Succesvol solliciteren


Publicatie datum:

Hoe je zelfverzekerd een sollicitatiegesprek ingaat.

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen kijken op tegen een sollicitatieprocedure. Het is dan ook een stressvolle ervaring. Wat zullen ze vragen? Hoe moet ik me gedragen. Deze en andere vragen kunnen voor slapeloze nachten zorgen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Volg de aanwijzingen in dit artikel en u zult merken dat u vol zelfvertrouwen een sollicitatiegesprek ingaat.

Goede voorbereiding is het halve werk. Er zijn een aantal belangrijke stappen die u moet nemen om vol zelfvertrouwen een sollicitatieprocedure in te gaan. We gaan ervan uit dat u een vacature heeft gevonden waar u op wilt solliciteren. U heeft een prachtige brief opgesteld en uw CV is tot in de puntjes verzorgd. Kortom, u bent er klaar voor. Maar wacht nog even voordat u uw brief verstuurt.

Wat te doen voor het solliciteren

Voordat u solliciteert is het aan te raden om uw accounts op sociale netwerken eens na te kijken. Haal eventueel dubieuze berichten of foto's weg. U kunt er namelijk zeker vanuit gaan dat uw (hopelijk) toekomstige werkgever u op internet zal opzoeken. De informatie die hij daar vindt zal zijn eerste indruk over u vormen. Die foto's van dat wilde feestje zijn dus misschien niet zo verstandig. Eventueel kunt u uw accounts onzichtbaar maken voor iedereen die geen contact van u is.

Ook handig om even uw eigen naam door een aantal zoekmachines te laten gaan. Komt u informatie tegen die u liever niet op internet ziet? Vraag de beheerder van de website om het te verwijderen

Het is goed om te beseffen dathet internet uook eenmooie kans biedt om uzelf goed te profileren. Dat kan door middel van sociale netwerken maar ook professionele netwerken kunnen erg handig zijn. Laat ze maar zien dat u erg betrokken bent bij de samenleving en graag vrijwilligers werk doet.

Wat te doen voor het sollicitatiegesprek

Uw brief heeft uw toekomstige werkgever overtuigd en u bent uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens de uitnodiging krijgt u vrijwel altijd de namen van de personen te horen die het sollicitatiegesprek met u zullen afnemen. Zo niet, vraag er dan naar. Het eerste wat udoet is uw gesprekspartners op internet opzoeken. Zo kunt u vast een beeld krijgen van die personen en weet u een beetje wat u te wachten staat. Kijk bijvoorbeeld naar hoe lang ze bij het bedrijf werken, hun opleiding of hun sociale interesses (wie weet hebben jullie wat in gemeen).

Vervolgens gaat u zich verdiepen in het bedrijf. Wat doet het precies, wat is de missie van het bedrijf? Lees de hoofdpunten uit het jaarverslag. Tijdens een sollicitatiegesprek zijn er een aantal vragen die regelmatig gesteld worden. Het is goed om alvast een antwoord te bedenken op de meest voorkomende vragen. Zo kunt u zelfverzekerd het gesprek in. Veelvoorkomende vragen zijn bijvoorbeeld:

Waarom wilt u juist bij dit bedrijfkomen werken? Wat zijn uw goede eigenschappen? Wat zijn uw slechte eigenschappen? Wat denkt u dat u kunt bijdragen aan dit bedrijf? Waar ziet u zichzelf over 5 jaar? Waarom zouden we juist u deze baan geven en niet een van de andere kandidaten?

Vragen over uw eigenschappen zijn altijd lastig. Bedenk slechte eigenschappen die tegelijkertijd iets positiefs inhouden, bijvoorbeeld: "Ik ben soms perfectionistisch, ik rust niet totdat ik het beste van mijn kunnen heb bereikt" of "Ik raak verveeld als ik geen uitdaging heb, daarom presteer ikhet beste onder stress". Bedenk goed wat ze van u willen en probeer daarop in te spelen.

Het is ook belangrijk om te bedenken wat u van het bedrijf wilt. Wat zijn uw verwachtingen en wensen? Door daar vast over na te denken, voorkomt u dat u overdonderd wordt als u iets aangeboden wordt en u daar meteen op moet reageren.

Op weg naar het sollicitatiegesprek

Plan van tevoren uw route en houd rekening met eventuele vertraging. Als de buurt voor u onbekend is, kunt op google maps vast de omgeving verkennen. Neem altijd een telefoonnummer van het bedrijf mee zodat u in geval van vertraging kunt laten weten dat u iets later bent.

