Goed, goedkoop en veilig zelf je huis schilderen


Publicatie datum:

Lees hier hoe je goed, veilig en goedkoop zelf je huis kan schilderen.

Gesponsorde koppelingen

Goed schilderen is het behoud van je woning. Je huis laten schilderen is echter erg duur. Lees hier hoe je goed en veilig zelf je huis kunt schilderen.

Zelf schilderen

Niet zo!

Zelf je huis schilderen:

Veel mensen denken dat zelf je huis overschilderen moeilijk is, dit is echter niet het geval, iedereen kan goed en goedkoop zijn huis schilderen. Het is alleen een kwestie van de juiste materialen en een goede voorbereiding. In dit artikel doe ik verslag van mijn manier van werken.

Ongeluk

Materialen:

Als je aan schilderen denkt denk je aan een pot verf en een kwast. Dit zijn echter pas de laatste dingen die je nodig hebt om je huis te schilderen. Veel belangrijker zijn de materialen die je nodig hebt om het houtwerk te prepareren om geschilderd te worden.

Trap, ladder en steiger:
Een goede stabiele trap, ladder en als je één of meer verdiepingen hoog moet schilderen een steiger zijn de belangrijkste materialen bij het schilderen. Zij bepalen  namelijk het verschil tussen leven en dood. Nu zie ik sommige mensen smalend kijken maar sinds mijn handige buurman van een wankele keukentrap van 1,5 meter hoogte viel en dit niet overleefde, doordat hij met zijn hoofd op de rand van een betonnen plantenbak viel, weet ik wel beter.

Hulp gereedschap

Verfkrabber, beitel:

De eerste stap in de voorbereiding van het schilderen is de plekken waar de verf scheurtjes vertoond of afbladert de losse verf goed weghalen met de verfkrabber. De zo ontstane kale plekken moet je vervolgens meteen goed in de grondverf zetten.  Zodra je een plekje tegenkomt waar het hout zacht is moet je het zachte hout tot op het harde hout weghalen met een scherpe beitel.

Opvulmiddel

Twee componenten houtvulmiddel:

Als de gaten waar je het zachte hout hebt weggehaald goed opgedroogd zijn moet je ze opvullen. Je kunt daar het beste twee componenten opvulmiddel gebruiken. Het opvullen gaat het best met een plamuurmes.

Schoonmaken

Schoonmaken:

Het schoonmaken van de oude verflaag van het te schilderen oppervlak is van heel groot belang. Gebruik hiervoor een speciaal schoonmaak middel wat niet alleen goed reinigt maar ook heel goed ontvet. Spoel na het reinigen en ontvetten het te schilderen oppervlak na met water.

Schuren

Schuren:

Het schuren dient om er voor te zorgen dat de nieuwe verflaag goed aan het goede schone en ontvette te schilderen oppervlak hecht. Hiertoe dient alleen het oppervlak van de oude verflaag overal met scherp maar niet te grof schuurpapier als het ware open “gekrast’ te worden. De opgevulde plekken worden met het schuren mooi vlak gemaakt.

Verfsoorten

De verf:

Bezuinig niet op de verf. Goede verf lijkt duur maar is op den duur goedkoper als goedkope verf. De beste verven van dit moment zijn verven op basis van alkydhars en siliconen. De hoge kostprijs van deze verven wordt gecompenseerd door de grote duurzaamheid (ongeveer 8 jaar onder normale omstandigheden) en de makkelijke verwerkbaarheid.

Schilderen

Het verven:

Zorg dat het geprepareerde te schilderen oppervlak goed droog is. Begin altijd op het hoogste punt en werk van boven naar beneden. Schilder zoveel mogelijk met een grote kwast van een goede kwaliteit. Het lijkt raar maar met een grote kwast kun je de kleine randjes langs het glas heel makkelijk schilderen. Plak het raam niet af want als er wat verf opkomt geeft dat niets. Dit haal je er later als het opgedroogd is heel eenvoudig af met een scheermesje. Zorg dat je genoeg verf op het oppervlak aanbrengt en verdeel het goed over het oppervlak. Hou altijd terpentine en een doek bij de hand voor het geval je per ongeluk op de muur of het raampost verft.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Zelf goedkope hardhouten tafel maken, zelf goedkope teakhouten tafel maken

Op zoek naar een goedkope hardhouten tafel, maak heem eenvoudig zelf met deze handleiding.

