Verkopen in een supermarkt


Publicatie datum:

De manieren van verkopen in een supermarkt.

Gesponsorde koppelingen

Ik, Natasja, nu sinds 4 maanden werkzaam bij een supermarkt in Amstelveen heb inmiddels veel ervaring op gedaan. Mede komt deze ervaring uit mijn vorige baan bij een andere supermarkt in Amsterdam. Totaal aan verkoop ervaring is 2 jaar. Ondanks mijn ervaring valt er nog veel te leren, hierbij wil ik jullie een kijkje geven op mijn zicht op het verkopen

Door opmerkingen, kritiek, of complimenten kun je je werkzaamheden verbeteren. Een service met een glimlach, de goede benodigde kennis en het klantvriendelijk zijn is belangrijk.Om een basis te maken voor een goede beginnende verkoper is om zonder kennis al goed over te kunnen komen op klanten en deze mocht je iets niet weten goed en vlot kunnen door te sturen naar een collega of er een collega bij halen. Middels door deze momenten en ervaringen kun je je kennis op doen door mee te luisteren en goed op te letten wat je collega in die situatie doet. Je hoeft niet alles altijd over te nemen van je collega's en wees niet bang om eens een suggestie of een eigen draai indien mogelijk er aan te geven. Bijv: je werkt op de brood afdeling van een bepaalde supermarkt, en denkt door de manier van het brood presenteren teveranderenhet beter verkocht kan worden. Blijf hier niet mee in je gedachte zitten als jij hier vrij zeker over bent of het wil proberen. Vraag het aan je collega's die de leiding over jou heeft of iemand met meer ervaring. Hier door zul je goed over komen naar je collega's door dat zelf initiatief neemt en als het werkt jou suggestie/idee zul je hier vaak een compliment over krijgen! Als je pas ergens begint moet je niet bang zijn dingen te vragen.
Weet je iets niet of weet je niet wat ze bedoelen als ze net een uitleg hebben gegeven, kan je het beter vragen. 10 keer de zelfde vraag stellenen het uiteindelijk goed kunnen is beter dan doen als of je het begrijpt en het verkeerd doen. Na 10 keer zul je het hoogst waarschijnlijk juist heel goed begrijpen en goed doen. Als dit niet zo is zul je het verkeerd doen en als het nodig is er worden op aangesproken.

Je hebt verschillende klanten. Boze klanten, vrolijke klanten, begripvolle of juist niet begripvol, een ongeduldige klant, ga zo maar door. 9 van de 10 keer wordt je vriendelijk bedankt als je de klant goed geholpen heb. De ene keer van de 10 zul je een klant hebben die er wat langer en wat moeilijker over doet om zijn wens te kunnen verwoorden of duidelijk te kunnen maken, hier door kan een klant zich meer gaan ergeren, een andere collega vragen, of boos gaan doen. Laat je door de klanten niet van de kast jagen, bewaar je geduld, help de klant ondanks zijn humeur vriendelijk en gebruik de nette taal.

Sta open voor nieuwe dingen, en laat zien dat je het leuk vind om nieuwe dingen te leren. Geef aan dat als je bijvoorbeeld ziet dat je collega iets doet wat jij nog niet heb gezien, kent, of heb gedaan en toon interrese. Hierdoor zal men merken dat je het leuk vind om daar te werken en zullen je vaak informatie geven en misschien ook wel laten zien hoe het moet en het jou laten doen. Verkopen heeft niet alleen te maken met een glimlach, kennis en klantvriendelijk zijn te maken. Oog voor detail, verkoop technieken en jou manier van werken is een belangrijk onderdeel.Oog voor detail wil zeggen dat je niet alleen op de grote dingen let en globaal kijkt. Kijk eens verder dan het over grote deel, richt je op de stickers, de kwaliteit, de inhoud of prijzen van producten. Verkooptechnieken zul je aan leren naar mate je er langer werkt. Dit kan ook middels door een opleiding die je volgt zo als ik. Ik heb 2 jaar ervaring in de detailhandel/supermarkt maar kan nog heel veel leren. Een perfecte verkoper bestaat niet en wees dan ook niet bang om een fout te maken. Als je de prijs verkeerd heb, bied je excuus aan en stel voor om bij de kassa het na te vragen of zelf op te zoeken. Is de kwaliteit van een product niet goed, bied hier voor je excuus aan en vraag men wat zij graag als oplossing zouden zien. Je eigen persoonlijkheid kan een goede factor zijn of relatie's of een band op te bouwen met bepaalde personen. Denk hier bij aan vaste klanten, of klanten die er vaak zijn. Klanten die komen voor een praatje of bijvoorbeeld een brood per week of een paar dagen vast bestellen. Maak eens een praatje over je werk, het product, of je eigen leven. Overgens moet je uit kijken met je eigen leven, hou het globaal en ga er niet te veel op in.

