Maatschappelijke stage


Publicatie datum:

mijn maatschappelijke stage samengevat om te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.

Gesponsorde koppelingen

Ik heb mijn stage gelopen bij scouting Mariagroep. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad. Mijn stage moest ongeveer 15 uur zijn. Aan het begin van mijn stage heb ik gezegd dat ik net zo lang doorging als dat nodig was om mijn project af te maken, dit is uiteindelijk 18 uur geworden. De laatste twee uur heb ik ook niet mee laten tellen voor mijn stage. Ik vond mijn stage erg interessant en leerzaam. De mensen met wie ik samengewerkt heb waren ook erg aardig.

Tijdens mijn stage mocht ik ook meehelpen bij de opendag. Tijdens die dag kom je ook meer mensen tegen die met de kinderen werken. Je kan zo zien dat de mensen die op de scouting erg veel geven om de scouting en de kinderen die daarbij horen.

Ik heb voor de welpenmeisjes figuren gemaakt voor op de muren. De figuren die ik gemaakt heb zijn de nieuwe figuren van de welpenmeisjes. Deze figuren heb ik uit hout gemaakt. In mijn verslag ga ik dieper in op hoe ik deze figuren gemaakt heb. 

Dag 1:

Op de eerste dag heb ik kennis gemaakt met de mensen die op dinsdagavond als vrijwilliger op de blokhut werken en aanwezig zijn. Ik heb samen met Lisette een diaprojector tevoorschijn gehaald om zo het probleem van het overtekenen van de figuren die ik ging maken te verhelpen. De eerste dag heb ik vier figuren op houtplaten gemaakt.

Dit zijn de figuren die ik gemaakt heb. Dit heb ik alleen op de houten platen getekend met de diaprojector. Ik kreeg steeds complimenten en dag gaf mij echt zelfvertrouwen. Dit zorgde er ook onder anderen voor dat ik mijn stage heb ervaren als dat ik hem nu heb ervaren.

Dag 2:

De tweede dinsdagavond werd aan mij gevraagd of ik zaterdag 24 maart mee wilde helpen aan de opendag van de scouting. Ik wilde dit en die afspraak stond. Die avond heb ik samen met Thijs de figuren met een decoupeerzaag uitgezaagd. het was een oude decoupeerzaag die van iemand was die er ook meestal op dinsdagavond is. De decoupeerzaag raakte steeds oververhit en we moesten steeds wachten. Dit was wel een grappige situatie die mij erg goed is bijgebleven. In de tijd dat we even moesten wachten tot dat de decoupeerzaag een beetje was afgekoeld, ging ik alvast beginnen met het schuren van de figuren.

Dag 3:

Vandaag heb ik de figuren afgeschuurd, en ben ik begonnen met verven. Tijdens het schuren kon ik zelf kiezen wat voor kwasten ik wilde gebruiken. Ook was er een probleem, we hadden geen terpentine om de kwast mee schoon te maken. Ook zonder terpentine kon ik gewoon beginnen met verven. Ik heb de randjes van de figuren geschilderd, maar ik was pas bij de eerste figuur toen ik al weer moest opruimen. Tijdens het opruimen vond ik de terpentine die iemand anders mee had genomen voor mij. Dus ik kon alsnog de kwast gewoon schoonmaken. Dit was wel erg handig, alleen jammer was dat diegene die de terpentine voor mij meegenomen had op een onvindbare plek had gezet.

Vandaag heb ik ook een shirtje meegekregen om bij de opendag aan te doen. Ook zat er een bijpassend sjaaltje bij. Dit is om bij de scouting te horen.  

Dag 4:

Vandaag is de opendag. We zijn begonnen met klaarzetten van alle spullen, en dan is het afwachten hoeveel mensen er komen kijken. Tijdens dat ik aan het schilderen was kreeg ik veel complimenten van mensen die kwamen kijken, maar ook van leidinggevende die normaal de speltakken lijden. Ook werd mij gevraagd of ik het niet miste om bij de scouting te zijn en of ik een keer wilde komen kijken om leiding te gaan geven. Ik ben die zaterdag erop ook buiten mijn stage om met de speltakken mee geweest naar een plantenkweker in made. Tijdens de opendag werd ik ook geïnterviewd door iemand van de krant. Ik was nog nooit eerder geïnterviewd en ik wist niet erg goed hoe dit allemaal ging, maar lizette heeft mij hierbij geholpen. Dit vond ik erg interessant, zeker omdat het de eerste keer was. Deze dag vond ik het leukste van heel mijn stage, omdat het veel meer was dan alleen de figuren maken. Je kreeg extra veel aandacht, en dat geeft veel waardering. 

Dag 5:

Dit is officieel de laatste dag van mijn stage. Ik heb aan het begin van mijn stage gezegd, dat ik niet eerder wegga dan het af is, en dat doe ik dan ook niet. de week hierna kom ik ook nog een keer en dan is het ook echt klaar. Deze zaterdag ga ik mee naar de kweker van planten. Vandaag ben ik hard aan het werken, omdat ik het graag af wil maken. De avond is zo snel om als je hard aan het werken bent. Deze dag gaat zo’n beetje net zoals alle dinsdagavonden ervoor. Het was wel weer erg gezellig, maar de structuur is ongeveer hetzelfde. Werken, gezellig iets drinken, nog even werken, en dan opruimen.