Dubbelglas, kosten en voordelen

Dubbelglas is tegenwoordig de standaard in elk huis, maar wat zijn de kosten en hoe worden deze berekend?

Op kamers - Deel 2: Kamer bezichtigen

Op kamers in 3 stappen! Deel 2: Kamer bezichtigen

Verschillende manieren om je matras te reinigen

Je zult je wel afvragen: 'Hoe reinig ik nou eigenlijk een matras?', er zijn namelijk vele manieren om het matras schoon te maken.

Ramen en Deuren Aanbieding Vergelijk

Om u gewis op weg te helpen hebben wij een hoeveelheid handige toelichtingen voor u samengesteld om de omwisseling van je ramen en deuren zo soepel mogelijkerwijs te laten verlopen . .

Zo ziet zonwering in dubbelglas er uit

Hoe ziet dat er nou uit, die zonwering in dubbel glas?

Hoe zaag je een 10 meter hoge boom om?

Na 30 jaar besef je opeens, die boom in mijn tuin wordt te groot, hoe zaag je een boom van 10 meter om?

Wat je allemaal nodig hebt als je thuis verlaat

je kunt zoveel vergeten als je voor de eerste keer het nest thuis verlaat. Dit artikel zal je helpen.

De beste lamswollen dekbedden

Een uitgebreide uitleg van het woord lam. Hoe zijn de lamswollen dekbedden ontstaan.

Hoe kom je goedkoop aan nieuwe composiet terrastegels?

Hoe kocht ik de terrastegel antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm voor de helft van de prijs.

Rolluiken offertes vergelijken

Rolluiken offertes, vergelijk verschillende leveranciers en bespaar op de totale kosten.

Het leven thuis

Wat is het echte 'thuis' en hoe creëer je gezelligheid?

Kies een hypotheek die bij je past

Als de rentevasteperiode van je hypotheek binnenkort afloopt, stuurt de bank je automatisch een verlengingsvoorstel. Je moet weer keuzes maken.

Voor het eerst op jezelf: wat staat je te wachten?

Op kamers gaan wonen is een uitdaging! In één keer krijg je te maken met allerlei veranderingen, je bent zelfstandig en zelf verantwoordelijk.Je kan je eigen tijd indelen en doen waar je zin in hebt. Je zoekt je eigen kamer, richt deze zelf in en moet deze ook zelf betalen. Lees hier wat er bij komt kijken als je op

Dakkapel, een nieuwe ruimte bij je bestaande huis

Zonder te verhuizen toch een ander huis. Of het nou om een nieuwe slaapkamer, een nieuwe werkkamer of een studeerkamer gaat, een dakkapel is de oplossing. Je zult met meer plezier in je bestaande huis wonen en de waarde gaat flink omhoog.

Nieuwe tuinplannen

Waar let je op als je een nieuwe tuin aanlegt?

Vertrek naar Duitsland

Redenen om te gaan wonen over de grens in Duitsland

Architectuur en zonlicht

Dit artikel gaat over hoe je goed gebruik kan maken van zonlicht in het interieur.

Oplichters in huurmarkt

Er zijn veel oplichters actief in de huurwoning markt

Ideeën voor een tuindoek

Met een tuindoek voeg je een extra dimensie toe aan je tuin. Het geeft je de mogelijkheid extra kleur toe te voegen, extra diepte en zelfs een serie van nieuwe vergezichten.

Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland, positieve en negatieve punten.

Kalkverf zorgt voor unieke sfeer en laat je muren ademen

Kalkverf is een nobele materie die een geoefende aanpak vereist. Een overzicht van de mogelijkheden en verschillende technieken.

Haagse woonhotels

Appartementen met veel wooncomfort, met name gebouwd in Den Haag tijdens het interbellum

Kosten Koper Berekenen

Kosten koper berekenen voor de aankoop van een nieuw huis

low-budget-klus-tips

handige tips om uw huis gezellig te maken