Succesvol solliciteren


Publicatie datum:

Hoe je zelfverzekerd een sollicitatiegesprek ingaat.

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen kijken op tegen een sollicitatieprocedure. Het is dan ook een stressvolle ervaring. Wat zullen ze vragen? Hoe moet ik me gedragen. Deze en andere vragen kunnen voor slapeloze nachten zorgen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Volg de aanwijzingen in dit artikel en u zult merken dat u vol zelfvertrouwen een sollicitatiegesprek ingaat.

Goede voorbereiding is het halve werk. Er zijn een aantal belangrijke stappen die u moet nemen om vol zelfvertrouwen een sollicitatieprocedure in te gaan. We gaan ervan uit dat u een vacature heeft gevonden waar u op wilt solliciteren. U heeft een prachtige brief opgesteld en uw CV is tot in de puntjes verzorgd. Kortom, u bent er klaar voor. Maar wacht nog even voordat u uw brief verstuurt.

Wat te doen voor het solliciteren

Voordat u solliciteert is het aan te raden om uw accounts op sociale netwerken eens na te kijken. Haal eventueel dubieuze berichten of foto's weg. U kunt er namelijk zeker vanuit gaan dat uw (hopelijk) toekomstige werkgever u op internet zal opzoeken. De informatie die hij daar vindt zal zijn eerste indruk over u vormen. Die foto's van dat wilde feestje zijn dus misschien niet zo verstandig. Eventueel kunt u uw accounts onzichtbaar maken voor iedereen die geen contact van u is.

Ook handig om even uw eigen naam door een aantal zoekmachines te laten gaan. Komt u informatie tegen die u liever niet op internet ziet? Vraag de beheerder van de website om het te verwijderen

Het is goed om te beseffen dathet internet uook eenmooie kans biedt om uzelf goed te profileren. Dat kan door middel van sociale netwerken maar ook professionele netwerken kunnen erg handig zijn. Laat ze maar zien dat u erg betrokken bent bij de samenleving en graag vrijwilligers werk doet.

Wat te doen voor het sollicitatiegesprek

Uw brief heeft uw toekomstige werkgever overtuigd en u bent uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens de uitnodiging krijgt u vrijwel altijd de namen van de personen te horen die het sollicitatiegesprek met u zullen afnemen. Zo niet, vraag er dan naar. Het eerste wat udoet is uw gesprekspartners op internet opzoeken. Zo kunt u vast een beeld krijgen van die personen en weet u een beetje wat u te wachten staat. Kijk bijvoorbeeld naar hoe lang ze bij het bedrijf werken, hun opleiding of hun sociale interesses (wie weet hebben jullie wat in gemeen).

Vervolgens gaat u zich verdiepen in het bedrijf. Wat doet het precies, wat is de missie van het bedrijf? Lees de hoofdpunten uit het jaarverslag. Tijdens een sollicitatiegesprek zijn er een aantal vragen die regelmatig gesteld worden. Het is goed om alvast een antwoord te bedenken op de meest voorkomende vragen. Zo kunt u zelfverzekerd het gesprek in. Veelvoorkomende vragen zijn bijvoorbeeld:

Waarom wilt u juist bij dit bedrijfkomen werken? Wat zijn uw goede eigenschappen? Wat zijn uw slechte eigenschappen? Wat denkt u dat u kunt bijdragen aan dit bedrijf? Waar ziet u zichzelf over 5 jaar? Waarom zouden we juist u deze baan geven en niet een van de andere kandidaten?

Vragen over uw eigenschappen zijn altijd lastig. Bedenk slechte eigenschappen die tegelijkertijd iets positiefs inhouden, bijvoorbeeld: "Ik ben soms perfectionistisch, ik rust niet totdat ik het beste van mijn kunnen heb bereikt" of "Ik raak verveeld als ik geen uitdaging heb, daarom presteer ikhet beste onder stress". Bedenk goed wat ze van u willen en probeer daarop in te spelen.

Het is ook belangrijk om te bedenken wat u van het bedrijf wilt. Wat zijn uw verwachtingen en wensen? Door daar vast over na te denken, voorkomt u dat u overdonderd wordt als u iets aangeboden wordt en u daar meteen op moet reageren.

