Waarom leeft het boek nog na zoveel generaties?


Publicatie datum:

Goede boeken worden door veel lezers gelezen. Goede boeken zijn bestand tegen de veranderingen van de tijden.

Gesponsorde koppelingen

Een boek kan verschillende thema’s bevatten die bepaalde mensen aantrekken. Ieder persoon heeft zijn eigen smaak. Auteurs hebben een bepaald doel voor hun boeken. De thema’s komen automatisch tevoorschijn wanneer ze hun boeken uitwerken. De bedoeling van de meeste auteurs is dat hun boeken gelezen worden over een zeer lange periode. Maar wat zijn de voornaamste redenen dat een boek over een zeer lange periode nog steeds wordt gelezen?

De verschillende thema’s die een boek kan bevatten kunnen een reden zijn voor het fenomeen. Een definitie van thema: korte aanduiding van de belangrijkste inhoudelijke elementen van een literair werk, waarbij geabstraheerd(afleiden) wordt van specifieke tijds- en ruimtelijke aspecten van de tekst. Een paar voorbeelden van thema’s: vriendschap, liefde, ouder- en kinderrelatie, huisdieren, hobby’s, enzovoort. Goed gerelateerde thema’s zijn de thema’s die de lezers aantrekken tijdens het lezen. Ongewone thema’s die goed uitgewerkt zijn, trekken lezers aan tijdens het lezen van een boek. Zulke thema’s hebben meestal verbazingwekkende effecten op de lezer. Iedereen heeft zijn eigen favoriete thema’s en zijn eigen subjectieve oordeel over bepaalde thema’s. Deze reden is een verlenging van de houdbaarheidsdatum van een boek, wanneer een auteur weet hoe hij de thema’s van zijn boek moet verzamelen, structureren en loslaten in zijn verhaal.

 

 

 

Een goede boodschap die verborgen is in een boek kan veel lezers aantrekken en ze zetten mensen aan tot bepaalde handelingen. De boeken die meestal een duidelijke boodschap achter laten zijn de boeken die ideeën verkopen in plaats van uitvoering. Een boodschap kan een voorspelling zijn, er zijn boeken die voorspellen dat de wereld in een bepaald jaar verwoest zal zijn. Een boodschap kan een waarschuwing zijn voor de lezers, misschien zelfs wel voor de mensheid. Dat is duidelijk te merken met boeken die verhalen over bepaalde culturen of over bepaalde regimes. Een boek kan een onduidelijke boodschap bevatten, misschien omdat het boek een beschouwende boodschap bevat. Sommige boeken belichten het dagelijkse leven van een bepaald persoon. Een boek kan een adviserende boodschap bevatten, zulke boeken waarschuwen de lezers voor een probleem en geven de lezers soluties voor dat probleem. De verkondiging van een goede boodschap in een boek is een middel om dat boek voort te laten leven in de literaire wereld.

 

 

 

De descriptieve taal die uitmuntend geuit is door de schrijver geeft duidelijke verbeeldingen aan de lezers. Het is een van de redenen waarom mensen zulke boeken graag lezen. Veel stilistische gereedschappen worden gebruikt voor het beschrijven van sommige fenomenen die in het boek voorkomen. De schrijver die een dergelijke stijl gebruikt en uitstekend uitvoert, zal dan verzekerd zijn met lezers die zich interesseren in de mooiheid van de taal. Beschrijvingen van bepaalde zaken maken het gemakkelijker voor de lezers om het verhaal te beleven, ook kunnen de lezers tijdens het lezen een eigen film draaien in hun gedachte. Dit gebeurt bij veel mensen en het gebeurt zeker bij de regisseurs van bepaalde films. 1984 van George Orwell is een boek dat origineel is in de utilisaties van de stilistische gereedschappen. Descriptieve taal helpt een boek om de begrenzing van tijd door te breken.

 

 

 

Als laatst zijn Goddelijke eigenschappen nodig om het boek te creëren die alles kan weerstaan. Het oude testament en het nieuwe testament, ze moeten bestaan uit de geschriften van Abraham, de Psalmen, de Thora, de geschriften van Moses en de Evangelie. De Bijbel wordt gezien als het meest verkochte boek aller tijden. Die prijs heeft het boek terecht gewonnen, want het christendom heeft de meeste aanhangers. De Bijbel wordt niet veel gelezen, zelfs niet door de christenen, maar noem een boek dat zoveel exemplaren heeft verkocht. De Koran in het Arabisch wordt ook zeer veel verkocht. Maar de Koran in het Arabisch wordt door bijna iedere Moslim gelezen, ongeacht of ze de Arabische taal als moedertaal hebben.

