Hoe begeleid ik mijn personeel wanneer het minder functioneert?


Publicatie datum:

Elke manager heeft hier wel eens last van: Minder functionerend personeel. Maar hoe pak je dit probleem nu aan? Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen weer gemotiveerd en enthousiast zijn?

Gesponsorde koppelingen

Elke manager heeft hier wel eens last van: Minder functionerend personeel. Maar hoe pak je dit probleem nu aan? Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen weer gemotiveerd en enthousiast zijn?

In het onderstaande artikel zal ik wat tips geven hoe je dit mogelijk op kunt lossen of om er een positieve draai aan te geven.

Hoe begeleid ik mijn personeel wanneer het minder functioneert?

Elke manager heeft hier wel eens last van: Minder functionerend personeel. Maar hoe pak je dit probleem nu aan? Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen weer gemotiveerd en enthousiast zijn?

In het onderstaande artikel zal ik wat tips geven hoe je dit mogelijk op kunt lossen of om er een positieve draai aan te geven.

Als eerste moet heel duidelijk gezegd worden dat niet elk personeelslid hetzelfde is en dus ook niet dezelfde aanpak wenst. Je moet van tevoren goed inschatten met welk soort type mens je te maken hebt. Kan diegene wel of niet goed tegen kritiek? Heeft de persoon humor is of hij of zij juist heel serieus? Is het iemand van regels en structuur of wordt deze persoon juist liever wat vrijer gelaten? Al deze vragen en meer zul je jezelf af moeten vragen alvorens je een persoon aanspreekt op zijn of haar gedrag.

Het feit blijft dat je een probleem hebt met een minder functionerend personeelslid!

Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. Zo kan je de groep hanteren als middel om een individu aan te sporen om beter werk te leveren maar ook kan je de persoon zelf met oplossingen laten komen. Mogelijk is een goed, onder 4 ogen, gesprek al voldoende om iemand in te laten zien waar de verbeterpunten liggen. Het hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn dat iemand zelf ook inziet dat het verkeerd bezig is. De gouden regel hierbij is wel altijd ga met respect om met elkaar en ken de persoonlijke situatie van je personeelslid. Het kan maar zo zijn dat iemand niet lekker in zijn vel zit en daardoor slechtere prestaties levert.

Enkele tips om een persoon beter werk te laten leveren zijn:

Werk met een soort van beloningssysteem. Hierbij hoef je echt niet meteen te denken in financiële manieren maar je kan ook iemand belonen door simpel weg eens een bakje koffie te halen voor iemand of hem iets eerder vrijaf te geven op vrijdag.

Laat iemand merken dat hij of zij belangrijk is voor de omgeving. Benadruk dat het door hem of haar geleverde werk van belang is voor het eindproduct. Laat iemand zichzelf belangrijk voelen. Geef schouderklopjes en laat merken wat zijn of haar deel is in het totaal.

Durf de waarheid te zeggen en wees direct tegen je personeel. Een duidelijk beleid en lijn is essentieel in de motivatie voor je personeel. Wanneer jij elke dag wat anders roept is het niet helder voor de mensen onder je wat ze moeten doen of welke maatstaf ze aan moeten houden. Alleen wanneer jij de lijnen duidelijk uitzet kan dit werken. Je zal zien dat hierdoor veel onrust en onduidelijkheid bij je personeel weggenomen wordt.

Sta als manager open voor advies van mensen onder je. Wees hier creatief mee, laat het personeelslid voelen dat jij wat doet met zijn of haar idee en implementeer het in jouw ideeën. Sta open voor feedback van anderen dat maakt het makkelijk wanneer jij feedback aan hen terug geeft.

Houd op regelmatige basis functioneringsgesprekken en ook op informele basis praat regelmatig met je personeel. Bouw een vertrouwensband op met je personeel zodat ze ook echt hard voor jou willen werken. De functioneringsgesprekken moeten niet eenzijdig van jou kant komen maar inbreng van de medewerker is hierin centraal. Een functioneringsgesprek kan je best 2 of 3 keer per jaar houden met het personeel. Hieraan zou je eventueel meteen een beoordelingsgesprek kunnen koppelen wanneer iemand echt niet goed zou functioneren.

