Decoratietip: ontwerp een foto op hout


Publicatie datum:

Wil je graag een mooie foto in je interieur ophangen die een natuurlijke en eigentijdse uitstraling heeft? Kies dan voor een nieuwe trend: laat een foto op hout printen, voor een origineel en een tikje eigenzinnig effect.

Gesponsorde koppelingen

Wil je graag een mooie foto in je interieur ophangen die een natuurlijke en eigentijdse uitstraling heeft? Kies dan voor een nieuwe trend: laat een foto op hout printen, voor een origineel en een tikje eigenzinnig effect. 

Decoratietip: ontwerp een foto op hout

Wil je graag een mooie foto in je interieur ophangen die een natuurlijke en eigentijdse uitstraling heeft? Kies dan voor een nieuwe trend: laat een foto op hout printen, voor een origineel en een tikje eigenzinnig effect. Lees meer over wat de mogelijkheden zijn en laat je inspireren. Van een foto met houtstructuur heb je jarenlang plezier. Ook is dit product, dat in verschillende kwaliteitsuitvoeringen verkrijgbaar is, geschikt als decoratief cadeau.

Wat is een foto op hout?

Je foto wordt afgedrukt op populierenhout, vurenhout of larikshout. Het ene hout heeft meer noesten dan het andere type. Larikshout is ook geschikt voor buiten, als je de foto onder een afdakje ophangt. Doordat de witte kleuren in je foto niet geprint worden, krijgen deze kleuren een houtkleur en zie je subtiel de nerven en noesten, wat een heel natuurlijk effect heeft. De randen zijn strak, dus je hebt geen last van splinters of rafels aan de zijkanten.

In Amerika wordt deze manier van printen al heel veel toegepast. In Nederland begin je het ook steeds meer te zien. Printen op hout is een origineel alternatief voor een foto op canvas. Het effect is natuurlijk en roept een sfeer op van zon en licht of zelfs van een vakantie aan zee.

De mogelijkheden

Alle soorten foto's zijn mogelijk om te verwerken op hout. Kies je favoriete foto uit, zoals een vakantiefoto, een natuurfoto, een foto van jezelf, van je huwelijk of van je kinderen. De foto kan meteen op het hout worden geprint. In dit geval kies je voor natuurlijk ogend hout. De tweede optie is dat het hout nog een afwerking in white wash krijgt. In beide gevallen blijft de inkt goed zitten op de ruwe basis van het hout.

Je foto kan geprint worden op een enkel stuk hout. Wil je een extra natuurlijk effect, dan kunt eventueel ook de keuze maken voor een paneel dat is opgebouwd uit horizontale of verticale planken. Kleine kiertjes zijn dan zichtbaar. Wat je ook kiest, een print op hout staat mooi in elk interieur. Bekijk op internet de verschillende soorten hout en afwerkingen, zodat je kunt inschatten wat jouw favoriete stijl is.

Standaard houten versie

Deze variant is geschikt voor als je van puur natuur houdt:
- Een gele gloed dankzij het hout, wat zorgt voor een natuurlijk effect
- Een goede zichtbaarheid van de houtstructuur
- Laat je een portret printen op deze houten versie, dan neem je het risico dat er een noest in het gezicht voorkomt


White wash uitvoering

Deze uitvoering is voor als je graag een modern effect wilt:
- De kleuren lijken het meest op die van de echte foto
- Er is een lichte zichtbaarheid van de houtstructuur, met de nerven en noesten
- White wash is meer geschikt voor een portretfoto dan de houten uitvoeringKies wat bij je past
Wie houdt er nu niet van frisse lucht en wind die ruist door de bomen? Haal de natuur maar lekker binnen, met een foto op hout. Hiermee heb je een wanddecoratie van goede kwaliteit, die mooi staat in elk type interieur, van klassiek tot ultramodern. Wil je gele en warme kleurschakeringen, dan kies je voor hout. Wil je het hout slechts heel subtiel zien en houd je van een witte gloed, dan is white wash het mooist. Op Print-things.nl kun je zelf uitkiezen wat bij je past. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Decoratietip: ontwerp een foto op hout

Wil je graag een mooie foto in je interieur ophangen die een natuurlijke en eigentijdse uitstraling heeft? Kies dan voor een nieuwe trend: laat een foto op hout printen, voor een origineel en een tikje eigenzinnig effect.

