Over the top


Publicatie datum:

Artikel over de film: Over the top.

Gesponsorde koppelingen

Over the top is een actiefilm uit 1987 met als hoofdrolspeler Sylvester Stallone. De regisseur was Menahem Golan.

Gesponsorde koppelingen

Verhaal

Over the top gaat over Lincoln Hawk. Hij is een nogal zwijgzame vrachtwagenchauffeur met als ultieme droom kampioen armworstelen te worden. Maar dan vraagt zijn ex-vrouw, die ernstig ziek is, hem om voor hun zoon te zorgen. Zijn zoon moet echter niet veel van hem hebben, totdat hij een grote titel pakt in het armworstelen.

Cast

Het is een minder bekende cast met als voornaamste uitschieter Sylvester Stallone, die dan ook de hoofdrol vertolkt. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste rollen. Eerst staat altijd de acteur/actrice, en daarna de rol die hij/zij in de film speelt.

 • Sylvester Stallone: Lincoln Hawk
 • Robbert Loggia: Jason Cutler
 • Susan Blakely: Christina Cutler-Hawk
 • Rick Zumwalt: Bob Hurley
 • Davind Mendenhall: Michael Cutler-Hawk
 • Chris McCarty: Tim Salanger
 • Terry Funk: Ruker
 • Bruce Way: John Grizzly
 • Jimmy Keegan: Richie
 • Greg Scwartz: Smasher
 • Michael Fox: Jim Olson

Leuke weetjes

In 1987 verscheen de soundtrack van de film op cd, hierop stonden ondermeer nummers van Frank Stallone (de jongere broer van Sylvester), Sammy Hager, Kenny Loggins en Robin Zander. Een jaar daarvoor, in 1986, was er ook al speelgoed op de markt gekomen onder de naam "Over the top". Dit werd geproduceerd door de firma LewCo. Het verhaal van de film werd geschreven door Gary Conway en David Engelbach.

Opinie

De meningen over deze film zijn erg verdeeld. Vast staat dat het niet over één van de betere Stallone-films gaat. Het verhaal zit niet zo heel fantastisch in elkaar, en het is makkelijk om te voorspellen wat er allemaal nog gaat gebeuren. Maar wil je gewoon een gezellig avondje voor de tv met vriend of vriendin, en je houdt wel van wat actie en een niet te ingewikkelde verhaallijn, dan is dit zeker een aanrader.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 46
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie vrije-tijd

Wat zit er allemaal achter het sterrenbeeld maagd?

Altijd al willen weten wat er achter het sterrenbeeld maagd zit? Wat het sombrerostelsel is? Lees dan dit artikel wat daarover gaat!

Online dating hoe pak je dat aan..

wat moet je wel en niet doen om succesvol te zijn op een datingsite.

Een nachtje in de doos, de nachtmerrie van iedere Belgische puber.

Ik belandde bijna een nachtje in de doos tijdens onze reis naar het dubbelfestival Torhout Werchter (tegenwoordig Rock Werchter).

Dagje Texel

Texel: een eiland om even een dagje weg (van) te zijn

De 5 grootste jachten op de wereld

De 5 grootste jachten van de wereld op een rijtje!