Verslag van mijn gepleegde acties i.v.m. ziekte als gevolg van bossing praktijken van mijn werkgever.


Publicatie datum:

Opeens besef je dat je slachtoffer bent van bossing* of te wel pesten door je baas.

Gesponsorde koppelingen

 

Bossing of te wel pesten door de baas

(Alle namen in dit artikel zijn fictief) Zoals in mijn toelichtingen bij mijn ziekmelding is te lezen lag ik maandagmorgen 29 februari na de zoveelste slapeloze nacht om 4 uur ’s morgens weer in mijn bed te malen en zag ik geen enkele manier (omdat de overige directieleden van Bossingman BV op geen van mijn klachten ook maar enige respons gaven en geen enkele actie richting Adolf ondernamen) om Adolf te kunnen laten stoppen met het mij psychisch onderdruk zetten door mij zonder enige relevante reden al mijn taken af te nemen en de uitbestede uitvoering van deze taken bewust te saboteren om mij nog meer onder druk te zetten.

Omdat ik op dat moment kookte van woede en besefte dat ik als ik op dat moment naar mijn werk zou gaan en Adolf daar voor me zou staan, ik zou ontploffen en hem uit onmacht iets aan zou doen, besloot ik (omdat hij bij Bossingman BV, door de houding van de overige  directeur eigenaars, zonder enige tegenwerking alle macht over mij zou blijven houden) dat ik daar niet meer kon werken en me ziek te melden om mijzelf en Adolf voor verdere schade te behoeden.

Ik ben toen om half zeven ’s morgens naar mijn collega (mijn back office leider die normaal gesproken ’s morgen heel vroeg op kantoor is, daarom de ziekmeldingen binnenkrijgt en deze doorgeeft aan de boekhouder) zijn huis gegaan en heb me persoonlijk bij hem ziekgemeld en gezegd dat ik mijn ziekmelding om 9 uur bij de boekhouder zou komen toelichten.

Ik ben toen weer naar huis gegaan en heb de toelichting op papier gezet in het document met de titel: 2016-02-29 Ziekmelding “werknemer” i.v.m. voortdurende “Bossing” activiteiten gepleegd door Bossingman BV

Omdat ik wist dat Adolf die week op vakantie was en er geen kans was dat ik hem op kantoor zou treffen en hem aan zou vliegen, ben ik vervolgens om 8.40 uur naar mijn werk gefietst en ben daar om 9 uur naar binnen gestapt bij de boekhouder en heb hem daar het volgende gezegd:

  • Wat ik vanmorgen doe druist tegen alles in wie ik ben.
  • Ik had van mezelf nooit verwacht dat ik dit ooit zou doen.
  • Ik ben door jullie in een hoek gedreven waardoor ik wordt gedwongen om dit te doen.
  • Als ik Adolf tegenkom ontplof ik en doe ik hem wat aan.
  • Om mijzelf en Adolf daar voor te behoeden meld ik me hierbij ziek en kom ik hier nooit meer terug.
  • De enige persoon die hier direct verantwoordelijk voor is is Adolf want die is niet eerlijk en het is voor mij onmogelijk om nog ooit met hem te werken.

Ik heb Bossingman BV vervolgens mijn toelichting overhandigd met daarin vermeld; de belangrijkste voorbeelden van zijn “bossing” praktijken, een duidelijk uitleg van wat “bossing” betekend en mijn verklaring dat ik door de daardoor opgelopen mentale gezondheidsklachten niet meer in staat ben om nog voor Bossingman BV te kunnen werken en heb vervolgens mijn sleutel ingeleverd. Ik heb vervolgens van al mijn op kantoor aanwezige collega’s afscheid genomen met de mededeling, ik heb me ziek gemeld en ik kom hier nooit meer terug. Één van mijn mannelijke collega’s barste hierop woedend in tranen uit en zei; nu hebben die …….. (gecensureerde verwensing) zelfs jou, de beste en eerlijkste medewerker hier weg gekregen. Vervolgens ben ik naar huis gefietst en heb ik het document met de titel “2016-02-29 Ziekmelding “werknemer” i.v.m. voortdurende “Bossing” activiteiten gepleegd door Bossingman BV“ dat ik even daarvoor al persoonlijk aan de boekhouder had overhandigd ook naar hem gemaild. Toen heb ik eerst een paar uur als een zombie op de bank gezeten. Vervolgens heb ik nog een aantal aanvullende toelichtingen op de “bossing” praktijken van Adolf geschreven en die ook naar de boekhouder van Bossingman BV gemaild.

Daarna ben ik vol woede en frustratie als een zombie gaan wandelen omdat ik tot niets anders in staat was. Toen ik aan het eind van de middag weer thuis was belde Adolf (degene waar ik de boekhouder en de, die morgen ook bij de overhandiging van het document aanwezige, directeur eigenaar Gerrit Mosselman, die morgen heel duidelijk  van op de hoogte had gesteld dat hij zich schuldig maakte aan “bossing”) mij van zijn vakantieadres bij mij thuis op met het voorstel om e.e.a. de volgende dag bij een kopje koffie te komen uit praten. Ik heb toen geantwoord dat ik daar absoluut geen behoefte aan had.

Vervolgens besefte ik dat ik volledig machteloos stond tegen Adolf en de overige directie leden van Bossingman BV. Ik besefte toen dat ik, ondanks dat ik daar niet voor verzekerd ben, een advocaat moest hebben. Ik heb toen contact opgenomen met de eerste de beste advocaat die ik op internet in de buurt kon vinden, de heer G. H., en heb aan Bossingman BV doorgegeven dat alle verdere communicatie vanaf toen via mijn advocaat verloopt.

