Hoe kom je goedkoop aan nieuwe composiet terrastegels?


Publicatie datum:

Hoe kocht ik de terrastegel antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm voor de helft van de prijs.

Gesponsorde koppelingen

Zoals je kunt lezen in mijn artikel voordelige-aanpassing-bouwplan-veranda-afdak hebben we een voordelige veranda gebouwd in onze achtertuin. We hebben hem bewust zo gebouwd dat hij over de breedte het hele terras overdekt. De veranda voldoet goed maar als het hard regent stroomt het regenwater van het hele terras en dat wat van de veranda komt onder de veranda door naar het padje naast de schuur waar het wegloopt naar de openbare weg. Dat bleek toch vervelender als ik verwacht had dus zocht ik een oplossing.

Composiet terrastegels met ondermat:
Ik wilde eerst de schutting en de schuurwand van de veranda verven. Toen ik met een roller de eerste laag grondverf had aangebracht vielen in de schuurwand opeens de tientallen gaatjes op waar de spijkers in waren geschoten. Ik had geen houtplamuur meer dus ging ik naar de Gamma om een tube houtplamuur te halen. Eenmaal in de Gamma ging ik meteen kijken of ze ook een oplossing hadden in de vorm van vlonders o.i.d. waar het water onderdoor kan stromen. Na even zoeken vond ik die in de vorm van composiet terrastegels met ondermat. De prijs viel me echter tegen, € 24.95 voor 4 terrastegels van 30 x 30 cm, dat was op dat moment boven mijn budget.

Detail

Hoe ik goedkoop aan nieuwe composiet terrastegels kwam?
Omdat ik de composiet terrastegels in de normale stelling van de Gamma winkel te duur vond liep ik naar de kassa om mijn tube houtplamuur af te rekenen. Zoals wel vaker liep ik even naar de op = op hoek rechts van de kassa’s. Ik zag het niet meteen maar toen ik één van de, aan de zijkant waar ik tegen opkeek witte, dozen uit het op = op rek haalde zag ik dat het terrastegels  antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm waren voor de helft van de prijs. Ik had 10 m2 nodig en er lagen 13 pakken. Ik ging er blind van uit dat er 1 m2  per pak in zat en nam ze dus alle 13 mee voor maar € 9,98 per pak.

Pak terrastegel  antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm voor de helft van de prijs

Hoe kom je goedkoop aan nog meer nieuwe composiet terrastegels?
Thuisgekomen vertelde ik het goede nieuws aan mijn vrouw en haalde een paar tegels uit een doos om ze te bekijken. Mijn schoonmoeder zag ze ook en vond ze ideaal om er een aantal voor haar achterdeur te leggen op haar marmeren tegels. Ik zei dat ik er waarschijnlijk wel een aantal overhield. Om te bepalen hoeveel ik er over hield haalde ik de eerste doos helemaal leeg. Tot mijn onaangename verrassing zaten er meer 4 composiet terrastegels in. Er bleek dus maar 0,66 m2 per doos in te zitten. In plaats van te veel had ik dus veel te kort composiet terrastegels. Toen bedacht ik dat de Gamma in Hoorn er misschien nog een paar zou kunnen hebben. Ik stuurde een e-mail naar Gamma Hoorn met de vraag of ze wellicht ook nog 6 pakken terrastegel  antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm voor de helft van de prijs hadden liggen. Ik kreeg vrij snel dit antwoord: Goedemorgen meneer Laan, heeft u voor ons de barcode van het product. (dat is het 13 cijferige nummer onder de streepsjes code). dat kan ik het voor u opzoeken in onze voorraad en eventueel ook bij andere bouwmarkten kijken of zij nog wat voor u hebben. een foto van de barcode mag ook. alvast bedankt, Sharon. Ik antwoorde hierop: Goedemorgen Sharon, Bedankt voor je snelle reactie. De barcode is: 8711247601890. Ik hoop dat ze er nog zijn. Als dat het geval is, is het dan mogelijk om ze naar Gamma Grootebroek te laten komen ? Alvast bedankt voor de moeite en ik hoor het graag. Dik Laan. Ik kreeg vervolgens een paar minuten later een voorraadoverzicht van de bewuste composiet terrastegels van een tiental Gamma’s in mijn provincie met naam, adres en telefoonnummer. Ik belde vervolgens met de na Hoorn dichtstbijzijnde Gamma in Purmerend. Deze Gamma had volgens de voorraadlijst nog 23 pakken terrastegels  antraciet Lava Easy-Click, ze gaven echter nog geen korting omdat het er nog genoeg waren voor een middelgroot terras. Ik belde vervolgens met Gamma Heerhugowaard, deze Gamma had volgens de voorraadlijst nog 11 pakken terrastegels  antraciet Lava Easy-Click. Na overleg met de bedrijfsleider kon de baliemedewerkster van Gamma Heerhugowaard mij meedelen dat ik de 7 pakken terrastegels  antraciet Lava Easy-Click die ik nodig had ook voor half geld kon krijgen. Het koste me wel een tientje benzine maar al met al had ik dus de  uiteindelijk grote partij van 20 pakken die ik nodig had wel voor de op = op prijs van € 199,60,- in plaats van de normale prijs van € 399,60.