Er zijn twee zalen beschikbaar waarin één zaal gevuld is met moslims uit verschillende delen van de wereld, en de andere zaal is gevuld met christenen uit verschillende delen van de wereld. Er wordt een vraag gesteld aan beide zalen of zij mensen kennen die hun boek uit het hoofd hebben geleerd. Bij de christenen steekt niemand zijn vinger op, maar bij de moslims steekt iedereen zijn vinger op met volle overtuiging. Als er wordt gevraagd of zij mensen kennen die hun boek in haar oorspronkelijke taal uit het hoofd hebben geleerd, dan komt dezelfde uitkomst tevoorschijn. Waarom is het de moeite waard om als Chinees of Japanner de Koran in het Arabisch te leren en te onthouden? Hebben ze hun geliefde tijd voor hun geliefde wereldse zaken niet lief? Als alle religieuze boeken uit de aarde wordt verbannen, dan zal alleen dit boek bewaard blijven. Men moet dit boek leuk vinden om te onthouden en zeker de karaktereigenschappen als discipline, volharding en geduld bezitten om dit boek voor de rest van zijn leven te reviseren. Toch is het duidelijk dat dit boek door een uitstekende schrijver is geschreven.  

 

 

 

Deze redenen zijn belangrijke redenen voor het voorbestaan van een boek. De verschillende thema’s, de verkondiging van een boodschap, de uiting van de taal en de vaardigheden van de schrijver moeten in topvorm zijn als de schrijver zijn boek in leven wil houden.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

De zomer vakantie, een noodzakelijke vakantie

De zomervakantie is tegenwoordig synoniem voor uitrusten en genieten.

Ook jij kunt een prachtig schilderij maken!

Schilderen is makkelijker dan het lijkt en het is ontzettend leuk.

Gratis Bellewaerde Park of hoge Korting Bellewaerde Park.

Bellewaerde Park is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Bellewaerde Park.

Vakantieveilingen

De vakantie veiling is de mogelijkheid om voor weinig op vakantie of naar leuke evenementen te gaan.

Vrouwen versieren is dat echt zo moeilijk?

Artikel over het versieren van vrouwen, is dit echt moeilijk?

Moederdag

Het is natuurlijk weer moederdag geweest, en ik wilde wat tips geven voor volgend jaar.

Krijgen we na het kunstgras veld nu ook te maken met een kunststof ijsbaan?

Dit artikel gaat over kunststof ijs en wat het kan betekenen voor de toekomst van het schaatsen.

'Y U NO'-meme

De internetrage van het diepzinnige mannetje met levensvragen is zeer lachwekkend, maar waar komt hij eigenlijk vandaan? Zijn er nog meer variaties? U komt het allemaal te weten in dit artikel.

Een persoonlijke kalender

Een persoonlijke kalender, leuk en origineel!

Spelletjes voor onderweg

De leukste spelletjes voor onderwerg

Decoratie maken voor op tafel

Zelf decoratie maken, met de meest simpele dingen! Krijg je al de kriebels?Hieronder een paar leuke knutseltips!

Gratis Oranjestad Speelstad of hoge korting Speelstad Oranje.

Oranjestad Speelstad is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Oranjestad Oranje.

Nieuwe rage: sieraden maken van metaalklei

Het is de nieuwe rage op hobby-gebied: sieraden maken van metaalklei.

Vlaggenmast onderhouden

Na aanschaf van uw vlaggenmast wilt u hem natuurlijk zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Echter, regen, wind en vuil kunnen uw net aangeschafte mast relatief snel aantasten

Een nachtje in de doos, de nachtmerrie van iedere Belgische puber.

Ik belandde bijna een nachtje in de doos tijdens onze reis naar het dubbelfestival Torhout Werchter (tegenwoordig Rock Werchter).

Stichting Veteraan Autobussen

SVA is een stichting ter behoud van mobiel erfgoed

Sigaren roken.

De verschillende rituelen van het sigaar roken.

Thuisgemaakte haarmaskers voor glanzend en stevig haar

5 haarmaskers voor gezond en stevig haar

Geen korting Sprookjeswonderland nodig, toch een goedkoop familiepark.

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is het vriendelijkste goedkope familiepark van Nederland.

Evenementen van vandaag vind je met Dayhaps

Met Dayhaps evenementen platform vind je snel en eenvoudig alle evenementen van vandaag! Zoek, deel en volg evenementen waar je ook bent.

Wat zijn de beste gratis topevenementen in Nederland?

Er zijn duizenden gratis evenementen per jaar in Nederland, welke worden het best bezocht.

Gratis Marinedagen Den Helder, Nationale Vlootdagen Den Helder

Gratis marinedagen Den Helder met gratis in helikopter, gratis rondvaart, gratis abzeilen, gratis rondrit in rupsvoortuig, gratis schieten, gratis varen en gratis hindernisbaan.

10 zaken die u altijd al wilde weten over Howrse

Howrse is een gratis online spel waarbij spelers paarden kunnen verzorgen, fokken en trainen.

Gratis Duinrell of hoge Korting Duinrell, kwestie van goed zoeken.

Duinrell is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Duinrell.

hoe maak je een sint gedichtje

een paar handige tips over het schrijven van sinterklaas gedichtjes