Hoe laat ik een goede eerste indruk achter?


Publicatie datum:

Sommige dingen kan je maar 1 keer goed doen. Je eerste indruk is er zo 1!

Gesponsorde koppelingen

Hoe laat ik een goede eerste indruk achter?

Sommige dingen kan je maar 1 keer goed doen. Je eerste indruk is er zo 1!

Maar hoe pak je dit nu aan en wat zijn de gouden regels op dit vlak? In het volgende artikel zal ik omschrijven wat een mogelijke aanpak zou kunnen zijn....

In dit artikel vijf gouden regels voor een goede eerste indruk.

Gesponsorde koppelingen

1. Wees beleeft en netjes 

Zorg ervoor dat je hoffelijk bent maar waak ervoor dat je gaat slijmen bij de tegen persoon. Gebruik degelijk woorden en gebruik vooral geen schuttingtaal. Bijt geen nagels, pulk niet aan je neus en als je moet hoesten plaats dan je hand voor je mond. Zorg voor een open houding en zorg dat je zelfverzekerd overkomt.

2. Zorg voor een verzorgt uiterlijk

Wees voorbeid op de eerste indruk. Zorg dat je kleding netjes zit en geen kapotte delen of vieze vlekken vertoont. Besprenkel jezelf met een lekker luchtje, maar pas op niet te veel, want het moet niet te aanwezig of overheersend zijn. Poets je tanden of neem desnoods een keelsnoepje voor de smaak. Liever geen kauwgom omdat de kans er in zit dat je hier veel te veel op gaat kauwen. Gebruik niet te veel make up en zorg als je wel make up gebruikt dat je geen donkere randen op de kraag van een wit shirtje krijgt.

3. Wees eerlijk en oprecht 

Gebruik geen stoere verhalen of bespreek geen dingen die niet waar zijn. Wanneer je dit voor een tweede keer zou moeten vertellen is het erg lastig om hetzelfde verhaal te reproduceren. Eerlijkheid duurt het langst en dat is zeker nu echt zo! Mensen die liegen vallen vroeg of laat door de mand. Wanneer je zaken verteld die je echt hebt meegemaakt of die op waarheid berust zijn komt het veel natuurlijker en spontaner over. Als de tegen partij erachter komt dat je liegt dan kan je dit nooit meer goed maken. Het beeld van een leugenaar zal altijd meespelen.

4. Maak geen lange zweverige zinnen of verhalen

Wanneer je in gesprek bent zorg er dan voor dat je normale zinnen gebruikt en geen lastige woorden of wartaal uitbrengt. Men moet kunnen begrijpen waar je het over hebt en soms zul je je dan aan moeten passen aan het niveau van de tegen partij. Maak zinnen niet te langdradig en maak ze levendig met gebaren en gezichtsexpressie. Let wel niet te veel gebaren want dit kan juist te druk overkomen en dat is niet de bedoeling.

5. Zoek oogcontact maar vermijd staren

Als je in gesprek bent met de tegen partij zorg er dan voor dat je oogcontact houdt en de partij blijft boeiend. Maar pas ervoor op dat je gaat staren want dit kan hele ongemakkelijke situaties veroorzaken. Het oogcontact moet niet te indringen of te gedwongen zijn. Het is bedoeld om te checken of de ander nog interesse in je verhaal of in jou heeft. Vermijd ook knipogen dit legt de nadruk teveel op dat moment en kan een verkeerd beeld scheppen van je bedoeling.

Met het bovenstaande in je achterhoofd met het zeker goed gaan komen tijdens je eerste indruk. Zonder de druk te verhogen: voor je eerste indruk heb je slechts 1 kans dus ga ervoor en maak er wat van!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Festival Mundial.

Het evenement Festival Mundial.

Writers block: de mythe

Writers block: ontdek waarom het eigenlijk niet bestaat.

Facebook en Twitter, goed of slecht?

Facebook en Twitter. Goed of slecht.

Online shoppen

Online shoppen, het is een gewoonte geworden in onze samenleving maar hoelang kan het eigenlijk al?

Nieuwe rage: sieraden maken van metaalklei

Het is de nieuwe rage op hobby-gebied: sieraden maken van metaalklei.