De waterpijp


Publicatie datum:

Informatie over de eeuwenoude waterpijp

Gesponsorde koppelingen

Een waterpijp wordt tegenwoordig op veel plekken verkocht, wist u dat een waterpijp al duizenden jaren bestaat?

Gesponsorde koppelingen

De Waterpijp

De waterpijp is een apparaat dat kan worden gebruikt om mee te roken. Met een waterpijp kun je tabak (met een fruitsmaakje), wiet of hasj roken. In het Midden-Oosten rookt men al 900 jaar pijptabak bij uitgaansgelegenheden. In India word het veel door jongeren gedaan. Zij roken een alternatief op fruittabak genaamd Herbal Molasses, een mix van fruitextracten en suiker. De waterpijp komt oorspronkelijk uit India.

Waar bestaat een waterpijp uit?

Een waterpijp bestaat uit een glazen reservoir waar water in zit. Alcohol word ook wel gedaan voor een sterker effect. Een metalen schacht die net onder het water komt te zitten tot het tabakskommetje. Een tabakskommetje waar tabak in kan worden gedaan. En een flexibele slang waar aan gerookt kan worden. Deze slang is meestal 1 meter lang. Dat hangt meestal af van de grote van de waterpijp. 

Onderhoud aan een waterpijp

Doordat er, bij regelmatig gebruik, veel rook door de waterpijp heen gaat moet deze 1 of 2 keer per maand worden schoon gemaakt. Er zijn enkele voorwerpen die je daarvoor kan gebruiken. Om de metalen schacht schoon te houden kun je er water door heen laten lopen en dan met een speciaal metalen borstel er door heen schrobben zodat de zwart/bruine aanslag en eventuele tabaksresten verwijdert worden. Deze borstel is ongeveer 30 cm lang.

Het kopje kan met een doekje schoon geveegd worden. Daarna afspoelen met water. Voor het glazen reservoir geld het zelfde. Mocht u een schoonmaakmiddel willen gebruiken denk hier dan om: het schoonmaakmiddel kan in het reservoir blijven zitten. Wat natuurlijk ten koste gaat van de smaak. Het kan ook uw gezondheid aantasten.

De Bong

De Bong is een variant op de waterpijp. Deze word alleen gebruikt voor het roken van marihuana of hasj. De bong komt uit het Midden-Oosten. De verschillen tussen een bong en waterpijp zijn dat de schacht veel dikker is zodat het meer  rook kan bevatten. Ook heeft een bong geen slang, maar word er door de glazen buis rook gezogen. Het kopje zit niet bovenop, maar zit lager en vaak is vaak schuin geplaatst. Een bong heeft ook een klapgat. Deze word dichtgehouden en vervolgens losgelaten. Dit geeft een soort rookstoot, waardoor je de rook sneller en heftiger opneemt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie vrije-tijd

Pinkpop 40 jaar.

Alvast een korte voorproef van pinkpop 2009!

Hoe maak je een aantrekkelijke verjaardagskalender

Je hebt veel foto’s van gezinsleden, familie, vrienden of vakanties die je eigenlijk wel in de verjaardagskalender wilt hebben staan, maar je weet alleen niet hoe je dat het beste kunt doen? Wat is er dan makkelijker om die foto’s samen te voegen in één verjaardagskalender.

Een mooie goedkope tatoeage

Wil je ook een mooie goedkope tatoeage? Lees hier hoe je aan een goede goedkope tatoeage kunt komen.

Alles over Fimo klei

Wat is het en hoe werk je ermee

De juiste boormachine voor elke klus

Niet iedere boormachine is geschikt voor elke klus. Dit artikel geeft uitleg over de verschillende soorten boormachines en waar ze voor gebruikt kunnen worden.