Dubbelglas, kosten en voordelen


Publicatie datum:

Dubbelglas is tegenwoordig de standaard in elk huis, maar wat zijn de kosten en hoe worden deze berekend?

Gesponsorde koppelingen

In de wat oudere huizen heeft men in de ramen niet altijd dubbelglas aangebracht. Zeker wanneer u een woning hebt die gebouwd is voor de jaren tachtig van de vorige eeuw, kan het met de energiezuinigheid en isolatie nog wel eens schorten. Elke verbetering in de isolatie van een dergelijke woning kan u enorm schelen in de kosten voor verwarming.

Energielabel

De regering heeft ook besloten, onder andere gedwongen door een tik op de vingers van de EU, om het energielabel verplicht te stellen. Daar ligt een kans voor eigenaren van woningen. Dubbelglas is een heel effectieve manier om uw ramen te isoleren, en dus het energielabel op te waarderen.
Dubbelglas kosten zijn behoorlijk hoog, maar meestal zal het geld redelijk snel terug te verdienen zijn in de vorm van besparingen in de stookkosten. Bij de verkoop van het huis zal de isolatie ook zijn waarde tonen. Niet alleen omdat u als verkoper voldoet aan de wettelijke normen, maar vooral omdat de woning aantrekkelijker wordt voor toekomstige kopers.

Hoe worden de dubbelglas kosten berekend?

De prijzen van dubbelglas beginnen bij ongeveer € 30 per vierkante meter beglazing. Dit is een gemiddelde prijs, iedere glaszetter heeft eigen tarieven. Ook zijn er vier isolatieklassen bij dubbelglas, Standaard, HR, HR+ en HR+. Een hogere isolatieklasse betekend dat de dubbelglas kosten ook hoger zijn. U kunt per klasse op een verhoging van ongeveer € 5 rekenen.

Let op; de glaszetter moet ook nog betaald worden

Het gemiddelde uurloon van een glaszetter is ongeveer € 30. Ook hier is het zaak voorzichtig te zijn, verschillende bedrijven willen nog wel eens spelen met cijfers om de prijzen lager te laten lijken. Een lager uurloon kan betekenen dat de prijs per vierkante meter gewoon verhoogd wordt. Zorg er dus voor dat u goed geïnformeerd bent voordat u een offerte accepteert.

Subsidie aanvragen?

De nationale subsidie op het aanbrengen van dubbelglas is helaas niet meer. Maar wanneer u even langsgaat bij het plaatselijke gemeentehuis kunt u er achter komen of uw gemeente nog wel een subsidie verstrekt. Die hoeft niet direct betrekking te hebben op isolatie of dubbelglas kosten, een subsidie op woningverbeteringen kan ook al helpen.
Het aanvragen van subsidie is niet altijd eenvoudig. En het betekend dat u papieren moet gaan invullen en zich aan normen en regeltjes moet gaan houden. Maar wanneer dat betekend dat de gemeente een deel van de rekening betaald kan het de moeite waard zijn.

De woning ziet er beter uit, en is dus meer waard

Een glaszetter is een vakman en de dubbelglas kosten moeten terugverdiend worden. U hebt de vakman in huis, en vakmensen zijn meestal wel bereid om over hun vak te praten en adviezen te geven. En het aanzien betekend veel.
Dat u dubbele beglazing aan gaat brengen of laat aanbrengen betekend dat een vakman al uw ramen onder ogen gaat krijgen. Maak daar gebruik van om ook de staat van onderhoud van de kozijnen weer op op peil te brengen.Wanneer niet alleen de beglazing en de isolatie verbeterd is, maar ook de manier waarop uw huis er uit ziet, verhoogd dat alweer, bijna ongemerkt, de waarde van uw woning.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Bouwen en verbouwen

Bijna iedereen zal op een punt in zijn leven iets aan zijn huis gaan bouwen of verbouwen. Maar aan welke regels moet je nu voldoen?