Composiet terrastegels


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Het recept voor wasmiddel

Dit wasmiddel is biologisch, milieuvriendelijk en ook door de zeer gevoelige huid te verdragen.

Kleuren geven sfeer aan een ruimte

De kleur van een ruimte in je huis bepaalt de sfeer. De sfeer wordt ook verder bepaalt door ramen en lichtinval

Voorjaarsschoonmaak

Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Maar waar haal je de tijd vandaan en wat is het nut?

Dakpannen met een lange levensduur

Door te kiezen voor duurzame dakpannen, kun je veel geld besparen en zorg je goed voor het milieu

Goede sloten betere oplossing tegen inbraak dan politie

Misdaadexperts denken dat betere beveiliging effectiever is dan de inzet van extra politiekracht

De beste houtkachel, veel besparen op je stookkosten

Met en goede houtkachel kun je heel veel besparen op je stookkosten, lees hier wat de beste allesbranders zijn.

Een huis kopen? Ga eerst zelf op onderzoek uit!

Voordat je een huis koopt en je handtekening onder de koopakte zet is het handig om te weten dat je zelf een aantal dingen kunt uitpluizen.

De voor- en nadelen van verschillende soorten tuinafscheidingen

Hierin leest u alles over de verschillende soorten tuinafscheidingen

Ideeën voor een tuindoek

Met een tuindoek voeg je een extra dimensie toe aan je tuin. Het geeft je de mogelijkheid extra kleur toe te voegen, extra diepte en zelfs een serie van nieuwe vergezichten.

low-budget-klus-tips

handige tips om uw huis gezellig te maken

Design meubelen

Design meubels zie je steeds vaker in interieurs verschijnen, wat maakt deze zo bijzonder?

Hoe kom je goedkoop aan een goed energielabel voor je woning?

Het energielabel voor woningen is al sinds 2008 verplicht bij verkoop, hoe kom je goedkoop aan een energielabel voor je woning.

Zaaien van Little Gem (sla soort)

Wat je moet weten over het zaaien van Little Gem

Dakkapel, een nieuwe ruimte bij je bestaande huis

Zonder te verhuizen toch een ander huis. Of het nou om een nieuwe slaapkamer, een nieuwe werkkamer of een studeerkamer gaat, een dakkapel is de oplossing. Je zult met meer plezier in je bestaande huis wonen en de waarde gaat flink omhoog.

Leuke Vloerkleden voor in de Kinderkamer

Dit is een artikel over verschillende leuke vloerkleden voor in de kinderkamer

Decoratietip: ontwerp een foto op hout

Wil je graag een mooie foto in je interieur ophangen die een natuurlijke en eigentijdse uitstraling heeft? Kies dan voor een nieuwe trend: laat een foto op hout printen, voor een origineel en een tikje eigenzinnig effect.

Smallere woningen in trek

Door de economische crisis en het groeiend aantal kleiner wordende huishoudens zijn smallere woningen in trek.

Buitenkeuken

De buitenkeuken is in steeds meer nederlandse tuinen dé nieuwe trend

Draagmuur verwijderen onder toezicht!

Het verwijderen van bouwconstructie's zoals een draagmuur moet dor een erkende aannemer worden uitgevoerd.

Een spannend vergezicht in je tuin

Tover een kale muur in je tuin om tot een schitterend vergezicht. Een tuinschilderij biedt ongekende kansen!

Voor en nadelen van natuursteen tuintegels

De voor en nadelen van natuursteen tuintegels op een rijtje

Bouwen en verbouwen

Bijna iedereen zal op een punt in zijn leven iets aan zijn huis gaan bouwen of verbouwen. Maar aan welke regels moet je nu voldoen?

Hoe kun je goedkoop je gevel reinigen?

Wil je ook makkelijk en goedkoop je gevel ontdoen van die grauwsluier en groene aanslag?

Als het maar lekker ruikt!

Lekkere geuren in je huis zorgen voor sfeer en gezelligheid.

Wat je allemaal nodig hebt als je thuis verlaat

je kunt zoveel vergeten als je voor de eerste keer het nest thuis verlaat. Dit artikel zal je helpen.