Draag de juiste kleding naar een sollicitatiegesprek


Publicatie datum:

Bij een sollicitatie is de indruk die je achter laat erg belangrijk. Je doet dit niet alleen door een goed verhaal te hebben, maar ook de kleding is hier erg belangrijk in

Gesponsorde koppelingen

Bij een sollicitatie is de indruk die je achter laat erg belangrijk. Je doet dit niet alleen door een goed verhaal te hebben, maar ook de kleding is hier erg belangrijk in. Zeker in grote bedrijven of voor belangrijke functies willen bedrijven een representatief en een zelfverzekerd persoon aannemen. Wanneer je met goed verzorgde kleding binnenkomt, breng je direct vanaf het begin al de juiste boodschap over.
En de boodschap in het begin je direct al veel punten waard, met het eerste beeld wordt direct veel bepaald, ook al heb je nog niets gezegd.

Let op kledingvoorschriften

Veel bedrijven werken met kledingvoorschriften op kantoor. Zeker in bepaalde functies willen bedrijven graag een goede uistraling hebben. Zoek eens wat foto's van de werkvloer op, of ga desnoods een keer langs het bedrijf. Kijk goed naar de kleding die gedragen wordt. Zie je dat veel mensen een pak met stropdas dragen, dan kun je ervan uit gaan dat dit een voorschrift is. Draag daarom dan ook altijd een pak naar het gesprek, je geeft dan aan dat je jezelf hebt verdiept in het bedrijf en dat je zorgt draagt voor een goede uitstraling.

Voel je goed in je kleding

Hoe je jezelf voelt straal je uit naar buiten. Wanneer je kleding draag waar je jezelf eigenlijk niet comfortabel in voelt zul je daar ook naar gaan gedragen. Als je het niet gewent bent om in een pak te lopen of een stropdas om te hebben, voel je jezelf minder zeker. Probeer daarom voor het gesprek te wennen aan het dragen van een das, of bedenk jezelf of deze baan wel echt iets voor je is. Zo beweeg je makkelijker en voel je jezelf beter op het moment van de waarheid bij de sollicitatie. Zorg er ook goed voor dat je weet hoe je de stropdas strikt, een nette knoop in je stropdas is toch wel een vereiste.

Kies goede kleuren

Belangrijk bij een sollicitatiegesprek is dat je verhaal opvalt. De kleding die je daarbij draagt kan je verhaal en je uitstraling op een positieve manier beinvloeden. Wanneer je jezelf zeker en stabiel voelt, zal kleding die hetzelfde uitstraalt deze eigenschap alleen maar versterken. Draag kleuren die stabieliteit, zekerheid en rust uitstralen. Over het algemeen zijn dit kleuren als blauw, bruin groen en paars.

Draag accessoires

Her dragen van accessoires is zeker een aanrader. Het pak wordt er uiteraard mooier van, maar je straalt er ook mee uit dat je let op details en goed verzorgd voor de dag wilt komen. Zorg er wel voor dat de accessoires op de juiste manier gedragen worden; vouw je pochet op de juiste manier en strik je stropdas goed.

Nette kleding

Je kunt je vast wel voorstellen dat het dragen van gekreukelde of vieze kleding dit niet bevorderlijk is voor het resultaat. Let er daarom altijd op dat je overhemd en overige kleding goed zijn gestreken, er geen vlekken op zitten en dat je kleding lekker fris ruikt, dat vind je zelf waarschijnlijk ook niet fijn.

Extra aandachtspunten

Draag de juiste maat. Het dragen van te grote of te kleine kleding staat onfatsoenlijk en onverzorgd.
Poets je schoenen! Een erg belangrijk, maar vaak vergeten punt. Het maakt je outfit af en straalt uit dat je let op details.
Weg met gedateerde kleding. Een pak van 10 jaar geleden hoort niet meer in deze tijd, laat hem achter in de kast hangen en koop een nieuwe.
Draag een goede riem, liefst een van een hoogwaardig materiaal als leer of suede. Je let hiermee op details en je outfit wordt naar een hoger plan getild. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Toelichting beschaamd vertrouwen door vertrouwenspersoon na aanklacht tegen algemeen directeur i.v.m. bossing of te wel pesten door de baas.

