Kleurentips bij het inrichten van de woonkamer


Publicatie datum:

Kleurentips voor je woonkamer? Ga je je woonkamer onder handen nemen? Hou hier dan zeker rekening mee!

Gesponsorde koppelingen

Bij het inrichten van de woonkamer wil je vooral een bepaalde sfeer creeëren. De woonkamer is echt de ruimte waar je komt wanneer je rust nodig hebt, wilt relaxen en ontspannen en waar je je gasten kunt ontvangen. Het is dus een van de belangrijkste ruimtes in je woning. Slim dus om goed na te denken over de inrichting en de sfeer die je hier wilt creeëren. Na een stressvolle dag languit genieten, iets wat we allemaal in onze eigen persoonlijke omgeving willen doen. Daarom is er ook niet één eenduidig antwoord te vinden op de vraag welke kleuren we in de woonkamer het beste kunnen gebruiken. Gelukkig is smaak verschillend. Dit maakt het echter wel lastig, daarom hier wel wat tips voor het kleurgebruik in je woonkamer!

Kleur is een van de belangrijkste elementen om een sfeer te maken. Je kan hier namelijk warmte mee creeëren maar anderzijds ook mooie contrasten mee maken. Kleuren zorgen er ook voor dat je het ruimtegevoel van een bepaalde kamer kunt aanpassen. Zo kun je een ruimte groter of juist kleiner laten lijken of juist langer of hoger. Door gebruik te maken van bepaalde kleuren en patronen pas je dit ruimtegevoel aan.

Groter

Heb je een woonkamer welke wat aan de kleine kant is? Dan is het slim om te werken met lichte kleuren. Zorg er voor dat je muur en het plafond in dezelfde kleur is geschilderd is of zorg er zelfs voor dat het plafond net een tintje lichter is. Door gebruik te maken van horizontale kleuraccenten zorgt je er voor dat een ruimte wat meer diepte krijgt, daarnaast kun je op die manier ook de ruimte wat speelser maken. Pas wel op met het toepassen van te veel kleur. Werk liever met bijvoorbeeld een mooi kleurrijk schilderij in plaats van echt druk kleurgebruik op de muren. Een ruimte wordt dan al snel wat rommeliger wat er voor zorgt dat deze ook kleiner zal gaan lijken.

Een lager plafond

Heb je een erg hoog plafond in een ruimte? Dit kan prachtig zijn maar geeft ook snel al een wat ongezellig gevoel. Vaak zie je dit in oude herenhuizen of bijvoorbeeld omgebouwde fabrieken of pakhuizen. Hoe kun je dit nu verhelpen? Het plafond in een donkere kleur schilderen zorgt er voor dat deze optisch lager lijkt. Wanneer je op het plafond ook omlijstingen hebt zitten is het aan te raden om deze in dezelfde kleur als het plafond te schilderen zodat dit één geheel wordt. Wanneer je je wanden ook te hoog en nogal kaal vindt dan kun je deze breken door horizontale vlakken aan te brengen. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van lambrisering.

Accentwand

Wanneer je in je woonkamer een wand wilt accentueren kun je deze in een andere kleur schilderen. Belangrijk hierbij is dat je ook durft om met deze wand goed uit te pakken. Wees niet bang dat het misschien niet meteen is wat je er van verwacht, je pakt zo weer een kwast en verft deze in een andere kleur. Ook wanneer je na een periode wel uitgekeken bent op de muur is het natuurlijk gemakkelijk deze weer in een andere kleur te zetten.

Wanneer de accentmuur klein is kun je het beste kiezen voor een flink opvallende kleur. Hoe groter echter het oppervlakte van de wand zal zijn, hoe minder opvallend je de kleur maakt. Dit zorgt er namelijk voor dat deze kleur niet heel de ruimte gaat beïnvloeden. Bij grotere muren kies je dus beter een kleur welke wat grijstinten bevat om het net wat neutraler te maken. Zorg er bij grotere oppervlakten ook voor dat je niet werkt met een hoge glansgraad maar juist mat, omdat glas zorgt voor een drukker effect.    

