Geen stress over uw verbouwing met een goede begeleiding


Publicatie datum:

Tips voor het goed laten uitvoeren van uw verbouwing

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel gaat over hoe u de op de beste manier invulling kunt geven aan uw verbouwings wensen. En hoe u op een veilige manier een goede kwaliteit van het werk kunt krijgen voor een redelijke prijs.

In deze tijd van economische recessie kiezen veel mensen voor het verbouwen van hun huis in plaats van het kopen van een nieuwe woning. Dit heeft uiteraard voordelen en nadelen.

Enkele van de voordelen zijn; u hoeft niet te verhuizen, u hoeft geen afscheid te nemen van uw vertrouwde buurt en buren. En uw woning is u vertrouwd en heeft meestal geen (onaangename) verrassingen meer voor u.

Als u besluit te blijven wonen waar u nu woont maar wel een verbouwing overweegt zijn er zeker ook een aantal nadelen te noemen; U moet aan de slag met een materie waar u zich nooit echt in verdiept heeft, u moet aan de gang met vergunningen en aannemers, offertes opvragen en vergelijken, zit een aantal weken in de rotzooi en vraagt zich af of u wel de goede kwaliteit krijgt die u zo graag wilt hebben.

Er zijn een aantal mogelijkheden om hierin succesvol te zijn, hierin kunt u een aantal dingen zelf voorbereiden.     Weet wat u wilt, wilt u bijvoorbeeld een badkamer verbouwen ga dan eerst gezamenlijk op zoek naar wat uw  wensen zijn. een whirpool of een inloopdouche, vloerverwarming of een designradiator, maak een plattegrondje en teken hier de maten in van de door u gewenste onderdelen, zo krijgt u een idee van de ruimte die u nodig heeft voor die zaken. Als u het erovereens bent wat er moet gebeuren kunt u de boer op naar de aannemer voor debenodigde offertes, en hierbij gaat het juist vaak fout.

ADVISEREN EN BEGELEIDEN.

Overweegt u een serieuze verbouwing en weet u niet waar te beginnen investeer dan een bedrag aan een advies, u kunt het best een orienterend gesprek aanvragen met bijvoorbeeld een bouwkundig adviesbureau.                                                                                                                                       In zo'n gesprek kunnen er mogelijkheden worden bekeken en (prijs) afspraken worden gemaakt, ga in uw keuze niet over 1 nacht ijs informeer bij de KvK, vraag bij vrienden en bekenden naar hun ervaringen, vraag ook referenties aan de adviseur en check deze door te informeren naar de  kwaliteit van het geleverde werk, het halen van de gestelde termijn en de afhandeling van eventuele opleverklachten en prijsoverschrijdingen.

Als u eruit bent en uw keuze heeft gemaakt kunt u gaan vaststellen wat de adviseur moet doen voor u. U kunt hierbij denken aan het checken van het bestemmingsplan, het eventueel verzorgen van de bouwvergunning en de hiervoor benodigde tekeningen en het indienen van de aanvraag. Hij kan een bestek opstellen waarin wordt omschreven aan welke kwaliteitseisen de verbouwing moet voldoen en welke materialen moeten worden toegepast Als u alles aan hem uit handen geeft zal hij vervolgens zorg dragen voor het aanvragen van verschillende offertes en deze vergelijken, daarna zal hij u de voor u beste keus adviseren. U kunt vervolgens nadenken over het begeleiden van de klus, de adviseur kan voor u bijvoorbeeld een bepaald aantal keren de bouwwerkzaamheden controleren en de aannemer onderweg bijsturen indien dit noodzakelijk mocht blijken.                                                                                                                                                          Hij zal ook voor u kunnen beoordelen of er meerwerk noodzakelijk is en of hier redelijke bedragen voor worden berekend. Laat als laatste de werkzaamheden opleveren door de bouwkundig adviseur, hierbij wordt een opleverrapport opgemaakt en zal de aannemer de eventuele laatste punten nog oplossen. Op deze manier heeft u zekerheid dat u krijgt wat u zo graag wilde een plezierig woongenot in de naar uw wensen aangepaste woning.

Uiteraard kunt u er voor kiezen deze werkzaamheden geheel ofgedeeltelijk zelf uit te voeren, bedenk dan wel dat het vaak gaat om grote bedragen die u maar 1 keer kunt uitgeven, dus u moet wel zeker zijn van uw eigen kunnen en de nodige expertise hebben om dit zelf aan te pakken.

