Toelichting waarom ik nooit meer “onder” Adolf kan werken.


Publicatie datum:

In dit document beschrijf ik de redenen waarom ik nooit meer “onder” Adolf kan werken.

Gesponsorde koppelingen

Bossing of te wel pesten door de baas

(Alle namen in dit artikel zijn fictief)

1-      Adolf heeft mij, door misbruik te maken van zijn, door de directeur eigenaars van Bossingman BV gegeven onbeperkte macht, maandenlang, in opdracht van en met medeweten van de directeur eigenaar G. Bossingman, bewust geestelijk onder druk gezet om mijn er toe te bewegen uit eigen beweging ontslag te nemen.

2-      Adolf is, volgens mijn waarnemingen, niet eerlijk en onbetrouwbaar. (zie toelichting a)

3-      Adolf is, in mijn ogen, volledig incapabel als algemeen directeur. (dit is mijn persoonlijke mening waar ik heel veel voorbeelden van kan geven maar die niet direct verband houden met de geestelijke schade die hij mij heeft toegebracht)

Toelichting a)

  • Adolf heeft tegen mij gelogen over het feit dat hij zich aangemeld zou hebben voor een M.V.O. workshop. (zie beschrijving: Aanvulling 1. op Ziekmelding i.v.m. voortdurende “Bossing” activiteiten gepleegd door Bossingman BV).
  • Ik nam halverwege vorig jaar, op een morgen toen al mijn collega’s van kantoor afwezig waren, de telefoon op en toen zei een vrouw aan de andere kant van de lijn: “met voetbalclub AZ”, ik dacht dat ik het verkeerd verstaan had en zei: “met wie”, waarop de vrouw herhaalde: “met voetbalclub AZ”, waarop ik zei: “waar kan ik u mee van dienst zijn?”. Ze zei dat ze op zoek was naar ene Adolf in verband met een factuur die al een paar maanden openstond. Ik zei dat die niet aanwezig was. Toen zei ze: “we hebben de heer Adolf al meerdere malen tevergeefs proberen te bereiken op het Hotmail (e-mail) adres en op het mobiele telefoonnummer dat hij heeft opgegeven omdat hij op naam van Bossingman BV een VIP arrangement heeft afgenomen ter waarde van € 600,-. Ik heb haar toen toegezegd dat ik een notitie zou neerleggen bij de heer Adolf en dat hij, als hij de volgende dag weer op kantoor was, haar terug zou bellen. Toen ik opgehangen had herinnerde ik me dat Adolf een paar maanden geleden inderdaad op een maandagmorgen had verteld dat hij samen met zijn zoontje en de man die naar mijn weten de fusie begeleid (ik meen me te herinneren de heer V. Z.) naar een wedstrijd van AZ was geweest.
  • Adolf heeft tegen mij en de boekhouder  gelogen over het feit dat ik hem niet op de hoogte had gebracht van de hoge extra kosten i.v.m. de vele fotobewerkingen van de nieuwe kleinverpakkingskaarten. (zie toelichting:  toelichting machtsmisbruik Adolf bij nieuwe lay out standaard kleinverpakking)
  • Adolf heeft tegen mij gelogen over het feit dat de teksten van de “nieuwe thema” website door een tweede persoon waren gecontroleerd. (zie toelichting:  toelichting bossing “nieuwe thema” Website)
  • Adolf laat zijn medewerkers bewust de SKAL* misleiden. Dit blijkt uit het feit dat, daags voor de aangekondigde controle van SKAL voor de door Adolf aangevraagde SKAL handels certificering, hij zijn medewerkers de biologische producten die, tegen de regels van de SKAL  in, overal verspreid in het bedrijf tussen de gangbare (niet biologische) producten stonden**, naar één plek links van de ingang van de expeditie liet rijden en ze daar vervolgens een afzetting van leeg fust om heen liet zetten met daarop posters met de vermelding “biologisch”. Na de controle van de SKAL en het verkrijgen het SKAL handels certificaat belandde van liever lee overal op verschillende plaatsen in het bedrijf weer biologische producten tussen de gangbare (niet biologische) producten. Ik heb zelfs één keer, toen ik toevallig door de schuur liep, een vaste medewerker met biologische verpakkingskaarten naar een stapel gangbare (niet biologische) verpakkingen zien lopen om deze gangbare (niet biologische) verpakkingen om te kaarten naar biologisch. Toen ik dit later aan mijn collega vertelde zei hij dat dat inderdaad klopte omdat de biologische Acidanthera’s op waren en hij per direct 10 biologische verpakkingen nodig had om een order van een belangrijke klant te kunnen afsturen.

