Help: Wat te doen als uw collega stinkt!


Publicatie datum:

Wat doet u wanneer uw collega een zeer onaangename geur heeft. Zeg u er wat van of laat u het weten? Hier wat advies...

Gesponsorde koppelingen

Wat doet u wanneer uw collega een zeer onaangename geur heeft. Zeg u er wat van of laat u het weten? Hier wat advies...

Gesponsorde koppelingen

Stel u voor. Uw baan is leuk en de mensen zijn gezellig. Dan komt er ineens een nieuw iemand bij. De nieuwe brengt helaas een onaangename geur met zich mee. U kunt nu zeggen: je ruikt naar dode mensen! Maar dat komt vast niet goed over...

 Zeg het tegen de manager

U kunt naar uw manager stappen en er wat van zeggen. U kunt aangeven dat u er last van heeft en vragen of uw manager er wat van kan zeggen. Dit zal voor de desbetreffende collega echter heel negatief over komen. Als u bij uw manager wordt geroepen en hij/zij zegt dat er geklaagd is over whatever dan zal u zich ook afvragen waarom mensen u niet persoonlijk aanspreken.

 Subtiele hints

Wat u ook kunt doen (erg kinderachtig, maar vast effectief) is subtiele hints geven. Een fles deo achterlaten of bijvoorbeeld een raam openzetten. Dit zou u wel een lange tijd moeten volhouden. Bij de eerste keer zal hij of zij denken dat het perongeluk is. U ruikt namelijk de vieze geur maar mister of misses stinkerd ruikt het niet. Daarom stinkt hij/zij, omdat hij/zij het simpelweg niet door heeft. Bij de tweede keer is het opvallend maar heeft hij/zij het nog steeds niet door. Bij de derde keer begint hij/zij het vast heel erg vervelend te vinden maar zou het helpen?

De beste doch meest enge oplossing: Er wat van zeggen

Dit is de beste oplossing. Ik zou terloops iets zeggen. Wanneer u bijvoorbeeld naar de lift loopt of bij de koffie staat. Niet iemand appart nemen, dat is heel confronterend en serieus. Stel u voor: u staat bij de lift. Stinkerd staat naast u. U zegt "Neem dit alsjeblieft niet verkeerd op. Ik zeg dit omdat ik ook zou willen dat iemand het tegen mij zegt als ik het zou zijn. Je ruikt soms niet zo fris. Misschien kun je er wat mee doen?". Hierna moet u zo snel mogelijk weg. Stinkerd voelt zich nu namelijk vast heel ongemakkelijk. Maar de volgende dag zal stinkerd vast een stuk beter ruiken.

Ik hoop dat het iets geholpen heeft :)

Groeten aan stinkerd.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Solliciteren

hulp bij het opstellen cv en/of sollicitatiebrief

Geld Verdienen via Internet

Geld (bij)verdienen, gewoon vanuit huis

Hoe ziet een goed personeelsfeest eruit?

Hoe ziet een goed personeelsfeest eruit?

Overeenkomst Algemeen.

De overeenkomst in het algemeen.

Waar vind ik thuiswerk?

Informatie en tips die helpen bij het zoeken en vinden van thuiswerk