Geen stress over uw verbouwing met een goede begeleiding


Publicatie datum:

Tips voor het goed laten uitvoeren van uw verbouwing

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel gaat over hoe u de op de beste manier invulling kunt geven aan uw verbouwings wensen. En hoe u op een veilige manier een goede kwaliteit van het werk kunt krijgen voor een redelijke prijs.

In deze tijd van economische recessie kiezen veel mensen voor het verbouwen van hun huis in plaats van het kopen van een nieuwe woning. Dit heeft uiteraard voordelen en nadelen.

Enkele van de voordelen zijn; u hoeft niet te verhuizen, u hoeft geen afscheid te nemen van uw vertrouwde buurt en buren. En uw woning is u vertrouwd en heeft meestal geen (onaangename) verrassingen meer voor u.

Als u besluit te blijven wonen waar u nu woont maar wel een verbouwing overweegt zijn er zeker ook een aantal nadelen te noemen; U moet aan de slag met een materie waar u zich nooit echt in verdiept heeft, u moet aan de gang met vergunningen en aannemers, offertes opvragen en vergelijken, zit een aantal weken in de rotzooi en vraagt zich af of u wel de goede kwaliteit krijgt die u zo graag wilt hebben.

Er zijn een aantal mogelijkheden om hierin succesvol te zijn, hierin kunt u een aantal dingen zelf voorbereiden.     Weet wat u wilt, wilt u bijvoorbeeld een badkamer verbouwen ga dan eerst gezamenlijk op zoek naar wat uw  wensen zijn. een whirpool of een inloopdouche, vloerverwarming of een designradiator, maak een plattegrondje en teken hier de maten in van de door u gewenste onderdelen, zo krijgt u een idee van de ruimte die u nodig heeft voor die zaken. Als u het erovereens bent wat er moet gebeuren kunt u de boer op naar de aannemer voor debenodigde offertes, en hierbij gaat het juist vaak fout.

ADVISEREN EN BEGELEIDEN.

Overweegt u een serieuze verbouwing en weet u niet waar te beginnen investeer dan een bedrag aan een advies, u kunt het best een orienterend gesprek aanvragen met bijvoorbeeld een bouwkundig adviesbureau.                                                                                                                                       In zo'n gesprek kunnen er mogelijkheden worden bekeken en (prijs) afspraken worden gemaakt, ga in uw keuze niet over 1 nacht ijs informeer bij de KvK, vraag bij vrienden en bekenden naar hun ervaringen, vraag ook referenties aan de adviseur en check deze door te informeren naar de  kwaliteit van het geleverde werk, het halen van de gestelde termijn en de afhandeling van eventuele opleverklachten en prijsoverschrijdingen.

Als u eruit bent en uw keuze heeft gemaakt kunt u gaan vaststellen wat de adviseur moet doen voor u. U kunt hierbij denken aan het checken van het bestemmingsplan, het eventueel verzorgen van de bouwvergunning en de hiervoor benodigde tekeningen en het indienen van de aanvraag. Hij kan een bestek opstellen waarin wordt omschreven aan welke kwaliteitseisen de verbouwing moet voldoen en welke materialen moeten worden toegepast Als u alles aan hem uit handen geeft zal hij vervolgens zorg dragen voor het aanvragen van verschillende offertes en deze vergelijken, daarna zal hij u de voor u beste keus adviseren. U kunt vervolgens nadenken over het begeleiden van de klus, de adviseur kan voor u bijvoorbeeld een bepaald aantal keren de bouwwerkzaamheden controleren en de aannemer onderweg bijsturen indien dit noodzakelijk mocht blijken.                                                                                                                                                          Hij zal ook voor u kunnen beoordelen of er meerwerk noodzakelijk is en of hier redelijke bedragen voor worden berekend. Laat als laatste de werkzaamheden opleveren door de bouwkundig adviseur, hierbij wordt een opleverrapport opgemaakt en zal de aannemer de eventuele laatste punten nog oplossen. Op deze manier heeft u zekerheid dat u krijgt wat u zo graag wilde een plezierig woongenot in de naar uw wensen aangepaste woning.

