Toelichting Facebook e.a. bossing praktijken jegens werknemer.


Publicatie datum:

Rechtvaardig stelling nemen kan ook leiden tot bossing* of pesten door de baas.

Gesponsorde koppelingen

Bossing of te wel pesten door de baas

(alle namen in dit artikel zijn fictief) Inleiding: het hierna volgende verslag behandeld een paar “bossing” praktijken tegen een werknemer en het mede daardoor ontstaan van het grote spanningsveld tussen Adolf en mij wat één van de oorzaken is van de daaropvolgende “bossing” praktijken jegens mij.

Beweegreden Facebook “bossing” praktijk tegen een werknemer:
Zoals ik in het document met de titel “2016-03-12 toelichting beweegredenen G. Bossingman” schrijf is het er G. Bossingman alles aan gelegen dat een werknemer zelf ontslag neemt of door eigen schuld op staande voet ontslagen kan worden. Om het laatste te kunnen uitvoeren wordt er een dossier tegen hem opgebouwd waar tot nu toe (inclusief de hierna beschreven Facebook  waarschuwing) naar mijn wetentwee officiële waarschuwingen in staan.

Wat vooraf ging:
1-
Een jaar of zes geleden raakte mijn collega bij zijn vrouw vandaan. Omdat hij op dat moment nergens heen kon bood een werknemer zijn vriend (een persoon) tijdelijk onderdak aan. Deze heeft vervolgens zes weken bij een werknemer in huis gewoond tot hij zelf weer woonruimte had gevonden.
2- Een jaar of vier geleden kwam Een secreteen persoonse op ± 22 jarige leeftijd bij Bossingman BV op kantoor werken. Ze had daarvoor, naar mijn weten, al vanaf haar 16de regelmatig bij Bossingman in de schuur gewerkt waar een persoon toentertijd schuur chef was. Toen een persoon vervolgens op 44 jarige leeftijd een relatie kreeg met de ± 22 jaar jongere secreteen persoonse ontlokte dat aan zijn vriend werknemer de opmerking dat hij hem een pedofiel vond. Dit viel natuurlijk niet in goede aarde bij een persoon en secreteen persoonse en de vriendschap raakte daardoor over en zowel een persoon als secreteen persoonse ontvriendde hem op Facebook.

Facebook “bossing” praktijk tegen Werknemer:
(opmerking vooraf: het is ons, onder andere, niet toegestaan op het werk onze privé Facebook pagina te bekijken.)
Ongeveer een jaar hierna, toen Adolf  net was aangenomen als directeur, trouwden Een persoon en Secretaresse. Werknemer was op dat moment voor zaken in Slovenië en vernam via een vriend van hem dat Een persoon en Secretaresse die dag trouwden en hij was verontwaardigd dat ze hem daar niet van op de hoogte hadden gesteld. Hij schreef daarom op zijn privé Facebook pagina; “een paar jaar geleden trok ik hem uit de stront en nu verteld hij me niet eens dat hij gaat trouwen vandaag”. Ik hoorde dit de middag na de trouwerij van mijn collega na mijn werk op weg naar huis. Ik was geen facebook vriend van Werknemer en toen ik thuis probeerde de bewuste opmerking op Facebook te vinden lukte mij dat niet omdat die alleen voor Werknemer zijn Facebook vrienden bereikbaar was. In de loop van de volgende morgen liep Secretaresse opeens huilend naar onze nieuwe directeur Adolf toe om haar beklag te doen over de opmerking van Werknemer op zijn privé Facebook pagina. Naar aanleiding daarvan kreeg Werknemer van Adolf een officiële waarschuwing en werd hij een week geschorst. Ik vond het verbazingwekkend dat Secretaresse het bericht gelezen had omdat zij en haar man Een persoon, net als ik, geen Facebook vriend waren van Werknemer en zij dit dus niet zelf gelezen konden hebben. Mijn collega vertelde me toen dat een toenmalige collega die toen nog naast Secretaresse zat en die wel Facebook vriend was met Werknemer  thuis een screenshot had gemaakt van zijn opmerking en die naar haar werk had gemaild en aan Secretaresse had laten zien.

