Tips om op een orginele/leuke manier geld kado te geven.


Publicatie datum:

Leuke en originele kadotips voor het geven van geld

Gesponsorde koppelingen

Leuke Kadotips om geld te geven,

Je moet naar een bruiloft of verjaardagspartij. Hartstikke leuk, maar dan komt steeds de vraag; wat geef ik kado? Een cd, vaas, een bloemetje...... Nou het makkelijkst is gewoon geld geven, maar dat is vaak zo saai om dat gewoon bij de kaart in een envelopje te doen. Dus hier volgen enkele leuke tips, zodat je op een originele manier toch geld kado kunt geven.

Er zijn diverse manieren om geld kado te geven, je kunt het gewoon in een envelop doen of bij een verjaardagskaart stoppen. Maar het leukste is natuurlijk om dit op een zo origineel mogelijke manier te doen. Het hoeft niet perse ingewikkeld te zijn, of veel tijd te kosten. Soms zijn het de meest simpele en eenvoudige dingen, die het leukst zijn.

Hier volgen enkele ideeën:

* Het bier met geld; neem een glazen bierpul of een groot bierglas kan natuurlijk ook. Vul dit glas tot ca. 5 cm onder de rand met gele haargel. Dit kan gewoon de hele goedkope haargel zijn, die overal te koop zijn. Let wel: de gel moet geel zijn! Doe het bedrag dat je kado wilt geven aan kleingeld in de gel verdelen. Zit alles erin... doe dan tenslotte de rest aanvullen tot aan de rand met scheerschuim. Doe er transparante kadofolie omheen, lintje erom.... en klaar is je kado. Echt een kado voor mannen.

* Geldballon; neem een grotere ballon. Voordat je deze opblaast doe je kleingeld erin en wat confetti (of rijst voor een bruiloft). Blaas vervolgens de ballon op, leuk lint eraan met de kaart eraanvast en klaar. 

* Ballonboeket; dit is een variatie op de geldballon. Neem wat kleinere ballonnen. Voordat je de ballonnen opblaast doe je er kleingeld (10 en 20 cent) in, je kunt er ook rijst of confetti bijdoen. Neem lange satéstokken en bind de ballonnetjes hieraan vast, elke ballon aan 1 stok. Het leukste is dan dat je verschillende kleuren ballonnen neemt. Maak er een boeketje van en doe er eventueel een lint omheen, om het boeket bij elkaar te houden.

* Wittebroodsweken; dit is leuk voor het bruidspaar. Je neemt een ongesneden witbrood. Snij de 'deksel' ervanaf. D.w.z. de bovenkant eraf snijden, zodat je 2/3 van het brood als onderkant hebt. Maak met een scherp mesje sneetjes in de onderhelft (anders duw je het brood plat met 't geld erin duwen), verdeel het een beetje over het gehele oppervlak. Duw dan het kleingeld in de sleufjes die je gemaakt hebt. Zit het kleingeld erin, doe dan vervolgens de deksel er weer op. Tip: neem 1 en 2 euro stukken en 50 cent stukken, je kunt er ook eventueel wat briefjes van 5 bij duwen, die je dan wat laat uitsteken. Knip van stevig papier wat hartjes uit (ca.5cm groot) en doe die dan in de deksel van 't brood steken (op de bovenkant). Pak het geheel in transparante folie in en doe er een leuke strik of lint omheen.

* Mosterdpot: voor sarah of abraham. Neem een grote pot met mosterd en doe daar kleingeld in. Heel eenvoudig, maar blijft leuk.

* Geldboompje; koop een plant op stam (hoeft geen grote te zijn) of buxus(je). Doe briefjes van 5 euro als een muizentrapje of harmonica vouwen en bind deze met een touwtje/vissersdraad vast aan de plant. Verdeel de briefjes over de gehele plant. Het geheel inpakken in transparante folie en maak het geheel af met strik of lint. Dit kado is vooral leuk als je met een paar mensen geld bij elkaar legt, dan kun je veel briefjes in 't boompje hangen.

