Geen motivatie meer voor je huiswerk, hier wat tips.


Publicatie datum:

hier handige tips voor als je het even niet meer ziet zitten met je schoolwerk.

Gesponsorde koppelingen

Ken je dat gevoel dat je even klaar bent met al dat schoolwerk of weet je even niet meer waar je moet beginnen. Hier heb ik dan wat handige tips om weer de motivatie terug te krijgen voor je schoolwerk.

Meestal verlies jij je motivatie omdat iets niet lukt of je bent ergens te lang mee bezig. Ook kan het zijn dat je te veel dingen in 1 keer doet waardoor alles onoverzichtelijk wordt.

Hier wat tips om je motivatie terug te krijgen:

 • Voordat je begint aan je schoolwerk, bereid je dan eerst voor. Zet wat drinken en eten klaar zodat je niet elke keer hoeft op te staan, zorg dat je alles wat je nodig heb voor je schoolwerk/huiswerk dichtbij heb liggen als je iets moet zoeken tijdens het maken van je schoolwerk kost je alleen maar tijd.  
 • Als iets niet lukt ga niet door maar neem een korte pauze. Als het dan nog niet lukt stop met waar je mee bezig ben en start met een andere opdracht of vraag zo snel mogelijk om hulp van je ouders of leraar.
 • Als bijvoorbeeld een werkstuk echt af moet, ga niet aan 1 stuk door want vaak raak je dan in de war. Wat je moet doen is een uur aan je werkstuk werken en dan 10 minuutjes iets doen wat je leuk vind bijvoorbeeld een stukje lezen of tekenen en herhaal dit tot je werkstuk klaar is. dit geldt ook voor het leren.
 • Als je iets moet leren kan je vragen of je ouders, zus, broer, oma, opa, buurvrouw of iemand in je omgeving je wil helpen. Wat je moet doen is degene overhoren die je helpt, het klikt misschien raar maar het werkt wel.
 • Wat ook helpt is een achtergrond muziekje dus de muziek die je leuk vind alleen dan zo zacht dat je het nog maar net hoort want als je hem hard aan zet kan het zijn dat je jou concentratie verliest.
 • Wanneer je te veel in 1 keer doet, kijk dan eerst waar je het verste mee bent en maak dat als eerste af en ga zo door totdat je alles af heb waar je aan bezig was. En begin dan pas aan wat nieuws.
 • Maak je schoolwerk op een tijdstip die jij fijn vind. 's Ochtends werken je hersenen vaak het beste maar als je dan school hebt gaat dat moeilijk. Als je thuis komt en bent een beetje moe ga dan niet aan je schoolwerk maar ga even een middagdutje doen (niet te lang ongeveer een half uurtje) en start daarna met je schoolwerk.
 • Houd met een paar vrienden of vriendinnen een studiemiddag, als je dan iets niet snapt kan je het altijd aan iemand anders vragen en andersom. En het is nog eens gezellig ook.
 • Maak een lijstje met wat je in de toekomst wil doen en als je dan weer een voldoende hebt, ga je wat van je lijstje doen (bijvoorbeeld een dagje shoppen in Amsterdam).  

Soms kan het ook voorkomen dat je niet zo lekker in je vel zit.

 • Als je even niet lekker in je vel zit, heb je vaak geen zin om school werk te doen. Een aanrader is ga eerst iets leuks doen voordaat je aan school gaat werken doordat je iets leuks gaat doen fleur je op en voel jij je beter en blijer en kan je jou zelf beter aan het werk zetten.
 • Wat je ook kan doen is met iemand er over praten dat lucht altijd op en vraag om hulp bij je schoolwerk want vaak als je aan je schoolwerk gaat denken zakt je motivatie.
 • Als je geen prater bent wat natuurlijk kan, schrijf het dan op maak een dagboek of gevoelensboek dan schrijf je de dingen waardoor je niet lekker in je vel zit van je af.
 • Als jij je somber voelt kan je een vriend of vriendin om hulp vragen bij je schoolwerk. Dan kan je tijdens je schoolwerk ook gezellig kletsen waardoor je weer blij wordt.