Één van de oorzaken van de later volgende “bossing” praktijken jegens mij:
Omdat het Werknemer zijn tweede officiële waarschuwing was en ik wist dat hij bij zijn derde officiële waarschuwing op staande voet ontslagen kon worden ben ik direct naar Adolf gegaan en vroeg hem om even mee te komen naar de vergaderruimte. Ik heb hem toen gezegd dat ik wist dat ze een dossier tegen Werknemer aan het opbouwen waren maar dat ik vond dat deze officiële waarschuwing absoluut niet te rechtvaardigen was omdat het een privé uiting betrof op een gesloten privé Facebook pagina en dat de andere secretarrese door een thuis gemaakt screenshot naar haar werk te mailen de regels in het bedrijf had overtreden en dat de klacht van Secretaresse dus op oneigenlijke gronden gestoeld was en dat deze officiële waarschuwing dus geschrapt moest worden. Adolf zei dat hij dat niet zou doen omdat er jurisprudentie was over uitlatingen op gesloten privé Facebook pagina’s waarbij degene die die geplaatst hadden waren veroordeeld. Ik zei toen dat ik dat onacceptabel vond en dat deze actie in mijn ogen verraad was en overeen kwam met Stasi praktijken. Adolf zei toen dat dat wat overdreven was en ik heb hem toen gezegd dat je altijd uit moet gaan van je eigen ethische waarden en dat ik het niet accepteerde. Ik zei dat ik het officieel aangetekend wilde hebben in Werknemer zijn dossier dat ik het hier absoluut niet mee eens was en dat als dit al kon leiden tot een officiële waarschuwing Werknemer er binnen een maand nog één zou hebben en ze hem op staande voet zouden kunnen ontslaan. Ik heb hem vervolgens heel duidelijk verteld dat alle grote nieuwe accounts die Bossingman BV de laatste jaren had binnengehaald het werk was van Werknemer en dat alle grote Italiaans, Griekse, Sloveense, Tsjechische, Deense en Zweedse klanten allemaal persoonlijke vrienden waren van Werknemer en dat hij daar goed rekening mee moest houden als hij erop uit was om hem op staande voet te ontslaan.

Aanleiding voor “bossing” praktijken tegen mij en Werknemer:
Adolf ervaarde mijn heftige protest als een ondermijning van zijn gezag en vond  mij toen al een onbuigzame lastpost waar hij het liefst zo snel mogelijk vanaf wilde. Ik was op dat moment echter nog niet te vervangen en daarom begon hij later met het zonder aanleiding afnemen en extern uitbesteden van mijn taken. (“bossing”dus). Door mijn opmerking dat al Werknemer zijn klanten persoonlijke vrienden zijn van Werknemer is hij nu ook bezig om, door overal met Werknemer mee naar toe te gaan ook Werknemer zijn onmisbaarheid te ondermijnen. (ook “bossing”dus).

*Bossing en mobbing:
De termen mobbing en bossing worden beiden gebruikt om pesten op het werk mee aan te duiden. Er is echter een wezenlijk verschil tussen mobbing en bossing. Met de term mobbing worden namelijk alle vormen van pesten op het werk aangeduid, dus zowel pesten door collega’s als door een leidinggevende. Met de term bossing wordt echter alleen pesten op het werk door een leidinggevende aangeduid.

Bossing:
Het, in de context van pesten op het werk gebruikte woord bossing, is een Duits woord en staat als zodanig niet in de Nederlandse encyclopedie. Voor de exacte betekenis moet je dus een duitse encyclopedie raadplegen. De in Duitse versie van Wikipedia te vinden omschrijving van het woord bossing luidt, vertaald in het Nederlands, als volgt: Bossing staat in de strikte zin voor  "psychologische terreur op de werkplek, met als doel het slachtoffer uit het bedrijf te werken." In bredere zin betekend bossing een persoon, continu of herhaaldelijk pesten, lastig vallen, kwellen en  kwetsen met het doel om hem geestelijk schade toe te brengen. Het komt het meest voor op school, op het werk, in sportclubs, in het verpleeghuis, in de gevangenis  en op het internet (cyberpesten). Typische bossing handelingen zijn het verspreiden van valse verklaringen van de feiten, het toewijzen van zinloze taken, bedreigingen met geweld, sociaal isolement of constante kritiek op het werk.

