5 time-management tips voor werkende studenten


Publicatie datum:

Studentenwerk, Studentenwerk amsterdam

Gesponsorde koppelingen

Zorg dat je de juiste werk/school-balans ontdekt voor jou en voor je familie. Studenten die Studentenwerk doen tonen toewijding en doorzettingsvermogen en dat is precies waar werkgevers naar op zoek zijn.

Gesponsorde koppelingen

Het combineren van werk en studie is niet gemakkelijk, vooral niet voor studenten die wel meer dan 25 uur per week Studentenwerk Amsterdam doen. Het jongleren tussen academische eisen en een drukke werk week kost meer dan alleen toewijding en vastberadenheid. Zorgvuldige planning kan je helpen om overbelasting te voorkomen van werk en studie.

Blijf op koers: een academische reis van een student:

"Probeer niet te veel te doen op school,"

• Les 1: Neem niet teveel hooi op je vork. Studie is net als het lopen van een marathon, niet een 100 meter sprint. Sprinten kost teveel energie en zorgt dat je de eindstreep niet haalt

Focus op het werk dat voor je ligt:

"Studenten gebruiken altijd computers en technologie voor de studie"

"Het is een zegen - het helpt enorm met onderzoek doen en je scriptie schrijven. Aan de andere kant is het ook een vloek. Er is zoveel afleiding online. Studenten moeten daarom de tijd dat ze online zijn managen. Als je wilt surfen, doe dat dan maximaal 10 minuten. '

• Les 2: Verdwaal niet online. Maak een duidelijk onderscheid tussen studietijd en fun. Als je achter je computer gaat zitten, zorg dan dat je een doel voor ogen hebt zoals online je opgaven afmaken of je scriptie schrijven. Werk alsof je onder druk staat, alsof je een deadline hebt dat bijna afloopt.

Socialiseer slim: Houd je sociale activiteiten binnen de perken

Het sociale leven van full-time studenten die ook een zware studielast met zich meedragen kent vaak mindere tijden, maar de universiteit biedt ook genoeg mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten en je communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

• Les 3: Beperk je sociale activiteiten. Natuurlijk moet je af en toe je steun betuigen aan je universiteitsdispuut maar je hoeft niet elke avond door de week in de studentenkroeg te hangen.

• Les 4: Volwassen studenten moeten op zoek gaan naar steun. Studenten gaan door dezelfde moeilijke fasen en kunnen elkaar helpen focussen op het gedeelde curriculum maar je ook helpen om te gaan met de druk.

Levenslessen: Hard werken is waar het leven om draait

"Houd je prioriteiten goed in de gaten en kijk naar de lange termijn doelen"

"Door tijdens je studie te gaan werken heb je misschien wel meer geld maar je kan ook hetgeen je wilt bereiken zoals op tijd afstuderen opofferen."

• Les 5: Zorg dat je de juiste werk/school-balans ontdekt voor jou en voor je familie. Studenten die Studentenwerk doen tonen toewijding en doorzettingsvermogen en dat is precies waar werkgevers naar op zoek zijn.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Doelgroep bepaling.

Het bepalen van je doelgroep aan de hand van bepaalde aspecten.

Een goed klimaat op kantoor essentieel voor een productief bedrijf

Wat is een juist klimaat opkantoor en hoe bereik je dat.

Vrouwen en werk. Welke politieke partijen beloven een betere vrouwelijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt?

Behoorlijke verschillen in het ontvangen loon en een laag percentage vrouwen in deeltijdposities zorgen in Nederland voor ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt.

Projecten.

De voordelen, nadelen, kenmerken soorten en fases binnen projecten/

Een sollicitatiebrief schrijven

Leer hier hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft