Liever een goed bed


Publicatie datum:

Voor een goede nachtrust heb je een goed bed nodig. Waar let je op?

Gesponsorde koppelingen

Je hebt de hele dag hard gewerkt en een heleboel verschillende activiteiten gedaan. Het was allemaal prettig, maar ook wel wat intensief. Je kijkt er daarom al naar uit om in je bed heerlijk uit te rusten van alle vermoeienissen, zodat je de volgende ochtend weer fris  en vrolijk opstaat. Als dat maar lukt.

Een goed bed

Om lekker te kunnen slapen moeten de basisvoorwaarden in orde zijn. Er zijn verschillende basisvoorwaarden die van belang zijn, maar laten we maar beginnen met de basis. En dat is natuurlijk het bed. Zeker als je wat ouder bent is de hoogte belangrijk, wat hoger is prettiger om in en uit het bed te kunnen stappen. Mocht je van plan zijn een nieuw bed aan te schaffen, dan is het een goed idee om dit in je achterhoofd te houden. Een hoger bed is dan misschien geen factor bij het slapen zelf, maar wel bij het in bed stappen en vooral bij het weer opstaan.

 

De bodem

Tijdens je slaap moet je lijf zich kunnen ontspannen. Een verkeerde lighouding kan, paradoxaal genoeg, ontspannend lijken, maar de spierpijn van de volgende dag leert je dat je toch niet optimaal gelegen hebt. De basis van je lighouding is de bedbodem. Een bed bodem die teveel veert en dus te zacht is zorgt ervoor dat je rug in een bocht komt te liggen. Lig je te lang op zo’n zachte bodem dan is de kans op rugproblemen groot. Een te harde bodem daarentegen ligt ook niet prettig. Verschillende lattenbodems zijn per lat voorzien van schuifjes, waarmee de hardheid van de bodem is bij te stellen. Er zijn verschillende soorten bedbodems in de handel, wat het beste bij je past hangt af van je persoonlijke voorkeuren en je eigen lijf. Vraag in de beddenwinkel altijd om deskundig advies.

 

Een bewegende bedbodem

Als je toch van plan  bent om een nieuwe  bedbodem aan te schaffen is het zeker een idee om een elektrisch verstelbare bodem te overwegen. Bij zo’n beweegbare variant is vaak het hoofdeinde, het voeteneinde en vaak ook beide afzonderlijk, te verstellen. Soms is het lekker om de voeten wat hoger te leggen, soms is het juist fijn om wat rechter te zitten. Fijn om nog wat in bed te kunnen lezen, televisie te kijken, ontbijt op bed te gebruiken, en zo kun je nog wel wat voorbeelden bedenken.

 

De matras

Tijdens je slaap moet elk lichaamsdeel voldoende ondersteuning krijgen. Het is juist die ondersteuning die voor de noodzakelijke ontspanning kan zorgen. En dat scheelt een heleboel in je energie. Net als bij de bedbodems zijn ook matrassen in verschillende hardheden en diktes te verkrijgen. Wat het beste bij je past is een kwestie van persoonlijke voorkeur, je gewicht, of je veel draait, of je ondersteuning nodig hebt en dergelijke. Vraag aan de bed- en matrasspecialist om advies, laat je uitleggen wat het verschil is tussen de verschillende typen matrassen. Het is nooit verstandig om te snel een matras aan te schaffen. Het is het mooist als je even kunt gaan proefliggen op een matras.  Doe dat niet te snel. Na een tien tot twintig seconden kun je er nog niets over zeggen. Je lijf heeft een paar minuten nodig om te ontspannen en pas daarna kun je voelen hoe je lijf op de matras reageert.

