Geschiedenis Steps International BV. voor het eerst bekend gemaakt.


Publicatie datum:

De geschiedenis van Steps BV. vindt u nergens, behalve hier!

Gesponsorde koppelingen

Ik heb een lange periode stage gelopen bij Steps BV. In deze periode moest ik een uitgebreid stageverslag schrijven. Tijdens het opstellen van het stageverslag liep ik elke keer tegen hetzelfde probleem aan. Er is namelijk bijna niks op het internet te vinden over Steps BV. Enkel recente artikelen over de reorganisatie van Steps in 2004. Ik moest veel weten over de geschiedenis van Steps, maar hier was helemaal niks over te vinden. Ik ben hier dieper op in gegaan door het handboek van Steps te lezen, die uitsluitend voor werknemers beschikbaar is. In dit handboek heb ik veel kunnen vinden over de geschiedenis en naar aaleiding van dit probleem besluit ik om deze geschiedenis via dit artikel openbaar te maken, voor mensen die deze informatie ook nodig hebben voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of een stageverslag. Uiteraardmaak ik geen gebruik vanvertrouwelijke informatie, zoals omzetcijfers en geheime rapporten. 

Steps is een winkel in de modebranche, die gericht is op de moderne, zakelijke vrouw van nu. De zelfbewuste vrouw kan bij Steps terecht voor kleding om in haar vrije tijd te dragen, maar ook voor op haar werk. Ook heeft ze keuze uit talloze leuke jurkjes om in uit te gaan. De winkelformule is op haar gebasseerd.

De geschiedenis van Steps begint in 1976, met voornamelijk de verkoop van vrijetijdskleding. Toen heette Steps anders, namelijk Dormaël. Dormaël is de achternaam van een familie. In die tijd was Dormaël een familie bedrijf. Na ongeveer tien jaarliepen de zaken niet goed voor de familie Dormaël en moesten ze het bedrijf verkopen. Ze hebben het bedrijf verkocht aan Steps. Dezelfstandig ondernemerdie Dormaël overnam was Max Blom. Max Blom heeft de naam 'Steps' zelf bedacht. Hij vondt het een vernieuwende naam en hij bedoelde ermee: "Stappen naar succes". 

In 2004 dreigde Steps failliet te gaan, maar door middel van een reorganisatie en het ontslag van veel medewerkers kon Steps zich toch voortzetten in de modebranche. Steps werd overgenomen door retailorganisatie Coltex en Max Blom droeg ook het directeurschap over. En werden er afspraken gemaakt met de crediteuren van Steps, over uitstel van de aflossing van schulden. De huidige directeur van Steps is Peter Kersloot. Hij is dit sinds juni 2004.Peter Kerslootwerkt onder de organisatie Coltex. Coltex Retail Group is een familiebedrijf en bestaat 100 jaar. De organisatie heeft 192 eigen winkels in Nederland en België en 41 franchisewinkels in Nederland. Zij heeft verschillende winkelformules zoals bijvoorbeeld DIDI Fashion, SPS Superstar, VET, Forecast, Forecast LTD en uiteraard Steps. 

Hedendaags gaat het weer erg goed met Steps. Door verschillende promotieacties stijgt de omzet elk jaar weer. De dagplannen en de jaardoelstellingen worden weer behaald. Steps is vrijwel in elke grote stad te vinden. De winkels van Steps zijn gevestigd door heel Nederland.

Niet alleen de geschiedenis van Steps is een belangrijk onderdeel van een stageverslag. Ook de winkelformule en het assortiment is belangrijke informatie om een goed beeld te krijgen van het bedrijf. Bij Steps wordt er voornamelijk actief verkocht. Met actief verkopen wordt bedoeld dat de klant naar haar wens geholpen wordt. De klant hoeft niet om advies te vragen, maar het wordt aangeboden.Steps werkt met een servicedistributie. Dit betekend dat de kwaliteit en de service van het bedrijf belangrijker zijn dan de prijzen van de artikelen.

De verkoopmedewerksters van Steps spelen de belangrijkste rol in het bedrijf. De medewerkers proberen de klant over te halen om tot koop over te gaan. Het is erg belangrijk voor de reputatie van Steps dat de medewerkers er verzorgd en fris uitzien. Ook dragen de verkoopmedewerkster elke dag een andere set uit de winkel. Voor het kiezen van deze sets zijn richtlijnen opgesteld. Elke medewerker is verplicht om elke dag 5 verschillende artikelen te dragen met een totale minimum prijsvan €150. Dit stimuleert klanten om meerdere artikelen te kopen. 

