Een spannend vergezicht in je tuin


Publicatie datum:

Tover een kale muur in je tuin om tot een schitterend vergezicht. Een tuinschilderij biedt ongekende kansen!

Gesponsorde koppelingen

Op een mooie dag besluit je de tuinstoel in de tuin te zetten. Ook als de temperatuur niet genoeg meewerkt voor een zomerse outfit kun je met gepaste kledij toch van een mooie dag genieten. De frisse wind waait in je gezicht terwijl je je ogen een rondje door de tuin laat maken. Sommige struiken staan in de knop, andere laten alweer frisse blaadjes zien. Wat lager bij de grond zorgen kleurige bloemen voor de noodzakelijke vrolijkheid. Het ziet er allemaal erg goed uit. Heel tevreden laat je je blik verder dwalen. Tot je bij die kale muur aankomt. Is daar nou niet iets leukers van te maken?

Weg met dat grauwe 

Grauwe, saaie muren vragen om een oplossing. In je woonkamer heb je voor zo’n saaie muur altijd een oplossing voorhanden. Je zet er een leuke kast of een ander meubelstuk tegenaan, je schildert de muur in een spannende kleur of je hangt er een schitterende afbeelding.  Het gebruik van frisse kleuren kan de grauwe saaiheid als bij toverslag veranderen in een sprankelend en vrolijk geheel. Waar eerst een saaie muur was ontstaat wellicht het mooiste en gezelligste plekje in je woonkamer. Zou zoiets buitenshuis ook kunnen?

 

Een kleurtje buiten

Ook buiten kun je zo’n saaie muur transformeren in een vrolijk en spannend uitzicht. Dat kan met objecten, zoals een spiegel of zonnewijzer, je kunt ook met kleur werken. Het is niet altijd een optie om de muur in zijn geheel te voorzien van een nieuwe kleurlaag. Maar dat hoeft ook niet: waarom zou je geen gebruik maken van een tuinschilderij of tuinposter?

 

Tuinschilderij, tuinposter, tuindoek

TuinschilderijEen tuinschilderij, tuinposter of tuindoek is een afbeelding die op speciaal weerbestendig doek is afgedrukt en vervolgens is opgespannen. Je kunt zo’n tuinschilderij buiten aan de muur hangen, waardoor de saaie muur de opfleuring krijgt waar hij al een tijdje om schreeuwt. En het mooie is natuurlijk: je hebt zelf de regie over hetgeen op het tuinschilderij komt te staan.

 

Ruime keuze

Je kunt voor een tuinschilderij een keuze maken uit een standaardaanbod aan foto’s, maar je kunt natuurlijk ook je eigen fotoverzameling doorspitten om een geschikt exemplaar te vinden. En dat kan van alles zijn. Misschien vind je het leuk om een reproductie van een abstract en veelkleurig werk in je tuin te hebben, misschien kies je liever voor een bijzonder vergezicht. Zo kijk je straks tussen de struiken van je tuin door op een uitzicht over de Middellandse Zee, een tropisch regenwoud of de Veluwse heidevelden. Misschien vind je een klassiek uitzicht leuker, en waan je jezelf in een prieeltje, waar druivenranken zich tussen de stenen pilaren slingeren…. Laat je fantasie maar eens de vrije loop!  Nog een belangrijk voordeel van een tuinposter is dat je kunt wisselen wanneer je wilt. Zodra je bent uitgekeken op een berguitzicht schakel je moeiteloos over op de Egyptische piramiden. Zo kun je voor elke periode in het jaar een ander uitzicht kiezen. Voordeel is, dat je daardoor niet zo snel op een bepaald uitzicht uitgekeken raakt.

 

Laten maken

De meeste mensen hebben geen printers thuis waarmee ze hun foto’s op groot doek kunnen afdrukken, daar zul je geen uitzondering op zijn. Gelukkig kun je bij allerlei fotodiensten online een tuinschilderij laten maken. Het resultaat wordt je netjes thuisgestuurd.

