Maatschappelijke stage


Publicatie datum:

mijn maatschappelijke stage samengevat om te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.

Gesponsorde koppelingen

Ik heb mijn stage gelopen bij scouting Mariagroep. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad. Mijn stage moest ongeveer 15 uur zijn. Aan het begin van mijn stage heb ik gezegd dat ik net zo lang doorging als dat nodig was om mijn project af te maken, dit is uiteindelijk 18 uur geworden. De laatste twee uur heb ik ook niet mee laten tellen voor mijn stage. Ik vond mijn stage erg interessant en leerzaam. De mensen met wie ik samengewerkt heb waren ook erg aardig.

Tijdens mijn stage mocht ik ook meehelpen bij de opendag. Tijdens die dag kom je ook meer mensen tegen die met de kinderen werken. Je kan zo zien dat de mensen die op de scouting erg veel geven om de scouting en de kinderen die daarbij horen.

Ik heb voor de welpenmeisjes figuren gemaakt voor op de muren. De figuren die ik gemaakt heb zijn de nieuwe figuren van de welpenmeisjes. Deze figuren heb ik uit hout gemaakt. In mijn verslag ga ik dieper in op hoe ik deze figuren gemaakt heb. 

Dag 1:

Op de eerste dag heb ik kennis gemaakt met de mensen die op dinsdagavond als vrijwilliger op de blokhut werken en aanwezig zijn. Ik heb samen met Lisette een diaprojector tevoorschijn gehaald om zo het probleem van het overtekenen van de figuren die ik ging maken te verhelpen. De eerste dag heb ik vier figuren op houtplaten gemaakt.

Dit zijn de figuren die ik gemaakt heb. Dit heb ik alleen op de houten platen getekend met de diaprojector. Ik kreeg steeds complimenten en dag gaf mij echt zelfvertrouwen. Dit zorgde er ook onder anderen voor dat ik mijn stage heb ervaren als dat ik hem nu heb ervaren.

Dag 2:

De tweede dinsdagavond werd aan mij gevraagd of ik zaterdag 24 maart mee wilde helpen aan de opendag van de scouting. Ik wilde dit en die afspraak stond. Die avond heb ik samen met Thijs de figuren met een decoupeerzaag uitgezaagd. het was een oude decoupeerzaag die van iemand was die er ook meestal op dinsdagavond is. De decoupeerzaag raakte steeds oververhit en we moesten steeds wachten. Dit was wel een grappige situatie die mij erg goed is bijgebleven. In de tijd dat we even moesten wachten tot dat de decoupeerzaag een beetje was afgekoeld, ging ik alvast beginnen met het schuren van de figuren.

Dag 3:

Vandaag heb ik de figuren afgeschuurd, en ben ik begonnen met verven. Tijdens het schuren kon ik zelf kiezen wat voor kwasten ik wilde gebruiken. Ook was er een probleem, we hadden geen terpentine om de kwast mee schoon te maken. Ook zonder terpentine kon ik gewoon beginnen met verven. Ik heb de randjes van de figuren geschilderd, maar ik was pas bij de eerste figuur toen ik al weer moest opruimen. Tijdens het opruimen vond ik de terpentine die iemand anders mee had genomen voor mij. Dus ik kon alsnog de kwast gewoon schoonmaken. Dit was wel erg handig, alleen jammer was dat diegene die de terpentine voor mij meegenomen had op een onvindbare plek had gezet.

Vandaag heb ik ook een shirtje meegekregen om bij de opendag aan te doen. Ook zat er een bijpassend sjaaltje bij. Dit is om bij de scouting te horen.  

Dag 4:

Vandaag is de opendag. We zijn begonnen met klaarzetten van alle spullen, en dan is het afwachten hoeveel mensen er komen kijken. Tijdens dat ik aan het schilderen was kreeg ik veel complimenten van mensen die kwamen kijken, maar ook van leidinggevende die normaal de speltakken lijden. Ook werd mij gevraagd of ik het niet miste om bij de scouting te zijn en of ik een keer wilde komen kijken om leiding te gaan geven. Ik ben die zaterdag erop ook buiten mijn stage om met de speltakken mee geweest naar een plantenkweker in made. Tijdens de opendag werd ik ook geïnterviewd door iemand van de krant. Ik was nog nooit eerder geïnterviewd en ik wist niet erg goed hoe dit allemaal ging, maar lizette heeft mij hierbij geholpen. Dit vond ik erg interessant, zeker omdat het de eerste keer was. Deze dag vond ik het leukste van heel mijn stage, omdat het veel meer was dan alleen de figuren maken. Je kreeg extra veel aandacht, en dat geeft veel waardering. 

Dag 5:

Dit is officieel de laatste dag van mijn stage. Ik heb aan het begin van mijn stage gezegd, dat ik niet eerder wegga dan het af is, en dat doe ik dan ook niet. de week hierna kom ik ook nog een keer en dan is het ook echt klaar. Deze zaterdag ga ik mee naar de kweker van planten. Vandaag ben ik hard aan het werken, omdat ik het graag af wil maken. De avond is zo snel om als je hard aan het werken bent. Deze dag gaat zo’n beetje net zoals alle dinsdagavonden ervoor. Het was wel weer erg gezellig, maar de structuur is ongeveer hetzelfde. Werken, gezellig iets drinken, nog even werken, en dan opruimen.


Dit is het resultaat van deze dag wat ik kan laten zien. Ik ben ook begonnen aan de andere figuren met inkleuren, maar deze zijn nog niet af. 