*Bossing en mobbing:
De termen mobbing en bossing worden beiden gebruikt om pesten op het werk mee aan te duiden. Er is echter een wezenlijk verschil tussen mobbing en bossing. Met de term mobbing worden namelijk alle vormen van pesten op het werk aangeduid, dus zowel pesten door collega’s als door een leidinggevende. Met de term bossing wordt echter alleen pesten op het werk door een leidinggevende aangeduid.

Bossing:
Het, in de context van pesten op het werk gebruikte woord bossing, is een Duits woord en staat als zodanig niet in de Nederlandse encyclopedie. Voor de exacte betekenis moet je dus een duitse encyclopedie raadplegen. De in Duitse versie van Wikipedia te vinden omschrijving van het woord bossing luidt, vertaald in het Nederlands, als volgt: Bossing staat in de strikte zin voor  "psychologische terreur op de werkplek, met als doel het slachtoffer uit het bedrijf te werken." In bredere zin betekend bossing een persoon, continu of herhaaldelijk pesten, lastig vallen, kwellen en  kwetsen met het doel om hem geestelijk schade toe te brengen. Het komt het meest voor op school, op het werk, in sportclubs, in het verpleeghuis, in de gevangenis  en op het internet (cyberpesten). Typische bossing handelingen zijn het verspreiden van valse verklaringen van de feiten, het toewijzen van zinloze taken, bedreigingen met geweld, sociaal isolement of constante kritiek op het werk.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Hoe begeleid ik mijn personeel wanneer het minder functioneert?

Elke manager heeft hier wel eens last van: Minder functionerend personeel. Maar hoe pak je dit probleem nu aan? Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen weer gemotiveerd en enthousiast zijn?

Van solliciteren je hobby maken

Interview met een ww er.

Zeg ken jij de Bossing man, dat is een werkgever die je weg wil pesten door je psycho/sociaal ziek te maken.

Voorbeeld 1 bij ziekmelding werknemer i.v.m. voortdurende “Bossing” activiteiten gepleegd door Bossingman BV (fictieve naam)

Coaching: wat is het en hoe doe je het.

Coaching word van steeds meer mensen verwacht maar hoe coach je nu iemand?

Europa: walhalla of beerput voor stagezoekende student?

In hoeverre heeft de EU het studeren en stage lopen in het buitenland vergemakkelijkt?

Gewoonterecht

Over het recht dat niet is vastgelegd

Vijf belangrijke punten over lichaamstaal

Enkele belangrijke punten over lichaamstaal en wat tips.

Ni Hao, chinees leren? Kun je nog zonder chinees?

Kun je in deze tijd nog zonder kennis van de chinese taal? tips en links om een start te maken met het leren van chinees.

Mijn ervaringen met de opleiding International Business and Languages

Van 2005 tot 2009 heb ik de opleiding International Business and languages gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam HES. In 2009 heb ik mijn diploma behaald, ik deel graag mijn ervaringen over deze opleiding en mijn leven sinds het afronden van de opleiding.

Basistermen internet

Nieuw op het internet? Leer hier enkele belangrijke termen!

Solliciteren via internet

Een baan via internet. Wel willen werken, maar nu nog de juiste vacature vinden.

Een verkooptraining

Denk je er aan om een verkooptraining te gaan volgen? Lees hier wat je kunt leren in een verkooptraining en wat je er in je carriere aan kunt hebben!

het werk van een pedagogisch medewerkster

Een dagindeling van een dagverblijf ,inzicht in het werk van een leidster

Gratis online colleges, valse concurrentie of niet?

Sinds kort kun je op www.universiteitvannederland.nl gratis colleges volgen, is dit valse concurrentie of niet?

Projecten.

De voordelen, nadelen, kenmerken soorten en fases binnen projecten/

Het motiveren van medewerkers hoe pak je dat aan?

Medewerkers motiveren en gemotiveerd houden. Een kwestie van gezond verstand

Papierwerk: ziet u door de bomen het bos niet meer?

Hier leest u alles over documentmanagement

5 kwaliteiten die iedere succesvolle verkoper moet bezitten

Tijd om enkele tips te geven over hoe een succesvolle verkoper moet verkopen en wat nodig is.

Geschiedenis Steps International BV. voor het eerst bekend gemaakt.

De geschiedenis van Steps BV. vindt u nergens, behalve hier!

Tips bij een sollicitatiegesprek

Enkele tips voor een sollicitatiegesprek

Wat voor soorten thuiswerk zijn er?

In dit artikel een overzicht van alle soorten thuiswerk

Laatste toelichting voor de tweede advocaat die ook niets voor mijn deed tegen het pesten door mijn baas.

Ik was eerst blij met mijn tweede advocaat in mijn bossing * proces tegen Bossingman BV, maar al snel bleek dat die ook niets voor mij deed.

Diagnostische procedures

verschillende vormen van diagnostiek overzichtelijk in kernwoorden omschreven

Engels leren, makkelijker dan je denkt!

Een steeds groter wordend deel van de wereld om ons heen is in het Engels. Of je nu de televisie aanzet, aan het internetten bent, een film kijkt of op reis gaat, Engels is een belangrijke taal. Nederland staat er om bekend dat een groot deel van de bevolking zich in het Engels kan redden. Voor zo’n relatief klein la

Waar vind ik thuiswerk?

Informatie en tips die helpen bij het zoeken en vinden van thuiswerk