Geen motivatie meer voor je huiswerk, hier wat tips.


Publicatie datum:

hier handige tips voor als je het even niet meer ziet zitten met je schoolwerk.

Gesponsorde koppelingen

Ken je dat gevoel dat je even klaar bent met al dat schoolwerk of weet je even niet meer waar je moet beginnen. Hier heb ik dan wat handige tips om weer de motivatie terug te krijgen voor je schoolwerk.

Meestal verlies jij je motivatie omdat iets niet lukt of je bent ergens te lang mee bezig. Ook kan het zijn dat je te veel dingen in 1 keer doet waardoor alles onoverzichtelijk wordt.

Hier wat tips om je motivatie terug te krijgen:

 • Voordat je begint aan je schoolwerk, bereid je dan eerst voor. Zet wat drinken en eten klaar zodat je niet elke keer hoeft op te staan, zorg dat je alles wat je nodig heb voor je schoolwerk/huiswerk dichtbij heb liggen als je iets moet zoeken tijdens het maken van je schoolwerk kost je alleen maar tijd.  
 • Als iets niet lukt ga niet door maar neem een korte pauze. Als het dan nog niet lukt stop met waar je mee bezig ben en start met een andere opdracht of vraag zo snel mogelijk om hulp van je ouders of leraar.
 • Als bijvoorbeeld een werkstuk echt af moet, ga niet aan 1 stuk door want vaak raak je dan in de war. Wat je moet doen is een uur aan je werkstuk werken en dan 10 minuutjes iets doen wat je leuk vind bijvoorbeeld een stukje lezen of tekenen en herhaal dit tot je werkstuk klaar is. dit geldt ook voor het leren.
 • Als je iets moet leren kan je vragen of je ouders, zus, broer, oma, opa, buurvrouw of iemand in je omgeving je wil helpen. Wat je moet doen is degene overhoren die je helpt, het klikt misschien raar maar het werkt wel.
 • Wat ook helpt is een achtergrond muziekje dus de muziek die je leuk vind alleen dan zo zacht dat je het nog maar net hoort want als je hem hard aan zet kan het zijn dat je jou concentratie verliest.
 • Wanneer je te veel in 1 keer doet, kijk dan eerst waar je het verste mee bent en maak dat als eerste af en ga zo door totdat je alles af heb waar je aan bezig was. En begin dan pas aan wat nieuws.
 • Maak je schoolwerk op een tijdstip die jij fijn vind. 's Ochtends werken je hersenen vaak het beste maar als je dan school hebt gaat dat moeilijk. Als je thuis komt en bent een beetje moe ga dan niet aan je schoolwerk maar ga even een middagdutje doen (niet te lang ongeveer een half uurtje) en start daarna met je schoolwerk.
 • Houd met een paar vrienden of vriendinnen een studiemiddag, als je dan iets niet snapt kan je het altijd aan iemand anders vragen en andersom. En het is nog eens gezellig ook.
 • Maak een lijstje met wat je in de toekomst wil doen en als je dan weer een voldoende hebt, ga je wat van je lijstje doen (bijvoorbeeld een dagje shoppen in Amsterdam).  

Soms kan het ook voorkomen dat je niet zo lekker in je vel zit.

 • Als je even niet lekker in je vel zit, heb je vaak geen zin om school werk te doen. Een aanrader is ga eerst iets leuks doen voordaat je aan school gaat werken doordat je iets leuks gaat doen fleur je op en voel jij je beter en blijer en kan je jou zelf beter aan het werk zetten.
 • Wat je ook kan doen is met iemand er over praten dat lucht altijd op en vraag om hulp bij je schoolwerk want vaak als je aan je schoolwerk gaat denken zakt je motivatie.
 • Als je geen prater bent wat natuurlijk kan, schrijf het dan op maak een dagboek of gevoelensboek dan schrijf je de dingen waardoor je niet lekker in je vel zit van je af.
 • Als jij je somber voelt kan je een vriend of vriendin om hulp vragen bij je schoolwerk. Dan kan je tijdens je schoolwerk ook gezellig kletsen waardoor je weer blij wordt.

 

Je moet doen waar jij je fijn bij voelt, probeer verschillende dingen uit.