 

Aandacht is belangrijk

De aanschaf van een nieuw bed is belangrijk genoeg om ruim de tijd voor te nemen. Bedenk dat we een groot deel van ons leven in bed doorbrengen. En het is wel zo prettig als dat geen fysieke ongemakken oplevert, maar dat je werkelijk de rust en ontspanning kunt vinden die nodig is om er de volgende dag weer tegenaan te kunnen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 59
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie wonen

Eetkamerstoelen belangrijk meubel item

Hip en trendy design meubelen zijn weer helemaal in,

Dakkapel, een nieuwe ruimte bij je bestaande huis

Zonder te verhuizen toch een ander huis. Of het nou om een nieuwe slaapkamer, een nieuwe werkkamer of een studeerkamer gaat, een dakkapel is de oplossing. Je zult met meer plezier in je bestaande huis wonen en de waarde gaat flink omhoog.

Hoe berg je alles in je slaapkamer op?

Een nieuwe kast voor op je slaapkamer, hoe pak je dat aan en waar liggen de kansen?

Reparatie keramische kookplaat, voorkom schade aan keramische kookplaat

Verdien ook € 500,- met het voorkomen van schade aan je keramische kookplaat of de gratis reparatie van je keramische kookplaat.

Pergola

Een pergola in de tuin is zeker niet ouderwets of tuttig. Nee, een pergola is mooi en nuttig! Creeer ook diepte en hoogte in je tuin met deze tips.

Goedkoop tuinieren, gratis tuinplanten, onderhoudsvrije tuin

Een mooie, onderhoudsvrije tuin hoeft niet duur te zijn.

Zelf een laminaatvloer leggen

Lees hier hoe je zelf een laminaatvloer kunt leggen.

Sleutel-op-de-deur ja of nee?

Voor en nadelen van een sleutel-op-deur-woning!

Een nieuw bed, een nieuw matras

Een nieuw matras kopen? Waar moet je dan op letten?

Oh help, ik ga verhuizen!

Verhuizen is al een hele taak. Maar wat nou als je ook nog student bent en eindelijk op jezelf gaat?

Hoe zaag je een 10 meter hoge boom om?

Na 30 jaar besef je opeens, die boom in mijn tuin wordt te groot, hoe zaag je een boom van 10 meter om?

Stap voor stap verbouwen

Tips bij het stap voor stap verbouwen van je woning

De beste lamswollen dekbedden

Een uitgebreide uitleg van het woord lam. Hoe zijn de lamswollen dekbedden ontstaan.

Hoe een kleine woonkamer eigentijds en trendy inrichten?

Heb je een kleine woonkamer die je toch gezellig, eigentijds en trendy wil inrichten? Geen probleem, met deze tips maak je van je kleine woonkamer een gezellige en moderne ontmoetingsruimte!

Voor de eerste keer op jezelf wonen wat komt er allemaal bij kijken

Als je het huis uit gaat waar moet je dan allemaal aan denken?

Draagmuur verwijderen onder toezicht!

Het verwijderen van bouwconstructie's zoals een draagmuur moet dor een erkende aannemer worden uitgevoerd.

Uw huis tijdelijk verhuren

Uw woning tijdelijk verhuren is niet zomaar iets in een land waar de huurrechten zo goed geregeld zijn.

Isoleren is besparen - isolatie - tips

Zoals iedereen weet en beseft, zijn onze energiefakturen de laatste tijd fel de lucht ingeschoten en niemand is er blij mee. Goed isoleren is gewoon 'een must'.

Zelf de wijnkelder inrichten.

Zelf wijnnissen maken voor in de wijnkelder.

Zo ziet zonwering in dubbelglas er uit

Hoe ziet dat er nou uit, die zonwering in dubbel glas?

Het maken van een tv paneel

Een beschrijving voor het bouwen van een tv paneel met een paneel,twee balken en ledikanthaken.

Hoe maak je een grotere schuur met veranda voor weinig geld?

Naar aanleiding van het vernieuwen van het dak kwam de aannemer met het voorstel om hem te verhogen en er een veranda aan te maken.

De tuin als buitenkamer

Voorjaar, dé tijd om weer in de tuin aan het werk te gaan.

Ik ga op mezelf!

In dit artikel worden punten genoemd waaraan gedacht moet worden voordat iemand op zichzelf gaat wonen.

Waarin een kleine tuin groot kan zijn

Met wat handige tips kun je een kleinere tuin toch groter doen lijken.