Dit is het resultaat van deze dag wat ik kan laten zien. Ik ben ook begonnen aan de andere figuren met inkleuren, maar deze zijn nog niet af. 

 Dag 6:

Deze dag telt niet mee voor mijn stage, maar ik wil hem wel graag vertellen. Deze dag ben ik langer gebleven om zo de figuren helemaal af te kunnen maken. Ook werd mij gevraagd of ik nog een keer wilde komen, maar dan op zaterdagochtend voor leidinggevende. Op deze dag wilde ik dit nog wel erg graag, en daarom heb ik ja gezegd. Deze dag waren er ook allemaal andere mensen die de blokhut aan het schoonmaken waren, en buiten een groentetuin aan het aanleggen waren. Ik ben zelf erg trots op het eindresultaat.

Conclusie:

Ik vond mijn stage zeer geslaagd. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en het was leuker dan dat ik mezelf had voorgesteld. Zoals ik al gezegd heb vond ik het erg grappig dat de decoupeerzaag steeds oververhit raakte. Hetgeen wat mij het gelukkigst maakte is dat ik hoorde van iemand dat ze mij nog niet zo vaak gezien had, maar mij een erg aardig en gezellig meisje was. Dit maakte mij erg gelukkig, en ik ging met nog meer zin naar mijn stage. Ik voelde mij erg gewaardeerd. Om gewaardeerd te worden is een erg prettig gevoel, en daarom ben je als vrijwilliger erg bijzonder. Als vrijwilliger wordt je erg gewaardeerd, en daarom vind ik vrijwilligerswerk erg goed om te doen. Ik heb geen tip voor de maatschappelijke organisatie, omdat ze het erg goed aanpakken met vrijwilligers. Zo mag je zelf kiezen wat je wilt gaan doen, en dan kan je echt iets doen wat je interesseert. Als ik iets over mijn stage moest zeggen, zou dat precies zijn wat ik hierboven heb gezegd, ik het kort is dit dat ik mijn stage als geweldig heb ervaren.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Een dag uit het leven van een stewardess

Wat zijn de preciece taken van het cabinepersoneel?

5 kwaliteiten die iedere succesvolle verkoper moet bezitten

Tijd om enkele tips te geven over hoe een succesvolle verkoper moet verkopen en wat nodig is.

Tips om te goed te formuleren

Aandachtspunten om een mooie brief te schrijven in het Nederlands.

Tips voor een sollicitatiegesprek

Hier zijn tips voor jouw sollicitatiegesprek!

Het motiveren van medewerkers hoe pak je dat aan?

Medewerkers motiveren en gemotiveerd houden. Een kwestie van gezond verstand

Coaching: wat is het en hoe doe je het.

Coaching word van steeds meer mensen verwacht maar hoe coach je nu iemand?

Hoe motiveer ik mijn medewerkers?

Uitleg over coachend leidinggeven om je crew te motiveren

Diverse sportopleidingen

Een aantal HBO en WO sportopleidingen op een rijtje voor als je (nog) niet weet wat je wil gaan doen

Studenten aan het werk!

Steeds meer studenten hoeven na hun studie maar part time aan het werk!

Europa: walhalla of beerput voor stagezoekende student?

In hoeverre heeft de EU het studeren en stage lopen in het buitenland vergemakkelijkt?

Hoe maak ik mijn cv?

Hoe maak ik een succesvol cv?

Tips voor je sollicitatiegesprek

Handige tips voor je sollicitatiegesprek. Zorg dat die droombaan de jouwe wordt!

Een goed klimaat op kantoor essentieel voor een productief bedrijf

Wat is een juist klimaat opkantoor en hoe bereik je dat.

Geschiedenis Steps International BV. voor het eerst bekend gemaakt.

De geschiedenis van Steps BV. vindt u nergens, behalve hier!

Overeenkomst Algemeen.

De overeenkomst in het algemeen.

Het werken met acteurs in trainingen

Wat is en doet een trainingsacteur?

Statistiek hoofdstuk 3 numerieke methoden deel 2

Vervolg op deel 1 van numerieke methoden, in dit deel meer over verschillende manieren van weergeven.

Waarom bedrijven stagiaires moeten aannemen

Studentenuitzendbureau, Studenten uitzendbureau amsterdam

Wat doet een headhunter ongeveer?

Bedrijven hebben weleens moeite om de perfecte persoon te vinden bij een bepaalde functie binnen een bedrijf.

Is www.job-coach.tv betrouwbaar?

Start nu met thuiswerken Inpakken, sorteren, administratief, maar is www.job-coach.tv betrouwbaar?

Verschil tussen Sph & Mwd

hoe maak je de juiste keuze tussen Sociaal pedagogisch hulpverlener of Maatschappelijk werk &dienstverlening.

Leiding geven niet voor iedereen weggelegd

Wat komt er nu eigenlijk allemaal kijken bij het leiding geven aan een team van medewerkers?

Thuiswerk!

Thuiswerk: een utopie of niet?

De woonbegeleiding

Wat de woonbegeleiding inhoud.

Waarom een stagiaire aannemen?

Studenten Werk, Student Bureau