Verhuizen naar het buitenland


Publicatie datum:

Verhuizen naar het buitenland, positieve en negatieve punten.

Gesponsorde koppelingen

Wil je de stap zetten en naar het buitenland gaan? Er zijn zoveel mensen die met dit idee in hun hoofd lopen en er zijn zo veel redenen om deze stap te nemen. Denk aan: werk, studie, geliefde, avontuur, een nieuw begin, enz.

Gesponsorde koppelingen

Verhuizen naar het buitenland

Wil je de stap zetten en naar het buitenland gaan? Er zijn zoveel mensen die met dit idee in hun hoofd lopen en er zijn zo veel redenen om deze stap te nemen. Denk aan: werk, studie, geliefde, avontuur, een nieuw begin, enz.

Er zijn veel mensen die het idee hebben naar het buitenland te trekken. Voor sommige is dit al uitgesproken en anderen hebben dit idee stiekem in hun hoofd en hebben het nog niet verteld aan de mensen om hen heen. Verhuizen naar het buitenland is een grote stap en een grote ingreep op je leven. Je hele leven staat als het ware op zijn kop, of je dit nu leuk vind of niet. Wat zijn nu de dingen waar je aan moet denken wanneer je het idee hebt om naar het buitenland te vertrekken voor een lange tijd en wat zijn de positieve en negatieve dingen die hier hun kop bij opsteken.

postieve punten van verhuizen naar het buitenland:

  • Wanneer je naar het buitenland vertrekt heb je de kans om helemaal opnieuw te beginnen, je kan nieuwe keuzes maken en deze bewust maken.
  • Door in een ander land te gaan wonen heb je de kans om veel nieuwe (levens)ervaring op te doen. Je kan nieuwe mensen leren kennen, een nieuwe cultuur leren kennen. Het leren kennen van een nieuwe cultuur geldt trouwens voor ieder land. Of je nu naar een Westerse cultuur gaat of een andere, ieder land heeft toch zijn eigen cultuur, met zijn eigen gebruiken en zijn eigen normen en waarden. Je krijgt tevens de kans om een nieuwe taal te leren en breidt met al deze punten je kennis uit.
  • Verhuizen naar het buitenland geeft je de kans om je droom achterna te gaan. Je kan doen wat je wilt en kan dus opnieuw beginnen

Nauurlijk zijn er nog veel meer positieve punten aan vertrekken naar het buitenland, maar de bovenstaande punten zijn punten die vrijwel voor iedereen gelden.

Negatieve punten van verhuizen naar het buitenland:

  • Familie en vrienden. Dit is voor velen mensen een reden die hen ervan weerhoudt naar het buitenland te verhuizen. Het achterlaten van familie en vrienden is niet makkelijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig velen communicatiemiddelen en is het mogelijk om bijvoorbeeld gebruik te maken van een programma als skype. www.skype.nl Dit is een programma waarmee je gratis van computer naar computer kan bellen, wanner beide gebruikers op skype zijn en je elkaar kan zien en horen via microoon en webcam.
  • Werk. Wanneer je een vaste baan hebt en je zekerheid hebt met je huidige baan en nog geen zekerheid hebt in het buitenland is het belangrijk hier goed naar te kijken. Ben jij iemand die graag in een avontuur springt dan zou ik zeggen: go for it! Maar heb je graag toch enige zekerheid, zoek dan uit of je in het desbetreffende land mag werken, regel een werkvergunning en ga eens op onderzoek uit hoe het in het betreffende land staat met het vinden van een baan in de sector waar jij in werkt. Zorg ervoor dat je van te voren ook geld spaart om meer zekerheid voor jezelf (en familie) te creeeren.
  • Tot slot is het niet altijd makkelijk. Hoe rooskleurig het in je dagdromen ook mag zijn, opnieuw beginnen is niet altijd makkelijk. Dit wil niet zeggen dat het het niet waard is, maar sta er bij stil dat er soms ook dipdagen zullen zijn. Je zal je best moeten doen en moeten werken om bijvoorbeeld weer een vriendenkring op te bouwen en werk te vinden.

Maak voor jezelf eens een lijstje met wat jij belangrijk vind in je leven en kijk of je deze dingen ook kan behouden wanneer jij in het buitenland gaat wonen. Kijk een wat voor jouw de positieve en negatieve punten zijn en welke het zwaarste wegen.

Het is een grote en zware ervaring, verhuizen naar het buitenland, maar ook een hele leuke, mooie en zeer leerzame! Succes met het maken van de keuze.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie wonen

De beste houtkachel, veel besparen op je stookkosten

Met en goede houtkachel kun je heel veel besparen op je stookkosten, lees hier wat de beste allesbranders zijn.

Goedkoop schoonmaakmiddel zelf maken

enkele tips om zelf schoonmaakmiddelen te maken.

Wat is de beste Jacuzzi, wat is de goedkoopste Jacuzzi?

Een goede Jacuzzi hoeft niet duur te zijn. Op zoek naar de beste Jacuzzi voor het minste geld.

Als het maar lekker ruikt!

Lekkere geuren in je huis zorgen voor sfeer en gezelligheid.

De goedkoopste Koelkasten, de beste koelkasten

Vind alles over koelkasten, ijskasten en frigo‘s, makkelijk vergelijken op laagste prijs, reviews, betrouwbaarheid en meer!