Geschiedenis Steps International BV. voor het eerst bekend gemaakt.


Publicatie datum:

De geschiedenis van Steps BV. vindt u nergens, behalve hier!

Gesponsorde koppelingen

Ik heb een lange periode stage gelopen bij Steps BV. In deze periode moest ik een uitgebreid stageverslag schrijven. Tijdens het opstellen van het stageverslag liep ik elke keer tegen hetzelfde probleem aan. Er is namelijk bijna niks op het internet te vinden over Steps BV. Enkel recente artikelen over de reorganisatie van Steps in 2004. Ik moest veel weten over de geschiedenis van Steps, maar hier was helemaal niks over te vinden. Ik ben hier dieper op in gegaan door het handboek van Steps te lezen, die uitsluitend voor werknemers beschikbaar is. In dit handboek heb ik veel kunnen vinden over de geschiedenis en naar aaleiding van dit probleem besluit ik om deze geschiedenis via dit artikel openbaar te maken, voor mensen die deze informatie ook nodig hebben voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of een stageverslag. Uiteraardmaak ik geen gebruik vanvertrouwelijke informatie, zoals omzetcijfers en geheime rapporten. 

Steps is een winkel in de modebranche, die gericht is op de moderne, zakelijke vrouw van nu. De zelfbewuste vrouw kan bij Steps terecht voor kleding om in haar vrije tijd te dragen, maar ook voor op haar werk. Ook heeft ze keuze uit talloze leuke jurkjes om in uit te gaan. De winkelformule is op haar gebasseerd.

De geschiedenis van Steps begint in 1976, met voornamelijk de verkoop van vrijetijdskleding. Toen heette Steps anders, namelijk Dormaël. Dormaël is de achternaam van een familie. In die tijd was Dormaël een familie bedrijf. Na ongeveer tien jaarliepen de zaken niet goed voor de familie Dormaël en moesten ze het bedrijf verkopen. Ze hebben het bedrijf verkocht aan Steps. Dezelfstandig ondernemerdie Dormaël overnam was Max Blom. Max Blom heeft de naam 'Steps' zelf bedacht. Hij vondt het een vernieuwende naam en hij bedoelde ermee: "Stappen naar succes". 

In 2004 dreigde Steps failliet te gaan, maar door middel van een reorganisatie en het ontslag van veel medewerkers kon Steps zich toch voortzetten in de modebranche. Steps werd overgenomen door retailorganisatie Coltex en Max Blom droeg ook het directeurschap over. En werden er afspraken gemaakt met de crediteuren van Steps, over uitstel van de aflossing van schulden. De huidige directeur van Steps is Peter Kersloot. Hij is dit sinds juni 2004.Peter Kerslootwerkt onder de organisatie Coltex. Coltex Retail Group is een familiebedrijf en bestaat 100 jaar. De organisatie heeft 192 eigen winkels in Nederland en België en 41 franchisewinkels in Nederland. Zij heeft verschillende winkelformules zoals bijvoorbeeld DIDI Fashion, SPS Superstar, VET, Forecast, Forecast LTD en uiteraard Steps. 

Hedendaags gaat het weer erg goed met Steps. Door verschillende promotieacties stijgt de omzet elk jaar weer. De dagplannen en de jaardoelstellingen worden weer behaald. Steps is vrijwel in elke grote stad te vinden. De winkels van Steps zijn gevestigd door heel Nederland.

Niet alleen de geschiedenis van Steps is een belangrijk onderdeel van een stageverslag. Ook de winkelformule en het assortiment is belangrijke informatie om een goed beeld te krijgen van het bedrijf. Bij Steps wordt er voornamelijk actief verkocht. Met actief verkopen wordt bedoeld dat de klant naar haar wens geholpen wordt. De klant hoeft niet om advies te vragen, maar het wordt aangeboden.Steps werkt met een servicedistributie. Dit betekend dat de kwaliteit en de service van het bedrijf belangrijker zijn dan de prijzen van de artikelen.

De verkoopmedewerksters van Steps spelen de belangrijkste rol in het bedrijf. De medewerkers proberen de klant over te halen om tot koop over te gaan. Het is erg belangrijk voor de reputatie van Steps dat de medewerkers er verzorgd en fris uitzien. Ook dragen de verkoopmedewerkster elke dag een andere set uit de winkel. Voor het kiezen van deze sets zijn richtlijnen opgesteld. Elke medewerker is verplicht om elke dag 5 verschillende artikelen te dragen met een totale minimum prijsvan €150. Dit stimuleert klanten om meerdere artikelen te kopen. 

