Tips om op een orginele/leuke manier geld kado te geven.


Publicatie datum:

Leuke en originele kadotips voor het geven van geld

Gesponsorde koppelingen

Leuke Kadotips om geld te geven,

Je moet naar een bruiloft of verjaardagspartij. Hartstikke leuk, maar dan komt steeds de vraag; wat geef ik kado? Een cd, vaas, een bloemetje...... Nou het makkelijkst is gewoon geld geven, maar dat is vaak zo saai om dat gewoon bij de kaart in een envelopje te doen. Dus hier volgen enkele leuke tips, zodat je op een originele manier toch geld kado kunt geven.

Er zijn diverse manieren om geld kado te geven, je kunt het gewoon in een envelop doen of bij een verjaardagskaart stoppen. Maar het leukste is natuurlijk om dit op een zo origineel mogelijke manier te doen. Het hoeft niet perse ingewikkeld te zijn, of veel tijd te kosten. Soms zijn het de meest simpele en eenvoudige dingen, die het leukst zijn.

Hier volgen enkele ideeën:

* Het bier met geld; neem een glazen bierpul of een groot bierglas kan natuurlijk ook. Vul dit glas tot ca. 5 cm onder de rand met gele haargel. Dit kan gewoon de hele goedkope haargel zijn, die overal te koop zijn. Let wel: de gel moet geel zijn! Doe het bedrag dat je kado wilt geven aan kleingeld in de gel verdelen. Zit alles erin... doe dan tenslotte de rest aanvullen tot aan de rand met scheerschuim. Doe er transparante kadofolie omheen, lintje erom.... en klaar is je kado. Echt een kado voor mannen.

* Geldballon; neem een grotere ballon. Voordat je deze opblaast doe je kleingeld erin en wat confetti (of rijst voor een bruiloft). Blaas vervolgens de ballon op, leuk lint eraan met de kaart eraanvast en klaar. 

* Ballonboeket; dit is een variatie op de geldballon. Neem wat kleinere ballonnen. Voordat je de ballonnen opblaast doe je er kleingeld (10 en 20 cent) in, je kunt er ook rijst of confetti bijdoen. Neem lange satéstokken en bind de ballonnetjes hieraan vast, elke ballon aan 1 stok. Het leukste is dan dat je verschillende kleuren ballonnen neemt. Maak er een boeketje van en doe er eventueel een lint omheen, om het boeket bij elkaar te houden.

* Wittebroodsweken; dit is leuk voor het bruidspaar. Je neemt een ongesneden witbrood. Snij de 'deksel' ervanaf. D.w.z. de bovenkant eraf snijden, zodat je 2/3 van het brood als onderkant hebt. Maak met een scherp mesje sneetjes in de onderhelft (anders duw je het brood plat met 't geld erin duwen), verdeel het een beetje over het gehele oppervlak. Duw dan het kleingeld in de sleufjes die je gemaakt hebt. Zit het kleingeld erin, doe dan vervolgens de deksel er weer op. Tip: neem 1 en 2 euro stukken en 50 cent stukken, je kunt er ook eventueel wat briefjes van 5 bij duwen, die je dan wat laat uitsteken. Knip van stevig papier wat hartjes uit (ca.5cm groot) en doe die dan in de deksel van 't brood steken (op de bovenkant). Pak het geheel in transparante folie in en doe er een leuke strik of lint omheen.

* Mosterdpot: voor sarah of abraham. Neem een grote pot met mosterd en doe daar kleingeld in. Heel eenvoudig, maar blijft leuk.

* Geldboompje; koop een plant op stam (hoeft geen grote te zijn) of buxus(je). Doe briefjes van 5 euro als een muizentrapje of harmonica vouwen en bind deze met een touwtje/vissersdraad vast aan de plant. Verdeel de briefjes over de gehele plant. Het geheel inpakken in transparante folie en maak het geheel af met strik of lint. Dit kado is vooral leuk als je met een paar mensen geld bij elkaar legt, dan kun je veel briefjes in 't boompje hangen.

