Optimale kans op huisverkoop: wat doe je zelf?


Publicatie datum:

Je huis verkopen. Wat moet je in ieder geval doen om kans te maken.

Gesponsorde koppelingen

Ook in 2013 dalen de huizenprijzen, naar verwachting met zo'n 7 procent. De huizenprijzen zijn inmiddels al gedaald naar het niveau van jaren geleden en nog zit de markt op slot.
Makelaars en vastgoedbedrijven ontwikkelen alternatieve manieren om een huis toch verkocht te krijgen. Ze sturen een stylist, werken aan sites waarop huizen kunnen worden geruild, bieden constructies met verkoopzekerheid.
Voor wie dit allemaal niet aandurft of wil: wat kun je zelf doen?

Zoals bekend is het verkoopaanbod hoog. Dat betekent, datvoor wie een huis wil kopen er voldoende keus is uit huizen die helemaal áf zijn. En betaalbaarder dan ooit. Zie hier je concurrentie. Wat kun je zelf doen?

Huis te koop

Klussen
Zorg dus dat je huis áf is, hoe frustrerend het ook is om tijd en geld te investeren in een huis waar je eigenlijk vanaf wilt. Maar je hoeft het niet heel gek te maken. Met een bouwmarktombouw om die kale wastafel en een nieuwe douchecabine staat je badkamer veel beter op de foto. Ja, vervelend, want dat doe je liever in je nieuwe huis. Realiseer je echter, dat je concurrentie hebt van huizen in de buurt en in dezelfde prijscategorie, waar de badkamer wèl af is.

Verven
Knalgroene of mahoniehouten keukenkastdeurtjes met koperbeslag zijn niet courant. Je hoeft hiervoor niet je hele keuken te vervangen.
Maar de kastdeurtjes wèl. Die kun je kopen of verven. Kies dan voor wit of roomkleur. Het geeft meteen een strakkere en modernere indruk.
Dat je huis goed in de verf moet zitten, spreekt voor zich. Dus pak de kwasten en kies voor een neutrale kleur (wit, room, beige) die zoveel mogelijk mensen aanspreekt of in ieder geval: niet tegenstaat. Een strak gesausd huis oogt fris en nieuw. Het geeft mensen het gevoel, dat ze niet meteen zelf aan de slag hoeven en dat is belangrijk.

Social media
Er zijn makelaars die aanbieden om een uitgebreide facebookpagina te maken voor jouw huis. De vraag is alleen, wat jou dat oplevert. Als het goed is, staat je huis immers al met goede foto's en een duidelijke beschrijving op Funda. Het staat dus al goed, aantrekkelijk en duidelijk op het web.
De vraag is dan niet, waar je je huis nog meer op het web kunt plaatsen, maar hoe je 'traffic' (=bezoekers) krijgt naar de plek op het web waar jouw huis al te zien is. 
Maak daarvoor zelf een account (en verzamel connecties!) op Linkedin, Facebook, Hyves, Twitter. Vanaf hier kun je verwijzen naar Funda. Hier kun je ook updates kwijt over je huis, en dat helpt allemaal om je huis onder de aandacht te krijgen.

Feedback
Het is lastig om met andermans ogen naar je eigen huis te kijken. Er zijn dingen, die je zelf niet (meer) ziet. Je hoeft hiervoor niet persé een stylist in te huren. Vraag je vrienden en bekenden, wat zij nog aan jouw huis zouden veranderen. Moedig hen aan om eerlijk te zijn. Dat levert vaak verrassende en bruikbare suggesties op!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Waar kun je een goed huis bouwen voor 500 euro?

Iedereen heeft recht op een eigen woning, daarom komt er een huis voor iedereen voor maar 500 euro?

Op kamers - Deel 3: Kamer betrekken/verhuizen

Op kamers in 3 stappen! Deel 3: Kamer betrekken/verhuizen

Wat is de beste Jacuzzi, wat is de goedkoopste Jacuzzi?

Een goede Jacuzzi hoeft niet duur te zijn. Op zoek naar de beste Jacuzzi voor het minste geld.

Voor het eerst op jezelf: wat staat je te wachten?

Op kamers gaan wonen is een uitdaging! In één keer krijg je te maken met allerlei veranderingen, je bent zelfstandig en zelf verantwoordelijk.Je kan je eigen tijd indelen en doen waar je zin in hebt. Je zoekt je eigen kamer, richt deze zelf in en moet deze ook zelf betalen. Lees hier wat er bij komt kijken als je op

Meubels whitewashen

Zelf meubelstukken whitewashen

Isolatiechape: isoleren en egalisaren

Een vloer isoleren gaat het snelste met isolatiechape

Decoratietip: ontwerp een foto op hout

Wil je graag een mooie foto in je interieur ophangen die een natuurlijke en eigentijdse uitstraling heeft? Kies dan voor een nieuwe trend: laat een foto op hout printen, voor een origineel en een tikje eigenzinnig effect.

Goede sloten betere oplossing tegen inbraak dan politie

Misdaadexperts denken dat betere beveiliging effectiever is dan de inzet van extra politiekracht

Een vijver: snelcursus vijver bouwen

hoe leg ik een vijver aan?

Kalkverf zorgt voor unieke sfeer en laat je muren ademen

Kalkverf is een nobele materie die een geoefende aanpak vereist. Een overzicht van de mogelijkheden en verschillende technieken.

Goedkoper verhuizen

Verhuizen kan een dure aangelegenheid zijn, met verhuizers, het inrichten van je nieuwe huis en meer kosten. Maar het kan ook goedkoper!

Oplichters in huurmarkt

Er zijn veel oplichters actief in de huurwoning markt

Opzoek naar een woning in Rotterdam?

Artikel over het huren van een huis in Rotterdam. Veel mensen zijn opzoek naar een prettige woning, lees hier een oplossing

Subtropische vijvertjes

Wat is dit ? hoe maak je ze ?

Woondecoratietip: Zelfgemaakte foto op hout afdrukken

Aan het bedenken hoe u de woonkamer of de tuin persoonlijker kunt maken? Bent u op zoek naar een bijzondere manier om een mooie familiefoto af te laten drukken?

Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland, positieve en negatieve punten.

De beste toiletpot

Hoe is de toiletpot in het verleden ontstaan. Wat is de beste toiletpot en waar moet deze aan voldoen.

Hoe maak je een grotere schuur met veranda voor weinig geld?

Naar aanleiding van het vernieuwen van het dak kwam de aannemer met het voorstel om hem te verhogen en er een veranda aan te maken.

Reparatie keramische kookplaat, voorkom schade aan keramische kookplaat

Verdien ook € 500,- met het voorkomen van schade aan je keramische kookplaat of de gratis reparatie van je keramische kookplaat.

Goedkoop schuurdakje vervangen, goedkope dakbedekking.

Wat is de goedkoopste duurzame oplossing voor het vernieuwen van een schuurdakje.

De leukste speeltoestellen voor kinderen

Lees hier alles over de leukste speeltoestellen voor in je eigen tuin.

Zelf een laminaatvloer leggen

Lees hier hoe je zelf een laminaatvloer kunt leggen.

Waterleiding en afvoer aanleggen

Een waterleiding of afvoer laten aanleggen kunt u beter door een erkende loodgieter laten uitvoeren.

Zaaien van Little Gem (sla soort)

Wat je moet weten over het zaaien van Little Gem

Ik ga op mezelf!

In dit artikel worden punten genoemd waaraan gedacht moet worden voordat iemand op zichzelf gaat wonen.