Het sollicitatiegesprek

Dan is het zover. U zit tegenover uw gesprekspartners. Probeer een ontspannen en open houding aan te nemen. Eventueel kunt u e houding van uw gesprekspartners spiegelen, dit geeft hen het idee dat u open en geïnteresseerd bent.

Belangrijk is dat u uw eigen doelstellingen niet uit het oog verliest. Wat wilt u uit de baan halen. Stel vragen om inzicht te krijgen in wat er van u verwacht wordt. U moet weten of dit de juiste baan is voor u en of u bij het bedrijf aan de slag wilt.

Een goede voorbereiding zorgt voor zelfvertrouwen. Als u vol zelfvertrouwen een sollicitatie ingaat, zal het gesprek soepel verlopen. Succes!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 28
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie werk-opleiding

Hoe motiveer ik mijn medewerkers?

Uitleg over coachend leidinggeven om je crew te motiveren

Iemand inwerken makkelijker gezegd dan gedaan

Het lijkt heel makkelijk om iemand goed in te werken toch komt er iets meer bij kijken dan de meeste mensen denken.

Conjunctuur volgens de algemene economie

Kort en samenvattend artikel over hoe de algemene economie conjunctuur beschrijft.

Projecten.

De voordelen, nadelen, kenmerken soorten en fases binnen projecten/

Het werken op een helpdesk

Dit is een artikel over de werkzaamheden die zich plaatsvinden op een helpdesk

Onderzoeksproces

De fases van een onderzoeksproces.

Diagnostiek van gedragsproblemen

Waanneer is iets een stoornis en wanneer een gedragsprobleem.

Gratis online colleges, valse concurrentie of niet?

Sinds kort kun je op www.universiteitvannederland.nl gratis colleges volgen, is dit valse concurrentie of niet?

Solliciteren via de telefoon

Telefoneren voor een vacature? Hier vind je enkele tips!

Ontslagen? Wellicht kunt u een WW-uitkering aanvragen.

Informatie over de WW-uitkering: Voorwaarden, hoogte, duur.

Ni Hao, chinees leren? Kun je nog zonder chinees?

Kun je in deze tijd nog zonder kennis van de chinese taal? tips en links om een start te maken met het leren van chinees.

Hulp bij een sollicitatiegesprek

Tips om met een gerust hart naar je sollicitatiegesprek te gaan.

Open dag universiteit van Utrecht

Informatie over de universiteit van Utrecht, onderwijs en onderzoek en een scholierensite voor aankomende studenten.

Waarom het huidige schoolsysteem niet werkt.

Verklaring waarom het huidige schoolsysteem niet werkt

Statistiek hoofdstuk 4 inleiding in de kansrekening deel 1

kort en samenvattend artikel over kansrekening. Dit is een inleidend hoofdstuk voor de opvolgende hoofdstukken.

Hoe voorkom je een enorm ziekteverzuim

Ziekteverzuim kost heel veel geld, is het te voorkomen en zo ja hoe pak je dat aan?

zwem ABC

Bij de aanleg van de ontwikkeling hebben we eigenlijk 2 dingen die we kunnen onderscheiden. Je hebt de algemene eigenschappen en de individuele eigenschappen.

Papierwerk: ziet u door de bomen het bos niet meer?

Hier leest u alles over documentmanagement

Stress op het werk

Hoe je kunt omgaan met stress op het werk.

Hoe begeleid ik mijn personeel wanneer het minder functioneert?

Elke manager heeft hier wel eens last van: Minder functionerend personeel. Maar hoe pak je dit probleem nu aan? Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen weer gemotiveerd en enthousiast zijn?

Hoe implementeer je de Bottom up management stijl?

Met de Bottom up management stijl kun je een hogere shared value creëren maar hoe implementeer je de Bottom up management stijl?

Werken als Stewardess

Stewardess, een wereldbaan!

Hoe je uitstekende verbale communicatievaardigheden kunt ontwikkelen

Communiceren speelt een grote rol in ons leven. Het is dus belangrijk dat we goed kunnen communiceren. Hier geven we tips.

Copywriter

De werkzaamheden van een copywriter helder beschreven

Effectieve coaching deel 1

Effectieve coaching deel 1 – introductie – de doelen van effectieve coaching – de kwaliteiten van een effectieve coach