kinderverjaardag wordt op deze manier een succes


Publicatie datum:

handleiding voor een kinderverjaardag

Gesponsorde koppelingen

Een crime voor veel ouders, wat moeten we dit jaar verzinnen om weer eens te gaan doen. De uitstapjes zijn aan de orde van de dag de een nog groter dan de ander. Maar het kan ook op een leuke manier thuis en juist omdat er al zoveel uitstapjes zijn vinden kinderen het af en toe best leuk eens een feestje thuis en met deze tips moet het zeker lukken er een succes van te maken.

Voorbereiding

Zet alles van tevoren klaar, zo kun je meer tijd maken om de kinderen te begeleiden en en mee te feesten.

Basis wat je klaar zet

  • spullen die je eventueel nodig hebt voor het cadeautjes spel
  • zet alle spullen die de kinderen nodig hebben om zelf taartjes te maken klaar op een blad, gekleurde kraaltjes, gekleurde hagel, chocoladehagel, slagroom, plakken cake of zandtaartjes, jam,chocolaatjes, spekjes en alles wat je zelf leuk vindt
  •  limonade als je van plan bent om ranja te gebruiken maar dit dan van te voren aan in een aantal lege limonadeflessen
  •  chips vast in schaaltjes
  • spullen voor de spelletjes klaarzetten

Ontvangst

Bij een kinderverjaardag draait alles om cadeautjes uiteraard en het handigst is om daarmee te beginnen. Maar cadeautjes zomaar geven is natuurlijk niet leuk en het gaat veel te snel. Maak het dus spannend en leuk met een spel

cadeauspelletjes

De cadeauspelletjes mogen best wat fanatiekere spelletjes zijn de kinderen zijn allen opgewonden en op die manier kunnen ze even hun energie kwijt

ballonspel:

maak voor ieder kind een briefje met zijn naam op en stop die in een ballon. Blaas de ballonnen op bind de ballonnen om de benen van de gastkinderen en de jarige mag proberen een ballon kapot te trappen, als dat gelukt is vlat er een briefje met de naam uit. het kind wiens naam op het briefje staat mag zijn cadeautje aan de jarige geven. Uiteraard wordt het cadeautje door alle kinderen bewonderd en wordt er tesamen met de gever van het cadeautje nog een leuke foto gemaakt alvorens het spel weer verder gaat. Degene wiens ballon kapot is mag nu de jarige helpen met een ballon kapot te trappen.

Stoelendans

Een voor ieder bekend spel en het duurt lang voordat alle cadeautjes zijn gegeven. De winnaar mag iedere keer zijn cadeautje aan de jarige geven. Natuurlijk mogen degene die al een cadeautje hebben gegeven tijdens het spel bij de rest erdoorheen dansen om het voor de overige kinderen moeilijker te maken.

Zo kun je misschien nog wel meer cadeauspelletjes verzinnen om de kinderen bezig te houden.

Taart en limonade

Taart hoort natuurlijk bij ieder feestje maar kent u het probleem dat een aantal kinderen de taart die u heeft uitgezocht niet lusten?? Laat ze gewoon lekker zelf hun taartje maken, ieder kind een stuk cake of een zandtaartje, slagroom en versiering op tafel en ze zijn even bezig met het maken en opeten. Natuurlijk moet van iedere creatie een foto gemaaktworden.

Knutselen

Knutselen op een verjaardag doet het ook altijd heel goed en zeker als u een themafeestje geeft. Prinsessenjurken zijn heel leuk te maken van een wit t-shirt, voor ieder kind een stuk tule, watervaste textielstiften of verf, en wat gekleurde linten en ruches maken de prinsessenjurk af.

Vliegers maken is ook een leuke bezigheid van parachutestof en pitriet (verkrijgbaar van de hobbyzaak) klosjes erbij en nylondraad, watervaste textielstiften en laat ze maar een mooie creatie maken, met uiteraard een tochtje naar het strand of naar een open stuk om de vliegers te testen en een wedstrijdje te houden.

Piraten kunnen ook een mooie creatie maken van rode stof, een wit te lang shirt en wat watervaste stiften en dit avontuur eindigt natuurlijk met een speurtocht naar een schat.

Natuurlijk zijn er nog vele leuke knutseltjes te verzinnen naar aanleiding van nog veel meer thema's.

Chips en limonada

Na het knutselen is het natuurlijk tijd voor chips en limonade, maak een aantal grote bakken met chips en laat ze maar lekker even graaien.

actief spel of spelen

Na het knutselen hebben ze alweer een tijdje gezeten en wordt het weer tijd voor een actief spelletje, dit kunt u doen in de trant van het thema, u kunt ze ook even een poosje vrij laten spelen, vaak vinden kinderen het heerlijk om ook eens even met wat speelgoed te spelen of buiten even een spelletje tikkertje te doen of een ander spelletje, het ligt een beetje aan de groep die u binnen hebt en dat is een beetje aftasten.

Bioscoop

Doe de gordijnen dicht, maak de kamer lekker donker, voor iedereen een beker popcorn en een beker drinken en zet een leuke film op in de trant van het thema of gewoon een leuke film voor de leeftijdsgroep die u binnen hebt.

