Hoe motiveer ik mijn medewerkers?


Publicatie datum:

Uitleg over coachend leidinggeven om je crew te motiveren

Gesponsorde koppelingen

Voor de meeste mensen is werken een groot onderdeel van het leven! Ja natuurlijk om geld te verdienen omdat dat noodzakelijk is, maar dat mag zeker niet de enige reden zijn! Wees je daar als werkgever of als manager van bewust en maak gebruik van deze kennis om je crew te motiveren. Je zal zien, het zal leiden tot een beter resultaat!

Leiding geven

 

Wat is nu eigenlijk de definitie daarvan? Als je in het woordenboek of in de encyclopedie gaat kijken dan zal je zien dat het eerder een negatieve dan een positieve benaming krijgt! Maar eigenlijk is het erg leuk!

Leiding geven is meer dan alleen maar zeggen wat een ander moet doen, dat zou te makkelijk zijn! Leiding geven is pas succesvol als je niet meer hoeft te zeggen wat een medewerker moet doen. De medewerker zal namelijk zelf moeten weten wat hij/zij moet doen en als leiding gevende is het alleen nog de taak om bij te sturen en te stimuleren tot verbetering! Eigenlijk noemen we dit coachen!

 

Weten wat de motivatie is

Iedere medewerker heeft een motivatie om te gaan werken. De motivatie die het eerste genoemd zal worden zal natuurlijk zijn: geld verdienen. Maar is dat wel genoeg?

Als je alleen maar naar je werk zou gaan om geld te verdienen, dan is de lol er wel snel van af. Je krijgt immers maar 1 keer in de maand je salaris gestort en daar moet je wel zo een 21 dagen per maand voor werken. Een medewerker met enkel de motivatie voor het geld verdienen zal dan ook niet ze snel een stapje harder zetten.

Er zijn natuurlijk motivaties die veel belangrijker zijn voor het welzijn van je mensen. Bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling of iets goeds willen doen voor een ander. Met name in het vrijwilligerswerk zal de motivatie om iets voor een ander te doen de boventoon hebben! Bij persoonlijke ontwikkeling staat de medewerker meer centraal en deze groep is groter dan je wellicht zou verwachten.

 

Motivatie door ontwikkeling

Bijna instinctief wil je als mens jezelf ontwikkelen, dat gebeurt al van kinds af aan. Je leert hoe je moet lopen en dat je het niet zomaar in je broek moet doen maar daarvoor naar het toilet moet gaan. Ondanks dat je ouders zeggen dat je naar school moet zal toch ieder kind het leuk vinden om een voldoende of een nog beter cijfer te halen. De genoegdoening van een goed cijfer is ook motivatie door ontwikkeling.

 

Hoe pas ik dat toe op de werkvloer

Het is belangrijk om te weten welke ambities jou medewerkers hebben. Hier kan je natuurlijk achter komen door daar over te praten! Deze gesprekken zou zelf gestructureerd moeten houden zodat dit op vaste tijden besproken wordt. Bijvoorbeeld ieder half jaar. Het functioneringsgesprek zou daar een goed moment voor zijn. Als je weet waar je medewerker heen wil, kan je daar op de werkvloer mee aan de slag.

Een voorbeeld: Uit het functioneringsgesprek komt dat je medewerker graag meer verantwoording zou willen krijgen. Hierbij kan je een stappenplan uit zetten waarbij je bijvoorbeeld meer taken kan gaan geven aan deze medewerker. Probeer bij het uitleggen van deze taken de medewerker zelf te laten denken. Het is van groot belang dat de essentie van de taak duidelijk wordt. Door de medewerker deze taken erbij te geven en daar verantwoordelijk voor te maken zal de medewerker zich een belangrijker deel van het geheel gaan voelen en dit heeft een stimulerende werking. Daarnaast hoef je als leidinggevende alleen nog maar te controleren of het gebeurd en of het op de juiste manier gebeurd, maar in principe zal je zien dat de medewerker de verantwoording naar zich toe zal trekken.

 

Coachend leidinggeven

De hoofdregel bij coachend leidinggeven is: OPEN VRAGEN STELLEN!

Dus als je gaat coachen vraag je aan je medewerker: “ Wat denk je dat je vandaag het beste kan gaan doen?”  in plaats van dat je zegt: “ Ga jij vandaag dit doen?”

De medewerker moet namelijk zelf erover nadenken. Je leert in principe de juiste keuzes te maken in het werkproces.

 

Hoe stel ik een open vraag?

Een open vraag begint vaak met HOE, WAT, WANNEER, WAAROM. Deze vragen zullen altijd beantwoord moeten worden met een hele zin. Als je een gesloten vraag stelt hoef je alleen maar met JA of NEE te antwoorden. Dat motiveert niet tot nadenken!

 

Functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek

Hou deze gesprekken uit elkaar! Bij een functioneringsgesprek plaats je jezelf als leidinggevende op het zelfde niveau als je medewerker. De sfeer van dit gesprek moet informeel zijn en moet met name alles bespreekbaar maken. De medewerker moet ook kunnen zeggen wat hem/haar stoort. Het is handig om de besproken zaken vast te leggen.