De artikelen van Steps zijn enkel en alleen bestemd voor vrouwen. Met veel verschillende details in de kleding, maakt het de vrouw die het draagt interessant. De kleding die Steps verkoopt is gebasseerd op de modieuze vrouw van nu. De kleding is ontworpen naar de vrouwelijk vormen en daardoor kan het zijn dat sommige artikelen soms wat groot vallen, vooral rond de heupen en de borstomvang. Ik draag normaal gesproken maat 36 van andere winkels, maar bij Steps draag ik maat 34. Dit heeft te maken met de vrouwelijke rondingen. Het assortiment van Steps bestaat voornamelijk uit kleding, maar ook uit bijpassende accessoires zoals sieraden. Naast kleding en accessoires wordt er sinds kort ook een parfum verkocht. Deze heet Secret by Steps. Het assortiment van de kleding is vrij diep. Zo zijn er velen verschillende blouses, truien, rokken, jurkjes, pakken en jasjes te koop.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Gratis auto theorieles op www.gratistheorie.nl

Gratis auto theorieles op gratistheorie.nl, gratis leren voor theorie examen, gratis theorie cursussen online.

Geschiedenis Steps International BV. voor het eerst bekend gemaakt.

De geschiedenis van Steps BV. vindt u nergens, behalve hier!

De fysieke structuur van een bedrijf

beschrijven hoe een organisatie is gestructureerd

Toelichting op “bossing” proces brochure om werknemer geestelijk te beschadigen.

Betreft “bossing” proces voorjaarsbrochure 2016 Bossingman BV (fictieve naam)

Ik wil stoppen met mijn studie...

Je studie blijkt niks voor jouw te zijn, je wilt stoppen, maar wat nu. Dit artikel geeft hier uitleg over.

De kunst van het interviewen

Leer hoe je een professioneel interview kunt afnemen.

Een dag uit het leven van een stewardess

Wat zijn de preciece taken van het cabinepersoneel?

Wat is een ik-boodschap?

Een ik-boodschap is iets wat men door moet hebben. Vervolgens moet men ook weten hoe je een gesprek moet voeren.

Tips bij het vinden van een studie

Ben je klaar met je middelbare school, maar heb je geen idee wat je moet gaan studeren? Misschien kunnen deze tips je helpen bij het maken van je studiekeus..

Belangrijke leesstrategieën

Belangrijke leesstrategieën voor het leren begrijpen van teksten

Is www.indeed.nl betrouwbaar

Indeed.nl beloofd je goed betaald thuiswerk, hoe werkt dat en is www.indeed.nl betrouwbaar

Help: Wat te doen als uw collega stinkt!

Wat doet u wanneer uw collega een zeer onaangename geur heeft. Zeg u er wat van of laat u het weten? Hier wat advies...

Ongewenste omgangsvormen op de werkvloer

Dit artikel gaat over ongewenste omgangsvormen op de werkvloer

Filosofie op school

er wordt tegenwoordig filosofie gegeven op school is dit een goed keuze vak

Marktsegmenten in de grond, water & wegenbouw sector

Welke marktsegmenten zijn er te onderscheiden in de gww sector?

Het werken met acteurs in trainingen

Wat is en doet een trainingsacteur?

Meso economie en onderneming volgens de algemene economie.

Samenvattend artikel over wat meso economie in een onderneming inhoud

Is www.job-coach.tv betrouwbaar?

Start nu met thuiswerken Inpakken, sorteren, administratief, maar is www.job-coach.tv betrouwbaar?

Is dat iets voor jou, een leuke bijbaan bij Direct Force?

Wil je ook op een leuke manier geld verdienen, dan is Direct Force misschien iets voor jou.

Studeren in het buitenland ondersteund

Zit je er aan te denken om een stage, studie of master in het buitenland te volgen? Dan is dit misschien ook precies het juiste moment!

Statistiek hoofdstuk 2 tabellen en grafieken deel 2

Vervolg op deel 1 over tabellen en grafieken. De verdere paragrafen gaan altijd dieper in op de stof.

Hoe werkt een groep

Vind uit hoe u in de groep staat en doe er uw voordeel mee!

Toelichting beweegredenen voor bossing praktijken directeur eigenaar G. Bossingman.

Bossing* of pesten door de baas komt steeds vaker voor door veranderde bedrijfsopvolgingsomstandigheden.

Hoe voorkom je een enorm ziekteverzuim

Ziekteverzuim kost heel veel geld, is het te voorkomen en zo ja hoe pak je dat aan?

Geld verdienen vanuit eigen huis, thuiswerk

Werken vanuit je eigen huis. Er zijn diverse manieren om wat bij te verdienen.