Opeens blijkt de vertrouwenspersoon niet zo betrouwbaar als hij zou moeten zijn in deze bossing *kwestie.

Is werken via www.direct-thuiswerk.nl betrouwbaar

In dit artikel wordt www.direct-thuiswerk.nl nader onderzocht.

Vijf belangrijke punten over lichaamstaal

Enkele belangrijke punten over lichaamstaal en wat tips.

De secretaresse: veelzijdig en dynamisch

Ben je secretaresse en kun je wel wat tips gebruiken? Daarnaast kun je hier ook nog een mooie ode vinden aan de secretaresse!

Stagelopen in het buitenland.

Stagelopen in het buitenland, wat, waar, hoeveel, hoe?

Werken als Stewardess

Stewardess, een wereldbaan!

Hoe begeleid ik mijn personeel wanneer het minder functioneert?

Elke manager heeft hier wel eens last van: Minder functionerend personeel. Maar hoe pak je dit probleem nu aan? Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen weer gemotiveerd en enthousiast zijn?

Aanvulling 2. op Ziekmelding werknemer i.v.m. voortdurende “Bossing” activiteiten gepleegd door Bossingman BV.

Een verdere toelichting op de “Bossing” * praktijken gepleegd door Bossingman BV (fictieve naam)

Gratis bijles rekenen voor de rekentoets 2F

Gratis bijles rekenen aan de hand van weergave en analyse foutieve antwoorden voorbeeldtoets 2F 2013 en 2014

Specialisatie in bedrijven

Wat is specialisatie, wat zijn de voordelen van arbeidsspecialisatie en hoe het wordt het toegepast in de organisaties

EHBO aan Kinderen

Een cursus Eerste Hulp aan Kinderen is nuttig, maar voor mensen die professioneel werken met kinderen, zelfs verplicht. Maar altijd is het fijn om goed te weten hoe te handelen in geval van nood!

Is de werkinstelling van de jeugd anders dan die van vroeger?

Als je veel met jonge(re) mensen werkt zul je vaak een verschil zien in hun werkinstelling ten opzichte van die van jou

Open dag universiteit van Utrecht

Informatie over de universiteit van Utrecht, onderwijs en onderzoek en een scholierensite voor aankomende studenten.

Rangen bij de Koninklijke Landmacht

Welke rangen kennen wij bij de Nederlandse landmacht en hoe kan je deze herkennen?

Projectmatig werken.

De fases die een project doorloopt.

Engelse sollicitatiebrief schrijven

In principe ziet een sollicitatiebrief in het Engels er hetzelfde uit als een Nederlandse brief, maar er zijn wel een aantal verschillen om rekening mee te houden.

Draag de juiste kleding naar een sollicitatiegesprek

Bij een sollicitatie is de indruk die je achter laat erg belangrijk. Je doet dit niet alleen door een goed verhaal te hebben, maar ook de kleding is hier erg belangrijk in

Werking van meest voorkomende pompen

Werking en toepassing van de meest voorkomende pompen

Het propedeusejaar van het MIC aan de HvA.

het eerste jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie

Het minimum jeugdloon

Ben je benieuwd wat je als jongere (vanaf 15 jaar) minimaal zal moeten verdienen per uur als je een volledige week aan 't werk bent? Lees dan dit artikel!

Statistiek hoofdstuk 4 inleiding in de kansrekening deel 1

kort en samenvattend artikel over kansrekening. Dit is een inleidend hoofdstuk voor de opvolgende hoofdstukken.

Van solliciteren je hobby maken

Interview met een ww er.

Statistiek hoofdstuk 2 Tabellen en grafieken deel 1

Kort samenvattend artikel over hoe het boek Statistics for business and economics, hoofdstuk 2 beschrijft. Tabellen en grafieken!

Wat kan je doen als je geen meer werk hebt ?

Wat kan je doen wanneer je ontslagen wordt ?

Situationeel leidinggeven

Als leidinggevende of manager kan je op diverse manieren jouw mensen aansturen. Dit kan op een directe manier maar ook indirect in een vragende manier. Leiding geven is een persoon zo beïnvloeden dat hij gaat doen wat jij in gedachte hebt.