* Geldkaktus; neem een bakje of bloempotje en vul dat met potgrond. Neem een komkommer en snij er 1/3 vanaf. Maak in beide komkommers verspreid wat kleine sneetjes met een schilmesje waar je straks het geld in duwt. Steek de twee komkommers vervolgens, met de afgesneden kant naar beneden, in het potje. Duw de kleinere komkommer een beetje schuin, zodat het er ook echt een beetje als kaktus uit ziet. Duw vervolgens voorzichtig het kleingeld in de sneetjes. Je kunt ook eventueel wat gekleurde steentjes of zand op de aarde eromheen doen. Pak het geheel in transparante folie in met een leuk lint en je hebt een originele geldkaktus om kado te geven.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Wat is vrije tijd en hoe besteden we het?

De tijd die we niet werken noemen we vrije tijd maar wat is vrije tijd en hoe besteden we het?

Kalligrafie

Wat is kalligrafie? Waar komt het vandaan en wat heb je nodig om zelf te kunnen kalligraferen.

Lampion maken voor St. Maarten

Maak zelf een lampion voor St. Maarten, dit is leuk en de kinderen zijn vaak trots om met hun zelf gemaakte lampion rond te gaan.

Er op uit bij Deventer

Een fraaie wandeltocht in de buurt van Deventer

Voordelige kinderfeestjes

Een kinderfeestje hoeft niet altijd duur te zijn

Vlaggenmast onderhouden

Na aanschaf van uw vlaggenmast wilt u hem natuurlijk zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Echter, regen, wind en vuil kunnen uw net aangeschafte mast relatief snel aantasten

De waterpijp

Informatie over de eeuwenoude waterpijp

Schildersverdriet - Vergeten schoonheid

Sommige plantjes raken ten onrechte in de vergetelheid. Zo ook de Saxifraga (Steenbreek) vari�teit S. X urbium, oftewel Schildersverdriet. En dat terwijl Schildersverdriet onverwachte verrassingen in petto heeft.

Het Bermini Mysterie

Het Bermini Mysterie is een boek van Dan Brown

Top 7 lekkerste shisha cafe's

Top 7 lekkerste waterpijp cafe's in Amsterdam.

Korting Ski Dome

In dit artikel een uitgebreide beschrijving van alle indoor skipistes van Nederland.

Sleepbootdagen Zwartsluis

Een beschrijving van de Sleepbootdagen in Zwartsluis. Hartstikke leuk om eens te bezoeken!

Evenementen van vandaag vind je met Dayhaps

Met Dayhaps evenementen platform vind je snel en eenvoudig alle evenementen van vandaag! Zoek, deel en volg evenementen waar je ook bent.

Een nachtje in de doos, de nachtmerrie van iedere Belgische puber.

Ik belandde bijna een nachtje in de doos tijdens onze reis naar het dubbelfestival Torhout Werchter (tegenwoordig Rock Werchter).

Dagje Texel

Texel: een eiland om even een dagje weg (van) te zijn

Steen der wijzen (Harry Potter)

Alles over de Steen der Wijzen uit de Harry Potter boeken

Gratis Koningin Julianatoren, Korting Koningin Julianatoren.

Koningin Julianatoren is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Koningin Julianatoren.Koningin Julianatoren is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Koningin Julianatoren.

De ontwikkelingen en trends in de entertainmentmarketing.

De afgelopen jaren zijn er veel veranderingen opgetreden rondom de entertainmentindustrie.

Wat is het ultieme vakantie gevoel?

Ieder jaar in de zomervakantie gaan miljoenen mensen op zoek naar het ultieme vakantie gevoel

Samenvatting Twilight Eclipse 2010

Samenvatting Twilight Eclipse 2010

Hoe schrijf je een verhaal: Stappenplan:

Hoe je in 5 stappen een verhaal schrijft.

Wordt jij een professionele Goochelaar?

Kinderen zijn gek op goochelaars. Sommige zijn er zo dol op dat ze er hun beroep van willen maken.

Gratis Dierenpark Emmen of hoge Korting Dierenpark Emmen, kwestie van goed zoeken.

Dierenpark Emmen is een mooi Dierenparkvoor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Dierenpark Emmen.

Waar adverteren Adsense advertenties met tekeningen van mooie vrouwen met grote borsten voor?

Steeds vaker zie je Google Adsense advertenties met mooie vrouwen met grote borsten. In dit artikel lees je waar deze voor adverteren.

Stichting Veteraan Autobussen

SVA is een stichting ter behoud van mobiel erfgoed