Geschiedenis Steps International BV. voor het eerst bekend gemaakt.


Publicatie datum:

De geschiedenis van Steps BV. vindt u nergens, behalve hier!

Gesponsorde koppelingen

Ik heb een lange periode stage gelopen bij Steps BV. In deze periode moest ik een uitgebreid stageverslag schrijven. Tijdens het opstellen van het stageverslag liep ik elke keer tegen hetzelfde probleem aan. Er is namelijk bijna niks op het internet te vinden over Steps BV. Enkel recente artikelen over de reorganisatie van Steps in 2004. Ik moest veel weten over de geschiedenis van Steps, maar hier was helemaal niks over te vinden. Ik ben hier dieper op in gegaan door het handboek van Steps te lezen, die uitsluitend voor werknemers beschikbaar is. In dit handboek heb ik veel kunnen vinden over de geschiedenis en naar aaleiding van dit probleem besluit ik om deze geschiedenis via dit artikel openbaar te maken, voor mensen die deze informatie ook nodig hebben voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of een stageverslag. Uiteraardmaak ik geen gebruik vanvertrouwelijke informatie, zoals omzetcijfers en geheime rapporten. 

Steps is een winkel in de modebranche, die gericht is op de moderne, zakelijke vrouw van nu. De zelfbewuste vrouw kan bij Steps terecht voor kleding om in haar vrije tijd te dragen, maar ook voor op haar werk. Ook heeft ze keuze uit talloze leuke jurkjes om in uit te gaan. De winkelformule is op haar gebasseerd.

De geschiedenis van Steps begint in 1976, met voornamelijk de verkoop van vrijetijdskleding. Toen heette Steps anders, namelijk Dormaël. Dormaël is de achternaam van een familie. In die tijd was Dormaël een familie bedrijf. Na ongeveer tien jaarliepen de zaken niet goed voor de familie Dormaël en moesten ze het bedrijf verkopen. Ze hebben het bedrijf verkocht aan Steps. Dezelfstandig ondernemerdie Dormaël overnam was Max Blom. Max Blom heeft de naam 'Steps' zelf bedacht. Hij vondt het een vernieuwende naam en hij bedoelde ermee: "Stappen naar succes". 

In 2004 dreigde Steps failliet te gaan, maar door middel van een reorganisatie en het ontslag van veel medewerkers kon Steps zich toch voortzetten in de modebranche. Steps werd overgenomen door retailorganisatie Coltex en Max Blom droeg ook het directeurschap over. En werden er afspraken gemaakt met de crediteuren van Steps, over uitstel van de aflossing van schulden. De huidige directeur van Steps is Peter Kersloot. Hij is dit sinds juni 2004.Peter Kerslootwerkt onder de organisatie Coltex. Coltex Retail Group is een familiebedrijf en bestaat 100 jaar. De organisatie heeft 192 eigen winkels in Nederland en België en 41 franchisewinkels in Nederland. Zij heeft verschillende winkelformules zoals bijvoorbeeld DIDI Fashion, SPS Superstar, VET, Forecast, Forecast LTD en uiteraard Steps. 

Hedendaags gaat het weer erg goed met Steps. Door verschillende promotieacties stijgt de omzet elk jaar weer. De dagplannen en de jaardoelstellingen worden weer behaald. Steps is vrijwel in elke grote stad te vinden. De winkels van Steps zijn gevestigd door heel Nederland.

Niet alleen de geschiedenis van Steps is een belangrijk onderdeel van een stageverslag. Ook de winkelformule en het assortiment is belangrijke informatie om een goed beeld te krijgen van het bedrijf. Bij Steps wordt er voornamelijk actief verkocht. Met actief verkopen wordt bedoeld dat de klant naar haar wens geholpen wordt. De klant hoeft niet om advies te vragen, maar het wordt aangeboden.Steps werkt met een servicedistributie. Dit betekend dat de kwaliteit en de service van het bedrijf belangrijker zijn dan de prijzen van de artikelen.

De verkoopmedewerksters van Steps spelen de belangrijkste rol in het bedrijf. De medewerkers proberen de klant over te halen om tot koop over te gaan. Het is erg belangrijk voor de reputatie van Steps dat de medewerkers er verzorgd en fris uitzien. Ook dragen de verkoopmedewerkster elke dag een andere set uit de winkel. Voor het kiezen van deze sets zijn richtlijnen opgesteld. Elke medewerker is verplicht om elke dag 5 verschillende artikelen te dragen met een totale minimum prijsvan €150. Dit stimuleert klanten om meerdere artikelen te kopen. 