Bij een beoordelingsgesprek sta jij als leidinggevende boven de medewerker en spreek je jou beoordeling uit over het functioneren. Aan de hand van dit soort gesprekken wordt veelal bepaald wat het vervolg is van een dienstverband, dat kan een promotie zijn, een salarisopslag maar het kan ook een beëindiging van de arbeidsovereenkomst zijn. De medewerker heeft op dit gesprek geen inbreng en hoeft alleen maar te luisteren.

Door een duidelijk verschil te maken in deze gesprekken kan de medewerker zich met name voorbereiden op een functioneringsgesprek zodat hij/zij zelf ook suggesties aan kan dragen.

 

PROBEER HET UIT EN JE ZAL ZIEN DAT HET ECHT WERKT!


Foobie gebruiker Jos Kraan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Nederlandse student vlucht grens over

Studeren in België steeds populairder voor Nederlandse studenten, maar let op want ook hier gaat een einde aan komen.

Werken in de bouw? Volg een bouwopleiding

Wil je gaan werken in de bouw? Dan is het volgen van een bouwopleiding natuurlijk al een goed begin!

De woonbegeleiding

Wat de woonbegeleiding inhoud.

Administratie

Hoe is de administratie opleiding

De beste gratis beroepskeuze test, de best betaalde beroepen.

De beste gratis onafhankelijke beroepskeuze test , ook voor de best betaalde beroepen.

Zeg ken jij de Bossing man, dat is een werkgever die je weg wil pesten door je psycho/sociaal ziek te maken.

Voorbeeld 1 bij ziekmelding werknemer i.v.m. voortdurende “Bossing” activiteiten gepleegd door Bossingman BV (fictieve naam)

Is www.grotesalaris.com betrouwbaar?

Leer gemakkelijk hoe om geld te verdienen vanuit huis,100-500E/dag, werkt dit ook echt zo?

Produceren en productieverschillen volgens de algemene economie

Een informatief artikel, op een samenvattende manier geschreven, over produceren.

Vrouwen en werk. Welke politieke partijen beloven een betere vrouwelijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt?

Behoorlijke verschillen in het ontvangen loon en een laag percentage vrouwen in deeltijdposities zorgen in Nederland voor ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt.

Personal Branding

Bij personal branding koppel je, jezelf aan een merk

Een verkooptraining

Denk je er aan om een verkooptraining te gaan volgen? Lees hier wat je kunt leren in een verkooptraining en wat je er in je carriere aan kunt hebben!

Verschillende soorten uitkeringen: Wat zijn de mogelijkheden voor u?

Welke uitkeringen bestaan er en welke mogelijkheden zijn er voor u?

Verschil tussen Sph & Mwd

hoe maak je de juiste keuze tussen Sociaal pedagogisch hulpverlener of Maatschappelijk werk &dienstverlening.

Een top stage in het interieur leventje?

Studio Intério staat bekend als een bedrijf dat veel aandacht geeft aan studenten die carrière willen maken binnen de interieurarchitectuur branche. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen bieden wij dan ook diverse mogelijkheden op dat gebied.

Help: Wat te doen als uw collega stinkt!

Wat doet u wanneer uw collega een zeer onaangename geur heeft. Zeg u er wat van of laat u het weten? Hier wat advies...

Waarom bedrijven stagiaires moeten aannemen

Studentenuitzendbureau, Studenten uitzendbureau amsterdam

Statistiek hoofdstuk 2 tabellen en grafieken deel 2

Vervolg op deel 1 over tabellen en grafieken. De verdere paragrafen gaan altijd dieper in op de stof.

Geld verdienen via Facebook is het een hype?

Je komt ze misschien wel eens tegen, advertenties verdien 284 euro per dag, zonder enige technische kennis, ervaring of andere zooi.

Tips voor je sollicitatiegesprek

Handige tips voor je sollicitatiegesprek. Zorg dat die droombaan de jouwe wordt!

Melding aan advocaat, wordt bossing nu ook nog stalken.

Het heeft er alle schijn van dat bossing * of te wel pesten door de baas nu stalken wordt.

Maatschappelijke stage

mijn maatschappelijke stage samengevat om te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.

Het aanbod van geld volgens de algemene economie

Kort en samenvattend artikel over hoe de algemene economie het aanbod van geld beschrijft.

Hoe geraak ik aan een stage bij de Europese instellingen?

In dit artikel lees je hoe je via het lopen van een stage bij de Europese instellingen een eerste waardevolle werkervaring kan opbouwen.

Proeftijd bij een arbeidsovereenkomst

De regels omtrent proeftijd in een arbeidsovereenkomst.

Toelichting beschaamd vertrouwen door vertrouwenspersoon na aanklacht tegen algemeen directeur i.v.m. bossing of te wel pesten door de baas.

Opeens blijkt de vertrouwenspersoon niet zo betrouwbaar als hij zou moeten zijn in deze bossing *kwestie.