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Wat voor soorten thuiswerk zijn er?

In dit artikel een overzicht van alle soorten thuiswerk

Sollicitatie is niet 'beleven' maar 'overleven'

enkele tips ter voorbereiding van een sollicitatiegesprek

Vakantiekrachten: Tips om je vakantiebaan te vinden

Vakantiekrachten, Studenten uitzendbureau, Studenten werk

CV in het Engels

In dit stuk worden kort de verschillen uitgelegd tussen een Engels en een Nederlands CV

Het aanbod van geld volgens de algemene economie

Kort en samenvattend artikel over hoe de algemene economie het aanbod van geld beschrijft.

Wat houdt de opleiding pedagogisch werker niveau 4 in?

de opleiding van pedagogisch werker, wat is dat nu eigenlijk?

Theorieën over het ontstaan van problemen

Dit artikel geeft een korte beschrijving van verschillende verklaringmodellen en het ontstaan van de orthopedagogiek

Stage lopen in het buitenland

Informatie over stage lopen in het buitenland.

Studenten aan het werk!

Steeds meer studenten hoeven na hun studie maar part time aan het werk!

Klaar met reclame over veel geld verdienen vanuit huis?! Maar toch op zoek naar thuiswerk?

Er is een manier om geld te verdienen vanuit huis. Zoveel je wilt op de dag dat je het wilt. Hoe? Lees dan snel verder.

Geslaagd! Wat nu?

wat te doen nadat je geslaagd bent?

Hoe zorg je zelf voor succes?

Hoe kun je er zelf voor zorgen dat iets een succes wordt?

Toelichting “bossing” activiteiten i.v.m. “nieuwe product “lijn website en “BIO”etiketten.

Wat er gebeurt als de gehele directie je moedwillig tracht gek te maken om je tot vrijwillig ontslag te dwingen.

Vrouwen en werk. Welke politieke partijen beloven een betere vrouwelijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt?

Behoorlijke verschillen in het ontvangen loon en een laag percentage vrouwen in deeltijdposities zorgen in Nederland voor ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt.

5 kwaliteiten die iedere succesvolle verkoper moet bezitten

Tijd om enkele tips te geven over hoe een succesvolle verkoper moet verkopen en wat nodig is.

Projectmatig werken.

De fases die een project doorloopt.

Hoe bereid je een sollicitatie voor?

jezelf voorbereiden op je sollicitatie

Stress op het werk

Hoe je kunt omgaan met stress op het werk.

Hoe je uitstekende verbale communicatievaardigheden kunt ontwikkelen

Communiceren speelt een grote rol in ons leven. Het is dus belangrijk dat we goed kunnen communiceren. Hier geven we tips.

Waarom is je netwerk belangrijker dan je opleiding?

Een diploma of bachelor titel is belangrijk maar waarom is je netwerk belangrijker dan je opleiding?

Nascholing chauffeurs en code 95 richtlijn.

Vanaf september 2008 krijgen buschauffeurs te maken met de Richtlijn code 95 vakbekwaamheid. Voor vrachtwagenchauffeurs geldt dit vanaf maart 2009.

Hoe wordt ik piloot?

Het studeren tot verkeersvlieger is veeleisend. Gedurende 24 tot 36 maanden zullen jij en de medestudenten veel leren en beleven.

Rangen bij de Koninklijke Landmacht

Welke rangen kennen wij bij de Nederlandse landmacht en hoe kan je deze herkennen?

Hoe zoek je nu je droombaan?

Het is al lastig zat om een baan te vinden, laat staan een baan die je echt leuk vindt. Hoe pak je zo een zoektocht precies aan.

Projecten.

De voordelen, nadelen, kenmerken soorten en fases binnen projecten/