En als laatste als je uiteindelijk klaar ben met je werkstuk of toets moet je maar zo denken dat je een stukje dichtbij je diploma bent. En als je dan je diploma hebt, een dik feestje bouwenWink.   


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Geld Verdienen via Internet

Geld (bij)verdienen, gewoon vanuit huis

Wat kan je doen als je geen meer werk hebt ?

Wat kan je doen wanneer je ontslagen wordt ?

Curriculum vitae (CV)

Een voorbeeld curriculum vitae (cv).

Wat doet een headhunter ongeveer?

Bedrijven hebben weleens moeite om de perfecte persoon te vinden bij een bepaalde functie binnen een bedrijf.

Engelse sollicitatiebrief schrijven

In principe ziet een sollicitatiebrief in het Engels er hetzelfde uit als een Nederlandse brief, maar er zijn wel een aantal verschillen om rekening mee te houden.

Theorieën over het ontstaan van problemen

Dit artikel geeft een korte beschrijving van verschillende verklaringmodellen en het ontstaan van de orthopedagogiek

Waarom een stagiaire aannemen?

Studenten Werk, Student Bureau

Hoe kinderen leren rekenen op de basisschool..

In groep 3 begint elk kind op de basisschool met rekenen. Eerst gemakkelijk, 2+1, daarna steeds moeilijker tot we in groep 8 bij het cijferend vermenigvuldigen en de staartdelingen komen.

Statistiek hoofdstuk 2 tabellen en grafieken deel 2

Vervolg op deel 1 over tabellen en grafieken. De verdere paragrafen gaan altijd dieper in op de stof.

Vind je artikelen schrijven leuk?

Een algemene beschrijving van Media en Entertainment Management

Ik wil stoppen met mijn studie...

Je studie blijkt niks voor jouw te zijn, je wilt stoppen, maar wat nu. Dit artikel geeft hier uitleg over.

Het werken met acteurs in trainingen

Wat is en doet een trainingsacteur?

Een dag uit het leven van een stewardess

Wat zijn de preciece taken van het cabinepersoneel?

Hoe wordt ik piloot?

Het studeren tot verkeersvlieger is veeleisend. Gedurende 24 tot 36 maanden zullen jij en de medestudenten veel leren en beleven.

Een baan bij de landmacht

Een kijkje binnen de landmacht. Het leven als beroepsmilitair.

hoe kom je goed voor de dag tijdens een sollicitatiegesprek

hoe zorg je ervoor dat jij een goede indruk maakt tijdens je eerste gesprek?

Een Goede Motivatie brief, een paar tips.

Een goede motivatiebrief schrijven kan u ook! Zorg voor uw motivatiebrief met behulp van deze tips.

Situationeel leiderschap Hersey Blanchard

Situationeel leiderschap beschreven door Hersey en Blanchard uitgelegd. In elke situatie geef je op een andere manier leiding.

Tips bij het vinden van een studie

Ben je klaar met je middelbare school, maar heb je geen idee wat je moet gaan studeren? Misschien kunnen deze tips je helpen bij het maken van je studiekeus..

Waarom het huidige schoolsysteem niet werkt.

Verklaring waarom het huidige schoolsysteem niet werkt

Statistiek hoofdstuk 4 inleiding in de kansrekening deel 1

kort en samenvattend artikel over kansrekening. Dit is een inleidend hoofdstuk voor de opvolgende hoofdstukken.

Tips als je aan de slag gaat in de arbeidsmarkt na je studie.

na je studie aan de slag in de arbeidsmarkt.

de meerwaarde van studentenverenigingen

Je kunt veel meer leren van het lid zijn van een studentenvereniging dan je zou denken.

Zeg ken jij de Bossing man, dat is een werkgever die je weg wil pesten door je psycho/sociaal ziek te maken.

Voorbeeld 1 bij ziekmelding werknemer i.v.m. voortdurende “Bossing” activiteiten gepleegd door Bossingman BV (fictieve naam)

Draag de juiste kleding naar een sollicitatiegesprek

Bij een sollicitatie is de indruk die je achter laat erg belangrijk. Je doet dit niet alleen door een goed verhaal te hebben, maar ook de kleding is hier erg belangrijk in