Een spannend vergezicht in je tuin


Publicatie datum:

Tover een kale muur in je tuin om tot een schitterend vergezicht. Een tuinschilderij biedt ongekende kansen!

Gesponsorde koppelingen

Op een mooie dag besluit je de tuinstoel in de tuin te zetten. Ook als de temperatuur niet genoeg meewerkt voor een zomerse outfit kun je met gepaste kledij toch van een mooie dag genieten. De frisse wind waait in je gezicht terwijl je je ogen een rondje door de tuin laat maken. Sommige struiken staan in de knop, andere laten alweer frisse blaadjes zien. Wat lager bij de grond zorgen kleurige bloemen voor de noodzakelijke vrolijkheid. Het ziet er allemaal erg goed uit. Heel tevreden laat je je blik verder dwalen. Tot je bij die kale muur aankomt. Is daar nou niet iets leukers van te maken?

Weg met dat grauwe 

Grauwe, saaie muren vragen om een oplossing. In je woonkamer heb je voor zo’n saaie muur altijd een oplossing voorhanden. Je zet er een leuke kast of een ander meubelstuk tegenaan, je schildert de muur in een spannende kleur of je hangt er een schitterende afbeelding.  Het gebruik van frisse kleuren kan de grauwe saaiheid als bij toverslag veranderen in een sprankelend en vrolijk geheel. Waar eerst een saaie muur was ontstaat wellicht het mooiste en gezelligste plekje in je woonkamer. Zou zoiets buitenshuis ook kunnen?

 

Een kleurtje buiten

Ook buiten kun je zo’n saaie muur transformeren in een vrolijk en spannend uitzicht. Dat kan met objecten, zoals een spiegel of zonnewijzer, je kunt ook met kleur werken. Het is niet altijd een optie om de muur in zijn geheel te voorzien van een nieuwe kleurlaag. Maar dat hoeft ook niet: waarom zou je geen gebruik maken van een tuinschilderij of tuinposter?

 

Tuinschilderij, tuinposter, tuindoek

TuinschilderijEen tuinschilderij, tuinposter of tuindoek is een afbeelding die op speciaal weerbestendig doek is afgedrukt en vervolgens is opgespannen. Je kunt zo’n tuinschilderij buiten aan de muur hangen, waardoor de saaie muur de opfleuring krijgt waar hij al een tijdje om schreeuwt. En het mooie is natuurlijk: je hebt zelf de regie over hetgeen op het tuinschilderij komt te staan.

 

Ruime keuze

Je kunt voor een tuinschilderij een keuze maken uit een standaardaanbod aan foto’s, maar je kunt natuurlijk ook je eigen fotoverzameling doorspitten om een geschikt exemplaar te vinden. En dat kan van alles zijn. Misschien vind je het leuk om een reproductie van een abstract en veelkleurig werk in je tuin te hebben, misschien kies je liever voor een bijzonder vergezicht. Zo kijk je straks tussen de struiken van je tuin door op een uitzicht over de Middellandse Zee, een tropisch regenwoud of de Veluwse heidevelden. Misschien vind je een klassiek uitzicht leuker, en waan je jezelf in een prieeltje, waar druivenranken zich tussen de stenen pilaren slingeren…. Laat je fantasie maar eens de vrije loop!  Nog een belangrijk voordeel van een tuinposter is dat je kunt wisselen wanneer je wilt. Zodra je bent uitgekeken op een berguitzicht schakel je moeiteloos over op de Egyptische piramiden. Zo kun je voor elke periode in het jaar een ander uitzicht kiezen. Voordeel is, dat je daardoor niet zo snel op een bepaald uitzicht uitgekeken raakt.

 

Laten maken

De meeste mensen hebben geen printers thuis waarmee ze hun foto’s op groot doek kunnen afdrukken, daar zul je geen uitzondering op zijn. Gelukkig kun je bij allerlei fotodiensten online een tuinschilderij laten maken. Het resultaat wordt je netjes thuisgestuurd.

