Waarom het huidige schoolsysteem niet werkt.


Publicatie datum:

Verklaring waarom het huidige schoolsysteem niet werkt

Gesponsorde koppelingen

Je hoort steeds vaker dat leerlingen ongemotiveerd zijn en dat er veel uitval is en vele andere problemen op de middelbare school.

De middelbare school iedereen kent het wel, Grote tassen, huiswerk, roosters enz.
Wat mij alleen de laaste tijd is opgevallen is dat het schoolsysteem niet meer werkt of beter gezegt we hebben geen schoolsysteem meer.

Het schoolsysteem

Bij mij op school was het zodra je in de bovenbouw kwam je in het studiehuis terecht kwam. Je was dus totaal zelfstandig en hoefde je huiswerk niet te maken en niet op te letten zolang je maar de les niet verstoort. Maar wat bleek je kreeg wel strafwerk als je het huiswerk niet had gemaakt en je moest wel opletten. Maar het was wel je eigen verantwoordelijkheid als je het niet haalde het jaar. Wij zaten dus tussen het nieuwe systeem en het oude systeem in. Dit werkte totaal niet om de volgende redenen.

Discipline

In het studie huis is er totaal geen discipline en in het oude systeem alleen maar discipline. Als je er half tussen in zit is het voor zowel de leraren en de leerlingen onduidelijk. Als er gewoon algemeen bekend is maak je het huiswerk niet dan krijg je strafwerk zullen leerlingen het huiswerk maken of zonder te klagen het strafwerk aannemen omdat ze weten dat ze fout zitten. Maar als het geen duidelijk gedisciplineerde regels zijn kunnen leerlingen hier op wijzen en gefrusteerd raken als ze dan toch strafwerk krijgen. Dit zorgt voor allemaal onnodige spanning, er moet dus gekozen worden zijn we streng en gedisciplineerd of zijn de leerlingen zelfstandig niet er half tussen in.

Het oude systeem

In het oude systeem hadden leerlingen niks te zeggen geen zelfstandigheid je deed wat je moest doen en niks anders. Dit werkte vroeger goed aangezien leerlingen veel minder snel zelfstandig werden, maar nu met de komst van het internet en de veel snellere manier van informatie binnen krijgen zijn leerlingen hier niet meer van gedient. Ze zullen zich juist extra gaan verzetten tegen de leraren en de schoolleiding omdat ze het gevoel hebben dat ze in een gevangenis zitten. Dit systeem werkt tegenwoordig dus niet meer omdat leerlingen zich meer bezig houden met verzetten dan met leren.

Het Studie huis systeem

Dit systeem wat rond 2000 werd ingevoerd werkt heel goed voor de leerlingen. Willen ze het halen doen ze hun best intreseert het ze niet dan doen ze niet hun best. Dit zorgt alleen wel voor lagere slagings cijfers en meer zitten blijvers. En dit is weer slecht voor de naam van de school want het draait meestal om die cijfers. Daardoor werd er weer strafwerk gegeven en huiswerk gecontroleerd. Er werd wel gezegt dat we in een studie huis zaten maar dat was totaal niet waar. Leerlingen raakte verwart en geirriteerd dat opeens hun vrijheid werd afgenomen en dit zorgte ook voor veel verzet tegen de schoolleiding in plaats van een goeie leer omgeving.

Oplossing?

Persoonlijk weet ik niet of er een oplossing is, ik denk dat de scholen heel goed moeten gaan nadenken wat ze willen bereiken. Ze moeten in ieder geval duidelijkheid creeren zodat er geen verwaring en frustratie meer is.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Sollicitatiegesprek

Moet je op sollicitatiegesprek gaan? Lees dan eerst dit om je kansen te vergroten!

is het tijd voor recruitment 2.0 ?

is de wijze van recruteren van nieuw personeel zoals je dat overal ziet nog van deze tijd?

solliciteren voor een inbound call-center

Waar jij je op voor moet bereiden bij een sollicitatie voor een inbound call-center

Nascholing chauffeurs en code 95 richtlijn.

Vanaf september 2008 krijgen buschauffeurs te maken met de Richtlijn code 95 vakbekwaamheid. Voor vrachtwagenchauffeurs geldt dit vanaf maart 2009.

Waar moet de focus anno 2011 liggen bij netwerk marketing?

Met de mogelijkheden op internet zoals Sociale media ontstaan er nieuwe mogelijkheden om je GDI en/of Rolution bedrijf op te bouwen.

Hoe kinderen leren rekenen op de basisschool..

In groep 3 begint elk kind op de basisschool met rekenen. Eerst gemakkelijk, 2+1, daarna steeds moeilijker tot we in groep 8 bij het cijferend vermenigvuldigen en de staartdelingen komen.

Tips bij het vinden van een studie

Ben je klaar met je middelbare school, maar heb je geen idee wat je moet gaan studeren? Misschien kunnen deze tips je helpen bij het maken van je studiekeus..

Tips voor een sollicitatiegesprek

Hier zijn tips voor jouw sollicitatiegesprek!

Gratis auto theorieles op www.gratistheorie.nl

Gratis auto theorieles op gratistheorie.nl, gratis leren voor theorie examen, gratis theorie cursussen online.

Vrouwen en werk. Welke politieke partijen beloven een betere vrouwelijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt?

Behoorlijke verschillen in het ontvangen loon en een laag percentage vrouwen in deeltijdposities zorgen in Nederland voor ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt.

Hoe implementeer je de Bottom up management stijl?

Met de Bottom up management stijl kun je een hogere shared value creëren maar hoe implementeer je de Bottom up management stijl?

Tips als je aan de slag gaat in de arbeidsmarkt na je studie.

na je studie aan de slag in de arbeidsmarkt.

Is thuiswerkeninpakken.nl betrouwbaar, geld verdienen met inpakwerk

Op thuiswerkeninpakken.nl kun je je gratis inschrijven voor allerlei soorten inpakwerk. Maar is thuiswerkeninpakken.nl ook betrouwbaar?

Onderdelen van Anwarter Skileraar opleiding bij de WSSV

Onderdelen Anwarter skilerarenopleiding wssv sbssv oostenrijk

Een training in bedrijfshulpverlening

Er wordt veel bespaard op bedrijfshulpverlening, een slechte zaak want veiligheid op de werkvloer is uiteraard erg belangrijk

Werking van meest voorkomende pompen

Werking en toepassing van de meest voorkomende pompen

Conjunctuur volgens de algemene economie

Kort en samenvattend artikel over hoe de algemene economie conjunctuur beschrijft.

Effectieve coaching deel 2

Effectieve coaching deel 2, wat is de wens van de deelnemers en welke middelen heeft een coach?

Hulp bij een sollicitatiegesprek

Tips om met een gerust hart naar je sollicitatiegesprek te gaan.

De secretaresse: veelzijdig en dynamisch

Ben je secretaresse en kun je wel wat tips gebruiken? Daarnaast kun je hier ook nog een mooie ode vinden aan de secretaresse!

Werken als Grondstewardess

Werken als grondstewardess, wat houdt dat in?

Toelichting “bossing” activiteiten i.v.m. “nieuwe product “lijn website en “BIO”etiketten.

Wat er gebeurt als de gehele directie je moedwillig tracht gek te maken om je tot vrijwillig ontslag te dwingen.

Filosofie op school

er wordt tegenwoordig filosofie gegeven op school is dit een goed keuze vak

Projecten.

De voordelen, nadelen, kenmerken soorten en fases binnen projecten/

Verkopen in een supermarkt

De manieren van verkopen in een supermarkt.