Geen stress over uw verbouwing met een goede begeleiding


Publicatie datum:

Tips voor het goed laten uitvoeren van uw verbouwing

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel gaat over hoe u de op de beste manier invulling kunt geven aan uw verbouwings wensen. En hoe u op een veilige manier een goede kwaliteit van het werk kunt krijgen voor een redelijke prijs.

In deze tijd van economische recessie kiezen veel mensen voor het verbouwen van hun huis in plaats van het kopen van een nieuwe woning. Dit heeft uiteraard voordelen en nadelen.

Enkele van de voordelen zijn; u hoeft niet te verhuizen, u hoeft geen afscheid te nemen van uw vertrouwde buurt en buren. En uw woning is u vertrouwd en heeft meestal geen (onaangename) verrassingen meer voor u.

Als u besluit te blijven wonen waar u nu woont maar wel een verbouwing overweegt zijn er zeker ook een aantal nadelen te noemen; U moet aan de slag met een materie waar u zich nooit echt in verdiept heeft, u moet aan de gang met vergunningen en aannemers, offertes opvragen en vergelijken, zit een aantal weken in de rotzooi en vraagt zich af of u wel de goede kwaliteit krijgt die u zo graag wilt hebben.

Er zijn een aantal mogelijkheden om hierin succesvol te zijn, hierin kunt u een aantal dingen zelf voorbereiden.     Weet wat u wilt, wilt u bijvoorbeeld een badkamer verbouwen ga dan eerst gezamenlijk op zoek naar wat uw  wensen zijn. een whirpool of een inloopdouche, vloerverwarming of een designradiator, maak een plattegrondje en teken hier de maten in van de door u gewenste onderdelen, zo krijgt u een idee van de ruimte die u nodig heeft voor die zaken. Als u het erovereens bent wat er moet gebeuren kunt u de boer op naar de aannemer voor debenodigde offertes, en hierbij gaat het juist vaak fout.

ADVISEREN EN BEGELEIDEN.

Overweegt u een serieuze verbouwing en weet u niet waar te beginnen investeer dan een bedrag aan een advies, u kunt het best een orienterend gesprek aanvragen met bijvoorbeeld een bouwkundig adviesbureau.                                                                                                                                       In zo'n gesprek kunnen er mogelijkheden worden bekeken en (prijs) afspraken worden gemaakt, ga in uw keuze niet over 1 nacht ijs informeer bij de KvK, vraag bij vrienden en bekenden naar hun ervaringen, vraag ook referenties aan de adviseur en check deze door te informeren naar de  kwaliteit van het geleverde werk, het halen van de gestelde termijn en de afhandeling van eventuele opleverklachten en prijsoverschrijdingen.

Als u eruit bent en uw keuze heeft gemaakt kunt u gaan vaststellen wat de adviseur moet doen voor u. U kunt hierbij denken aan het checken van het bestemmingsplan, het eventueel verzorgen van de bouwvergunning en de hiervoor benodigde tekeningen en het indienen van de aanvraag. Hij kan een bestek opstellen waarin wordt omschreven aan welke kwaliteitseisen de verbouwing moet voldoen en welke materialen moeten worden toegepast Als u alles aan hem uit handen geeft zal hij vervolgens zorg dragen voor het aanvragen van verschillende offertes en deze vergelijken, daarna zal hij u de voor u beste keus adviseren. U kunt vervolgens nadenken over het begeleiden van de klus, de adviseur kan voor u bijvoorbeeld een bepaald aantal keren de bouwwerkzaamheden controleren en de aannemer onderweg bijsturen indien dit noodzakelijk mocht blijken.                                                                                                                                                          Hij zal ook voor u kunnen beoordelen of er meerwerk noodzakelijk is en of hier redelijke bedragen voor worden berekend. Laat als laatste de werkzaamheden opleveren door de bouwkundig adviseur, hierbij wordt een opleverrapport opgemaakt en zal de aannemer de eventuele laatste punten nog oplossen. Op deze manier heeft u zekerheid dat u krijgt wat u zo graag wilde een plezierig woongenot in de naar uw wensen aangepaste woning.