Het geeft u de tijd even een beetje op te ruimen en het eten voor te bereiden, en het geeft even rust in de groep, hou wat kleurplaten achter de hand voor degene die de film niet leuk vinden.

Eten

Dat is natuurlijk aan de jarige wat er wordt gegeten op zijn feestje

Eindspel

Na het eten is vaak iedereen moe, dan is het soms lekker om de kinderen nog even te laten swingen op muziek, even een kleine disco na het eten of als je het in stijl wilt houden een prinsessenbal of piratenbal.

Een mooi spel om mee af te sluiten is de nachtwacht.

De kamer is helemaal donker, ieder kind krijgt een nummer en verstopt zich in de ruimte. De jarige start en die komt binnen (hij weet niet wie welk dier is), hij heeft twee deksels van pannen bij zicht. Op het moment dat hij binnen is roept hij: "hier is de nachtwacht en de klok slaat....... (als er 5 kinderen zijn kan hij niet verder slaan dan 5) en ik wil het geluid horen van een .............(koe,paard, schaap) Als hij bijvoorbeeld 3 heeft geslagen dan maakt het kind dat nummer drie was het geluid van wat de nachtwacht vraagt, de nachtwacht moet dan raden wie het geluid maakt en waar het kind verstopt zit.

Allemaal nog een snoepzakje en dan in optocht naar huis, leuk is het om die optocht te verlichten met lampions met lampjes zodat het geheel feestelijk wordt afgesloten. De lampions kun je ook tijdens het knutselen op het feestje zelf laten maken.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Gratis Marinedagen Den Helder, Nationale Vlootdagen Den Helder

Gratis marinedagen Den Helder met gratis in helikopter, gratis rondvaart, gratis abzeilen, gratis rondrit in rupsvoortuig, gratis schieten, gratis varen en gratis hindernisbaan.

Gratis Plopsaland of hoge Korting Plopsaland, kwestie van goed zoeken.

Plopsaland is een mooi pretpark voor kinderen. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Plopsaland.

Een mooie goedkope tatoeage

Wil je ook een mooie goedkope tatoeage? Lees hier hoe je aan een goede goedkope tatoeage kunt komen.

Postcrossing

Postcrossing is een leuke manier om kaarten uit de hele wereld te ontvangen.

Moederdag

Het is natuurlijk weer moederdag geweest, en ik wilde wat tips geven voor volgend jaar.

Hoe kan ik gratis balletles of goedkope balletles vinden?

Lees hier hoe ik met mijn begon met mijn gratis dansles en later beroemd werd door mijn goedkope balletlessen.

Spelletjes voor onderweg

De leukste spelletjes voor onderwerg

Alles over Fimo klei

Wat is het en hoe werk je ermee

Genealogie voor de echte beginners - stap 1

De eerste gegevens verzamelen - stap 1

De beste vishengels, de beste visspullen

De beste vishengels, de beste visspullen

Cadeau ideeen voor jonge meiden

Niet 1 cadeau, niet 2 cadeaus, maar heel veel kleine cadeautjes

5 Handige tips wanneer u met fimo klei werkt

5 handige tips wanneer u met fimo klei werkt

2de persoon gratis naar de sauna, een kleine moeite

Bij sommige acties kan de 2de persoon gratis naar de Sauna, lees hier op welke manieren.

Gratis Dierenpark Emmen of hoge Korting Dierenpark Emmen, kwestie van goed zoeken.

Dierenpark Emmen is een mooi Dierenparkvoor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Dierenpark Emmen.

Het ontstaan van een nieuwe stripfiguur: Panda en Pandili

In 2007 bedacht ik een nieuw stripfiguur, Panda. In dit artikel leg ik uit hoe ik op het idee kwam om Panda te tekenen.

Writers block: de mythe

Writers block: ontdek waarom het eigenlijk niet bestaat.

Kaartspel: By dead

Leuk uitdagend kaartspel voor een gezellig avondje met je vrienden

Schepen kunnen niets zien

Met het drukker wordende scheepvaartverkeer neemt ook het aantal aanvaringen tussen jachten en beroepsschepen toe.

Binnenkort van alles gratis in Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam biedt binnenkort tal van gratis activiteiten en leuke kortingen aan.

Hoe maak je een aantrekkelijke verjaardagskalender

Je hebt veel foto’s van gezinsleden, familie, vrienden of vakanties die je eigenlijk wel in de verjaardagskalender wilt hebben staan, maar je weet alleen niet hoe je dat het beste kunt doen? Wat is er dan makkelijker om die foto’s samen te voegen in één verjaardagskalender.

Carnaval der reclamejongens

boekverslag de weduwnaar, havo 4. (2009)

Gratis parkeren bij Museum Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Parkeren bij Museum Naturalis Biodiversity Center in Leiden kost normaal € 5,- maar het kan ook gratis.

Genealogie voor de echte beginners

Hoe begin je je stamboomonderzoek.

Het vermeerderen van kamerplanten

De meeste kamerplanten kunnen worden vermeerderd: sommige door eenvoudig in twee of meer stukken te delen, of ze uit snel wortelend topstek op te kweken.

Ranking the friends

Ranking the friends is een leuk en makkelijk spel om te spelen met je vrienden. Zo leer je elkaar en jezelf beter kennen!