Geen stress over uw verbouwing met een goede begeleiding


Publicatie datum:

Tips voor het goed laten uitvoeren van uw verbouwing

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel gaat over hoe u de op de beste manier invulling kunt geven aan uw verbouwings wensen. En hoe u op een veilige manier een goede kwaliteit van het werk kunt krijgen voor een redelijke prijs.

In deze tijd van economische recessie kiezen veel mensen voor het verbouwen van hun huis in plaats van het kopen van een nieuwe woning. Dit heeft uiteraard voordelen en nadelen.

Enkele van de voordelen zijn; u hoeft niet te verhuizen, u hoeft geen afscheid te nemen van uw vertrouwde buurt en buren. En uw woning is u vertrouwd en heeft meestal geen (onaangename) verrassingen meer voor u.

Als u besluit te blijven wonen waar u nu woont maar wel een verbouwing overweegt zijn er zeker ook een aantal nadelen te noemen; U moet aan de slag met een materie waar u zich nooit echt in verdiept heeft, u moet aan de gang met vergunningen en aannemers, offertes opvragen en vergelijken, zit een aantal weken in de rotzooi en vraagt zich af of u wel de goede kwaliteit krijgt die u zo graag wilt hebben.

Er zijn een aantal mogelijkheden om hierin succesvol te zijn, hierin kunt u een aantal dingen zelf voorbereiden.     Weet wat u wilt, wilt u bijvoorbeeld een badkamer verbouwen ga dan eerst gezamenlijk op zoek naar wat uw  wensen zijn. een whirpool of een inloopdouche, vloerverwarming of een designradiator, maak een plattegrondje en teken hier de maten in van de door u gewenste onderdelen, zo krijgt u een idee van de ruimte die u nodig heeft voor die zaken. Als u het erovereens bent wat er moet gebeuren kunt u de boer op naar de aannemer voor debenodigde offertes, en hierbij gaat het juist vaak fout.

ADVISEREN EN BEGELEIDEN.

Overweegt u een serieuze verbouwing en weet u niet waar te beginnen investeer dan een bedrag aan een advies, u kunt het best een orienterend gesprek aanvragen met bijvoorbeeld een bouwkundig adviesbureau.                                                                                                                                       In zo'n gesprek kunnen er mogelijkheden worden bekeken en (prijs) afspraken worden gemaakt, ga in uw keuze niet over 1 nacht ijs informeer bij de KvK, vraag bij vrienden en bekenden naar hun ervaringen, vraag ook referenties aan de adviseur en check deze door te informeren naar de  kwaliteit van het geleverde werk, het halen van de gestelde termijn en de afhandeling van eventuele opleverklachten en prijsoverschrijdingen.

Als u eruit bent en uw keuze heeft gemaakt kunt u gaan vaststellen wat de adviseur moet doen voor u. U kunt hierbij denken aan het checken van het bestemmingsplan, het eventueel verzorgen van de bouwvergunning en de hiervoor benodigde tekeningen en het indienen van de aanvraag. Hij kan een bestek opstellen waarin wordt omschreven aan welke kwaliteitseisen de verbouwing moet voldoen en welke materialen moeten worden toegepast Als u alles aan hem uit handen geeft zal hij vervolgens zorg dragen voor het aanvragen van verschillende offertes en deze vergelijken, daarna zal hij u de voor u beste keus adviseren. U kunt vervolgens nadenken over het begeleiden van de klus, de adviseur kan voor u bijvoorbeeld een bepaald aantal keren de bouwwerkzaamheden controleren en de aannemer onderweg bijsturen indien dit noodzakelijk mocht blijken.                                                                                                                                                          Hij zal ook voor u kunnen beoordelen of er meerwerk noodzakelijk is en of hier redelijke bedragen voor worden berekend. Laat als laatste de werkzaamheden opleveren door de bouwkundig adviseur, hierbij wordt een opleverrapport opgemaakt en zal de aannemer de eventuele laatste punten nog oplossen. Op deze manier heeft u zekerheid dat u krijgt wat u zo graag wilde een plezierig woongenot in de naar uw wensen aangepaste woning.

