Studeren in het buitenland ondersteund


Publicatie datum:

Zit je er aan te denken om een stage, studie of master in het buitenland te volgen? Dan is dit misschien ook precies het juiste moment!

Gesponsorde koppelingen

Om buitenlandse studenten naar hier te lokken en studenten van hier de wereld te laten ontdekken zijn er in Nederland speciale beurzen te verkrijgen. Zo trekt het ministerie van onderwijs vijf miljoen extra uit om deze beurzen te kunnen blijven geven. Wanneer een student talentvol is kan deze zelfs kans maken op een studiebeurs van €5.000. Door deze extra stimulans wilt de minister van Onderwijs dat internationale ervaring en persoonlijke ontwikkeling de norm wordt.

Gesponsorde koppelingen

In het HBO was het volgen van een master in het buitenland de laatste jaren al wat minder uniek geworden maar de bedoeling is dat ook in het MBO eens vaker naar het buitenland wordt gekeken. Per jaar zullen 1.000 studenten een beurs van 5.000 krijgen voor een studie de grens over. Daarnaast wordt er de vijf miljoen vrijgemaakt voor MBO-instellingen. Met de bedoeling dat deze dan vaker internationaal kunnen gaan samenwerken. Het volgen van een minor, major of master in het buitenland vinden ook veel werkgevers steeds belangrijker. Internationale ervaring kun dan ook flinke pluspunten opleveren op de arbeidsmarkt.

Waarom in het buitenland?

Zit je er aan te denken om een stage of een master te volgen in het buitenland? Er zijn veel redenen waarom dit zeker positief voor je zal zijn. Zowel voor je persoonlijke ontwikkeling als voor je carrière is het fijn om je internationaal te oriënteren. Door het volgen van een stage of een master in het buitenland kun je je onderscheiden van de rest. De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren niet echt op zijn best geweest en je wilt toch indruk maken op potentiële werkgevers. Je laat hiermee zien dat je gemotiveerd bent, zelfstandig bent en wel open staat voor avontuur. Vaak speelt ook het sociale onderdeel een rol in het volgen van een stage of studie in het buitenland.

Buitenland stage of studie

Wanneer je een stage of studie gaat doen in het buitenland zal je je talenkennis en kennis op het gebied van cultuur uiteraard ook verbeteren. De beste manier om een taal te leren is namelijk in het land waar de taal ook wordt gesproken. Je kunt de taal dan leren in het leven van alledag maar daarnaast ook werkgerelateerd. Tijdens je verblijf zal je toch enige kennis van de taal nodig hebben en deze zal je hier ook direct toepassen. Je leert ook jezelf beter kennen wanneer je in een andere cultuur verblijft. Het is dus een waar avontuur!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 37
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Hoe je uitstekende verbale communicatievaardigheden kunt ontwikkelen

Communiceren speelt een grote rol in ons leven. Het is dus belangrijk dat we goed kunnen communiceren. Hier geven we tips.

Human Resource Management

Het geheel van normen en waarden met betrekking tot werkende mensen en een vertaling daarvan naar uitgangspunten, technieken en methoden gericht op benutting van menselijke kwaliteiten in het kader van het realiseren van organisatiedoelen.

Projecten.

De voordelen, nadelen, kenmerken soorten en fases binnen projecten/

Statistiek hoofdstuk 3 numerieke methoden

Kort en samenvattend artikel over hoe hoofdstuk 3 van het boek statistics for business and economics, numerieke methoden beschrijft.

Belangrijke leesstrategieën

Belangrijke leesstrategieën voor het leren begrijpen van teksten