Verschillende manieren om je matras te reinigen


Publicatie datum:

Je zult je wel afvragen: 'Hoe reinig ik nou eigenlijk een matras?', er zijn namelijk vele manieren om het matras schoon te maken.

Gesponsorde koppelingen

Een matras is op meerdere manieren te reinigen. Dat is nodig, want een matras wordt iedere dag gebruikt. Allereerst is het belangrijk om het beddengoed wekelijks te wassen. Het beddengoed vormt een beschermlaag voor het matras. Door het beddengoed wekelijks te wassen zal het matras ook minder vuil aantrekken, dit krijgt zo namelijk veel minder kans. 


Het matras regelmatig stofzuigen
Als u het matras regelmatig stofzuigt, zuigt u de haren, stof en uitwerpselen van de huisstofmijt op. Het stofzuigen van het matras is iedere drie weken nodig.

Matras schoonmaken

Het luchten van het matras
Na het stofzuigen laat u het matras goed luchten. Zet het raam minimaal een uur ver open, zodat er voldoende frisse lucht naar binnen kan stromen. Het is nog beter om een korte tijd twee ramen tegen elkaar open te zetten. Dan komt er veel meer frisse lucht binnen. Het luchten van het matras is noodzakelijk, omdat veel mensen in mindere of meerdere mate transpireren. Het matras neemt als dit vocht op. Dus door goed te luchten kan het vocht verdampen. Het beste is om dagelijks kort te luchten en één keer per week langere tijd te luchten, bijvoorbeeld minimaal een half uur.

Het matras reinigen met een zeepsopje en warm water

Hele kleine vlekken kunt u het beste verwijderen met een zeepsopje van warm water. Wees zuinig met water, maak het matras dus niet te nat. Het vocht kan namelijk door het matras blijvend worden opgenomen en dit bevordert de schimmelgroei. Laat na het verwidjeren van de vlek het matras goed drogen. Zonodig kunt u het drogen met een föhn, maar laat het matras daarna altijd nog een tijd drogen. 


Het reinigen met een stoomreiniger

U kunt het matras ook reinigen met een stoomreiniger. Deze stoomreiniger kunt u huren. Door hete stoom worden alle allergenen,bacteriën, schimmels en huismijten bestreden, ze worden onschadelijk gemaakt. Beng voorzichtig met de stoom, breng niet teveel stoom op één plaats aan. Want zo kunt u het matras blijvend beschadigen. Ook nu mag het matras niet te vochtig worden, dus ben voorzichtig en zuinig met het reinigen met stoom.

Tweepersoons bed
Iets over de huisstofmijt

Een huisstofmijt voedt zich hoofdzakelijk met huidschilfers, schimmel en urine. Huisstofmijt komt in principe overal voor. In zuurstofarme gebieden en in zeer koude gebieden is de huisstofmijt minder aanwezig. Een huisstofmijt houdt van een temperatuur die rond de 25 graden Cclcius ligt. eerder heeft de huisstofmijt voorkeur voor weinig verse lucht, donkere ruimtes en weinig temperatuurschommeling. De huisstofmijt veroorzaakt neusjeuk, last van ogen, oorontsteking, keelontsteking en hoest. 

Het bestrijden van de huisstofmijt

Zoals al eerder genoemd was het beddengoed wekelijks. Was regelmatig de matrashoes uit. U kunt bijvoorbeeld ook een allergeendichte matrashoes om u matras doen. Zorg ervoor dat er voldoende daglicht in de kamer binnen kan. Ventileer de slaapkamer iedere dag, soms meerdere keren per dag.

Matras

Draai het matras regelmatig om
In matrassen kunnen ligkuilen ontstaan. Het is aan te raden om dan eens per maand het matras om te draaien. Zo blijft het matras meer gelijk en de ligkuilen verminderen.

Soda strooien over het matras
Strooi iedere maand een beetje soda over het matras, verdeel de soda goed over het hele matras. Soda onttrekt vocht aan het matras. Maar ook de vieze luchtjes. Laat de soda zo´n vier uur liggen en stofzuig daarna de soda op. Lucht hierna je bed nog kort. Wees zuinig met het strooien van soda, want een stofzuiger houdt niet van veel soda.

Was het beddengoed op zestig graden in de wasmachine
Was het beddengoed wekelijks op zestig graden Celsius. Deze temperatuur is belangrijk om dat deze afrekent met alle bacteriën

Wijnvlek op matras

Urinevlekken verwijdert u snel

Vooral in een kinderbedje kan het gebeuren dat er een urinevlek op het matras zit. 
In dit geval kunt u het beste azijn gebruiken om te vlek te deppen. Dus dep de vlek heel goed met een warm water waaraan een grote scheut azijn is toegevoegd. U zult merken dat azijn ook de vieze geur tegengaat. Na de behandeling met azijn, nog behandelen met warm water. Hierna de vlek heel goed laten drogen.