Uiteraard kunt u er voor kiezen deze werkzaamheden geheel ofgedeeltelijk zelf uit te voeren, bedenk dan wel dat het vaak gaat om grote bedragen die u maar 1 keer kunt uitgeven, dus u moet wel zeker zijn van uw eigen kunnen en de nodige expertise hebben om dit zelf aan te pakken.

Veel plezier met de voorbereiding.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Zelf de wijnkelder inrichten.

Zelf wijnnissen maken voor in de wijnkelder.

Hoe koop ik een huis

Een huis kopen, van stap tot stap

Een moestuin op je balkon

Lees hier hoe je van een kleine tuin iets gezelligs kunt maken.

Een trap is pure wiskunde

Zelf een trap maken? Leer hoe je de afmetingen moet berekenen.

Stap voor stap behangen

In dit artikel leest u meer over behangen.

Werkzaamheden en uurtarief van een schilder

Een schilder is een vakman die wil voor u kan betekenen, maar welke werkzaamheden zijn dit en hoeveel kosten deze?

Hoe een kleine woonkamer eigentijds en trendy inrichten?

Heb je een kleine woonkamer die je toch gezellig, eigentijds en trendy wil inrichten? Geen probleem, met deze tips maak je van je kleine woonkamer een gezellige en moderne ontmoetingsruimte!

Meubels whitewashen

Zelf meubelstukken whitewashen

De tuinkas

De tuinkas is allang niet meer alleen voor de grote tuinder

Waarom krijgen niet veel mensen meer urgentie

Waarom het verkrijgen van urgentie zo moeilijk is

Lekkage verhelpen

Een lekkage komt nooit gelegen en kan veel schade opleveren. Dicht het lek zelf aan de hand van dit artikel!

Zonwering in dubbel glas - een uitkomst

Zonwering tussen twee lagen isolatieglas. Veel voordelen, eenvoudig in gebruik. Toch niet populair.

Architectuur en zonlicht

Dit artikel gaat over hoe je goed gebruik kan maken van zonlicht in het interieur.

Hoe leg ik een tuin aan ?

Dit artikel legt uit hoe je makkelijk een tuin kunt aanleggen.

De beste vaatwastabletten, de goedkoopste vaatwastabletten

Welke vaatwastabletten zijn als beste getest door de consumentenbond en welke zijn het goedkoopst.

Goed ventileren om gezond te leven

De hele dag door over voldoende lucht van degelijke kwaliteit kunnen beschikken is letterlijk van levensbelang voor de mens.

Warmtepomp: goed voor het milieu en de portemonnee

Bespaar op je verwarmingskosten met een warmtepomp. Een hoog rendement, lage kosten

Kies een hypotheek die bij je past

Als de rentevasteperiode van je hypotheek binnenkort afloopt, stuurt de bank je automatisch een verlengingsvoorstel. Je moet weer keuzes maken.

Dakkapel, een nieuwe ruimte bij je bestaande huis

Zonder te verhuizen toch een ander huis. Of het nou om een nieuwe slaapkamer, een nieuwe werkkamer of een studeerkamer gaat, een dakkapel is de oplossing. Je zult met meer plezier in je bestaande huis wonen en de waarde gaat flink omhoog.

Wat is het verschil tussen Bluestone en Marmer?

Bluestone en Marmer worden allebei verkocht als hardstenen terrastegels, wat is het verschil tussen Bluestone en Marmer?

Hoe kun je goedkoop je gevel reinigen?

Wil je ook makkelijk en goedkoop je gevel ontdoen van die grauwsluier en groene aanslag?

Vloer egaliseren in het belang voor u nieuwe vloer.

Als u een nieuwe vloer wilt gaan leggen is het belangrijk de ondervloer eerst te egaliseren.

Oplichters in huurmarkt

Er zijn veel oplichters actief in de huurwoning markt

Reparatie keramische kookplaat, voorkom schade aan keramische kookplaat

Verdien ook € 500,- met het voorkomen van schade aan je keramische kookplaat of de gratis reparatie van je keramische kookplaat.

Op kamers - Deel 3: Kamer betrekken/verhuizen

Op kamers in 3 stappen! Deel 3: Kamer betrekken/verhuizen