5 kwaliteiten die iedere succesvolle verkoper moet bezitten


Publicatie datum:

Tijd om enkele tips te geven over hoe een succesvolle verkoper moet verkopen en wat nodig is.

Gesponsorde koppelingen

Investeren in een goed verkoopteam kan veel opleveren voor bedrijven. Verkoper zijn is echter niet makkelijk en niet iedereen heeft de juiste kwaliteiten hiervoor. Hieronder staan vijf van deze kwaliteiten die een verkoper maakt tot een succesvolle verkoper. Heb jij ze alle 5? Of heeft u nog een verkoop cursus nodig?

Gesponsorde koppelingen
  • Passie. De hoofdrol van een verkoper is om te verkopen, en het liefst zo veel mogelijk. Als je een succesvolle carriere wilt in deze sector, moet dit ook echt bij je passen. Een van de belangrijkste dingen is passie hebben voor het verkopen. Ze houden niet alleen van het product dat ze verkopen, ze vinden het publiek waaraan ze dat doen ook leuk. Als je niet gepassioneerd bent over het product zelf, hoe kun je anderen dan zo ver krijgen om het te kopen?

  • Onafhankelijkheid. Verkopers zijn nergens afhankelijk van. Je kan nooit een goede verkoper worden als je niet je eigen boontjes kan doppen. Als je werkt als verkoper dan moet je altijd initiatief tonen en de volgende stap nemen om succes te boeken.

  • Begrijp het verkoopproces. Je kan niet verwachten veel te verkopen als je niet weet hoe het verkoopproces verloopt. Informatie over het product weten is nog maar het halve werk, je moet het hele proces kennen. Als je dit beheerst dan kun je een effectiever plan opstellen.

  • Aanpassingskracht. Een van de handigste kwaliteiten die alle succesvolle verkopers bezitten is aanpassingkracht. Vaak werken dingen niet zoals verwacht. In zo’n situatie geef je niet op. Nee, je moet juist doorgaan en een nieuw plan opstellen en aanpassen naar de situatie.

  • Positieviteit. Als er iets is waar verkopers in stralen dan is het positief denken. Ze worden zo vaak afgewezen maar dat is gewoon deel van hun werkzaamheden. Wat er ook gebeurt, altijd positief blijven. Ze zien slechte dingen als punten waar ze op kunnen verbeteren om zo nog succesvoller te zijn!

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Een top stage in het interieur leventje?

Studio Intério staat bekend als een bedrijf dat veel aandacht geeft aan studenten die carrière willen maken binnen de interieurarchitectuur branche. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen bieden wij dan ook diverse mogelijkheden op dat gebied.

Tips voor het maken van je profielwerkstuk

Zie je op tegen het maken van je profielwerkstuk? Misschien heb je wat aan deze tips om het maken ervan zo soepel mogelijk te laten verlopen

Statistiek Hoofdstuk 1 Gegevens en statistiek

Samenvattend artikel over hoofdstuk 1 van Statistics for business and economics

Nederlandse student vlucht grens over

Studeren in België steeds populairder voor Nederlandse studenten, maar let op want ook hier gaat een einde aan komen.

Hoe word ik leraar Engels in het buitenland?

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je leraar Engels in het buitenland kunt worden.