het werk van een pedagogisch medewerkster


Publicatie datum:

Een dagindeling van een dagverblijf ,inzicht in het werk van een leidster

Gesponsorde koppelingen

Dit gaat over het werk van een pedagogisch mederwerkster.

Het werk van een pedagogisch medewerkster wordt heel vaak onderschat.

Een beetje oppassen op die kids ,mooi leven.

Maar er komt veel meer bij kijken. Men moet niet zonder reden 3 jaar spw volgen om dit werk te mogen doen.En terecht. Ouders brengen hun kind wel de hele dag bij '" vreemden" Dus die mogen wel verwachten dat deze mensen kennis van zaken hebben.

Om een beetje inzicht te krijgen volgt hier een dag indeling op een dagverblijf.

De vroege leidster opent en maakt de ruimte speelklaar en zet koffie voor de ouders.dan komen de eerste kinderen binnen.Even vragen aan de ouders of alles goed is met het kind. Kleine kinderen moeten al snel weer een fles en dan even naar bed. rond negen komt dan de tweede leidster en zijn alle kinderen binnen.Dan gaan ze allemaal aan tafel om fruit te eten en iets te drinken.Dan gaan er weer een paar kinderen naar bed en met de rest wordt er een activiteit gedaan. Of ze mogen zelf spelen. 1 leidster doet de activiet en de andere ruimt op en maakt schoon.Dan worden alle luier kinderen verschoond.

Om half twaalf brood eten en melk drinken.Daarna gaan de meeste kinderen een slaapie doen.En wordt alles weer opgeruimd.Met de kinderen die wakker blijven wordt een boekje gelezen of gepuzzeled of geknutseld.Als iedereen wakker is wordt er een crackertje gegeten.Daarna wordt nog een activiteit gedaan en daarna mogen ze zelf spelen.Natuurlijk gaan ze naar buiten als het lekker weer is.Om vier uur komen de eerste ouders.Rond die tijd worden de luierkinderen weer verschoond.

De eerste leidster gaat rond half vijf naar huis en de tweede leidster sluit af.Maakt dat het dagverblijf schoon en netjes achterblijft.

Ondertussen moet er ook een overdracht worden bij gehouden voor de leidster die niet aanwezig is.Zodat die op de hoogte blijft van hoe het met de kinderen gaat en of er bijzonderheden zijn. Ook voor de babies worden boekjes bijgehouden over wat ze beleven en hoe ze geslapen en gegeten hebben.

Ook van de oudere kinderen worden observaties gemaakt.Zodat de ouders weten hoe hun kind functioneert en of het zich normaal ontwikkeld.Bijzonderheden worden zo sneller op gemerkt en de ouders blijven betrokken bij het doen en laten van hun kind.Eens in de paar maanden hebben de leidsters dan een gesprek met ouders.Hier zit ook heel veel werk aan en vergeet het papierwerk niet. Ook zijn er regelmatig kindbesprekingen en teamvergaderingen.Tussen het werk door moeten ook nog intake gesprekken en rondleidingen aan potentiele nieuwe ouders worden gehouden.

Ook zijn er regelmatig cursussen om de leidsters scherp te houden en hierbij horen ook de studie dagen waarvan er twee in een jaar zijn.

Als uw ouder bent weet  u dat opvoeden best moeilijk is.Vooral peuters kunnen heel erg tegendraads zijn.Leidster doen dit dus voor hun werk.

Uw ziet dat het werk nog heel wat inhoud.Het is wel een enorm leuk vak. Want kinderen blijven verassend.Geen dag is hetzelfde en kinderen zijn heerlijk onbevangen en als je eenmaal een band hebt opgebouwd krijg je heel veel liefde van ze terug,dat maak het werk als pedagogisch medewerkster heel afwisselend en leuk.Maar ook wel eens zwaar en dat vergeten heel veel mensen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Personal Branding

Bij personal branding koppel je, jezelf aan een merk

Het minimum jeugdloon

Ben je benieuwd wat je als jongere (vanaf 15 jaar) minimaal zal moeten verdienen per uur als je een volledige week aan 't werk bent? Lees dan dit artikel!