Tips voor het opknappen van de zolder

In veel huizen is de zolder een vergeten ruimte, waar de bewoners eigenlijk nooit komen. Dit artikel geeft tips voor het omtoveren van de zolder van rommelhok naar leefruimte.

Haagse portiekwoningen

geschiedenis van de Haagse portiekwoning

Nieuwe tuinplannen

Waar let je op als je een nieuwe tuin aanlegt?

Bouwen en verbouwen

Bijna iedereen zal op een punt in zijn leven iets aan zijn huis gaan bouwen of verbouwen. Maar aan welke regels moet je nu voldoen?

Reparatie keramische kookplaat, voorkom schade aan keramische kookplaat

Verdien ook € 500,- met het voorkomen van schade aan je keramische kookplaat of de gratis reparatie van je keramische kookplaat.

Goedkoop en mooi wonen in Tilburg

Woningen in Tilburg

Uw huis tijdelijk verhuren

Uw woning tijdelijk verhuren is niet zomaar iets in een land waar de huurrechten zo goed geregeld zijn.

Geen stress over uw verbouwing met een goede begeleiding

Tips voor het goed laten uitvoeren van uw verbouwing

Opzoek naar een woning in Rotterdam?

Artikel over het huren van een huis in Rotterdam. Veel mensen zijn opzoek naar een prettige woning, lees hier een oplossing

Goedkoop schoonmaakmiddel zelf maken

enkele tips om zelf schoonmaakmiddelen te maken.

Ideeën voor een tuindoek

Met een tuindoek voeg je een extra dimensie toe aan je tuin. Het geeft je de mogelijkheid extra kleur toe te voegen, extra diepte en zelfs een serie van nieuwe vergezichten.

De leukste speeltoestellen voor kinderen

Lees hier alles over de leukste speeltoestellen voor in je eigen tuin.

Het kiezen van een kwaliteits rookkanaal

Op zoek naar de juiste kachelpijp

Oh help, ik ga verhuizen!

Verhuizen is al een hele taak. Maar wat nou als je ook nog student bent en eindelijk op jezelf gaat?

Woondecoratietip: Zelfgemaakte foto op hout afdrukken

Aan het bedenken hoe u de woonkamer of de tuin persoonlijker kunt maken? Bent u op zoek naar een bijzondere manier om een mooie familiefoto af te laten drukken?

Bespaar me die koude voeten!

Koude voeten maken dat je de temperatuur als laag ervaart. Dat is niet comfortabel, niet prettig en te duur. Hoe los je koude voeten op?

Design barkrukken

Design barkrukken voor uw moderne keuken

Waar kun je een goed huis bouwen voor 500 euro?

Iedereen heeft recht op een eigen woning, daarom komt er een huis voor iedereen voor maar 500 euro?

Op kamers - Deel 2: Kamer bezichtigen

Op kamers in 3 stappen! Deel 2: Kamer bezichtigen

Het recept voor wasmiddel

Dit wasmiddel is biologisch, milieuvriendelijk en ook door de zeer gevoelige huid te verdragen.

Haagse woonhotels

Appartementen met veel wooncomfort, met name gebouwd in Den Haag tijdens het interbellum

Ramen en Deuren Aanbieding Vergelijk

Om u gewis op weg te helpen hebben wij een hoeveelheid handige toelichtingen voor u samengesteld om de omwisseling van je ramen en deuren zo soepel mogelijkerwijs te laten verlopen . .

De tuinkas

De tuinkas is allang niet meer alleen voor de grote tuinder

Zaaien van Little Gem (sla soort)

Wat je moet weten over het zaaien van Little Gem