De beste brandblusser


Publicatie datum:

Lees hier hoe ik voor de prijs van een kleine brandblusser een grote brandblusser kreeg.

Gesponsorde koppelingen

Het is al weer heel wat jaar geleden (met het invoeren van de Arbowet van 1994) dat het voor alle bedrijven verplicht werd om een verplicht aantal werknemers tot “bedrijfshulpverleners” oftewel BHV’r op te laten leiden. Ook mij werd gevraagd om de opleiding tot BHV’r te volgen. De opleiding bestond uit een paar dagdelen waarin mij zowel theoretisch, aanschouwelijk en praktisch de beginselen van de bedrijfshulpverlening werden bijgebracht.

De goedkoopste brandblusser

BHV memories:

Wat we die twee dagdelen allemaal precies gedaan hebben kan ik mij niet meer herinneren maar één ding staat mij nog helder voor de geest. Onze groep bestond vrijwel geheel uit mannen. Ik weet niet of er meerdere vrouwen in de groep zaten maar één daarvan is mij bijgebleven. Dit was een jonge aantrekkelijke blonde vrouw van een jaar of 20. Ze droeg een kort bloesje en een strakke broek met een lage taille waar de rand van haar met kant beklede string bovenuitkwam. Haar vader was de eigenaar van de jachthaven waar de cursus gegeven werd. Ze had echter, ondanks haar schoonheid en het feit dat ze een rijke vader had, absoluut geen kapsones.

De goedkoopste brandblusser

Vrij...willig…
Dit bleek uit het volgende. Na een uitgebreide inleiding over hoe je iemand in de stabiele zijligging moet leggen vroeg de cursusleider een vrijwilliger waar we de stabiele zijligging op mochten uitproberen. Zonder een moment te twijfelen stond de jonge aantrekkelijke blonde vrouw haar op. De cursusleider zei dat ze op de grond moest gaan liggen alsof ze in elkaar gezakt was. Ze liet zich sierlijk vallen waarbij haar bloesje iets omhoog kroop en haar strakke broek zich om haar billen spande waardoor je met je ogen haar string een stukje in haar bilnaad kon volgen.

http://www.foobie.nl/images/thumbs/503fe8e52b8eeab12f6e726a51cedc32.png

Zij …… ligging:
Ik stond natuurlijk meteen op om de jonge aantrekkelijke blonde vrouw in de stabiele zijligging te leggen. De jonge aantrekkelijke blonde vrouw hield zichzelf zo slap mogelijk zodat ik haar op heel veel plaatsen stevig moest vastpakken in de stabiele zijligging te leggen. Hierbij draaide haar dunne bloesje zo dat haar mooie welvingen duidelijk te zien waren. Ze kreunde nog net niet maar ze genoot zichtbaar van mijn inspanningen. Toen ik haar uiteindelijk in de stabiele zijligging had gelegd bedankte ze mij en stond ze weer op.

De goedkoopste brandblusser

Brand:
Bij het tweede dagdeel werd er aandacht besteed aan de rampenbestrijding. Wat mij hier van is bijgebleven is het bekertje water wat, met behulp van een lange stok, in een brandende vetpan werd gekiept waarbij een steekvlam van 30 meter hoog ontstond. Wat mij verder is bijgebleven is hoe snel een brand zich ontwikkeld en dat je met een schuimblusser in huis alle beginnende brandjes kunt blussen.

Brandbeveiliging:
Naar aanleiding van dit tweede dagdeel heb ik 6 rookmelders in alle ruimtes van mijn bovenverdiepingen opgehangen en bij de bouwmarkt voor een paar tientjes een kleine 2 liter schuim brandblusser gekocht. In de hoop dat ik ze nooit nodig zou hebben.