Hoe ziet een goed personeelsfeest eruit?

Hoe ziet een goed personeelsfeest eruit?

Hoe voorkom je een enorm ziekteverzuim

Ziekteverzuim kost heel veel geld, is het te voorkomen en zo ja hoe pak je dat aan?

Nascholing chauffeurs en code 95 richtlijn.

Vanaf september 2008 krijgen buschauffeurs te maken met de Richtlijn code 95 vakbekwaamheid. Voor vrachtwagenchauffeurs geldt dit vanaf maart 2009.

Situationeel leidinggeven

Als leidinggevende of manager kan je op diverse manieren jouw mensen aansturen. Dit kan op een directe manier maar ook indirect in een vragende manier. Leiding geven is een persoon zo beïnvloeden dat hij gaat doen wat jij in gedachte hebt.

Hoe maak ik mijn cv?

Hoe maak ik een succesvol cv?

Waar moet de focus anno 2011 liggen bij netwerk marketing?

Met de mogelijkheden op internet zoals Sociale media ontstaan er nieuwe mogelijkheden om je GDI en/of Rolution bedrijf op te bouwen.

Toelichting bossing door machtsmisbruik Adolf bij nieuwe lay-out standaard kleinverpakking.

Bossing* of pesten door de baas kent vele vormen, de belangrijkste is machtsmisbruik.

Solliciteren via de telefoon

Telefoneren voor een vacature? Hier vind je enkele tips!

Belangrijke leesstrategieën

Belangrijke leesstrategieën voor het leren begrijpen van teksten

Hoe implementeer je de Bottom up management stijl?

Met de Bottom up management stijl kun je een hogere shared value creëren maar hoe implementeer je de Bottom up management stijl?

Engels leren, makkelijker dan je denkt!

Een steeds groter wordend deel van de wereld om ons heen is in het Engels. Of je nu de televisie aanzet, aan het internetten bent, een film kijkt of op reis gaat, Engels is een belangrijke taal. Nederland staat er om bekend dat een groot deel van de bevolking zich in het Engels kan redden. Voor zo’n relatief klein la

Engelse sollicitatiebrief schrijven

In principe ziet een sollicitatiebrief in het Engels er hetzelfde uit als een Nederlandse brief, maar er zijn wel een aantal verschillen om rekening mee te houden.

de meerwaarde van studentenverenigingen

Je kunt veel meer leren van het lid zijn van een studentenvereniging dan je zou denken.

Een training in bedrijfshulpverlening

Er wordt veel bespaard op bedrijfshulpverlening, een slechte zaak want veiligheid op de werkvloer is uiteraard erg belangrijk

Statistiek hoofdstuk 2 tabellen en grafieken deel 2

Vervolg op deel 1 over tabellen en grafieken. De verdere paragrafen gaan altijd dieper in op de stof.

Arbeider vs. Bediende

Wat zijn de verschillen tussen een bediendecontract en dat van een arbeider?

Het werken op een helpdesk

Dit is een artikel over de werkzaamheden die zich plaatsvinden op een helpdesk

Veilig thuiswerken

Punten waar je rekening mee moet houden, als je je opgeeft voor thuiswerk.

Ongewenste omgangsvormen op de werkvloer

Dit artikel gaat over ongewenste omgangsvormen op de werkvloer

Effectieve coaching deel 3

Effectieve coaching deel 3 – obstakels bij het coachen, terugkoppeling bij het coachen.

De fysieke structuur van een bedrijf

beschrijven hoe een organisatie is gestructureerd

Pesten op het werk,het verzwegen taboe?

het overkomt miljoenen mensen,managers doen onvoldoende .

‘Mijn specialisatie? Verhoren!'

Een interview met een rechercheur