 

Nog één dingetje

In ons vaderlands klimaat hebben we regelmatig te maken met stevige regenbuien en harde wind. Het zou jammer zijn als je bijzondere tuinschilderij er in dat soort omstandigheden onverhoeds vandoor gaat. Ophangen aan een enkel schilderijhaakje is dus niet zo’n goed idee. Het materiaal van het tuinschilderij is berekend op zwaar weer. Je zult zelf moeten zorgen voor een stevige bevestiging op meerdere punten.

 

(c) 2015-02-14 HvG


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 59
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie wonen

Wat is het verschil tussen Bluestone en Marmer?

Bluestone en Marmer worden allebei verkocht als hardstenen terrastegels, wat is het verschil tussen Bluestone en Marmer?

Eetkamerstoelen belangrijk meubel item

Hip en trendy design meubelen zijn weer helemaal in,

Van steigerhouten planken tot prachtig meubelen

Bekijk hoe steigerhouten planken worden bewerkt tot de mooiste meubelen van steigerhout.

Makeover met een klein budget

Tips om voor weinig geld je interieur te vernieuwen.

Hoe kom je goedkoop aan een goed energielabel voor je woning?

Het energielabel voor woningen is al sinds 2008 verplicht bij verkoop, hoe kom je goedkoop aan een energielabel voor je woning.

Draagmuur verwijderen onder toezicht!

Het verwijderen van bouwconstructie's zoals een draagmuur moet dor een erkende aannemer worden uitgevoerd.

Kleurentips bij het inrichten van de woonkamer

Kleurentips voor je woonkamer? Ga je je woonkamer onder handen nemen? Hou hier dan zeker rekening mee!

Zonnepanelen

Betaal jij voor je buurman zijn zonnepanelen?

Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland, positieve en negatieve punten.

Houd je terras droog!

Op je terras zit je liever droog. Hoe krijg je dat voor elkaar?

De leukste speeltoestellen voor kinderen

Lees hier alles over de leukste speeltoestellen voor in je eigen tuin.

Een leuke krijtbordtafeltje maken

Uitleg hoe je zelf een leuk krijtbordtafeltje kunt maken

Antiek of Ikea?

Antiek is op dit moment goedkoper dan ooit, en kan alleen maar meer waard worden. Lees hier hoe ook U hier voordeel uit haalt!

Ontdek jouw woonstijl

Ben jij op zoek naar je eigen woonstijl? Lees hier tips die je kunnen helpen.

Voor het eerst op jezelf: wat staat je te wachten?

Op kamers gaan wonen is een uitdaging! In één keer krijg je te maken met allerlei veranderingen, je bent zelfstandig en zelf verantwoordelijk.Je kan je eigen tijd indelen en doen waar je zin in hebt. Je zoekt je eigen kamer, richt deze zelf in en moet deze ook zelf betalen. Lees hier wat er bij komt kijken als je op

Sfeer maken in een ruimte

Sfeer kan je in een huis maken door verschillende materialen en kleuren toe te passen in je huis

Tips voor het opknappen van de zolder

In veel huizen is de zolder een vergeten ruimte, waar de bewoners eigenlijk nooit komen. Dit artikel geeft tips voor het omtoveren van de zolder van rommelhok naar leefruimte.

Waarom krijgen niet veel mensen meer urgentie

Waarom het verkrijgen van urgentie zo moeilijk is

Waterleiding en afvoer aanleggen

Een waterleiding of afvoer laten aanleggen kunt u beter door een erkende loodgieter laten uitvoeren.

Hoe koop ik een huis

Een huis kopen, van stap tot stap

Lekkage verhelpen

Een lekkage komt nooit gelegen en kan veel schade opleveren. Dicht het lek zelf aan de hand van dit artikel!

Voordelige aanpassing bouwplan veranda afdak

Door een kleine aanpassing aan het bouwplan van een veranda afdak kun je voordeliger bouwen.

Woondecoratietip: Zelfgemaakte foto op hout afdrukken

Aan het bedenken hoe u de woonkamer of de tuin persoonlijker kunt maken? Bent u op zoek naar een bijzondere manier om een mooie familiefoto af te laten drukken?

Vertrek naar Duitsland

Redenen om te gaan wonen over de grens in Duitsland

Goedkoop en mooi wonen in Tilburg

Woningen in Tilburg