestjes

Een kinderfeestje hoeft niet altijd duur te zijn

Turkije all inclusive vakantie

All inclusive naar Turkije, voordelig genieten met de hele familie.

Leuke dingen tegen verveling

Als je dit artikel gelezen hebt zul je een top vakantie tegemoet gaan

Dj worden, hoe doe je dat?

Wil jij een dj worden en wil je weten hoe je dat aan moet pakken? Lees dan dit artikel.

Het Bermini Mysterie

Het Bermini Mysterie is een boek van Dan Brown

Schildersverdriet - Vergeten schoonheid

Sommige plantjes raken ten onrechte in de vergetelheid. Zo ook de Saxifraga (Steenbreek) vari�teit S. X urbium, oftewel Schildersverdriet. En dat terwijl Schildersverdriet onverwachte verrassingen in petto heeft.

Tochten in de Vogezen

Toertocht langs strijdtonelen in de eerste wereldoorlog

Gratis Movie Park Germany, korting Movie Park Germany

In dit artikel alles over het ontstaan en de attracties in Movie Park Germany.

Anime en manga

Anime en manga zijn termen die steeds bekender worden, maar wat is het nu eigenlijk?

Geocaching

Geocaching, algmene informatie en uitleg

De gevaren van vuurwerk

Het is bijna weer zover... Massa's aan vuurwerk zullen met oud & nieuw worden afgestoken. In dit artikel behandel ik de gevaarlijke kant van vuurwerk en worden enkele tips gegeven om dit gevaar zo minimaal mogelijk te houden.

Wordt jij een professionele Goochelaar?

Kinderen zijn gek op goochelaars. Sommige zijn er zo dol op dat ze er hun beroep van willen maken.

Uitstapje met de kinderen

Waar kun je met je kinderen zoals naar toe?

De waterpijp

Informatie over de eeuwenoude waterpijp

Gevangen, boek geschreven door Stephen King

Beschrijving van een boek van Stephen King: Gevangen

Sea Life Scheveningen

Ontdek de onderwaterwereld van Sea Life Scheveningen.

'Y U NO'-meme

De internetrage van het diepzinnige mannetje met levensvragen is zeer lachwekkend, maar waar komt hij eigenlijk vandaan? Zijn er nog meer variaties? U komt het allemaal te weten in dit artikel.

Hoe moet parkour?

Dit artikel gaat over parkour, hoe het is ontstaan, wat het inhoud, hoe je het kan leren.

Muntjes biljart

leuk spel op de biljarttafel

Verblind, een thriller van Dean Koontz

Een spannende thriller die je niet weg kunt leggen

Karin Slaughter

De spannende reeks van Karin Slaughter.

Stamboomonderzoek (genealogie)

Tips voor het onderzoeken naar voorouders

Korting Ski Dome

In dit artikel een uitgebreide beschrijving van alle indoor skipistes van Nederland.

Winkelen met GVU, Utrecht

Een goedkoop buskaartje in en rondom Utrecht