Help: Wat te doen als uw collega stinkt!


Publicatie datum:

Wat doet u wanneer uw collega een zeer onaangename geur heeft. Zeg u er wat van of laat u het weten? Hier wat advies...

Gesponsorde koppelingen

Wat doet u wanneer uw collega een zeer onaangename geur heeft. Zeg u er wat van of laat u het weten? Hier wat advies...

Gesponsorde koppelingen

Stel u voor. Uw baan is leuk en de mensen zijn gezellig. Dan komt er ineens een nieuw iemand bij. De nieuwe brengt helaas een onaangename geur met zich mee. U kunt nu zeggen: je ruikt naar dode mensen! Maar dat komt vast niet goed over...

 Zeg het tegen de manager

U kunt naar uw manager stappen en er wat van zeggen. U kunt aangeven dat u er last van heeft en vragen of uw manager er wat van kan zeggen. Dit zal voor de desbetreffende collega echter heel negatief over komen. Als u bij uw manager wordt geroepen en hij/zij zegt dat er geklaagd is over whatever dan zal u zich ook afvragen waarom mensen u niet persoonlijk aanspreken.

 Subtiele hints

Wat u ook kunt doen (erg kinderachtig, maar vast effectief) is subtiele hints geven. Een fles deo achterlaten of bijvoorbeeld een raam openzetten. Dit zou u wel een lange tijd moeten volhouden. Bij de eerste keer zal hij of zij denken dat het perongeluk is. U ruikt namelijk de vieze geur maar mister of misses stinkerd ruikt het niet. Daarom stinkt hij/zij, omdat hij/zij het simpelweg niet door heeft. Bij de tweede keer is het opvallend maar heeft hij/zij het nog steeds niet door. Bij de derde keer begint hij/zij het vast heel erg vervelend te vinden maar zou het helpen?

De beste doch meest enge oplossing: Er wat van zeggen

Dit is de beste oplossing. Ik zou terloops iets zeggen. Wanneer u bijvoorbeeld naar de lift loopt of bij de koffie staat. Niet iemand appart nemen, dat is heel confronterend en serieus. Stel u voor: u staat bij de lift. Stinkerd staat naast u. U zegt "Neem dit alsjeblieft niet verkeerd op. Ik zeg dit omdat ik ook zou willen dat iemand het tegen mij zegt als ik het zou zijn. Je ruikt soms niet zo fris. Misschien kun je er wat mee doen?". Hierna moet u zo snel mogelijk weg. Stinkerd voelt zich nu namelijk vast heel ongemakkelijk. Maar de volgende dag zal stinkerd vast een stuk beter ruiken.

Ik hoop dat het iets geholpen heeft :)

Groeten aan stinkerd.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Statistiek hoofdstuk 2 Tabellen en grafieken deel 1

Kort samenvattend artikel over hoe het boek Statistics for business and economics, hoofdstuk 2 beschrijft. Tabellen en grafieken!

Is www.job-coach.tv betrouwbaar?

Start nu met thuiswerken Inpakken, sorteren, administratief, maar is www.job-coach.tv betrouwbaar?

Hoe zorg je zelf voor succes?

Hoe kun je er zelf voor zorgen dat iets een succes wordt?

Mijn ervaringen met de opleiding International Business and Languages

Van 2005 tot 2009 heb ik de opleiding International Business and languages gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam HES. In 2009 heb ik mijn diploma behaald, ik deel graag mijn ervaringen over deze opleiding en mijn leven sinds het afronden van de opleiding.

Conflicten en oplossingen

conflicthantering en oplossingsstrategiën