Werken als au pair in het buitenland.


Publicatie datum:

Een manier om lang in het buitenland te vertoeven is om au pair te zijn. In het artikel wordt verteld wat het inhoudt om au pair te zijn en hoe je dit kunt regelen.

Gesponsorde koppelingen

Vaak kiezen jongeren ervoor om na hun middelbare schooltijd, of als onderdeel van hun studie, naar het buitenland te gaan. Maar een lange tijd in het buitenland verblijven, kost geld. Een goede optie is dan om au pair te worden. In dit artikel staat wat het precies inhoudt om au pair te zijn, voor wie het bestemd is en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Gesponsorde koppelingen

Wat is een au pair?

Au pair is van oorsprong een Frans woord dat 'iemand die tegen kost en inwoning huiselijke diensten verrichtend' betekent. Tegenwoordig houdt au pair zijn meer in. In oproepen wordt vaak gevraagd naar iemand die voor de kinderen wilt zorgen als de ouders niet thuis zijn. Naast het verzorgen van kinderen zijn (lichte) huishoudelijke taken gewenst. Wassen, strijken, koken, schoonmaken etc. Als vergoeding voor deze taken mag de au pair inwonen en krijgt deze daarnaast een periodieke vergoeding.

Buitenland

Vaak kiezen jongeren ervoor om na hun middelbare schooltijd, of als onderdeel van hun studie, naar het buitenland te gaan. Maar een lange tijd in het buitenland verblijven, kost geld. Een goede optie is dan om au pair te worden. Doordeweeks ben je meestal dan wel druk bezig, vooral 's ochtends en in de middag, maar de avonden en de weekeinden heb je voor jezelf. Genoeg tijd dus om de wereld te verkennen! Een voordeel is dat jouw gastgezin daar woont, en dus allemaal tips over leuke plekken en weetjes bezit over het land. Daarnaast is het een goede manier om een taal bij te leren, of om een taal beter te kunnen beheersen. Studenten die bijvoorbeeld kunstgeschiedenis of archeologie studeren, krijgen de kans om hun kennis toe te passen in de praktijk (denk aan de Franse kunst of de Acropolis in Athene).  

Voor wie?

Au pair zijn is voor iedereen weggelegd die geen vaste baan heeft, voor een lange tijd bij een gastgezin wilt inwonen, iets van de wereld wilt zien en avontuurlijk is ingesteld. Het is geen "wegwerp" baantje, het moet serieus genomen worden aangezien het om een lang verblijf bij een gezin gaat. Daarnaast is het handig als je in ieder geval de Engelse taal (redelijk) beheerst, om je daar verstaanbaar te kunnen maken.

Hoe dit te regelen?

Als je besluit om je op te geven als au pair, kun je naar verschillende sites gaan die dit allemaal voor jou regelen. Op Google staan een aantal goede sites voor au pairs die jou op weg kunnen helpen. Gastgezinnen die een au pair zoeken schrijven zich hier in, zodat deze instantie jou kan matchen met een gezin. Dit gaat trouwens wel op een zorgvuldige manier; gastgezinnen worden nauwkeurig gescreend zodat je zeker weet dat je op een goed adres terecht komt. Op de site vul je je gegevens in en moet je aangeven hoe lang je au pair wenst te zijn.
Tevens kun je kiezen naar welk land je wilt gaan. Populaire bestemmingen zijn de Verenigde Staten, Australië, Engeland en landen in Europa als Frankrijk.

Forums

Er zijn genoeg forums op internet te vinden waarop au pairs hun ervaringen en reisverhalen kunnen uitwisselen of waarop geïnteresseerden vragen kunnen stellen over het au pair zijn. Je hebt ook speciale sites zoals waarbenjij.nu waarop je je verhalen, ervaringen en foto's kwijt kunt. Dit is een leuke tip voor als je familie en vrienden hebt die je op de hoogte wilt houden. Eén ding is zeker: het is een hele ervaring!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie werk-opleiding

Hoe word ik leraar Engels in het buitenland?

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je leraar Engels in het buitenland kunt worden.

Hoe bereid je een sollicitatie voor?

jezelf voorbereiden op je sollicitatie

presenteren: nachtmerrie of een droom binnen je bereik?

Veel mensen vinden het eng om voor een groep te staan, dus wat tips en pointers om het zonder te veel zenuwen te doorstaan.

Toelichting op het ontstaan van de “bossing” praktijken bij Bossingman BV jegens Werknemer.

Pesten door de baas kan meerdere oorzaken hebben, een ervan is hebzucht.

Toelichting op “bossing” proces brochure om werknemer geestelijk te beschadigen.

Betreft “bossing” proces voorjaarsbrochure 2016 Bossingman BV (fictieve naam)