Hoe kom je goedkoop aan nieuwe composiet terrastegels?


Publicatie datum:

Hoe kocht ik de terrastegel antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm voor de helft van de prijs.

Gesponsorde koppelingen

Zoals je kunt lezen in mijn artikel voordelige-aanpassing-bouwplan-veranda-afdak hebben we een voordelige veranda gebouwd in onze achtertuin. We hebben hem bewust zo gebouwd dat hij over de breedte het hele terras overdekt. De veranda voldoet goed maar als het hard regent stroomt het regenwater van het hele terras en dat wat van de veranda komt onder de veranda door naar het padje naast de schuur waar het wegloopt naar de openbare weg. Dat bleek toch vervelender als ik verwacht had dus zocht ik een oplossing.

Composiet terrastegels met ondermat:
Ik wilde eerst de schutting en de schuurwand van de veranda verven. Toen ik met een roller de eerste laag grondverf had aangebracht vielen in de schuurwand opeens de tientallen gaatjes op waar de spijkers in waren geschoten. Ik had geen houtplamuur meer dus ging ik naar de Gamma om een tube houtplamuur te halen. Eenmaal in de Gamma ging ik meteen kijken of ze ook een oplossing hadden in de vorm van vlonders o.i.d. waar het water onderdoor kan stromen. Na even zoeken vond ik die in de vorm van composiet terrastegels met ondermat. De prijs viel me echter tegen, € 24.95 voor 4 terrastegels van 30 x 30 cm, dat was op dat moment boven mijn budget.

Detail

Hoe ik goedkoop aan nieuwe composiet terrastegels kwam?
Omdat ik de composiet terrastegels in de normale stelling van de Gamma winkel te duur vond liep ik naar de kassa om mijn tube houtplamuur af te rekenen. Zoals wel vaker liep ik even naar de op = op hoek rechts van de kassa’s. Ik zag het niet meteen maar toen ik één van de, aan de zijkant waar ik tegen opkeek witte, dozen uit het op = op rek haalde zag ik dat het terrastegels  antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm waren voor de helft van de prijs. Ik had 10 m2 nodig en er lagen 13 pakken. Ik ging er blind van uit dat er 1 m2  per pak in zat en nam ze dus alle 13 mee voor maar € 9,98 per pak.

Pak terrastegel  antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm voor de helft van de prijs

Hoe kom je goedkoop aan nog meer nieuwe composiet terrastegels?
Thuisgekomen vertelde ik het goede nieuws aan mijn vrouw en haalde een paar tegels uit een doos om ze te bekijken. Mijn schoonmoeder zag ze ook en vond ze ideaal om er een aantal voor haar achterdeur te leggen op haar marmeren tegels. Ik zei dat ik er waarschijnlijk wel een aantal overhield. Om te bepalen hoeveel ik er over hield haalde ik de eerste doos helemaal leeg. Tot mijn onaangename verrassing zaten er meer 4 composiet terrastegels in. Er bleek dus maar 0,66 m2 per doos in te zitten. In plaats van te veel had ik dus veel te kort composiet terrastegels. Toen bedacht ik dat de Gamma in Hoorn er misschien nog een paar zou kunnen hebben. Ik stuurde een e-mail naar Gamma Hoorn met de vraag of ze wellicht ook nog 6 pakken terrastegel  antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm voor de helft van de prijs hadden liggen. Ik kreeg vrij snel dit antwoord: Goedemorgen meneer Laan, heeft u voor ons de barcode van het product. (dat is het 13 cijferige nummer onder de streepsjes code). dat kan ik het voor u opzoeken in onze voorraad en eventueel ook bij andere bouwmarkten kijken of zij nog wat voor u hebben. een foto van de barcode mag ook. alvast bedankt, Sharon. Ik antwoorde hierop: Goedemorgen Sharon, Bedankt voor je snelle reactie. De barcode is: 8711247601890. Ik hoop dat ze er nog zijn. Als dat het geval is, is het dan mogelijk om ze naar Gamma Grootebroek te laten komen ? Alvast bedankt voor de moeite en ik hoor het graag. Dik Laan. Ik kreeg vervolgens een paar minuten later een voorraadoverzicht van de bewuste composiet terrastegels van een tiental Gamma’s in mijn provincie met naam, adres en telefoonnummer. Ik belde vervolgens met de na Hoorn dichtstbijzijnde Gamma in Purmerend. Deze Gamma had volgens de voorraadlijst nog 23 pakken terrastegels  antraciet Lava Easy-Click, ze gaven echter nog geen korting omdat het er nog genoeg waren voor een middelgroot terras. Ik belde vervolgens met Gamma Heerhugowaard, deze Gamma had volgens de voorraadlijst nog 11 pakken terrastegels  antraciet Lava Easy-Click. Na overleg met de bedrijfsleider kon de baliemedewerkster van Gamma Heerhugowaard mij meedelen dat ik de 7 pakken terrastegels  antraciet Lava Easy-Click die ik nodig had ook voor half geld kon krijgen. Het koste me wel een tientje benzine maar al met al had ik dus de  uiteindelijk grote partij van 20 pakken die ik nodig had wel voor de op = op prijs van € 199,60,- in plaats van de normale prijs van € 399,60.