Uiteraard kunt u er voor kiezen deze werkzaamheden geheel ofgedeeltelijk zelf uit te voeren, bedenk dan wel dat het vaak gaat om grote bedragen die u maar 1 keer kunt uitgeven, dus u moet wel zeker zijn van uw eigen kunnen en de nodige expertise hebben om dit zelf aan te pakken.

Veel plezier met de voorbereiding.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Wandafwerking door een erkende stukadoor laten uitvoeren.

Voor een goede en betaalbare wandafwerking kiest u een erkende stukadoor die weet wat hij doet.

Toch de verwarming maar aan - bespaartips tijdens koude dagen

Nu de herfst echt is begonnen gaat overal de verwarming weer aan. Maar heb je wel nagedacht over hoeveel warmte er naar buiten gaat?

Eetkamerstoelen belangrijk meubel item

Hip en trendy design meubelen zijn weer helemaal in,

Verschillende manieren om je matras te reinigen

Je zult je wel afvragen: 'Hoe reinig ik nou eigenlijk een matras?', er zijn namelijk vele manieren om het matras schoon te maken.

Rolluiken offertes vergelijken

Rolluiken offertes, vergelijk verschillende leveranciers en bespaar op de totale kosten.

Een huis kopen? Ga eerst zelf op onderzoek uit!

Voordat je een huis koopt en je handtekening onder de koopakte zet is het handig om te weten dat je zelf een aantal dingen kunt uitpluizen.

Een goede bedcombinatie kopen

Een goed bed is niet altijd vanzelfsprekend. Er zijn veel dingen waar je rekening mee dient te houden.

Bouwen en verbouwen

Bijna iedereen zal op een punt in zijn leven iets aan zijn huis gaan bouwen of verbouwen. Maar aan welke regels moet je nu voldoen?

De goedkoopste Koelkasten, de beste koelkasten

Vind alles over koelkasten, ijskasten en frigo‘s, makkelijk vergelijken op laagste prijs, reviews, betrouwbaarheid en meer!

Vertrek naar Duitsland

Redenen om te gaan wonen over de grens in Duitsland

Programmeren en ontwerpen

Relatie tussen programma van eisen en ontwerper

Wat is een traplift?

Als je slecht ter been bent dan is de traplift een ideale uitvinding. Vroeger had je twee mogelijkheden als je slecht ter been was.

Waarin een kleine tuin groot kan zijn

Met wat handige tips kun je een kleinere tuin toch groter doen lijken.

Hoe kun je goedkoop je gevel reinigen?

Wil je ook makkelijk en goedkoop je gevel ontdoen van die grauwsluier en groene aanslag?

Leuke Vloerkleden voor in de Kinderkamer

Dit is een artikel over verschillende leuke vloerkleden voor in de kinderkamer

Het maken van een tv paneel

Een beschrijving voor het bouwen van een tv paneel met een paneel,twee balken en ledikanthaken.

De voor- en nadelen van verschillende soorten tuinafscheidingen

Hierin leest u alles over de verschillende soorten tuinafscheidingen

Het kiezen van een kwaliteits rookkanaal

Op zoek naar de juiste kachelpijp

Geen stress over uw verbouwing met een goede begeleiding

Tips voor het goed laten uitvoeren van uw verbouwing

Nieuwe tuinplannen

Waar let je op als je een nieuwe tuin aanlegt?

Zonwering in dubbel glas - een uitkomst

Zonwering tussen twee lagen isolatieglas. Veel voordelen, eenvoudig in gebruik. Toch niet populair.

Voor en nadelen van natuursteen tuintegels

De voor en nadelen van natuursteen tuintegels op een rijtje

Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland, positieve en negatieve punten.

Smallere woningen in trek

Door de economische crisis en het groeiend aantal kleiner wordende huishoudens zijn smallere woningen in trek.

Ontdek jouw woonstijl

Ben jij op zoek naar je eigen woonstijl? Lees hier tips die je kunnen helpen.