*(STICHTING SKAL : de toezichthouder op Biologische productiemethode: Voortbrenging van plantaardige en dierlijke landbouwproducten en houden van dieren overeenkomstig de bij of krachtens de Verordening (EEG) nummer 2092/91)

**Ik was over deze gang van zaken zo verontwaardigd dat ik daar met mijn privé telefoon een aantal foto’s van heb gemaakt.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Marktsegmenten in de grond, water & wegenbouw sector

Welke marktsegmenten zijn er te onderscheiden in de gww sector?

Een sollicitatiebrief schrijven

Leer hier hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft

Geschiedenis Steps International BV. voor het eerst bekend gemaakt.

De geschiedenis van Steps BV. vindt u nergens, behalve hier!

5 kwaliteiten die iedere succesvolle verkoper moet bezitten

Tijd om enkele tips te geven over hoe een succesvolle verkoper moet verkopen en wat nodig is.

Geld verdienen via Facebook is het een hype?

Je komt ze misschien wel eens tegen, advertenties verdien 284 euro per dag, zonder enige technische kennis, ervaring of andere zooi.

Laatste toelichting voor de tweede advocaat die ook niets voor mijn deed tegen het pesten door mijn baas.

Ik was eerst blij met mijn tweede advocaat in mijn bossing * proces tegen Bossingman BV, maar al snel bleek dat die ook niets voor mij deed.

Het propedeusejaar van het MIC aan de HvA.

het eerste jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie

Gratis auto theorieles op www.gratistheorie.nl

Gratis auto theorieles op gratistheorie.nl, gratis leren voor theorie examen, gratis theorie cursussen online.

5 time-management tips voor werkende studenten

Studentenwerk, Studentenwerk amsterdam

Situationeel leiderschap Hersey Blanchard

Situationeel leiderschap beschreven door Hersey en Blanchard uitgelegd. In elke situatie geef je op een andere manier leiding.

Is www.indeed.nl betrouwbaar

Indeed.nl beloofd je goed betaald thuiswerk, hoe werkt dat en is www.indeed.nl betrouwbaar

Hoe kun je rechtmatig eerder stoppen met werken?

Volgens de regering moeten we werken tot ons 67ste toch kun je rechtmatig eerder stoppen met werken.

Een top stage in het interieur leventje?

Studio Intério staat bekend als een bedrijf dat veel aandacht geeft aan studenten die carrière willen maken binnen de interieurarchitectuur branche. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen bieden wij dan ook diverse mogelijkheden op dat gebied.

Onderzoeksproces

De fases van een onderzoeksproces.

Pesten op het werk,het verzwegen taboe?

het overkomt miljoenen mensen,managers doen onvoldoende .

Ongewenste omgangsvormen op de werkvloer

Dit artikel gaat over ongewenste omgangsvormen op de werkvloer

Concurrentie volgens de algemene economie.

Hoe de concurrentie word beschreven volgens de algemene economie.

Solliciteren

hulp bij het opstellen cv en/of sollicitatiebrief

Geld Verdienen via Internet

Geld (bij)verdienen, gewoon vanuit huis

Stress op het werk

Hoe je kunt omgaan met stress op het werk.

Basistermen internet

Nieuw op het internet? Leer hier enkele belangrijke termen!

Hoe maak ik de juiste studiekeuze?

Lees in dit artikelen enkele simpele stappen naar de juiste studie keuze! Voor mensen die het graag zelf willen uitzoeken. Geen talloze studiekeuzetesten willen doen en geen hulp willen van een decaan.

De beste brandblusser

Lees hier hoe ik voor de prijs van een kleine brandblusser een grote brandblusser kreeg.

Vrouwen en werk. Welke politieke partijen beloven een betere vrouwelijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt?

Behoorlijke verschillen in het ontvangen loon en een laag percentage vrouwen in deeltijdposities zorgen in Nederland voor ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt.

Sollicitatiegesprek

Moet je op sollicitatiegesprek gaan? Lees dan eerst dit om je kansen te vergroten!