Op weg naar het sollicitatiegesprek

Plan van tevoren uw route en houd rekening met eventuele vertraging. Als de buurt voor u onbekend is, kunt op google maps vast de omgeving verkennen. Neem altijd een telefoonnummer van het bedrijf mee zodat u in geval van vertraging kunt laten weten dat u iets later bent.

Het sollicitatiegesprek

Dan is het zover. U zit tegenover uw gesprekspartners. Probeer een ontspannen en open houding aan te nemen. Eventueel kunt u e houding van uw gesprekspartners spiegelen, dit geeft hen het idee dat u open en geïnteresseerd bent.

Belangrijk is dat u uw eigen doelstellingen niet uit het oog verliest. Wat wilt u uit de baan halen. Stel vragen om inzicht te krijgen in wat er van u verwacht wordt. U moet weten of dit de juiste baan is voor u en of u bij het bedrijf aan de slag wilt.

Een goede voorbereiding zorgt voor zelfvertrouwen. Als u vol zelfvertrouwen een sollicitatie ingaat, zal het gesprek soepel verlopen. Succes!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 28
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie werk-opleiding

Waarom is je netwerk belangrijker dan je opleiding?

Een diploma of bachelor titel is belangrijk maar waarom is je netwerk belangrijker dan je opleiding?

Solliciteren via de telefoon

Telefoneren voor een vacature? Hier vind je enkele tips!

Administratie

Hoe is de administratie opleiding

Wat kan je doen als je geen meer werk hebt ?

Wat kan je doen wanneer je ontslagen wordt ?

Stage lopen in het buitenland

Informatie over stage lopen in het buitenland.

De vereisten aan een ontslagbrief

Hoe schrijft men een ontslagbrief

De opleiding Psychologie

Alle ins en outs over de opleiding Psychologie!

Verkopen in een supermarkt

De manieren van verkopen in een supermarkt.

Proeftijd bij een arbeidsovereenkomst

De regels omtrent proeftijd in een arbeidsovereenkomst.

Waarom een stagiaire aannemen?

Studenten Werk, Student Bureau

Een goed klimaat op kantoor essentieel voor een productief bedrijf

Wat is een juist klimaat opkantoor en hoe bereik je dat.

solliciteren voor een inbound call-center

Waar jij je op voor moet bereiden bij een sollicitatie voor een inbound call-center

Vrouwen en werk. Welke politieke partijen beloven een betere vrouwelijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt?

Behoorlijke verschillen in het ontvangen loon en een laag percentage vrouwen in deeltijdposities zorgen in Nederland voor ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt.

Vind je artikelen schrijven leuk?

Een algemene beschrijving van Media en Entertainment Management

Effectief werken... tips en trucs

er zit veel afleiding in je dagelijkse werk, maar hoe zorg je nu dat je zo effectief mogelijk werkt.

Effectieve coaching deel 1

Effectieve coaching deel 1 – introductie – de doelen van effectieve coaching – de kwaliteiten van een effectieve coach

Doelgroep bepaling.

Het bepalen van je doelgroep aan de hand van bepaalde aspecten.

Arbeider vs. Bediende

Wat zijn de verschillen tussen een bediendecontract en dat van een arbeider?

presenteren: nachtmerrie of een droom binnen je bereik?

Veel mensen vinden het eng om voor een groep te staan, dus wat tips en pointers om het zonder te veel zenuwen te doorstaan.

Leiding geven niet voor iedereen weggelegd

Wat komt er nu eigenlijk allemaal kijken bij het leiding geven aan een team van medewerkers?

Outplacement uitgelegd

Dit artikel beantwoordt al je vragen over outplacement.

Situationeel leiderschap Hersey Blanchard

Situationeel leiderschap beschreven door Hersey en Blanchard uitgelegd. In elke situatie geef je op een andere manier leiding.

De arbeidsovereenkomst.

Algemene informatie betreffende een arbeidsovereenkomst.

Hoe ziet een goed personeelsfeest eruit?

Hoe ziet een goed personeelsfeest eruit?

Statistiek hoofdstuk 4 inleiding in de kansrekening deel 1

kort en samenvattend artikel over kansrekening. Dit is een inleidend hoofdstuk voor de opvolgende hoofdstukken.