Veel plezier met de voorbereiding.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Een mooie goedkope keuken ontwerp je zelf met deze gratis 3D ontwerpsoftware

Probeer het ook eens en ontwerp zelf een compleet nieuw keuken met deze 3d keuken ontwerpsoftware.

Waterleiding en afvoer aanleggen

Een waterleiding of afvoer laten aanleggen kunt u beter door een erkende loodgieter laten uitvoeren.

De leukste speeltoestellen voor kinderen

Lees hier alles over de leukste speeltoestellen voor in je eigen tuin.

Kies je huis

In wat voor soort type woning zou jij willen wonen. De meest voorkomende woningen in Nederland staan beschreven in dit artikel.

Huis kopen of verkopen

Je huis verkopen tijdens de crisis. Wat moet u weten.

De beste vaatwastabletten, de goedkoopste vaatwastabletten

Welke vaatwastabletten zijn als beste getest door de consumentenbond en welke zijn het goedkoopst.

Wat is een traplift?

Als je slecht ter been bent dan is de traplift een ideale uitvinding. Vroeger had je twee mogelijkheden als je slecht ter been was.

Voordelen zonnepanelen

Er zijn veel voordelen van zonnepanelen. Deze voordelen wegen op tegen de nadelen. U kunt ze hier lezen.

Het huishouden doen een vak apart

schoonmaken, wassen, strijken het is eigenlijk een vak apart. Hoe doe je dat nu als je voor het eerst op eigen benen staat.

Hoe leg ik een tuin aan ?

Dit artikel legt uit hoe je makkelijk een tuin kunt aanleggen.

Pergola

Een pergola in de tuin is zeker niet ouderwets of tuttig. Nee, een pergola is mooi en nuttig! Creeer ook diepte en hoogte in je tuin met deze tips.

Wat is de beste goedkope brandbeveiliging?

Na een kleine brand door kortsluiting in een wasmachine vraag ik me af, wat is de beste goedkope brandbeveiliging.

Een eigen huis als je ouder bent

Wat vind je fijner als je ouder wordt? Verhuizen, of blijven wonen met enkele aanpassingen?

Waarom Teak Hout Zo Populair Is

Teakhout is erg populair, maar waarom eigenlijk?

Bespaar me die koude voeten!

Koude voeten maken dat je de temperatuur als laag ervaart. Dat is niet comfortabel, niet prettig en te duur. Hoe los je koude voeten op?

Goedkoop schuurdakje vervangen, goedkope dakbedekking.

Wat is de goedkoopste duurzame oplossing voor het vernieuwen van een schuurdakje.

Sleutel-op-de-deur ja of nee?

Voor en nadelen van een sleutel-op-deur-woning!

Goede sloten betere oplossing tegen inbraak dan politie

Misdaadexperts denken dat betere beveiliging effectiever is dan de inzet van extra politiekracht

Vloer egaliseren in het belang voor u nieuwe vloer.

Als u een nieuwe vloer wilt gaan leggen is het belangrijk de ondervloer eerst te egaliseren.

Design barkrukken

Design barkrukken voor uw moderne keuken

Verschillende manieren om je matras te reinigen

Je zult je wel afvragen: 'Hoe reinig ik nou eigenlijk een matras?', er zijn namelijk vele manieren om het matras schoon te maken.

Voor het eerst op jezelf: wat staat je te wachten?

Op kamers gaan wonen is een uitdaging! In één keer krijg je te maken met allerlei veranderingen, je bent zelfstandig en zelf verantwoordelijk.Je kan je eigen tijd indelen en doen waar je zin in hebt. Je zoekt je eigen kamer, richt deze zelf in en moet deze ook zelf betalen. Lees hier wat er bij komt kijken als je op

Bouwen en verbouwen

Bijna iedereen zal op een punt in zijn leven iets aan zijn huis gaan bouwen of verbouwen. Maar aan welke regels moet je nu voldoen?

Hoe berg je alles in je slaapkamer op?

Een nieuwe kast voor op je slaapkamer, hoe pak je dat aan en waar liggen de kansen?

Voor en nadelen van natuursteen tuintegels

De voor en nadelen van natuursteen tuintegels op een rijtje