De goedkoopste brandblusser

Brand!!
Twee jaar later zat ik op een morgen tijdens mijn werkpauze toevallig thuis, i.p.v. van op mijn werk, een kopje thee te drinken. Mijn vrouw, die naar de winkel zou gaan, kwam nog even terug van het plein waar onze auto stond met de mededeling dat er wat aan de hand was bij een oudere man die aan de andere kant van het plein woonde. Ik liep er meteen heen om poolshoogte te nemen en ik zag al van de andere kant van het plein dat er rook uit de schuur achter zijn huis kwam. Ik rende naar binnen om mijn brandblussertje te pakken en rende met mijn brandblussertje naar de beginnende brand. De brand was al verder heen als ik had verwacht maar ik zag meteen de oorzaak van de brand, op de werkbank stond een vetpan in lichterlaaie. Ik spoot de inhoud van mijn brandblussertje in de vetpan en het vet doofde gelukkig snel want mijn brandblussertje was echt met een paar tellen leeg. Gelukkig hing er een tuinslang aan de buitenkraan met een verstelbare sproeikop. Ik draaide de kraan open en schroefde de sproeikop, zoals ik geleerd had op de BHV cursus, in de nevelstand. Hierdoor kon ik, beschermd door de waternevel, het vuur benaderen. De vetpan was gelukkig door het schuim uitgebleven dus ik kon de brandhaard met water blussen. Na een minuut of 10 was ik de brand meester. Toen pas kwam de brandweer, zo’n 20 minuten na het uitbreken van de brand, met groot meterieel gehuld in speciale pakken met perslucht. Ze waren helemaal niet blij dat ik de uitslaande brand geblust had want dat was niet verantwoord volgens hun.

De goedkoopste brandblusser

De beste brandblusser:
De oude buurman en de verzekering reageerden gelukkig wel heel enthousiast. De buurman bezorgde me ‘s middags een grote taart en zei dat hij de verzekering had gevraagd mij een nieuwe brandblusser te bezorgen. Twee dagen later kwam er iemand een mooie grote dure schuimblusser brengen namens de verzekering met een bedankbrief waarin stond dat een brandblusser pas goed is als hij wordt bedient door de beste brandblusser.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Droombaan?

Hoe weet je wat een droombaan is?

is het tijd voor recruitment 2.0 ?

is de wijze van recruteren van nieuw personeel zoals je dat overal ziet nog van deze tijd?

Thuiswerk beantwoorden van e-mails scam

Geld verdienen met het beantwoorden van emails is vaak oplichting

Open dag universiteit van Utrecht

Informatie over de universiteit van Utrecht, onderwijs en onderzoek en een scholierensite voor aankomende studenten.

De kunst van het interviewen

Leer hoe je een professioneel interview kunt afnemen.

Waar vind ik nu een goede job?

Waar kan ik overal zoeken naar vacatures?

Waarom een stagiaire aannemen?

Studenten Werk, Student Bureau

Is thuiswerkeninpakken.nl betrouwbaar, geld verdienen met inpakwerk

Op thuiswerkeninpakken.nl kun je je gratis inschrijven voor allerlei soorten inpakwerk. Maar is thuiswerkeninpakken.nl ook betrouwbaar?

Toelichting Facebook e.a. bossing praktijken jegens werknemer.

Rechtvaardig stelling nemen kan ook leiden tot bossing* of pesten door de baas.

Tips bij een sollicitatiegesprek

Enkele tips voor een sollicitatiegesprek

Wat kan je doen als je geen meer werk hebt ?

Wat kan je doen wanneer je ontslagen wordt ?

Curriculum vitae (CV)

Een voorbeeld curriculum vitae (cv).

Mooie vrouwen als au pair.

Hoe wordt een je au pair in het buitenland en wat wordt er van je verwacht als au pair.

Wat is het toch met die spellingsfouten?

Moeite met -d -t fouten? De basis van de Nederlandse spelling.

de meerwaarde van studentenverenigingen

Je kunt veel meer leren van het lid zijn van een studentenvereniging dan je zou denken.

Strategie bepaling en conceptontwikkeling.

Het bepalen van je strategie en de ontwikkeling van het concept.

Tips om te goed te formuleren

Aandachtspunten om een mooie brief te schrijven in het Nederlands.

hoe kom je goed voor de dag tijdens een sollicitatiegesprek

hoe zorg je ervoor dat jij een goede indruk maakt tijdens je eerste gesprek?

Stress op het werk

Hoe je kunt omgaan met stress op het werk.

Waar moet de focus anno 2011 liggen bij netwerk marketing?

Met de mogelijkheden op internet zoals Sociale media ontstaan er nieuwe mogelijkheden om je GDI en/of Rolution bedrijf op te bouwen.

Gebruiksvriendelijke software op je werk zou het kunnen?

Een aantal vragen over waarom bepaalde programma's zo moeilijk moeten zijn.

Solliciteren via de telefoon

Telefoneren voor een vacature? Hier vind je enkele tips!

Bestedingen volgens de algemene economie

Kort en samenvattend artikel over hoe de algemene economie bestedingen beschrijft.

Hoe maak ik mijn cv?

Hoe maak ik een succesvol cv?

Waarom bedrijven stagiaires moeten aannemen

Studentenuitzendbureau, Studenten uitzendbureau amsterdam