solliciteren voor een inbound call-center


Publicatie datum:

Waar jij je op voor moet bereiden bij een sollicitatie voor een inbound call-center

Gesponsorde koppelingen

Als je gaat solliciteren voor een inbound call center dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, zeker als je nog nooit hebt gewerkt voor een call center. In dit artikel heb ik een aantal richtlijnen waar je rekening mee moet houden als je een sollicitatie hebt bij een inbound call-center. 

Wat moet je weten als je gaat solliciteren voor een call center en dan in dit geval voor inbound projecten. Men heeft al snel het idee dat call center werk dom werk is, dat is zeker niet het geval. Het is heel vermoeiend en zwaar om 8 uren aan de telefoon te zitten. Bovendien vergt het goede communicatie om een boze klant met een lach te laten ophangen. Dus als je solliciteert voor zo’n functie ga er dan niet zitten met een houding “ oh dit word een makkie”

De sollicitatie zelf is het zelfde als je telefoon gesprek, je hebt maar 1 kans om een goede eerste indruk achter te laten. En dat is allemaal afhankelijk van;

Hoe presenteer jij je zelf?

Ben je vriendelijk?

Ben je flexibel?

Kun je goed luisteren naar wat er wordt gezegd?

Ben je stressbestendig?

Kun je goed articuleren?

Kun je zakelijk blijven en ondertussen ook meeveren met de klant?

Heb je een goede telefoonstem?

Dit zijn allemaal kwaliteiten die een call center van jou vraagt. Qua presentatie van je zelf, zorg ervoor dat je zelf verzekerd over komt, wees serieus maar zit er ook met een lach op je gezicht. Praat rustig en duidelijk. Jou goede kwaliteiten zullen naar gevraagd worden, kwaliteiten die jou geschikt maken om op een call center te werken. Bijvoorbeeld; ik ben vriendelijk, ik ben communicatief sterk, ik kan onder hoge druk werken, ik kan goed luisteren naar wat er wordt gezegd, ik ben flexibel in de werkuren. Het komt misschien op je zelf over als arrogant zijn, maar in wezen kom je over als zelfverzekerd dus sta daar niet teveel bij stil. Wees ook niet bang om je slechte eigenschappen op te noemen, maar houd die kort en bondig en leg daar vooral niet de focus op.

Als er de vraag gesteld wordt wat jou motivatie is om op het call center te werken, dan kun je verschillende richtingen aan houden, pas het antwoord aan op de functie waar naar je solliciteert. Als het namelijk een functie is waarbij je maar voor twee maanden werk hebt moet je natuurlijk niet met een antwoord komen “het lijkt me een enorme uitdaging waar ik veel van kan leren en waar ik in de toekomst mezelf zie groeien”. Je bent er maar twee maanden dus verder groeien is niet een optie. Als het een bedrijf is die zoekt naar iemand voor langere tijd dan is het een goede motivatie dat het geestelijk voor jou een uitdaging is en om verder te willen groeien, het verteld hun dat je iemand bent die je werk serieus neemt en dat je bereid bent veel te geven voor het bedrijf. Als het een functie voor kortere tijd is bedenk dan goed waarom deze functie jou meer aantrekt dan de andere banen waar je voor solliciteert, als het product jou aantrekt kun je dat aangeven als motivatie. Of het leert jou in een baan snel om te schakelen. Maar geef niet een dromerige motivatie van het willen werken op het bedrijf.

Met flexibel wordt vooral bedoeld dat je er rekening mee houd dat je op verschillende dag delen ingedeeld kunt worden, in sommige gevallen zijn er projecten die snacht’s ook open zijn. Dus nachtdiensten kunnen ook aan bod komen. Ook kan het zijn dat als het heel erg druk is dat er op jou een beroep gedaan wordt of je kunt werken.

Goed kunnen articuleren is ook heel belangrijk, jij geeft de informatie aan een klant en die moet op een juiste manier worden overgebracht. Het is niet de bedoeling dat er misverstanden ontstaan. Toon aan in de sollicitatie dat je goed Algemeen Beschaafd Nederlands kunt spreken, en maak tijdens de sollicitatie ook geen gebruik van stopwoorden zoals "oke". Dit is ook iets wat in het werk op een call center niet wordt toe gestaan. 

Kun je meeveren met de klant en begrip tonen en toch ondertussen zakenlijk blijven? Als je in de lijn van een inbound call center zit dan kun je verwachten dat je boze klanten en verdrietige klanten aan de telefoon krijgt. Hier rustig mee omgaan en begrip tonen is heel belangrijk. Maar begrip tonen tot zover, ze bellen met een reden zodat jij ze kan helpen. Bijvoorbeeld je werkt voor een bank klantenservice, een vrouw heeft haar afschrift niet ontvangen;

Klantenservice ;Goedemorgen welkom bij de ….. u spreekt met …. Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Vrouw; ja u spreekt met mevrouw dekkers, nu krijg ik te horen dat mijn moeder is overleden en ik heb ook nog eens mijn afschrift niet ontvangen en ik kan dat er helemaal niet bij hebben, ik snap er niks meer van, ik moet controleren of mijn rekeningen zijn afgeschreven en ik moet weten of ik de begrafenis kan betalen, ik wil graag mijn saldo weten.

