Ni Hao, chinees leren? Kun je nog zonder chinees?


Publicatie datum:

Kun je in deze tijd nog zonder kennis van de chinese taal? tips en links om een start te maken met het leren van chinees.

Gesponsorde koppelingen

Volgens een reclame tekst : “There are more Chinese learning english then there are English”. Er zijn meer Chinesen die engels leren dan dat er  Engelsen zijn. De hoogste tijd chinees te leren om je te ondersheiden van de rest.

Gesponsorde koppelingen

Volgens een reclame tekst : “There are more Chinese learning english then there are English”. Er zijn meer Chinesen die engels leren dan dat er  Engelsen zijn. De hoogste tijd chinees te leren om je te ondersheiden van de rest.

 

Laatst zag ik een engelstalig reclamebord van een bank met de tekst “there are more Chinese learning english then there are English”. Er zijn meer Chinesen die engels leren dan dat er  Engelsen zijn. Met een enorme bevolking van 1,3 miljard Chinezen, vele grote Chinese bedrijven, een enorme –en groeiende- economie, kan het nuttig zijn chinees te leren. Maar hoe begin je daaraan ? erg simpel is het namelijk niet, zeker de geschreven taal niet. Wie wel eens in China is geweest zal het herkennen: dat machteloze gevoel als je niets van de taal om je heen begrijpt en dat niemand jou taal begrijpt.

 

De Chinese taal (mandarijn) heeft een structuur die bestaat uit veel enkele lettergrepen die niet worden verbogen of vervoegd. Wat het chinees voor westerlingen complexer maakt is dat de betekenis van die enkele lettergrepen een andere betekenis hebben als die op een andere toonhoogte worden uitgesproken. Er zijn vier toonhoogten in de Chinese taal. Het Chinese schrift kent karakters met een betekenis. In principe is elk karakter een woord. Het karakter heeft alles met de betekenis en niets met de uitspraak te maken.

 

Beginners die Chinees willen leren kunnen uit de voeten op internet of met een boek.

Er zijn veel mogelijkheden, bijvoorbeeld bij het chinees leercentrum of www.languageguide.org, er zijn ook verschillende apps en ipods in de aanbieding voor het stapsgewijs leren vanaf beginners nivo. De meeste bibliotheeken hebben ook boeken die gebruikt kunnen worden en dan zijn er natuurlijk de echte taalcursussen.

De mogelijkheden zijn al groter als je chinees kunt leren vanuit het Engels, het aanbod is dan namelijk aanzienlijk groter. Heel leuk en nuttig (en zeker niet alleen goed voor kids!)  is bijvoorbeeld: http://kid.chinese.cn/en.

Met behulp van de interactieve websites krijg je zowel de uitspraak, geschreven tekst en context (animaties en filmpjes) aangeboden. Er zijn ook mogelijkheden te oefenen. Uiteraard is het spreken lastiger als er geen docent beschikbaar is die direct feedback geeft.

 

Wat erg belangrijk is : leer de Chinese tonen direct goed aan. Omdat het zo anders is dan in de westerse talen, is het moeilijk zelf aan te leren. Als je het zelf probeert en verkeerd aanleert, is het namelijk moeilijk af te leren. De tonen leren herkennen kan bijvoorbeeld met : http://www.mandarama.com/guest-tour/free+game+demonstration

 

Volop mogelijkheden om chinees geleerd te hebben voordat het te laat is!


Foobie gebruiker Diamind

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 26
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Wat is een ik-boodschap?

Een ik-boodschap is iets wat men door moet hebben. Vervolgens moet men ook weten hoe je een gesprek moet voeren.

Verkopen in een supermarkt

De manieren van verkopen in een supermarkt.

De beste gratis beroepskeuze test, de best betaalde beroepen.

De beste gratis onafhankelijke beroepskeuze test , ook voor de best betaalde beroepen.

Tips als je aan de slag gaat in de arbeidsmarkt na je studie.

na je studie aan de slag in de arbeidsmarkt.

Hoe helpt een incompetente directie een bedrijf naar de kloten?

De crisis krijgt vaak de schuld van een faillissement maar vaak ligt de schuld bij de directie.