 

Je moet doen waar jij je fijn bij voelt, probeer verschillende dingen uit.

En als laatste als je uiteindelijk klaar ben met je werkstuk of toets moet je maar zo denken dat je een stukje dichtbij je diploma bent. En als je dan je diploma hebt, een dik feestje bouwenWink.   

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Hoe wordt ik piloot?

Het studeren tot verkeersvlieger is veeleisend. Gedurende 24 tot 36 maanden zullen jij en de medestudenten veel leren en beleven.

Hoe staat het met de sociologie in het arbeidssysteem?

Hoe is het gesteld met de sociologie binnen de grote moderne mondiale productiebedrijven?

Hoe maak ik mijn cv?

Hoe maak ik een succesvol cv?

Europa: walhalla of beerput voor stagezoekende student?

In hoeverre heeft de EU het studeren en stage lopen in het buitenland vergemakkelijkt?

Tijdens de Workshop – De mensen betrekken

Workshops kunnen bedrijven helpen om beter over te komen bij klanten. Denk bijvoorbeeld aan workshops met communicatie. Maar wat moet u tijdens de workshop weten?

Meso economie en onderneming volgens de algemene economie.

Samenvattend artikel over wat meso economie in een onderneming inhoud

Marktsegmenten in de grond, water & wegenbouw sector

Welke marktsegmenten zijn er te onderscheiden in de gww sector?

Vakantiekrachten: Tips om je vakantiebaan te vinden

Vakantiekrachten, Studenten uitzendbureau, Studenten werk

5 kwaliteiten die iedere succesvolle verkoper moet bezitten

Tijd om enkele tips te geven over hoe een succesvolle verkoper moet verkopen en wat nodig is.

Onderdelen van Anwarter Skileraar opleiding bij de WSSV

Onderdelen Anwarter skilerarenopleiding wssv sbssv oostenrijk

Een verkooptraining

Denk je er aan om een verkooptraining te gaan volgen? Lees hier wat je kunt leren in een verkooptraining en wat je er in je carriere aan kunt hebben!

Een voorbeeld sollicitatiebrief

Een voorbeeld sollicitatiebrief.

Onderzoeksopzet

Hoe maak ik een goede onderzoeksopzet?

Meer geld verdienen zonder opleiding

Lees hier hoe als laagopgeleide meer geld kunt verdienen zonder hoge opleiding.

Een training in bedrijfshulpverlening

Er wordt veel bespaard op bedrijfshulpverlening, een slechte zaak want veiligheid op de werkvloer is uiteraard erg belangrijk

De vereisten aan een ontslagbrief

Hoe schrijft men een ontslagbrief

Sollicitatiegesprek

Moet je op sollicitatiegesprek gaan? Lees dan eerst dit om je kansen te vergroten!

Belonen werkt dat echt?

Je wil iemand belonen voor zijn of haar goede houding of werkzaamheden, maar hoe pak je dit aan en werkt het eigenlijk? Moet ik iemand persoonlijk belonen of moet ik meerdere mensen belonen bij een goede prestatie? Op deze vragen zal ik proberen antwoord te geven in het volgende artikel.

Statistiek hoofdstuk 4 inleiding in de kansverdeling deel 2

Vervolg op deel 1 van de inleiding in de kansverdeling.

Effectieve coaching deel 1

Effectieve coaching deel 1 – introductie – de doelen van effectieve coaching – de kwaliteiten van een effectieve coach

Tips om te goed te formuleren

Aandachtspunten om een mooie brief te schrijven in het Nederlands.

Situationeel leiderschap Hersey Blanchard

Situationeel leiderschap beschreven door Hersey en Blanchard uitgelegd. In elke situatie geef je op een andere manier leiding.

Werken als Stewardess

Stewardess, een wereldbaan!

Geld verdienen via Facebook is het een hype?

Je komt ze misschien wel eens tegen, advertenties verdien 284 euro per dag, zonder enige technische kennis, ervaring of andere zooi.

Administratie

Hoe is de administratie opleiding