Verhuizen naar het buitenland


Publicatie datum:

Verhuizen naar het buitenland, positieve en negatieve punten.

Gesponsorde koppelingen

Wil je de stap zetten en naar het buitenland gaan? Er zijn zoveel mensen die met dit idee in hun hoofd lopen en er zijn zo veel redenen om deze stap te nemen. Denk aan: werk, studie, geliefde, avontuur, een nieuw begin, enz.

Verhuizen naar het buitenland

Wil je de stap zetten en naar het buitenland gaan? Er zijn zoveel mensen die met dit idee in hun hoofd lopen en er zijn zo veel redenen om deze stap te nemen. Denk aan: werk, studie, geliefde, avontuur, een nieuw begin, enz.

Er zijn veel mensen die het idee hebben naar het buitenland te trekken. Voor sommige is dit al uitgesproken en anderen hebben dit idee stiekem in hun hoofd en hebben het nog niet verteld aan de mensen om hen heen. Verhuizen naar het buitenland is een grote stap en een grote ingreep op je leven. Je hele leven staat als het ware op zijn kop, of je dit nu leuk vind of niet. Wat zijn nu de dingen waar je aan moet denken wanneer je het idee hebt om naar het buitenland te vertrekken voor een lange tijd en wat zijn de positieve en negatieve dingen die hier hun kop bij opsteken.

postieve punten van verhuizen naar het buitenland:

  • Wanneer je naar het buitenland vertrekt heb je de kans om helemaal opnieuw te beginnen, je kan nieuwe keuzes maken en deze bewust maken.
  • Door in een ander land te gaan wonen heb je de kans om veel nieuwe (levens)ervaring op te doen. Je kan nieuwe mensen leren kennen, een nieuwe cultuur leren kennen. Het leren kennen van een nieuwe cultuur geldt trouwens voor ieder land. Of je nu naar een Westerse cultuur gaat of een andere, ieder land heeft toch zijn eigen cultuur, met zijn eigen gebruiken en zijn eigen normen en waarden. Je krijgt tevens de kans om een nieuwe taal te leren en breidt met al deze punten je kennis uit.
  • Verhuizen naar het buitenland geeft je de kans om je droom achterna te gaan. Je kan doen wat je wilt en kan dus opnieuw beginnen

Nauurlijk zijn er nog veel meer positieve punten aan vertrekken naar het buitenland, maar de bovenstaande punten zijn punten die vrijwel voor iedereen gelden.

Negatieve punten van verhuizen naar het buitenland:

  • Familie en vrienden. Dit is voor velen mensen een reden die hen ervan weerhoudt naar het buitenland te verhuizen. Het achterlaten van familie en vrienden is niet makkelijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig velen communicatiemiddelen en is het mogelijk om bijvoorbeeld gebruik te maken van een programma als skype. www.skype.nl Dit is een programma waarmee je gratis van computer naar computer kan bellen, wanner beide gebruikers op skype zijn en je elkaar kan zien en horen via microoon en webcam.
  • Werk. Wanneer je een vaste baan hebt en je zekerheid hebt met je huidige baan en nog geen zekerheid hebt in het buitenland is het belangrijk hier goed naar te kijken. Ben jij iemand die graag in een avontuur springt dan zou ik zeggen: go for it! Maar heb je graag toch enige zekerheid, zoek dan uit of je in het desbetreffende land mag werken, regel een werkvergunning en ga eens op onderzoek uit hoe het in het betreffende land staat met het vinden van een baan in de sector waar jij in werkt. Zorg ervoor dat je van te voren ook geld spaart om meer zekerheid voor jezelf (en familie) te creeeren.
  • Tot slot is het niet altijd makkelijk. Hoe rooskleurig het in je dagdromen ook mag zijn, opnieuw beginnen is niet altijd makkelijk. Dit wil niet zeggen dat het het niet waard is, maar sta er bij stil dat er soms ook dipdagen zullen zijn. Je zal je best moeten doen en moeten werken om bijvoorbeeld weer een vriendenkring op te bouwen en werk te vinden.

Maak voor jezelf eens een lijstje met wat jij belangrijk vind in je leven en kijk of je deze dingen ook kan behouden wanneer jij in het buitenland gaat wonen. Kijk een wat voor jouw de positieve en negatieve punten zijn en welke het zwaarste wegen.