De artikelen van Steps zijn enkel en alleen bestemd voor vrouwen. Met veel verschillende details in de kleding, maakt het de vrouw die het draagt interessant. De kleding die Steps verkoopt is gebasseerd op de modieuze vrouw van nu. De kleding is ontworpen naar de vrouwelijk vormen en daardoor kan het zijn dat sommige artikelen soms wat groot vallen, vooral rond de heupen en de borstomvang. Ik draag normaal gesproken maat 36 van andere winkels, maar bij Steps draag ik maat 34. Dit heeft te maken met de vrouwelijke rondingen. Het assortiment van Steps bestaat voornamelijk uit kleding, maar ook uit bijpassende accessoires zoals sieraden. Naast kleding en accessoires wordt er sinds kort ook een parfum verkocht. Deze heet Secret by Steps. Het assortiment van de kleding is vrij diep. Zo zijn er velen verschillende blouses, truien, rokken, jurkjes, pakken en jasjes te koop.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Gratis online colleges, valse concurrentie of niet?

Sinds kort kun je op www.universiteitvannederland.nl gratis colleges volgen, is dit valse concurrentie of niet?

Slecht nieuwsgesprekken; stoom afblazen of opblazen?

In dit artikel wordt ingegaan op de theorie achter het gespreksmodel voor het voeren van een slecht nieuwsgesprek.

Ontslagen? Wellicht kunt u een WW-uitkering aanvragen.

Informatie over de WW-uitkering: Voorwaarden, hoogte, duur.

EHBO aan Kinderen

Een cursus Eerste Hulp aan Kinderen is nuttig, maar voor mensen die professioneel werken met kinderen, zelfs verplicht. Maar altijd is het fijn om goed te weten hoe te handelen in geval van nood!

Meso economie en onderneming volgens de algemene economie.

Samenvattend artikel over wat meso economie in een onderneming inhoud

Effectieve coaching deel 3

Effectieve coaching deel 3 – obstakels bij het coachen, terugkoppeling bij het coachen.

Doelgroep bepaling.

Het bepalen van je doelgroep aan de hand van bepaalde aspecten.

Hoe schrijf ik een artikel

Stappenplan voor het schrijven van een artikel

Iemand inwerken makkelijker gezegd dan gedaan

Het lijkt heel makkelijk om iemand goed in te werken toch komt er iets meer bij kijken dan de meeste mensen denken.

Waarom is je netwerk belangrijker dan je opleiding?

Een diploma of bachelor titel is belangrijk maar waarom is je netwerk belangrijker dan je opleiding?

Conjunctuur volgens de algemene economie

Kort en samenvattend artikel over hoe de algemene economie conjunctuur beschrijft.

Werken als Stewardess

Stewardess, een wereldbaan!

Werken bij de overheid

Handige informatie voor als je wilt werken bij de overheid

zwem ABC

Bij de aanleg van de ontwikkeling hebben we eigenlijk 2 dingen die we kunnen onderscheiden. Je hebt de algemene eigenschappen en de individuele eigenschappen.

Strategie bepaling en conceptontwikkeling.

Het bepalen van je strategie en de ontwikkeling van het concept.

Sollicitatie is niet 'beleven' maar 'overleven'

enkele tips ter voorbereiding van een sollicitatiegesprek

Studeren in het buitenland ondersteund

Zit je er aan te denken om een stage, studie of master in het buitenland te volgen? Dan is dit misschien ook precies het juiste moment!

Tips bij het vinden van een studie

Ben je klaar met je middelbare school, maar heb je geen idee wat je moet gaan studeren? Misschien kunnen deze tips je helpen bij het maken van je studiekeus..

Toelichting bossing door machtsmisbruik Adolf bij nieuwe lay-out standaard kleinverpakking.

Bossing* of pesten door de baas kent vele vormen, de belangrijkste is machtsmisbruik.

Een sollicitatiebrief schrijven

Leer hier hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft

Toelichting beschaamd vertrouwen door vertrouwenspersoon na aanklacht tegen algemeen directeur i.v.m. bossing of te wel pesten door de baas.

Opeens blijkt de vertrouwenspersoon niet zo betrouwbaar als hij zou moeten zijn in deze bossing *kwestie.

Vakantiekrachten: Tips om je vakantiebaan te vinden

Vakantiekrachten, Studenten uitzendbureau, Studenten werk

Is www.direct-thuiswerk.nl nu betrouwbaar, direct geld verdienen met www.direct-thuiswerk.nl

Kun je nu wel echt gratis direct geld verdienen met www.direct-thuiswerk.nl

Van solliciteren je hobby maken

Interview met een ww er.

Tips als je aan de slag gaat in de arbeidsmarkt na je studie.

na je studie aan de slag in de arbeidsmarkt.