Oplichters in huurmarkt


Publicatie datum:

Er zijn veel oplichters actief in de huurwoning markt

Gesponsorde koppelingen

Wanneer je op zoek bent naar een leuke huurwoning en daarvoor diverse sites afstruint: wees alert! Sites als kamernet.nl en marktplaats.nl staan bol van aantrekkelijke appartementen / kamers voor een relatief goede prijs in een leuke buurt. Vaak zijn hier oplichters aan het werk. Ze laten je de woning bezichtigen en indien je instemt om te huren laten ze je vaak een borg vooraf betalen of zelfs een borg gecombineerd met de eerste maand huur en bemiddelingskosten. Dit is niet ongewoon in de huurwoningbranche, dus veel mensen doen dit zonder argwaan te krijgen. Alleen verdwijnt in dit geval de verhuurder met de noorderzon en ben jij een aanzienlijk bedrag kwijt en een desillusie rijker. Maar hoe filter je deze 'aanbiedingen' eruit?

Gesponsorde koppelingen

Het is niet altijd mogelijk om de oplichters eruit te pikken maar als je goed op de volgende tekenen let dan kun je al veel leed voorkomen:

- Er staan veel spelfouten in de advertentietekst. Een oprechte verhuurder zal meestal genoeg aandacht besteden aan zijn advertentietekst om de aankomende huurder van voldoende informatie te voorzien en zijn woning aantrekkelijk te presenteren.

- De advertentie is al duizenden malen bekeken. Hier betreft het meestal een bepaalde woning die keer op keer online wordt gezet. Vooral bij sites als marktplaats kun je hier goed op letten. De oplichters laten hun advertentie telkens weer bovenaan zetten om zo nog meer slachtoffers te lokken.

- De borg is onnodig hoog. Een borg van 2 of meer maanden huur is echt niet nodig. Snel een grote verdienste voor de oplichters dus.

- Een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn: vaak is het dat dus ook! Vaak wordt dit gecombineerd met een fijne lokatie en een ruime woning.

- Foto's die uit een woontijdschrift lijken te komen. Ook hier geldt weer: te mooi om waar te zijn. Het tegenovergestelde kan ook een teken zijn: geen of weinig foto's of heel onduidelijke foto's.

- De toevoeging: graag bellen, niet mailen. Deze mensen hebben het zo druk met hun praktijken dat ze nauwelijks op internet te vinden zijn. Tevens is mailen hen teveel werk en gaat bellen natuurlijk veel sneller.

Let op: bovenstaande 'tekenen' kunnen natuurlijk ook voorkomen bij verhuurders die het wel goed voor hebben met hun aanstaande huurders. Wie maakt er niet af en toe een spelfout en er zijn veel mensen die liever bellen dan mailen of het belangrijk vinden dat ze hun appartement in goede staat terugvinden en daarom een hoge borg vragen. Het is alleen belangrijk om waakzaam te blijven. Voelt het niet goed dan is er vaak meer aan de hand. Bedank de verhuurders dan vriendelijk en vertel ze dat je geen interesse meer hebt. Oplichters als deze vullen dagelijks hun zakken met geld van mensen die hier geen weet van hebben en daarom te goed van vertrouwen blijken.

Wees dus gewaarschuwd en veel succes met het vinden van een leuke woning!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Waar kun je een goed huis bouwen voor 500 euro?

Iedereen heeft recht op een eigen woning, daarom komt er een huis voor iedereen voor maar 500 euro?

Verhuizen naar Duitsland

Wil je verhuizen naar Duitsland? Hoewel Duitsland erg veel op Nederland lijkt zijn er toch ook wel grote verschillen. Hou hier rekening mee!

Wat is het verschil tussen Bluestone en Marmer?

Bluestone en Marmer worden allebei verkocht als hardstenen terrastegels, wat is het verschil tussen Bluestone en Marmer?

Behang: schuimvinyl

Hoe is schuimvinyl opgebouwd?

Het leven thuis

Wat is het echte 'thuis' en hoe creëer je gezelligheid?