Het is een grote en zware ervaring, verhuizen naar het buitenland, maar ook een hele leuke, mooie en zeer leerzame! Succes met het maken van de keuze.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

Eetkamerstoelen belangrijk meubel item

Hip en trendy design meubelen zijn weer helemaal in,

Goed ventileren om gezond te leven

De hele dag door over voldoende lucht van degelijke kwaliteit kunnen beschikken is letterlijk van levensbelang voor de mens.

Voordelige aanpassing bouwplan veranda afdak

Door een kleine aanpassing aan het bouwplan van een veranda afdak kun je voordeliger bouwen.

Hoe kom je goedkoop aan een goed energielabel voor je woning?

Het energielabel voor woningen is al sinds 2008 verplicht bij verkoop, hoe kom je goedkoop aan een energielabel voor je woning.

Zonnepanelen

Betaal jij voor je buurman zijn zonnepanelen?

Wat je allemaal nodig hebt als je thuis verlaat

je kunt zoveel vergeten als je voor de eerste keer het nest thuis verlaat. Dit artikel zal je helpen.

Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland, positieve en negatieve punten.

Subtropische vijvertjes

Wat is dit ? hoe maak je ze ?

Smallere woningen in trek

Door de economische crisis en het groeiend aantal kleiner wordende huishoudens zijn smallere woningen in trek.

Zelf goedkope hardhouten tafel maken, zelf goedkope teakhouten tafel maken

Op zoek naar een goedkope hardhouten tafel, maak heem eenvoudig zelf met deze handleiding.

Op kamers - Deel 3: Kamer betrekken/verhuizen

Op kamers in 3 stappen! Deel 3: Kamer betrekken/verhuizen

Dakkapel, een nieuwe ruimte bij je bestaande huis

Zonder te verhuizen toch een ander huis. Of het nou om een nieuwe slaapkamer, een nieuwe werkkamer of een studeerkamer gaat, een dakkapel is de oplossing. Je zult met meer plezier in je bestaande huis wonen en de waarde gaat flink omhoog.

Energiebesparen kan iedereen!

Huishoudens laten geld liggen door niet op woningisolatie en energiebesparing te letten.

Werkzaamheden en uurtarief van een schilder

Een schilder is een vakman die wil voor u kan betekenen, maar welke werkzaamheden zijn dit en hoeveel kosten deze?

Hoe maak je een grotere schuur met veranda voor weinig geld?

Naar aanleiding van het vernieuwen van het dak kwam de aannemer met het voorstel om hem te verhogen en er een veranda aan te maken.

Een bloemetje kan er altijd bij

Van bloemen in huis word je vrolijk en blij. En ze zorgen bovendien voor een gezellig kleurtje en een heerlijk geurtje.

De beste vaatwastabletten, de goedkoopste vaatwastabletten

Welke vaatwastabletten zijn als beste getest door de consumentenbond en welke zijn het goedkoopst.

Wat is het verschil tussen Bluestone en Marmer?

Bluestone en Marmer worden allebei verkocht als hardstenen terrastegels, wat is het verschil tussen Bluestone en Marmer?

Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier?

De goedkoopste energieleverancier vinden? Lees hier een handige uitleg waardoor jij 200 euro bespaart.

De voor- en nadelen van verschillende soorten vloerbedekking

Lees hier alles over verschillende soorten vloeren voor in huis.

Kijkers en kopers: is je huis echt klaar voor de verkoop ?

Je huis staat te koop en je zoekt een koper. Een koper wil eerst kijken. Hoe trek je met je huis de aandacht van potentiële kopers? Hoe vergroot je dus de kans op kijkers en hoe zorg je dat je huis in de goede smaak valt.

Design barkrukken

Design barkrukken voor uw moderne keuken

Voorjaarsschoonmaak

Het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Maar waar haal je de tijd vandaan en wat is het nut?

Een spannend vergezicht in je tuin

Tover een kale muur in je tuin om tot een schitterend vergezicht. Een tuinschilderij biedt ongekende kansen!

Kosten Koper Berekenen

Kosten koper berekenen voor de aankoop van een nieuw huis