Waarom leeft het boek nog na zoveel generaties?


Publicatie datum:

Goede boeken worden door veel lezers gelezen. Goede boeken zijn bestand tegen de veranderingen van de tijden.

Gesponsorde koppelingen

Een boek kan verschillende thema’s bevatten die bepaalde mensen aantrekken. Ieder persoon heeft zijn eigen smaak. Auteurs hebben een bepaald doel voor hun boeken. De thema’s komen automatisch tevoorschijn wanneer ze hun boeken uitwerken. De bedoeling van de meeste auteurs is dat hun boeken gelezen worden over een zeer lange periode. Maar wat zijn de voornaamste redenen dat een boek over een zeer lange periode nog steeds wordt gelezen?

De verschillende thema’s die een boek kan bevatten kunnen een reden zijn voor het fenomeen. Een definitie van thema: korte aanduiding van de belangrijkste inhoudelijke elementen van een literair werk, waarbij geabstraheerd(afleiden) wordt van specifieke tijds- en ruimtelijke aspecten van de tekst. Een paar voorbeelden van thema’s: vriendschap, liefde, ouder- en kinderrelatie, huisdieren, hobby’s, enzovoort. Goed gerelateerde thema’s zijn de thema’s die de lezers aantrekken tijdens het lezen. Ongewone thema’s die goed uitgewerkt zijn, trekken lezers aan tijdens het lezen van een boek. Zulke thema’s hebben meestal verbazingwekkende effecten op de lezer. Iedereen heeft zijn eigen favoriete thema’s en zijn eigen subjectieve oordeel over bepaalde thema’s. Deze reden is een verlenging van de houdbaarheidsdatum van een boek, wanneer een auteur weet hoe hij de thema’s van zijn boek moet verzamelen, structureren en loslaten in zijn verhaal.

 

 

 

Een goede boodschap die verborgen is in een boek kan veel lezers aantrekken en ze zetten mensen aan tot bepaalde handelingen. De boeken die meestal een duidelijke boodschap achter laten zijn de boeken die ideeën verkopen in plaats van uitvoering. Een boodschap kan een voorspelling zijn, er zijn boeken die voorspellen dat de wereld in een bepaald jaar verwoest zal zijn. Een boodschap kan een waarschuwing zijn voor de lezers, misschien zelfs wel voor de mensheid. Dat is duidelijk te merken met boeken die verhalen over bepaalde culturen of over bepaalde regimes. Een boek kan een onduidelijke boodschap bevatten, misschien omdat het boek een beschouwende boodschap bevat. Sommige boeken belichten het dagelijkse leven van een bepaald persoon. Een boek kan een adviserende boodschap bevatten, zulke boeken waarschuwen de lezers voor een probleem en geven de lezers soluties voor dat probleem. De verkondiging van een goede boodschap in een boek is een middel om dat boek voort te laten leven in de literaire wereld.

 

 

 

De descriptieve taal die uitmuntend geuit is door de schrijver geeft duidelijke verbeeldingen aan de lezers. Het is een van de redenen waarom mensen zulke boeken graag lezen. Veel stilistische gereedschappen worden gebruikt voor het beschrijven van sommige fenomenen die in het boek voorkomen. De schrijver die een dergelijke stijl gebruikt en uitstekend uitvoert, zal dan verzekerd zijn met lezers die zich interesseren in de mooiheid van de taal. Beschrijvingen van bepaalde zaken maken het gemakkelijker voor de lezers om het verhaal te beleven, ook kunnen de lezers tijdens het lezen een eigen film draaien in hun gedachte. Dit gebeurt bij veel mensen en het gebeurt zeker bij de regisseurs van bepaalde films. 1984 van George Orwell is een boek dat origineel is in de utilisaties van de stilistische gereedschappen. Descriptieve taal helpt een boek om de begrenzing van tijd door te breken.

 

 

 

Als laatst zijn Goddelijke eigenschappen nodig om het boek te creëren die alles kan weerstaan. Het oude testament en het nieuwe testament, ze moeten bestaan uit de geschriften van Abraham, de Psalmen, de Thora, de geschriften van Moses en de Evangelie. De Bijbel wordt gezien als het meest verkochte boek aller tijden. Die prijs heeft het boek terecht gewonnen, want het christendom heeft de meeste aanhangers. De Bijbel wordt niet veel gelezen, zelfs niet door de christenen, maar noem een boek dat zoveel exemplaren heeft verkocht. De Koran in het Arabisch wordt ook zeer veel verkocht. Maar de Koran in het Arabisch wordt door bijna iedere Moslim gelezen, ongeacht of ze de Arabische taal als moedertaal hebben.