Met het bovenstaande kan je mogelijk wat dichter bij de gewenste situatie komen voor wat betreft goed werkend en enthousiast personeel. Maar vergeet niet dat iedereen een andere aanpak nodig heeft en dat je hierin moet wisselen en spelen.

Elk persoon is anders en heeft een andere aanpak nodig alleen dan kan je collectief een goed eindresultaat bereiken!

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Solliciteren

hulp bij het opstellen cv en/of sollicitatiebrief

Help! Ik moet een presentatie houden!

10 tips voor een goede presentatie

Is www.enquetevergelijk.nl betrouwbaar?

Verdien extra geld en beloningen door enquêtes in te vullen, 100% Gratis, snelle registratie, is dit ook zo?

Personal Branding

Bij personal branding koppel je, jezelf aan een merk

Werken bij de overheid

Handige informatie voor als je wilt werken bij de overheid

Hoe word ik leraar Engels in het buitenland?

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je leraar Engels in het buitenland kunt worden.

CV in het Engels

In dit stuk worden kort de verschillen uitgelegd tussen een Engels en een Nederlands CV

Meer geld verdienen zonder opleiding

Lees hier hoe als laagopgeleide meer geld kunt verdienen zonder hoge opleiding.

Hoe ziet een goed personeelsfeest eruit?

Hoe ziet een goed personeelsfeest eruit?

Het werken met acteurs in trainingen

Wat is en doet een trainingsacteur?

Waarom een stagiaire aannemen?

Studenten Werk, Student Bureau

Hoe je uitstekende verbale communicatievaardigheden kunt ontwikkelen

Communiceren speelt een grote rol in ons leven. Het is dus belangrijk dat we goed kunnen communiceren. Hier geven we tips.

Is www.job-coach.tv betrouwbaar?

Start nu met thuiswerken Inpakken, sorteren, administratief, maar is www.job-coach.tv betrouwbaar?

Social Work .. iets voor mij?

Wat houdt Social Work in en wat kun je ermee worden?

Studeren in het buitenland ondersteund

Zit je er aan te denken om een stage, studie of master in het buitenland te volgen? Dan is dit misschien ook precies het juiste moment!

Tips bij een sollicitatiegesprek

Enkele tips voor een sollicitatiegesprek

Toelichting beschaamd vertrouwen door vertrouwenspersoon na aanklacht tegen algemeen directeur i.v.m. bossing of te wel pesten door de baas.

Opeens blijkt de vertrouwenspersoon niet zo betrouwbaar als hij zou moeten zijn in deze bossing *kwestie.

Tijdens de Workshop – De mensen betrekken

Workshops kunnen bedrijven helpen om beter over te komen bij klanten. Denk bijvoorbeeld aan workshops met communicatie. Maar wat moet u tijdens de workshop weten?

Overeenkomst Algemeen.

De overeenkomst in het algemeen.

Is thuiswerkeninpakken.nl betrouwbaar, geld verdienen met inpakwerk

Op thuiswerkeninpakken.nl kun je je gratis inschrijven voor allerlei soorten inpakwerk. Maar is thuiswerkeninpakken.nl ook betrouwbaar?

Wetenschapsfilosofie

Alles over wetenschapsfilosofie: stromingen, uitleg, filosofen.

Mijn ervaringen met de opleiding International Business and Languages

Van 2005 tot 2009 heb ik de opleiding International Business and languages gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam HES. In 2009 heb ik mijn diploma behaald, ik deel graag mijn ervaringen over deze opleiding en mijn leven sinds het afronden van de opleiding.

Is de werkinstelling van de jeugd anders dan die van vroeger?

Als je veel met jonge(re) mensen werkt zul je vaak een verschil zien in hun werkinstelling ten opzichte van die van jou

Effectieve coaching deel 2

Effectieve coaching deel 2, wat is de wens van de deelnemers en welke middelen heeft een coach?

Is dat iets voor jou, een leuke bijbaan bij Direct Force?

Wil je ook op een leuke manier geld verdienen, dan is Direct Force misschien iets voor jou.