 

Nog één dingetje

In ons vaderlands klimaat hebben we regelmatig te maken met stevige regenbuien en harde wind. Het zou jammer zijn als je bijzondere tuinschilderij er in dat soort omstandigheden onverhoeds vandoor gaat. Ophangen aan een enkel schilderijhaakje is dus niet zo’n goed idee. Het materiaal van het tuinschilderij is berekend op zwaar weer. Je zult zelf moeten zorgen voor een stevige bevestiging op meerdere punten.

 

(c) 2015-02-14 HvG

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 59
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie wonen

Zo goedkoop mogelijk een kleine ruimte inrichten

tips voor een originele en goedkope inboedel

Kies een hypotheek die bij je past

Als de rentevasteperiode van je hypotheek binnenkort afloopt, stuurt de bank je automatisch een verlengingsvoorstel. Je moet weer keuzes maken.

Goedkoop tuinieren, gratis tuinplanten, onderhoudsvrije tuin

Een mooie, onderhoudsvrije tuin hoeft niet duur te zijn.

Draagmuur verwijderen onder toezicht!

Het verwijderen van bouwconstructie's zoals een draagmuur moet dor een erkende aannemer worden uitgevoerd.

Op kamers - Deel 3: Kamer betrekken/verhuizen

Op kamers in 3 stappen! Deel 3: Kamer betrekken/verhuizen

Houd je terras droog!

Op je terras zit je liever droog. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Hoe kom je goedkoop aan nieuwe composiet terrastegels?

Hoe kocht ik de terrastegel antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm voor de helft van de prijs.

Hoe kun je goedkoop je gevel reinigen?

Wil je ook makkelijk en goedkoop je gevel ontdoen van die grauwsluier en groene aanslag?

Het kiezen van een kwaliteits rookkanaal

Op zoek naar de juiste kachelpijp

Dakkapel, een nieuwe ruimte bij je bestaande huis

Zonder te verhuizen toch een ander huis. Of het nou om een nieuwe slaapkamer, een nieuwe werkkamer of een studeerkamer gaat, een dakkapel is de oplossing. Je zult met meer plezier in je bestaande huis wonen en de waarde gaat flink omhoog.

Zelf een laminaatvloer leggen

Lees hier hoe je zelf een laminaatvloer kunt leggen.

Een moestuin op je balkon

Lees hier hoe je van een kleine tuin iets gezelligs kunt maken.

Witte vlekken - waas op uw buitengevel?

Het verwijderen van witte vlekken op uw buitengevel.

Goed, goedkoop en veilig zelf je huis schilderen

Lees hier hoe je goed, veilig en goedkoop zelf je huis kan schilderen.

Design barkrukken

Design barkrukken voor uw moderne keuken

Isoleren is besparen - isolatie - tips

Zoals iedereen weet en beseft, zijn onze energiefakturen de laatste tijd fel de lucht ingeschoten en niemand is er blij mee. Goed isoleren is gewoon 'een must'.

Sleutel-op-de-deur ja of nee?

Voor en nadelen van een sleutel-op-deur-woning!

Kies je huis

In wat voor soort type woning zou jij willen wonen. De meest voorkomende woningen in Nederland staan beschreven in dit artikel.

De bouw zit nog niet op social media te wachten

Veel bouwbedrijven hebben nog geen social media beleid en kiezen voor de traditionele manier van communiceren. .

Dakpannen met een lange levensduur

Door te kiezen voor duurzame dakpannen, kun je veel geld besparen en zorg je goed voor het milieu

Verhuizen naar Duitsland

Wil je verhuizen naar Duitsland? Hoewel Duitsland erg veel op Nederland lijkt zijn er toch ook wel grote verschillen. Hou hier rekening mee!

Waarom krijgen niet veel mensen meer urgentie

Waarom het verkrijgen van urgentie zo moeilijk is

Zelf goedkope hardhouten tafel maken, zelf goedkope teakhouten tafel maken

Op zoek naar een goedkope hardhouten tafel, maak heem eenvoudig zelf met deze handleiding.

Een bloemetje kan er altijd bij

Van bloemen in huis word je vrolijk en blij. En ze zorgen bovendien voor een gezellig kleurtje en een heerlijk geurtje.

Bouwen en verbouwen

Bijna iedereen zal op een punt in zijn leven iets aan zijn huis gaan bouwen of verbouwen. Maar aan welke regels moet je nu voldoen?