Dit begin van het gesprek krijg je veel informatie die eigenlijk irrelevant is. De klant is verdrietig, ze vraagt saldo informatie die wettelijk gezien telefonisch niet gegeven mag worden. Maar haar afschrift dat is wat ze wil, het is heel vervelend dat haar moeder is overleden maar eigenlijk hoe hard het ook klinkt kan jij daar niks mee. Wat je wel kunt is er heel eventjes bij stil staan en dan komen met een oplossing;

Klantenservice; laat ik allereerst beginnen met gecondoleerd.

Vrouw; dank u wel

Klantenservice; als ik u goed heb begrepen heeft u uw afschrift niet ontvangen en u heeft hem nodig?

Vrouw; klopt

Klantenservice; helaas mag ik wettelijk gezien u geen saldo informatie geven over de telefoon, maar ik kan wel kijken voor u of uw afschrift onderweg is, of eventueel er voor zorgen dat u hem alsnog gaat ontvangen van mij.

Vrouw; oh oke, ja doe maar.

Niet te lang bij het negatieve stil staan, aan geven dat je meeleeft maar dan door naar hetgene waar je de klant mee kan helpen. Houd er rekening mee dat er een rollenspel gaat plaatsvinden in de sollicitatie en dat je op deze manier kunt blijven.

Heel veel succes!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie werk-opleiding

Ongewenste omgangsvormen op de werkvloer

Dit artikel gaat over ongewenste omgangsvormen op de werkvloer

Papierwerk: ziet u door de bomen het bos niet meer?

Hier leest u alles over documentmanagement

Open dag universiteit van Utrecht

Informatie over de universiteit van Utrecht, onderwijs en onderzoek en een scholierensite voor aankomende studenten.

Hoe vind ik een baan?

Hoe je de mogelijkheden om een leuke, interessante baan te vinden vergroot.

Hoe helpt een incompetente directie een bedrijf naar de kloten?

De crisis krijgt vaak de schuld van een faillissement maar vaak ligt de schuld bij de directie.

Hoe kun je rechtmatig eerder stoppen met werken?

Volgens de regering moeten we werken tot ons 67ste toch kun je rechtmatig eerder stoppen met werken.

Toelichting beschaamd vertrouwen door vertrouwenspersoon na aanklacht tegen algemeen directeur i.v.m. bossing of te wel pesten door de baas.

Opeens blijkt de vertrouwenspersoon niet zo betrouwbaar als hij zou moeten zijn in deze bossing *kwestie.

Waar vind ik thuiswerk?

Informatie en tips die helpen bij het zoeken en vinden van thuiswerk

Melding aan advocaat, wordt bossing nu ook nog stalken.

Het heeft er alle schijn van dat bossing * of te wel pesten door de baas nu stalken wordt.

Thuiswerk!

Thuiswerk: een utopie of niet?

Werken als au pair in het buitenland.

Een manier om lang in het buitenland te vertoeven is om au pair te zijn. In het artikel wordt verteld wat het inhoudt om au pair te zijn en hoe je dit kunt regelen.

Valkuilen bij het trainen van nieuwe medewerkers.

Wat zijn valkuilen bij het trainen van nieuwe medewerkers en hoe omzeil je deze valkuilen.

Ni Hao, chinees leren? Kun je nog zonder chinees?

Kun je in deze tijd nog zonder kennis van de chinese taal? tips en links om een start te maken met het leren van chinees.

De opleiding Psychologie

Alle ins en outs over de opleiding Psychologie!

Motivatie voor aangaan rechtszaak i.v.m. bossing oftewel pesten door de baas.

Toelichting “bossing” activiteiten gepleegd door de directie van Bossingman BV.

Tijdens de Workshop – De mensen betrekken

Workshops kunnen bedrijven helpen om beter over te komen bij klanten. Denk bijvoorbeeld aan workshops met communicatie. Maar wat moet u tijdens de workshop weten?

5 time-management tips voor werkende studenten

Studentenwerk, Studentenwerk amsterdam

Tips bij een sollicitatiegesprek

Enkele tips voor een sollicitatiegesprek

Is de werkinstelling van de jeugd anders dan die van vroeger?

Als je veel met jonge(re) mensen werkt zul je vaak een verschil zien in hun werkinstelling ten opzichte van die van jou

Vijf belangrijke punten over lichaamstaal

Enkele belangrijke punten over lichaamstaal en wat tips.

Droombaan?

Hoe weet je wat een droombaan is?

Meso economie en onderneming volgens de algemene economie.

Samenvattend artikel over wat meso economie in een onderneming inhoud

Van solliciteren je hobby maken

Interview met een ww er.

Mooie vrouwen als au pair.

Hoe wordt een je au pair in het buitenland en wat wordt er van je verwacht als au pair.

De beste brandblusser

Lees hier hoe ik voor de prijs van een kleine brandblusser een grote brandblusser kreeg.