Voor het eerst op jezelf: wat staat je te wachten?

Op kamers gaan wonen is een uitdaging! In één keer krijg je te maken met allerlei veranderingen, je bent zelfstandig en zelf verantwoordelijk.Je kan je eigen tijd indelen en doen waar je zin in hebt. Je zoekt je eigen kamer, richt deze zelf in en moet deze ook zelf betalen. Lees hier wat er bij komt kijken als je op

De beste vaatwastabletten, de goedkoopste vaatwastabletten

Welke vaatwastabletten zijn als beste getest door de consumentenbond en welke zijn het goedkoopst.

Lekkage verhelpen

Een lekkage komt nooit gelegen en kan veel schade opleveren. Dicht het lek zelf aan de hand van dit artikel!

Kleuren geven sfeer aan een ruimte

De kleur van een ruimte in je huis bepaalt de sfeer. De sfeer wordt ook verder bepaalt door ramen en lichtinval

Het huishouden doen een vak apart

schoonmaken, wassen, strijken het is eigenlijk een vak apart. Hoe doe je dat nu als je voor het eerst op eigen benen staat.

Ontdek jouw woonstijl

Ben jij op zoek naar je eigen woonstijl? Lees hier tips die je kunnen helpen.

Kies je huis

In wat voor soort type woning zou jij willen wonen. De meest voorkomende woningen in Nederland staan beschreven in dit artikel.

Bespaar me die koude voeten!

Koude voeten maken dat je de temperatuur als laag ervaart. Dat is niet comfortabel, niet prettig en te duur. Hoe los je koude voeten op?

Dakpannen met een lange levensduur

Door te kiezen voor duurzame dakpannen, kun je veel geld besparen en zorg je goed voor het milieu

Een spannend vergezicht in je tuin

Tover een kale muur in je tuin om tot een schitterend vergezicht. Een tuinschilderij biedt ongekende kansen!

low-budget-klus-tips

handige tips om uw huis gezellig te maken

Stap voor stap behangen

In dit artikel leest u meer over behangen.

Waarom Teak Hout Zo Populair Is

Teakhout is erg populair, maar waarom eigenlijk?

Zo ziet zonwering in dubbelglas er uit

Hoe ziet dat er nou uit, die zonwering in dubbel glas?

Vloer egaliseren in het belang voor u nieuwe vloer.

Als u een nieuwe vloer wilt gaan leggen is het belangrijk de ondervloer eerst te egaliseren.

Zo naar boven, zo naar beneden

Met een trap kun je naar boven en beneden. Een trap moet veilig zijn, maar mag er ook mooi uitzien.

Behang: schuimvinyl

Hoe is schuimvinyl opgebouwd?

Makeover met een klein budget

Tips om voor weinig geld je interieur te vernieuwen.

Tuinschermen of schuttingen laten plaatsen voordelig en snel.

Het plaatsen van schuttingen en tuinschermen is geen makkelijke klus.

Ideeën voor een tuindoek

Met een tuindoek voeg je een extra dimensie toe aan je tuin. Het geeft je de mogelijkheid extra kleur toe te voegen, extra diepte en zelfs een serie van nieuwe vergezichten.

Decoratietip: ontwerp een foto op hout

Wil je graag een mooie foto in je interieur ophangen die een natuurlijke en eigentijdse uitstraling heeft? Kies dan voor een nieuwe trend: laat een foto op hout printen, voor een origineel en een tikje eigenzinnig effect.

Een leuke krijtbordtafeltje maken

Uitleg hoe je zelf een leuk krijtbordtafeltje kunt maken

Oh help, ik ga verhuizen!

Verhuizen is al een hele taak. Maar wat nou als je ook nog student bent en eindelijk op jezelf gaat?

Zelf de wijnkelder inrichten.

Zelf wijnnissen maken voor in de wijnkelder.