De secretaresse: veelzijdig en dynamisch


Publicatie datum:

Ben je secretaresse en kun je wel wat tips gebruiken? Daarnaast kun je hier ook nog een mooie ode vinden aan de secretaresse!

Gesponsorde koppelingen

Het beroep secretaresse heeft een wat saaie nasmaak, toch is de rol van secretaresse steeds meer mee aan het gaan met de moderne tijd.  De tijd dat de secretaresse achter de baas aan loopt met pen en papier en alles opschrijft wat gedicteerd wordt is voorbij. De secretaresse wordt steeds meer een personal assistent welke van alle zaken binnen het bedrijf op de hoogte is. Als de baan als secretaresse iets niet is, is het wel saai en eentonig, nee het is juist een veelzijdige en dynamische baan!

Gesponsorde koppelingen

Vernieuwde functie

De invloed van het tijds-en plaats onafhankelijk werken wordt ook bij de baan als secretaresse steeds duidelijker. Steeds belangrijker worden de individuele sterkten en zwakten van de werknemers. Gelukkig wordt de baan als secretaresse ook steeds meer gewaardeerd voor wat deze is, dat getuigd bijvoorbeeld deze ode aan de secretaresse. In de praktijk wordt er steeds meer verwacht van de secretaresse, zowel op korte als op lange termijn dient deze feilloos in te springen op wat komen gaat. Bijhouden wie wanneer waar is, reageren op sociale media, mails beantwoorden, meetings regelen en het regelen van kennis op het juiste moment en op de juiste plaats.

Wanneer je secretaresse bent heb je nogal wat zaken die je dagelijks dient te jongleren. Deze leer je niet allemaal bij een secretaresse opleiding maar komen echt uit de praktijk. Kennis vastleggen, verrijken en toepassen worden de sleutelwoorden binnen je beroep met hierbij een combinatie met zo effectief mogelijk is een zo kort mogelijke tijd. Wat werkt nu precies voor de secretaresse?

Tips voor secretaresses

  1. Mindmappen, met deze strategie ben je eigenlijk aan het brainstormen en het wordt vooral bedoeld om creatieve processen te ondersteunen en om bepaalde zaken te kunnen onthouden. Je kunt zowel notities als spraakmemo’s toevoegen aan je mindmap door gebruik te maken van handige apps.
  2. Zorg er voor dat je kunt snellezen als secretaresse. Combineer bijvoorbeeld een cursus snellezen met een cursus mindmappen en geheugentraining. Al deze cursussen kun je handig combineren en ze versterken elkaar ook nog eens.
  3. Je hebt diverse apps die je als secretaresse in kun zetten en welke je zwakke punten op kunnen vangen. Zo heb je bijvoorbeeld scans voor pp je telefoon, een digitaal notitieboek, een cloud tool voor taskmanagement en diverse financiële apps. Handig die nieuwe technologie!

Als secretaresse is het vooral belangrijk dat je werk maakt van jezelf. Blijf ontwikkelen en geef ook duidelijk aan dat je jezelf wilt ontwikkelen, dit zal naar alle waarschijnlijkheid alleen maar gestimuleerd worden!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 37
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

het werk van een pedagogisch medewerkster

Een dagindeling van een dagverblijf ,inzicht in het werk van een leidster

Maatschappelijke stage

mijn maatschappelijke stage samengevat om te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.

is het tijd voor recruitment 2.0 ?

is de wijze van recruteren van nieuw personeel zoals je dat overal ziet nog van deze tijd?

Verschil tussen Sph & Mwd

hoe maak je de juiste keuze tussen Sociaal pedagogisch hulpverlener of Maatschappelijk werk &dienstverlening.

Tips bij het vinden van een studie

Ben je klaar met je middelbare school, maar heb je geen idee wat je moet gaan studeren? Misschien kunnen deze tips je helpen bij het maken van je studiekeus..