De artikelen van Steps zijn enkel en alleen bestemd voor vrouwen. Met veel verschillende details in de kleding, maakt het de vrouw die het draagt interessant. De kleding die Steps verkoopt is gebasseerd op de modieuze vrouw van nu. De kleding is ontworpen naar de vrouwelijk vormen en daardoor kan het zijn dat sommige artikelen soms wat groot vallen, vooral rond de heupen en de borstomvang. Ik draag normaal gesproken maat 36 van andere winkels, maar bij Steps draag ik maat 34. Dit heeft te maken met de vrouwelijke rondingen. Het assortiment van Steps bestaat voornamelijk uit kleding, maar ook uit bijpassende accessoires zoals sieraden. Naast kleding en accessoires wordt er sinds kort ook een parfum verkocht. Deze heet Secret by Steps. Het assortiment van de kleding is vrij diep. Zo zijn er velen verschillende blouses, truien, rokken, jurkjes, pakken en jasjes te koop.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Vind je artikelen schrijven leuk?

Een algemene beschrijving van Media en Entertainment Management

De woonbegeleiding

Wat de woonbegeleiding inhoud.

Hoe maak ik mijn cv?

Hoe maak ik een succesvol cv?

Stage lopen in het buitenland

Informatie over stage lopen in het buitenland.

Wat is het toch met die spellingsfouten?

Moeite met -d -t fouten? De basis van de Nederlandse spelling.

De vereisten aan een ontslagbrief

Hoe schrijft men een ontslagbrief

Hoe maak je een CV?

Een artikel waarin wordt uitgelegd hoe men een C.V. kan maken.

Hoe begeleid ik mijn personeel wanneer het minder functioneert?

Elke manager heeft hier wel eens last van: Minder functionerend personeel. Maar hoe pak je dit probleem nu aan? Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen weer gemotiveerd en enthousiast zijn?

Statistiek Hoofdstuk 1 Gegevens en statistiek

Samenvattend artikel over hoofdstuk 1 van Statistics for business and economics

Overeenkomst Algemeen.

De overeenkomst in het algemeen.

Valkuilen bij het trainen van nieuwe medewerkers.

Wat zijn valkuilen bij het trainen van nieuwe medewerkers en hoe omzeil je deze valkuilen.

Wat is een ik-boodschap?

Een ik-boodschap is iets wat men door moet hebben. Vervolgens moet men ook weten hoe je een gesprek moet voeren.

Verschillende soorten uitkeringen: Wat zijn de mogelijkheden voor u?

Welke uitkeringen bestaan er en welke mogelijkheden zijn er voor u?

Outplacement uitgelegd

Dit artikel beantwoordt al je vragen over outplacement.

‘Mijn specialisatie? Verhoren!'

Een interview met een rechercheur

Toelichting op “bossing” proces brochure om werknemer geestelijk te beschadigen.

Betreft “bossing” proces voorjaarsbrochure 2016 Bossingman BV (fictieve naam)

Verkopen in een supermarkt

De manieren van verkopen in een supermarkt.

Hoe word ik leraar Engels in het buitenland?

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je leraar Engels in het buitenland kunt worden.

Engelse sollicitatiebrief schrijven

In principe ziet een sollicitatiebrief in het Engels er hetzelfde uit als een Nederlandse brief, maar er zijn wel een aantal verschillen om rekening mee te houden.

Tips voor het maken van je profielwerkstuk

Zie je op tegen het maken van je profielwerkstuk? Misschien heb je wat aan deze tips om het maken ervan zo soepel mogelijk te laten verlopen

Engels leren, makkelijker dan je denkt!

Een steeds groter wordend deel van de wereld om ons heen is in het Engels. Of je nu de televisie aanzet, aan het internetten bent, een film kijkt of op reis gaat, Engels is een belangrijke taal. Nederland staat er om bekend dat een groot deel van de bevolking zich in het Engels kan redden. Voor zo’n relatief klein la

Wat doet een headhunter ongeveer?

Bedrijven hebben weleens moeite om de perfecte persoon te vinden bij een bepaalde functie binnen een bedrijf.

het werk van een pedagogisch medewerkster

Een dagindeling van een dagverblijf ,inzicht in het werk van een leidster

Klaar met reclame over veel geld verdienen vanuit huis?! Maar toch op zoek naar thuiswerk?

Er is een manier om geld te verdienen vanuit huis. Zoveel je wilt op de dag dat je het wilt. Hoe? Lees dan snel verder.

Zeg ken jij de Bossing man, dat is een werkgever die je weg wil pesten door je psycho/sociaal ziek te maken.

Voorbeeld 1 bij ziekmelding werknemer i.v.m. voortdurende “Bossing” activiteiten gepleegd door Bossingman BV (fictieve naam)