Droombaan?


Publicatie datum:

Hoe weet je wat een droombaan is?

Gesponsorde koppelingen

Iedereen moet werken voor zijn of haar geld. Dat wordt ons als kind al geleerd. Maar... wat kies je als je een keuze moet maken op school? Wat vind je leuk?? Waarom kies je het een wel en het ander niet? Soms denk je dat je je droombaan gevonden hebt, soms vind je hem later pas....

Gesponsorde koppelingen

Wat is een droombaan?? Soms denk je dat je hem gevonden hebt, maar dan blijkt achteraf toch, dat je een verkeerde keuze gemaakt hebt. Ikzelf heb het nog maar kort geleden meegemaakt. 5 jaar geleden ben ik heel enthousiast begonnen aan een nieuwe baan. Rij-instructeur.. Het leek me een uitdagende baan, veel ruimte om je eigen tijd in te delen, geen baas die de hele tijd op je nek zit. Kortom, het leek een droombaan.

Maar niet dus. O ja, de eerste paar jaar ging het allemaal heel goed. Leuk contact met collega's en werkgever. Ook een goede band met de examinatoren van het CBR. Totdat het moment komt dat je denkt dat alles tegen zit. Je zit niet meer zo lekker in je vel, je verdient te weinig. Wat moet je dan.

Je kan er natuurlijk met iemand over praten, maar je moet wel  bliven werken. Je kan op zoek gaan naar ander werk, maar dat ligt ook niet voor het oprapen. Uiteindelijk heeft je werkgever ook door dat je geen plezier meer in je werk hebt en stelt je voor de keuze....

GAAN of BLIJVEN en beter je best doen. Gaan is natuurlijk geen optie, er moet natuurlijk wel brood op de plank komen. Blijven is ook niet fijn, maar beter dan niets.

Totdat je werkgever zegt dat de koek nu echt op is. Je krijgt ontslag. Alles wordt geregeld, maar je moet nog wel even wat achterstallige uurtjes inhalen. Daar hadden ze natuurlijk in het begin geen rekening mee gehouden, dus dat komt achteraf pas.

Kortom, een droombaan bestaat niet!!! Zorg gewoon dat je werk hebt dat goed betaald en probeer je tijd uit te zitten.. dan ben je meestal gelukkiger dan dat je denkt een droombaan te hebben..


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Open dag universiteit van Utrecht

Informatie over de universiteit van Utrecht, onderwijs en onderzoek en een scholierensite voor aankomende studenten.

Toelichting op “bossing” proces brochure om werknemer geestelijk te beschadigen.

Betreft “bossing” proces voorjaarsbrochure 2016 Bossingman BV (fictieve naam)

Coaching: wat is het en hoe doe je het.

Coaching word van steeds meer mensen verwacht maar hoe coach je nu iemand?

Studenten aan het werk!

Steeds meer studenten hoeven na hun studie maar part time aan het werk!

Het motiveren van medewerkers hoe pak je dat aan?

Medewerkers motiveren en gemotiveerd houden. Een kwestie van gezond verstand