Ten slotte
Ook een matras moet regelmatig gelucht en schoongemaakt worden. In ieder geval minimaal iedere maand stofzuigen. Een goed onderhouden matras kan vele jaren mee.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Kijkers en kopers: is je huis echt klaar voor de verkoop ?

Je huis staat te koop en je zoekt een koper. Een koper wil eerst kijken. Hoe trek je met je huis de aandacht van potentiële kopers? Hoe vergroot je dus de kans op kijkers en hoe zorg je dat je huis in de goede smaak valt.

LED Verlichting dé trend van 2013

LED Verlichting is dé trend van 2013, steeds meer mensen stappen over, en met goede reden!

Hoe onderzoek je wat de maximale hypotheek is dat je kan lenen

Deze aanbevelingen steunen je bij het voledig voorbereid zijn bij het nemen van een hypotheek

De voor- en nadelen van verschillende soorten vloerbedekking

Lees hier alles over verschillende soorten vloeren voor in huis.

Gipsblokken: kwalitatief en makkelijk

Bouwen met gipsblokken: snel, kwalitatief en flexibel. Een overzicht van de mogelijkheden en soorten.

Een moestuin op je balkon

Lees hier hoe je van een kleine tuin iets gezelligs kunt maken.

Design barkrukken

Design barkrukken voor uw moderne keuken

Voor het eerst op jezelf: wat staat je te wachten?

Op kamers gaan wonen is een uitdaging! In één keer krijg je te maken met allerlei veranderingen, je bent zelfstandig en zelf verantwoordelijk.Je kan je eigen tijd indelen en doen waar je zin in hebt. Je zoekt je eigen kamer, richt deze zelf in en moet deze ook zelf betalen. Lees hier wat er bij komt kijken als je op

Nieuwe tuinplannen

Waar let je op als je een nieuwe tuin aanlegt?

Haagse portiekwoningen

geschiedenis van de Haagse portiekwoning

Kalkverf zorgt voor unieke sfeer en laat je muren ademen

Kalkverf is een nobele materie die een geoefende aanpak vereist. Een overzicht van de mogelijkheden en verschillende technieken.

Hoe een kleine woonkamer eigentijds en trendy inrichten?

Heb je een kleine woonkamer die je toch gezellig, eigentijds en trendy wil inrichten? Geen probleem, met deze tips maak je van je kleine woonkamer een gezellige en moderne ontmoetingsruimte!

Energiebesparen kan iedereen!

Huishoudens laten geld liggen door niet op woningisolatie en energiebesparing te letten.

Een eigen huis als je ouder bent

Wat vind je fijner als je ouder wordt? Verhuizen, of blijven wonen met enkele aanpassingen?

Wat is het verschil tussen Bluestone en Marmer?

Bluestone en Marmer worden allebei verkocht als hardstenen terrastegels, wat is het verschil tussen Bluestone en Marmer?

Woningmarkt

Een betoog over de te hoge vraagprijzen in de woningmarkt.

Dakkapel, een nieuwe ruimte bij je bestaande huis

Zonder te verhuizen toch een ander huis. Of het nou om een nieuwe slaapkamer, een nieuwe werkkamer of een studeerkamer gaat, een dakkapel is de oplossing. Je zult met meer plezier in je bestaande huis wonen en de waarde gaat flink omhoog.

De leukste speeltoestellen voor kinderen

Lees hier alles over de leukste speeltoestellen voor in je eigen tuin.

Hoe maak je een goedkope of zelfs gratis houten loungebank?

Steeds meer mensen willen graag een houten loungebank in de tuin, zo maak je die goedkoop of zelfs gratis.

Een bloemetje kan er altijd bij

Van bloemen in huis word je vrolijk en blij. En ze zorgen bovendien voor een gezellig kleurtje en een heerlijk geurtje.

Makeover met een klein budget

Tips om voor weinig geld je interieur te vernieuwen.

Voor de eerste keer op jezelf wonen wat komt er allemaal bij kijken

Als je het huis uit gaat waar moet je dan allemaal aan denken?

Subtropische vijvertjes

Wat is dit ? hoe maak je ze ?

Liever een goed bed

Voor een goede nachtrust heb je een goed bed nodig. Waar let je op?

Opzoek naar een woning in Rotterdam?

Artikel over het huren van een huis in Rotterdam. Veel mensen zijn opzoek naar een prettige woning, lees hier een oplossing