Er zijn twee zalen beschikbaar waarin één zaal gevuld is met moslims uit verschillende delen van de wereld, en de andere zaal is gevuld met christenen uit verschillende delen van de wereld. Er wordt een vraag gesteld aan beide zalen of zij mensen kennen die hun boek uit het hoofd hebben geleerd. Bij de christenen steekt niemand zijn vinger op, maar bij de moslims steekt iedereen zijn vinger op met volle overtuiging. Als er wordt gevraagd of zij mensen kennen die hun boek in haar oorspronkelijke taal uit het hoofd hebben geleerd, dan komt dezelfde uitkomst tevoorschijn. Waarom is het de moeite waard om als Chinees of Japanner de Koran in het Arabisch te leren en te onthouden? Hebben ze hun geliefde tijd voor hun geliefde wereldse zaken niet lief? Als alle religieuze boeken uit de aarde wordt verbannen, dan zal alleen dit boek bewaard blijven. Men moet dit boek leuk vinden om te onthouden en zeker de karaktereigenschappen als discipline, volharding en geduld bezitten om dit boek voor de rest van zijn leven te reviseren. Toch is het duidelijk dat dit boek door een uitstekende schrijver is geschreven.  

 

 

 

Deze redenen zijn belangrijke redenen voor het voorbestaan van een boek. De verschillende thema’s, de verkondiging van een boodschap, de uiting van de taal en de vaardigheden van de schrijver moeten in topvorm zijn als de schrijver zijn boek in leven wil houden.

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

2de persoon gratis naar de sauna, een kleine moeite

Bij sommige acties kan de 2de persoon gratis naar de Sauna, lees hier op welke manieren.

Liefdevolle vriendelijkheid : een ander perspectief op geluk.- Sharon Salzberg (recensie)

Liefdevolle vriendelijkheid - Sharon Salzberg. Recensie

Arthur Japin

Postcrossing

Postcrossing is een leuke manier om kaarten uit de hele wereld te ontvangen.

'Y U NO'-meme

De internetrage van het diepzinnige mannetje met levensvragen is zeer lachwekkend, maar waar komt hij eigenlijk vandaan? Zijn er nog meer variaties? U komt het allemaal te weten in dit artikel.

Nieuwe meubels oud leven inblazen?

Verftechniek om meubels een oude look geven

Schrijven voor Foobie brengt u meer op dan geld alleen.

Schrijven voor Foobie en op zoek gaan naar inspiratie

Waarom mannen met kleine meisjes Lego spelen?

Lego bestaat 40 jaar, toch verveelt het nooit. Hoe kan dit en waarom spelen mannen met kleine meisjes Lego?

Dagje Texel

Texel: een eiland om even een dagje weg (van) te zijn

Hierom wil ik korting Wildlands Emmen voorheen Dierenpark Emmen.

De entree van Wildlands Emmen is hoog en het aantal dieren laag daarom wil ik korting.

Het vermeerderen van kamerplanten

De meeste kamerplanten kunnen worden vermeerderd: sommige door eenvoudig in twee of meer stukken te delen, of ze uit snel wortelend topstek op te kweken.

Tochten in de Vogezen

Toertocht langs strijdtonelen in de eerste wereldoorlog

Dj worden, hoe doe je dat?

Wil jij een dj worden en wil je weten hoe je dat aan moet pakken? Lees dan dit artikel.

Lezen een prima hobby zeker voor kinderen

Ondanks dat veel kinderen er een broertje dood aan hebben is het eigenlijk

Leuke dingen tegen verveling

Als je dit artikel gelezen hebt zul je een top vakantie tegemoet gaan

Een persoonlijke kalender

Een persoonlijke kalender, leuk en origineel!

Top 7 lekkerste shisha cafe's

Top 7 lekkerste waterpijp cafe's in Amsterdam.

Geocaching

Geocaching, algmene informatie en uitleg

Gratis Oranjestad Speelstad of hoge korting Speelstad Oranje.

Oranjestad Speelstad is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Oranjestad Oranje.

De waterpijp

Informatie over de eeuwenoude waterpijp

Een leuk herfst knutsel werkje maken?

Hier een leuk idee voor een herfst knutsel met gedichtje.

Waarom geen gitaar leren spelen?

Het maken van muziek is leuk, en zeker als je dat samen met anderen wil doen. Voor het maken van muziek maak je gebruik van een instrument. Als je zingt gebruik je je eigen stem.

Hoe moet je zoenen

Tips om beter te zoenen

Krijgen we na het kunstgras veld nu ook te maken met een kunststof ijsbaan?

Dit artikel gaat over kunststof ijs en wat het kan betekenen voor de toekomst van het schaatsen.

Wat heb je nodig voor een mooie en leuke dag?

Iedereen wil van iedere dag een mooie en leuke dag maken maar wat heb je hiervoor nodig?