Wit gebruiken

Wanneer je je woonkamer echt neutraal wilt houden en liever werkt met gekleurde meubelen of woonaccessoires is het helemaal wit houden van een woonkamer een goede optie. Dit is uiteraard een erg neutrale kleur waar in principe alle bij past. De kamer zal op deze manier ruim en ook modern aanvoelen. Zorgt er met de juiste muebelen en materialen we voor dat de woonkamer op deze manier niet koud zal gaan aanvoelen. Zorg dat je persoonlijkheid terug komt en maak gebruik van warme en natuurlijke materialen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 37
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Waarom Teak Hout Zo Populair Is

Teakhout is erg populair, maar waarom eigenlijk?

Hoe leg ik een tuin aan ?

Dit artikel legt uit hoe je makkelijk een tuin kunt aanleggen.

Bespaar me die koude voeten!

Koude voeten maken dat je de temperatuur als laag ervaart. Dat is niet comfortabel, niet prettig en te duur. Hoe los je koude voeten op?

Verschillende manieren om je matras te reinigen

Je zult je wel afvragen: 'Hoe reinig ik nou eigenlijk een matras?', er zijn namelijk vele manieren om het matras schoon te maken.

Bouwmaterialen online kopen?

Online bouwmaterialen kopen tegen de beste prijzen is makkelijk en snel.

Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland, positieve en negatieve punten.

Op kamers - Deel 2: Kamer bezichtigen

Op kamers in 3 stappen! Deel 2: Kamer bezichtigen

De voor- en nadelen van verschillende soorten vloerbedekking

Lees hier alles over verschillende soorten vloeren voor in huis.

Zonwering in dubbel glas - een uitkomst

Zonwering tussen twee lagen isolatieglas. Veel voordelen, eenvoudig in gebruik. Toch niet populair.

Sloophout, meer mogelijkheden dan je denkt

Sloophout is gebruikt hout, maar nog erg geschikt voor een tweede leven.

Kleuren geven sfeer aan een ruimte

De kleur van een ruimte in je huis bepaalt de sfeer. De sfeer wordt ook verder bepaalt door ramen en lichtinval

De tuinkas

De tuinkas is allang niet meer alleen voor de grote tuinder

Een eigen huis als je ouder bent

Wat vind je fijner als je ouder wordt? Verhuizen, of blijven wonen met enkele aanpassingen?

Subtropische vijvertjes

Wat is dit ? hoe maak je ze ?

Rolluiken offertes vergelijken

Rolluiken offertes, vergelijk verschillende leveranciers en bespaar op de totale kosten.

Waar kun je een goed huis bouwen voor 500 euro?

Iedereen heeft recht op een eigen woning, daarom komt er een huis voor iedereen voor maar 500 euro?

Voor het eerst op jezelf: wat staat je te wachten?

Op kamers gaan wonen is een uitdaging! In één keer krijg je te maken met allerlei veranderingen, je bent zelfstandig en zelf verantwoordelijk.Je kan je eigen tijd indelen en doen waar je zin in hebt. Je zoekt je eigen kamer, richt deze zelf in en moet deze ook zelf betalen. Lees hier wat er bij komt kijken als je op

Wat is de beste Jacuzzi, wat is de goedkoopste Jacuzzi?

Een goede Jacuzzi hoeft niet duur te zijn. Op zoek naar de beste Jacuzzi voor het minste geld.

Een huis kopen? Ga eerst zelf op onderzoek uit!

Voordat je een huis koopt en je handtekening onder de koopakte zet is het handig om te weten dat je zelf een aantal dingen kunt uitpluizen.

Zo goedkoop mogelijk een kleine ruimte inrichten

tips voor een originele en goedkope inboedel

Buitenkeuken

De buitenkeuken is in steeds meer nederlandse tuinen dé nieuwe trend

Makeover met een klein budget

Tips om voor weinig geld je interieur te vernieuwen.

Goed, goedkoop en veilig zelf je huis schilderen

Lees hier hoe je goed, veilig en goedkoop zelf je huis kan schilderen.

Meubels whitewashen

Zelf meubelstukken whitewashen

Vertrek naar Duitsland

Redenen om te gaan wonen over de grens in Duitsland