Verkopen is veel meer dan de meeste mensen denken dat het is en hoe het zal zijn. Er komt veel bij kijken en het is niet alleen verkopen en een glimlach.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Sollicitatiegesprek

Moet je op sollicitatiegesprek gaan? Lees dan eerst dit om je kansen te vergroten!

Hoe wordt ik piloot?

Het studeren tot verkeersvlieger is veeleisend. Gedurende 24 tot 36 maanden zullen jij en de medestudenten veel leren en beleven.

Nascholing chauffeurs en code 95 richtlijn.

Vanaf september 2008 krijgen buschauffeurs te maken met de Richtlijn code 95 vakbekwaamheid. Voor vrachtwagenchauffeurs geldt dit vanaf maart 2009.

Waar moet de focus anno 2011 liggen bij netwerk marketing?

Met de mogelijkheden op internet zoals Sociale media ontstaan er nieuwe mogelijkheden om je GDI en/of Rolution bedrijf op te bouwen.

Help: Wat te doen als uw collega stinkt!

Wat doet u wanneer uw collega een zeer onaangename geur heeft. Zeg u er wat van of laat u het weten? Hier wat advies...

Zeg ken jij de Bossing man, dat is een werkgever die je weg wil pesten door je psycho/sociaal ziek te maken.

Voorbeeld 1 bij ziekmelding werknemer i.v.m. voortdurende “Bossing” activiteiten gepleegd door Bossingman BV (fictieve naam)

Statistiek hoofdstuk 2 Tabellen en grafieken deel 1

Kort samenvattend artikel over hoe het boek Statistics for business and economics, hoofdstuk 2 beschrijft. Tabellen en grafieken!

Faalangst, en hoe kom ik er van af?

Faalangst is de angst om te falen, dus om iets fout te doen. Er zijn verschillende manieren om van faalangst af te komen

Geld verdienen vanuit eigen huis, thuiswerk

Werken vanuit je eigen huis. Er zijn diverse manieren om wat bij te verdienen.

Verschillende soorten uitkeringen: Wat zijn de mogelijkheden voor u?

Welke uitkeringen bestaan er en welke mogelijkheden zijn er voor u?

Projecten.

De voordelen, nadelen, kenmerken soorten en fases binnen projecten/

De opleiding Psychologie

Alle ins en outs over de opleiding Psychologie!

is het tijd voor recruitment 2.0 ?

is de wijze van recruteren van nieuw personeel zoals je dat overal ziet nog van deze tijd?

Hoe maak je een CV?

Een artikel waarin wordt uitgelegd hoe men een C.V. kan maken.

10 tips om je effectiviteit te verhogen en stress te vermijden

Eenvoudige tips waarmee je je effectiviteit verhoogt en stress kunt vermijden

Toelichting beschaamd vertrouwen door vertrouwenspersoon na aanklacht tegen algemeen directeur i.v.m. bossing of te wel pesten door de baas.

Opeens blijkt de vertrouwenspersoon niet zo betrouwbaar als hij zou moeten zijn in deze bossing *kwestie.

‘Mijn specialisatie? Verhoren!'

Een interview met een rechercheur

Curriculum vitae (CV)

Een voorbeeld curriculum vitae (cv).

Een sollicitatiebrief schrijven

Leer hier hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft

Coaching: wat is het en hoe doe je het.

Coaching word van steeds meer mensen verwacht maar hoe coach je nu iemand?

CV in het Engels

In dit stuk worden kort de verschillen uitgelegd tussen een Engels en een Nederlands CV

presenteren: nachtmerrie of een droom binnen je bereik?

Veel mensen vinden het eng om voor een groep te staan, dus wat tips en pointers om het zonder te veel zenuwen te doorstaan.

De fysieke structuur van een bedrijf

beschrijven hoe een organisatie is gestructureerd

Copywriter

De werkzaamheden van een copywriter helder beschreven

Tijdens de Workshop – De mensen betrekken

Workshops kunnen bedrijven helpen om beter over te komen bij klanten. Denk bijvoorbeeld aan workshops met communicatie. Maar wat moet u tijdens de workshop weten?