Thuisgemaakte haarmaskers voor glanzend en stevig haar


Publicatie datum:

5 haarmaskers voor gezond en stevig haar

Gesponsorde koppelingen

5 haarmaskers van yoghurt, honing, mayonaise, banaan, avocado en kokosolie.
Gebruik het voor glanzende, gezonde en stevige haren.

Gesponsorde koppelingen

5 Haarmaskers voor een gezonde, glanzende en stevige haarbos.

1: Ingrediënten: 1 avocado, 1 banaan, 2 eetlepels honing, 1 ei, 1 eetlepel olijf, amandel of kokosolie.
Snij de avocado en de banaan in hele kleine stukje, bijna gepureerd. voeg de honing en olie toe en meng het geheel totdat het een goede structuur heeft. Klop het ei apart tog een mous en meng het later met de overige producten. Was je handen wel vooraf, als je haar vettig is worden de vitaminen niet goed opgenomen. Het liefst smeer je dit alles op handdoekdroog haar. Bind het vast in en handdoek en laat het inwerken. Laat het minstens 1.5 uur zitten en spoel je haar af met water. Gebruik geen shampoo of conditioner, droog je haar met een handdoek. De volgende dag kun je het wassen met shampoo en conditioner.

2: Ingrediënten: een halve blik bier, ja bier!
Bier geeft je haar glans en maakt het stevig. Doe een halve of als je lang haar hebt 1 blik bier in een tijltje. Dip je haar erin en maak het nat met je handen. Als al je haar nat is kun je het inbinden in een doekje. Laat het niet te lang zitten want het ruikt heel sterk. Een half uur moet genoeg zijn. Dit masker moet je heel goed afspoelen en gelijk wassen met shampoo omdat het anders best ruikt. Het geeft wel heel mooi glans. Probeer het een keer, misschien bevalt het je niet door de geur maar het resultaat is oogverblindend.

3: Ingredienten: kokosolie, olijfolie, amandelolie
Meng 2 soorten olie door elkaar, kies wel ongeveer voor hetzelfde geur omdat het anders sterk in elkaar overloopt en niet lekker meer ruikt. Smeer het op je haarpunten als conditioner, wees voorzichtig met de wortels. Als je teveel in de wortels gaat smeren worden ze glad en kunnen haren uitvallen. Doop de punten in olie en laat het inwerken. Het maakt ze heel zacht en glibberig. Als je 1 soort olie kiest kan het ook goed werken. Let op de te sterke geur van sommige dominante olieën. Spoel het goed af en gebruik geen conditioner gelijk daarna.

4: Ingrediënten: yoghurt, mayonaise en honing
Meng 2 eetlepels mayonaise met 2 eetlepels honing. Voeg een paar eetlepels yoghurt toe, afhankelijk van hoe lang je haar is. Dit is een unieke combinatie van ingrediënten en helpt tegen beschaadigd en futloos haar. Het maakt je haar weer levend. Smeer het mengsel op je haar en laat het inwerken. Hoe langer hoe beter. Spoel het af en maak het droog met een handdoek.

5: Ingrediënten: honing
Honing is een belangrijk middel om je haar te voegen, je hebt dan ook geen andere ingrediënten nodig voor de honingmasker. Smeer vloeibare of verwarmde honing op je haar en laat het zo lang mogelijk inwerken. Het maakt je haar glanzend en stevig. Spoel het af en gebruik bij de eerste wasbeurt geen shampoo. Een dag of 2 erna kun je weer wassen met shampoo.

Veel plezier.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Er op uit bij Deventer

Een fraaie wandeltocht in de buurt van Deventer

Winkelen met GVU, Utrecht

Een goedkoop buskaartje in en rondom Utrecht

Zo kun je halloween vieren

Halloween een feest voor jong en oud

Hoe kom je als genodigde op de meet en greet van Flikken Maastricht?

Ben je ook een grote fan van Flikken Maastricht, zo kom je als genodigde op de meet en greet van Flikken Maastricht.

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Op deze pagina vind je de leukste gratis dagjes uit, gratis attracties en nog veel meer