* Geldkaktus; neem een bakje of bloempotje en vul dat met potgrond. Neem een komkommer en snij er 1/3 vanaf. Maak in beide komkommers verspreid wat kleine sneetjes met een schilmesje waar je straks het geld in duwt. Steek de twee komkommers vervolgens, met de afgesneden kant naar beneden, in het potje. Duw de kleinere komkommer een beetje schuin, zodat het er ook echt een beetje als kaktus uit ziet. Duw vervolgens voorzichtig het kleingeld in de sneetjes. Je kunt ook eventueel wat gekleurde steentjes of zand op de aarde eromheen doen. Pak het geheel in transparante folie in met een leuk lint en je hebt een originele geldkaktus om kado te geven.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Schrijven voor Foobie brengt u meer op dan geld alleen.

Schrijven voor Foobie en op zoek gaan naar inspiratie

Liefdevolle vriendelijkheid : een ander perspectief op geluk.- Sharon Salzberg (recensie)

Liefdevolle vriendelijkheid - Sharon Salzberg. Recensie

Krijgen we na het kunstgras veld nu ook te maken met een kunststof ijsbaan?

Dit artikel gaat over kunststof ijs en wat het kan betekenen voor de toekomst van het schaatsen.

Decoratie maken voor op tafel

Zelf decoratie maken, met de meest simpele dingen! Krijg je al de kriebels?Hieronder een paar leuke knutseltips!

5 Handige tips wanneer u met fimo klei werkt

5 handige tips wanneer u met fimo klei werkt

Over the top

Artikel over de film: Over the top.

Moederdag

Het is natuurlijk weer moederdag geweest, en ik wilde wat tips geven voor volgend jaar.

Waarom geen gitaar leren spelen?

Het maken van muziek is leuk, en zeker als je dat samen met anderen wil doen. Voor het maken van muziek maak je gebruik van een instrument. Als je zingt gebruik je je eigen stem.

Vlaggenmast onderhouden

Na aanschaf van uw vlaggenmast wilt u hem natuurlijk zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Echter, regen, wind en vuil kunnen uw net aangeschafte mast relatief snel aantasten

Tips om op een orginele/leuke manier geld kado te geven.

Leuke en originele kadotips voor het geven van geld

Hoe kies je je partner met behulp van astrologie?

Weer een ex erbij? Bent u het moe dat uw relaties stuklopen? Op zoek naar geluk in een relatie? Bij de juiste horoscoopmatch in uw partnerkeuze, verdubbeld u uw kans op een liefdevolle relatie!

Het zoekplaatje van het dateren van porselein

Als hobby probeer ik wat porselein te verzamelen, en natuurlijk deze te dateren. Dat laatste is wat moeilijk om te doen zonder meteen naar een taxateur te lopen.

Paradijs voor koopverslaafden, onbeperkt voordelig online shoppen.

Ben jij ook een echte shopverslaafde, dan is shoppen op internet voor jou een paradijs op aarde.

Sauna een weldaad voor lichaam en geest.

Wat kunt u verwachten bij een saunabezoek.

Wat is de goedkoopste vakantie?

We hebben er allemaal recht op maar wat is de goedkoopste vakantie?

Het Bermini Mysterie

Het Bermini Mysterie is een boek van Dan Brown

Handboek chakrapsychologie - Anodea Judith (recensie)

Handboek chakrapsychologie - Anodea Judith (recensie)

Gratis Dierenpark Emmen of hoge Korting Dierenpark Emmen, kwestie van goed zoeken.

Dierenpark Emmen is een mooi Dierenparkvoor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Dierenpark Emmen.

Genealogie voor de echte beginners - stap 2

Software voor het bijhouden van de gegevens.

Uitstapje met de kinderen

Waar kun je met je kinderen zoals naar toe?

Hoe kom je als genodigde op de meet en greet van Flikken Maastricht?

Ben je ook een grote fan van Flikken Maastricht, zo kom je als genodigde op de meet en greet van Flikken Maastricht.

Gratis Bobbejaanland of hoge Korting Bobbejaanland, kwestie van goed zoeken.

Bobbejaanland is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Bobbejaanland.

Gratis Dolfinarium Harderwijk of hoge Korting Dolfinarium Harderwijk, kwestie van goed zoeken.

Dolfinarium Harderwijk is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Dolfinarium Harderwijk.

De film Twilight 2008

samenvatting van de film twilight 2008

Natuurlijke thuisgemaakte gezichtsmaskers

Thuisgemaakte natuurlijke gezichtsmaskers voor een stralende huis