Composiet terrastegels

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Voor het eerst op jezelf: wat staat je te wachten?

Op kamers gaan wonen is een uitdaging! In één keer krijg je te maken met allerlei veranderingen, je bent zelfstandig en zelf verantwoordelijk.Je kan je eigen tijd indelen en doen waar je zin in hebt. Je zoekt je eigen kamer, richt deze zelf in en moet deze ook zelf betalen. Lees hier wat er bij komt kijken als je op

Optimale kans op huisverkoop: wat doe je zelf?

Je huis verkopen. Wat moet je in ieder geval doen om kans te maken.

Goedkoop schoonmaakmiddel zelf maken

enkele tips om zelf schoonmaakmiddelen te maken.

Een huis kopen? Ga eerst zelf op onderzoek uit!

Voordat je een huis koopt en je handtekening onder de koopakte zet is het handig om te weten dat je zelf een aantal dingen kunt uitpluizen.

Bouwen en verbouwen

Bijna iedereen zal op een punt in zijn leven iets aan zijn huis gaan bouwen of verbouwen. Maar aan welke regels moet je nu voldoen?

Wat De Perfecte Materiaal Is Voor Uw Tuintafel

Voordat je een nieuwe tuintafel koopt moet je zeker weten welke tafel past bij jouw tuin.

Hoe kun je goedkoop je gevel reinigen?

Wil je ook makkelijk en goedkoop je gevel ontdoen van die grauwsluier en groene aanslag?

Goedkoper verhuizen

Verhuizen kan een dure aangelegenheid zijn, met verhuizers, het inrichten van je nieuwe huis en meer kosten. Maar het kan ook goedkoper!

Gipsblokken: kwalitatief en makkelijk

Bouwen met gipsblokken: snel, kwalitatief en flexibel. Een overzicht van de mogelijkheden en soorten.

Stap voor stap verbouwen

Tips bij het stap voor stap verbouwen van je woning

Een bloemetje kan er altijd bij

Van bloemen in huis word je vrolijk en blij. En ze zorgen bovendien voor een gezellig kleurtje en een heerlijk geurtje.

Waarborgsom bij koopcontract woonhuis of appartement

Storten waarborgsom op rekening notaris bij aankoop huis of appartement

Hoe leg ik een tuin aan ?

Dit artikel legt uit hoe je makkelijk een tuin kunt aanleggen.

Kleuren geven sfeer aan een ruimte

De kleur van een ruimte in je huis bepaalt de sfeer. De sfeer wordt ook verder bepaalt door ramen en lichtinval

Ik ga op mezelf!

In dit artikel worden punten genoemd waaraan gedacht moet worden voordat iemand op zichzelf gaat wonen.

Voordelige aanpassing bouwplan veranda afdak

Door een kleine aanpassing aan het bouwplan van een veranda afdak kun je voordeliger bouwen.

Kijkers en kopers: is je huis echt klaar voor de verkoop ?

Je huis staat te koop en je zoekt een koper. Een koper wil eerst kijken. Hoe trek je met je huis de aandacht van potentiële kopers? Hoe vergroot je dus de kans op kijkers en hoe zorg je dat je huis in de goede smaak valt.

De tuin als buitenkamer

Voorjaar, dé tijd om weer in de tuin aan het werk te gaan.

Leuke Vloerkleden voor in de Kinderkamer

Dit is een artikel over verschillende leuke vloerkleden voor in de kinderkamer

Sloophout, meer mogelijkheden dan je denkt

Sloophout is gebruikt hout, maar nog erg geschikt voor een tweede leven.

Pergola

Een pergola in de tuin is zeker niet ouderwets of tuttig. Nee, een pergola is mooi en nuttig! Creeer ook diepte en hoogte in je tuin met deze tips.

Haagse woonhotels

Appartementen met veel wooncomfort, met name gebouwd in Den Haag tijdens het interbellum

Buitenkeuken

De buitenkeuken is in steeds meer nederlandse tuinen dé nieuwe trend

Vertrek naar Duitsland

Redenen om te gaan wonen over de grens in Duitsland

Huis kopen of verkopen

Je huis verkopen tijdens de crisis. Wat moet u weten.