Hoe implementeer je de Bottom up management stijl?


Publicatie datum:

Met de Bottom up management stijl kun je een hogere shared value creëren maar hoe implementeer je de Bottom up management stijl?

Gesponsorde koppelingen

Bottom up management stijl

In mijn artikel hoe-kun-je-arbeidsvoorwaarden-en-arbeidsomstandigheden-verbeteren-zonder-dat-het-meer-geld-kost schrijf ik dat een bedrijf door de stijl van leidinggeven te veranderen van top-down naar bottom-up shared value kan creëren zonder dat dit extra kosten met zich mee brengt. In dit artikel wil ik daarom bekijken hoe de Bottom up management stijl in de praktijk werkt en hoe deze te implementeren is in een  bedrijf met een top-down management stijl*.

*top-down management stijl.
Bij de Top-down management stijl baseert de manager zich op macht. Top-down management kenmerkt zich door duidelijkheid, overzichtelijkheid en een relatief eenvoudige uitvoering. Voorwaarde voor het goed functioneren van de top-down management stijl is dat de manager charisma heeft, duidelijk kan communiceren, vastberadenheid toont en zijn zaakjes in tot in ieder detail goed kent. Een “Top-down” manager ontleent het grootste deel van zijn gezag aan uiterlijke vormen van macht, zoals nette kleding, een groot kantoor en een grote auto. Een “Top-down” manager  neemt alle beslissingen en ook alle verantwoordelijkheden. Bij Top-down management zijn de medewerkers slechts uitvoerend. Top-down management is de traditionele vorm van management en is heel lang beschouwd als ideale vorm van management in organisaties in zowel het mkb als in grotere bedrijven en multi-nationals.

Hoe implementeer  je de bottom up management stijl?
Het is al vele malen bewezen dat met de bottom up management stijl een beter bedrijfsresultaat en meer continuïteit wordt bereikt als het tenminste op de juiste manier en onder de juiste omstandigheden wordt uitgevoerd het is dus van groot belang hoe de bottom up management stijl wordt geïmplementeerd? De eerste en belangrijkste stap is dat de autoritaire top-down manager plaats maakt voor een manager met andere eigenschappen en ander gedrag die zijn gezag weet te ontlenen aan het draagvlak dat hij heeft bij zijn medewerkers en in staat is verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie uit handen te geven. Om dit te kunnen verwezenlijken zijn een goede bedrijfsstructuur en een goed inzicht in de bedrijfsprocessen een eerste vereiste.

Waar moet een bottom up manager aan voldoen:
Een bottom up managermoet in de eerste plaats goed kunnen luisteren en zijn emotionele en sociale intelligentie dienen goed ontwikkelt te zijn. Daarnaast moet hij, onder andere, een open sfeer kunnen creëren, oprechte belangstelling hebben in zijn medewerkers en dat ook tonen, in staat zijn de ideeën en innovaties van zijn medewerkers op waarde in te kunnen schatten en er ook werkelijk iets mee doen, kunnen delegeren, vertrouwen kunnen geven, weten wat zijn medewerkers nodig hebben om optimaal te kunnen presteren en dit ook te faciliteren, in staat zijn om zijn medewerkers uit hun ’comfort-zone’ te halen en ze te motiveren en te enthousiasmeren.

Hoe implementeer je de bottom up management stijl?
Het implementeren van de bottom up management stijl is een proces waar de tijd voor moet worden genomen en dat goed begeleid dient te worden en waar iedereen in de organisatie zich aan moet passen. Het begint met het maken van een stappenplan voor het het breed mobiliseren van creativiteit, energie en innovatie dat goed gecommuniceerd en begeleid wordt en dat in de vereiste omstandigheden uitgevoerd wordt door de goede mensen, met de juiste bagage  waarbij top-down beslissingen indien nodig in speciale situaties en omstandigheden mogelijk moeten blijven. Indien goed uitgevoerd zal dit alles zorgen voor een beter totaal resultaat. Waarbij met name de samengebalde innovatie mede kan zorgen voor de continuïteit van de onderneming, omdat die factor van het grootste belang is in de concurrentiestrijd nationaal en internationaal.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Sollicitatiegesprek

Moet je op sollicitatiegesprek gaan? Lees dan eerst dit om je kansen te vergroten!

Engelse sollicitatiebrief schrijven

In principe ziet een sollicitatiebrief in het Engels er hetzelfde uit als een Nederlandse brief, maar er zijn wel een aantal verschillen om rekening mee te houden.

Geld verdienen vanuit eigen huis, thuiswerk

Werken vanuit je eigen huis. Er zijn diverse manieren om wat bij te verdienen.

Hoe maak je een CV?

Een artikel waarin wordt uitgelegd hoe men een C.V. kan maken.

Werken als Stewardess

Stewardess, een wereldbaan!

Klaar met reclame over veel geld verdienen vanuit huis?! Maar toch op zoek naar thuiswerk?

Er is een manier om geld te verdienen vanuit huis. Zoveel je wilt op de dag dat je het wilt. Hoe? Lees dan snel verder.

Geslaagd! Wat nu?

wat te doen nadat je geslaagd bent?

Een verkooptraining

Denk je er aan om een verkooptraining te gaan volgen? Lees hier wat je kunt leren in een verkooptraining en wat je er in je carriere aan kunt hebben!

Papierwerk: ziet u door de bomen het bos niet meer?

Hier leest u alles over documentmanagement

Tips als je aan de slag gaat in de arbeidsmarkt na je studie.

na je studie aan de slag in de arbeidsmarkt.

Meso economie en onderneming volgens de algemene economie.

Samenvattend artikel over wat meso economie in een onderneming inhoud

HBO opleiding Civiele Techniek

dit artikel gaat over de opleiding Civiele Techniek

Waar vind ik thuiswerk?

Informatie en tips die helpen bij het zoeken en vinden van thuiswerk

Conjunctuur volgens de algemene economie

Kort en samenvattend artikel over hoe de algemene economie conjunctuur beschrijft.

Tips bij het vinden van een studie

Ben je klaar met je middelbare school, maar heb je geen idee wat je moet gaan studeren? Misschien kunnen deze tips je helpen bij het maken van je studiekeus..

De arbeidsovereenkomst.

Algemene informatie betreffende een arbeidsovereenkomst.

Hoe zoek je nu je droombaan?

Het is al lastig zat om een baan te vinden, laat staan een baan die je echt leuk vindt. Hoe pak je zo een zoektocht precies aan.

10 tips voor een groene werkplek

Hoe & wat over een groene werkplek

Hoe ziet een goed personeelsfeest eruit?

Hoe ziet een goed personeelsfeest eruit?

Een top stage in het interieur leventje?

Studio Intério staat bekend als een bedrijf dat veel aandacht geeft aan studenten die carrière willen maken binnen de interieurarchitectuur branche. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen bieden wij dan ook diverse mogelijkheden op dat gebied.

de meerwaarde van studentenverenigingen

Je kunt veel meer leren van het lid zijn van een studentenvereniging dan je zou denken.

Effectieve coaching deel 1

Effectieve coaching deel 1 – introductie – de doelen van effectieve coaching – de kwaliteiten van een effectieve coach

Is www.enquetevergelijk.nl betrouwbaar?

Verdien extra geld en beloningen door enquêtes in te vullen, 100% Gratis, snelle registratie, is dit ook zo?

CV in het Engels

In dit stuk worden kort de verschillen uitgelegd tussen een Engels en een Nederlands CV

Diverse sportopleidingen

Een aantal HBO en WO sportopleidingen op een rijtje voor als je (nog) niet weet wat je wil gaan doen