Uiteraard kunt u er voor kiezen deze werkzaamheden geheel ofgedeeltelijk zelf uit te voeren, bedenk dan wel dat het vaak gaat om grote bedragen die u maar 1 keer kunt uitgeven, dus u moet wel zeker zijn van uw eigen kunnen en de nodige expertise hebben om dit zelf aan te pakken.

Veel plezier met de voorbereiding.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Sloophout, meer mogelijkheden dan je denkt

Sloophout is gebruikt hout, maar nog erg geschikt voor een tweede leven.

Haagse portiekwoningen

geschiedenis van de Haagse portiekwoning

Waarborgsom bij koopcontract woonhuis of appartement

Storten waarborgsom op rekening notaris bij aankoop huis of appartement

Dakkapel, een nieuwe ruimte bij je bestaande huis

Zonder te verhuizen toch een ander huis. Of het nou om een nieuwe slaapkamer, een nieuwe werkkamer of een studeerkamer gaat, een dakkapel is de oplossing. Je zult met meer plezier in je bestaande huis wonen en de waarde gaat flink omhoog.

Subtropische vijvertjes

Wat is dit ? hoe maak je ze ?

Hoe bouw je een goedkoop en goed geïsoleerd huis met zeecontainers?

Er zijn plenty goedkope uitstekend geïsoleerde zeecontainers te koop, hoe bouw je hier een goedkoop huis mee?

Oh help, ik ga verhuizen!

Verhuizen is al een hele taak. Maar wat nou als je ook nog student bent en eindelijk op jezelf gaat?

Goedkoop schoonmaakmiddel zelf maken

enkele tips om zelf schoonmaakmiddelen te maken.

Een eigen huis als je ouder bent

Wat vind je fijner als je ouder wordt? Verhuizen, of blijven wonen met enkele aanpassingen?

Een huis kopen? Ga eerst zelf op onderzoek uit!

Voordat je een huis koopt en je handtekening onder de koopakte zet is het handig om te weten dat je zelf een aantal dingen kunt uitpluizen.

Een leuke krijtbordtafeltje maken

Uitleg hoe je zelf een leuk krijtbordtafeltje kunt maken

Zonnepanelen

Betaal jij voor je buurman zijn zonnepanelen?

Het recept voor wasmiddel

Dit wasmiddel is biologisch, milieuvriendelijk en ook door de zeer gevoelige huid te verdragen.

Een mooie goedkope keuken ontwerp je zelf met deze gratis 3D ontwerpsoftware

Probeer het ook eens en ontwerp zelf een compleet nieuw keuken met deze 3d keuken ontwerpsoftware.

Zo naar boven, zo naar beneden

Met een trap kun je naar boven en beneden. Een trap moet veilig zijn, maar mag er ook mooi uitzien.

Liever een frisse nachtrust

Slapen is belangrijk. Soms lukt het niet, misschien moet je iets aan het bed veranderen?

De 5 duurste huizen ter wereld

Hierin staat de 5 duurste huizen ter wereld.

Voordelen zonnepanelen

Er zijn veel voordelen van zonnepanelen. Deze voordelen wegen op tegen de nadelen. U kunt ze hier lezen.

Nieuwe tuinplannen

Waar let je op als je een nieuwe tuin aanlegt?

Kies je huis

In wat voor soort type woning zou jij willen wonen. De meest voorkomende woningen in Nederland staan beschreven in dit artikel.

Witte vlekken - waas op uw buitengevel?

Het verwijderen van witte vlekken op uw buitengevel.

Vloer egaliseren in het belang voor u nieuwe vloer.

Als u een nieuwe vloer wilt gaan leggen is het belangrijk de ondervloer eerst te egaliseren.

Isoleren is besparen - isolatie - tips

Zoals iedereen weet en beseft, zijn onze energiefakturen de laatste tijd fel de lucht ingeschoten en niemand is er blij mee. Goed isoleren is gewoon 'een must'.

Waarom Teak Hout Zo Populair Is

Teakhout is erg populair, maar waarom eigenlijk?

Antikraak wonen

Dit artikel legt uit wat antikraak is en wat de voor- en nadelen ervan zijn