 Dag 6:

Deze dag telt niet mee voor mijn stage, maar ik wil hem wel graag vertellen. Deze dag ben ik langer gebleven om zo de figuren helemaal af te kunnen maken. Ook werd mij gevraagd of ik nog een keer wilde komen, maar dan op zaterdagochtend voor leidinggevende. Op deze dag wilde ik dit nog wel erg graag, en daarom heb ik ja gezegd. Deze dag waren er ook allemaal andere mensen die de blokhut aan het schoonmaken waren, en buiten een groentetuin aan het aanleggen waren. Ik ben zelf erg trots op het eindresultaat.

Conclusie:

Ik vond mijn stage zeer geslaagd. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en het was leuker dan dat ik mezelf had voorgesteld. Zoals ik al gezegd heb vond ik het erg grappig dat de decoupeerzaag steeds oververhit raakte. Hetgeen wat mij het gelukkigst maakte is dat ik hoorde van iemand dat ze mij nog niet zo vaak gezien had, maar mij een erg aardig en gezellig meisje was. Dit maakte mij erg gelukkig, en ik ging met nog meer zin naar mijn stage. Ik voelde mij erg gewaardeerd. Om gewaardeerd te worden is een erg prettig gevoel, en daarom ben je als vrijwilliger erg bijzonder. Als vrijwilliger wordt je erg gewaardeerd, en daarom vind ik vrijwilligerswerk erg goed om te doen. Ik heb geen tip voor de maatschappelijke organisatie, omdat ze het erg goed aanpakken met vrijwilligers. Zo mag je zelf kiezen wat je wilt gaan doen, en dan kan je echt iets doen wat je interesseert. Als ik iets over mijn stage moest zeggen, zou dat precies zijn wat ik hierboven heb gezegd, ik het kort is dit dat ik mijn stage als geweldig heb ervaren.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Tips voor het presenteren!

Moeite met presenteren en altijd stikzenuwachtig voor een groep? Lees hier tips!

Statistiek hoofdstuk 2 Tabellen en grafieken deel 1

Kort samenvattend artikel over hoe het boek Statistics for business and economics, hoofdstuk 2 beschrijft. Tabellen en grafieken!

Personal Branding

Bij personal branding koppel je, jezelf aan een merk

Economische kringloop volgens de algemene economie

Kort samenvattend artikel over hoe de economische kringloop in elkaar zit volgens de algemene economie

Toelichting beschaamd vertrouwen door vertrouwenspersoon na aanklacht tegen algemeen directeur i.v.m. bossing of te wel pesten door de baas.

Opeens blijkt de vertrouwenspersoon niet zo betrouwbaar als hij zou moeten zijn in deze bossing *kwestie.

Hoe kinderen leren rekenen op de basisschool..

In groep 3 begint elk kind op de basisschool met rekenen. Eerst gemakkelijk, 2+1, daarna steeds moeilijker tot we in groep 8 bij het cijferend vermenigvuldigen en de staartdelingen komen.

Produceren en productieverschillen volgens de algemene economie

Een informatief artikel, op een samenvattende manier geschreven, over produceren.

CV in het Engels

In dit stuk worden kort de verschillen uitgelegd tussen een Engels en een Nederlands CV

De vereisten aan een ontslagbrief

Hoe schrijft men een ontslagbrief

het werk van een pedagogisch medewerkster

Een dagindeling van een dagverblijf ,inzicht in het werk van een leidster

Coaching: wat is het en hoe doe je het.

Coaching word van steeds meer mensen verwacht maar hoe coach je nu iemand?

Leiding geven niet voor iedereen weggelegd

Wat komt er nu eigenlijk allemaal kijken bij het leiding geven aan een team van medewerkers?

Geschiedenis Steps International BV. voor het eerst bekend gemaakt.

De geschiedenis van Steps BV. vindt u nergens, behalve hier!

Werking van meest voorkomende pompen

Werking en toepassing van de meest voorkomende pompen

Helpt Mindset voor het vinden van een nieuwe baan?

Het vinden van een nieuwe baan boven je 50ste is niet eenvoudig, helpt Mindset bij het vinden van een nieuwe baan?

Diagnostiek van leerproblemen

In dit artikel wordt kort de diagnostiek van veel voorkomende leerproblemen besproken. Daarnaast worden enkele tests kort besproken die de leerproblemen in kaart kunnen brengen.

Werken als Stewardess

Stewardess, een wereldbaan!

De opleiding Psychologie

Alle ins en outs over de opleiding Psychologie!

Het aanbod van geld volgens de algemene economie

Kort en samenvattend artikel over hoe de algemene economie het aanbod van geld beschrijft.

Communiceren - Solliciteren

Wat is communiceren? Wat zijn de aspecten ervan?

Diagnostiek van gedragsproblemen

Waanneer is iets een stoornis en wanneer een gedragsprobleem.

Hoe zoek je nu je droombaan?

Het is al lastig zat om een baan te vinden, laat staan een baan die je echt leuk vindt. Hoe pak je zo een zoektocht precies aan.

Een succesvol verkoopgesprek houden.

Een succesvol verkoopgesprek met de SALE-techniek.

Vrouwen en werk. Welke politieke partijen beloven een betere vrouwelijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt?

Behoorlijke verschillen in het ontvangen loon en een laag percentage vrouwen in deeltijdposities zorgen in Nederland voor ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt.

Vijf belangrijke punten over lichaamstaal

Enkele belangrijke punten over lichaamstaal en wat tips.